INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Sykkelferie med guide i Albania

Sykkelferie i internasjonal gruppe

Bli med på denne fantastiske sykkelferien i en mer ukjent del av Europa. Du vil få store sykkelopplevelser i internasjonal gruppe med lokale turledere og følgebil som hjelp til de hardeste etappene.

In stock
Travel Code
CYL-02

Dette kan du glede deg til

”Hello” lyder det fra hvert hjørne når vi sykler gjennom den fredelige landsbyen. Barna følger oss vinkende og smilende, mennene kikker opp fra kortspillet og kvinnene nikker vennlig. Vi befinner oss i Albania – på sykkelferie, og vi koser oss! Spinningmusklene får prøvd seg i frisk luft ute blant vennlige mennesker og fantastisk utsikt og nydelig mat venter som daglig belønning. Våre to albanske guider, brødrene Armand og Junid, viser vei og forteller om landets forhistorie og nåtid. De bytter på å kjøre følgebilen med bagasjen – og oss, hvis vi blir for slitne. Det er godt å vite!


Vi er her midt i oktober, solen skinner og temperaturen kommer fort opp mot 25 grader. Innhøstningen er godt i gang og i veikanten bugner det av små boder som selger epler, grønnsaker, løk, høy og mais.  Det er vann og klare, rislende kilder over alt hvor vi kommer, og vi har hele tiden fantastisk utsikt til vakre fjell. Albania er det perfekte reisemål for deg som ønsker en ferie med nye utfordringer – både på sykkelen og kulturelt.


Fra å ha vært et hermetisk lukket land under Enver Hoxhas styre er landet i dag åpent og har en fri markedsøkonomi. På landet har det likevel ikke skjedd en så stor utvikling og det meste av arbeidet som gjennomføres gjøres med håndkraft. Områdene er utrolig frodige og all frukt og grønt er fritt for pesticidrester fordi ingen har råd til sprøytemidler.   

Landet er vanskelig å beskrive, det må oppleves – og det før det blir for sent.

Se en film om Albaniaturen eller les boken "Som en albansk jomfru" av Nina Rasmussen som reise gjennom hele landet på moped i 1995. Det er en veldig underholdende og lettlest bok med mange bilder fra stedene som denne turen går gjennom.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana flyplass og transfer til hotellet (ikke inkl.). Gruppen møtes til middag på en av Tiranas gode restauranter.
Innkvartering i Tirana, som regel på Sky 2 Hotel.

Dag 2. Tirana –Tushemisht (Pogradec). 40 km og 62 høydemeter – ca. 3 timers sykling
Dagen starter med transfer til den nordlige siden av Ohridsjøen, på grensen mellom Albania og Makedonia. Vi sykler langs sjøen, sørover til Pogradec, der vi tar en kaffepause. Fra Pogradech følger vi sjøen videre østover til den lille byen Tushemisht. Vi spiser lunsj i Drilon, en park litt utenfor Tushemisht før vi sjekker inn på hotellet. For de som har lyst er det nå mulig å sykle litt mer, langs sjøen, inn i Makedonia og til det gamle St. Naum klosteret.
Innkvartering og middag på Hotel Millenium i Tushemisht

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 412 høydemeter – ca. 4 timers sykling
Vi sykler tilbake langs sjøen til Pogradec. Her forlater vi sjøen og sykler sydover og opp til den frodige sletten. Vi sykler gjennom små landsbyer der det drives landbruk slik som det ble gjort på 30-tallet i Norge og det meste av arbeidet gjøres med håndkraft. Sprøytemidler er sjelden vare i Albania, mest pga. prisen, så her er alle grønnsakene og frukten økologisk. Det går slakt opp og ned mens vi nærmer oss Korçë. Det meste av tiden følger vi små landeveier, men de siste kilometerne blir veien mer trafikkert før vi kommer til Korçë. Dette er en fin by med åpne plasser, gågater, caféer og restauranter. Før middag, og gjerne i solnedgangen, kan du gå opp alle trinnene til «den ukjente soldats grav» – herfra får du også en nydelig utsikt over Korçë og området omkring.
Innkvartering på Hotel Life Gallery, sentralt i Korçë. Middag på en nærliggende restaurant. 

Dag 4. Korçë – Sotira. 71 km og 1171 høydemeter – ca. 6 timers sykling
I dag forlater vi sivilisasjonen og sykler mot de vakre Gramoz fjellene og deres barske topper. Dagens etappe er en av turens lengste og hardeste, men også kanskje den vakreste. Etter 14 flate kilometere starter den første stigningen. Etter en pause på toppen, der vi kan nyte utsikten, går det nedover mot en kaffepause. Videre går ruten opp og ned til vi spiser lunsj i Ersekë. Fra Ersekë er det to harde stigninger igjen, og en eventyrlig tur langs en ”canyon”, før vi når dagens mål, farmen Farma Sotira som har både landbruk, campingplass, hytter og restaurant. Her overnatter vi i små campinghytter hvorfra vi kan høre kyrenes bjeller og bladenes sus og har en flott utsikt til de vakre fjellene.
Innkvartering i Gërmenj (mellom Ersekë og Leskovic på Guesthouse Farma Sotira)

Dag 5. Sotira – Permet. 52 km og 614 høydemeter – ca. 4 timers sykling
En lett dag som dog starter med en tur opp noen seige hårnålsvinger til Leskovic. Herfra går det nedover gjennom en vakker kløft, fra 1100 m til 300 m, med kaffepause i en liten landsby (Carshove) rett ved den greske grensen. Videre sykler vi slakt opp og ned langs elven til Petran der vi svinger av veien og sykler til innkvarteringen som ligger mer øde til og har utsikt til den frodige dalen og vakre fjell i bakgrunnen. Vi spiser lunsj og så blir det mulig å sykle litt videre oppover i dalen, til elven og noen fristende, avkjølende kulper. Middag på hotellet.
Innkvartering og middag før Permet på Guesthouse Coli.

Dag 6. Permet-Gjirokastër. 72 km og 300 høydemeter – ca. 4 timers sykling
En ny, forholdsvis lett, sykkeldag uten noen harde stigninger. Vi sykler tilbake til Peran og fortsetter mot Permet, en typisk kommunist-by med rette gater, betongblokker og åpne plasser. Vi drikker en kopp kaffe på torget før vi fortsetter langs elven Vjoca. Rett utenfor Këlcyrë besøker vi et sted som er hellig for de liberale Bechtasi muslimene, som blant annet er kjent for sin sufidans. Vi sykler videre gjennom Këlcyrë-kløften der elven har skåret seg gjennom fjellkjeden så vi heldigvis ikke behøver å reise over passet for å komme til Gjirokastër. Her åpner landskapet seg opp og vi sykler langs frodige marker til vi treffer hovedveien til Gjirokastër. Vi følger denne de siste kilometerne, før vi vender nesen mot Gjirokastërs gamle bydel.
Innkvartering i Gjirokastër på Hotel Cajupi - middag på en nærliggende restaurant. 

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 725 høydemeter – ca. 6 timers sykling
Vi starter med en kort transfer opp til passet ved Muzinë før vi sykler nedover de slake hårnålsvingene, gjennom skog og små landsbyer, til en kanal med utrolig klart vann. Vi sykler videre mot kysten, landskapet åpnes opp og byene ligger tettere. Rett før vi kommer til Sarandë svinger vi av veien og sykler mot våtområdet ved Butrint. Her kommer vi oss over ”fjorden” med en liten, gammel trekkpram. Vi spiser lunsj og tar evt. et besøk i Butrint – en utgravning med greske og romerske templer, amfiteater mm. Herfra går det litt opp og ned langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter. Hit kommer det mange turister i sommermånedene, bl.a. fra Korfu som ligger rett ovenfor. Vi bor ved vannet med utsikt til et par små bystrender, fiskebåter og restauranter – og ser kanskje Korfu i det fjerne.
Innkvartering i Sarandë f.eks. på Hotel Porto Eda – middag på en nærliggende restaurant.

Dag 8. Sarandë – Himarë. 53 km og 1064 høydemeter – ca. 4 timers sykling
En dag langs kysten. Vi skal opp over flere pass, så det går opp og ned hele turen, med utsikt til de vakre fjellene til høyre og havet til venstre. Vi sykler på en god og forholdsvis ny vei og tar en kaffepause i en liten landsby etter at den første stigningen er overstått. Vi sykler videre og spiser lunsj med utsikt til en bukt med en klippe som har inngang for ubåter– her har det nemlig vært en ubåtbase. Etappen avsluttes nede ved havet i Himarë, en liten, kommunistisk anlagt fiskeby med nydelige strender. Hotellet vårt ligger ved den deilige stranden i utkanten av selve byen.
Innkvartering og middag i Himarë f.eks. på Hotel Rondos

Dag 9. Himarë – Vlorë. 65 km og 1658 høydemeter – ca. 5 timers sykling
I dag er dagen for turens mest utfordrende etappe - 65 km og 1658 høydemeter og utfordringene starter med en gang vi sykler ut fra Himarë. Vi sykler oppover langs kysten og kommer stadig lengre nordover, med utsikt til en utrolig vakker kystlinje på venstre hånd og bratte fjellsider på høyre. Vi beveger oss inn i Llogara nasjonalpark og forserer mange hårnålsvinger før vi kommer frem til passet på 1000 meters høyde. Her spiser vi lunsj før vi sykler nedover til dagens hotell, med egen strand, noen km før Vlorë.
Innkvartering og middag som regel på Hotel Nimfa.

Dag 10. Vlorë – Tirana, hjemreise
Etter frokost er det transfer til Tirana lufthavn (2 timer) – eller til et hotell i Tirana hvis du har bestilt ekstra netter her. Det er også mulig å forlenge turen med ekstra netter i Vlorë eller kanskje Berat?

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-5

Dette er på ingen måte en lett tur hvis du velger å sykle hele turen selv. Det er flere dagsetapper på 70 km og mer enn 1000 høydemeter. Det er heldigvis mulig å leie el-sykkel til turen og du kan få hjelp av følgebilen hvis du får behov for det. Du sykler på albanske landeveier med lite trafikk - kun inn og ut fra de litt større byene (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er det litt flere biler. Som regel sykler du på gode, asfalterte veier, men noen steder sykler vi på mer hullete vei med løse steiner. Det må også forventes litt met trafikk langs kysten i sommermånedene (midt juli til midt august).
Albanerne sykler også en del selv så forholdene ligger godt til rette for syklister.

Sykler og sykkelutstyr

Turen er inkl. leie av gode Giant trekkingsykler med god fjæring og 24 gir, komfortabelt sete, bagasjebrett og en bagasjeveske.
Det er også mulig å leie el-sykkel mot et tillegg i prisen.

Innkvartering

Du bor en natt på et godt turisthotell Tushemisht, en natt på et moderne boutique hotell i Korçë, en natt i campinghytte i Sotira, en natt på et hyggelig pensjonat i Benje (Permet), en natt på et renovert kommunisthotell i Gjirokastër og tre netter på gode badehoteller. Vi velger alltid innkvartering på de beste tilgjengelige hotellene i området. Det er bad og toalett på alle rommene bortsett fra i Sotira der to rom deler bad/toalett.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 11718,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9925,- NOK
Praktisk informasjon

Inkludert i prisen:

 • 9x overnatting
 • Fullpensjon alle dager 
 • Trekkingsykkel med 24 gir
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Transfer som beskrevet i program
 • Engelsktalende guide
 • Informasjonsmøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge 
 • Drikkevarer (på vår forrige gruppetur ble det ca. 50 EUR pr. person for 9 dager)
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • El-sykkel
 • Transfer Tirana lufthavn til hotell i Tirana (1-4 personer)
 • Ekstra natt i Tirana inkl. frokost

Barnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Cycle Albania, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Cycle Albania. Reisen din er dekket av Ruby Travel ’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden