Bestil

Sykkelferie med guide i Albania

Albania | Sykkelferie i internasjonal gruppe | Vanskelighetsgrad 3-5

Dra på sykkelferie i ukjent Europa. Du vil få store sykkelopplevelser i en internasjonal gruppe med lokale turledere og en følgebil som hjelp til de hardeste etappene, eller du kan velge å sykle på egenhånd.

In stock
Travel Code
CYL-02
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Albanias vakreste by, Gjirokastër, byen med de 1000 trappetrinnene
blue encircled check Opplev våtmarkene ved Butrint, på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled check Turen er med sykkelguide

calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon9 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

”Hello” hører du fra hvert hjørne når vi sykler gjennom den fredelige landsbyen. Barna følger oss vinkende og smilende, mennene kikker opp fra kortspillet og kvinnene nikker vennlig. Vi befinner oss i Albania – på sykkelferie, og vi koser oss! Spinningmusklene får prøvd seg i frisk luft ute blant vennlige mennesker og fantastiske utsikter og nydelig mat venter som daglig belønning. Våre to albanske guider, brødrene Armand og Junid, viser vei og forteller om landets forhistorie og nåtid. De bytter på å kjøre følgebilen med bagasjen – og oss, hvis vi blir for slitne. Det er godt å vite! 

Fra å ha vært et hermetisk lukket land under Enver Hoxhas styre, er landet i dag åpent og har en fri markedsøkonomi. På landet har det likevel ikke skjedd en så stor utvikling og det meste av arbeidet som gjennomføres gjøres med håndkraft. Områdene er utrolig frodige og all frukt og grønt er fritt for pesticidrester fordi ingen har råd til sprøytemidler.   

Landet er vanskelig å beskrive, det må oppleves – og det før det blir for sent.

Vil du vite mer om området, kan du lese boken "Som en albansk jomfru" av Nina Rasmussen som reise gjennom hele landet på moped i 1995. Det er en veldig underholdende og lettlest bok med mange bilder fra stedene som denne turen går gjennom.

Alternativt kan du velge å legge ut på turen på egenhånd. Du finner den her

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana flyplass og transfer til hotellet (ikke inkl.). Etter innsjekking på hotellet, avhengig av når du lander, du kan gå på oppdagelsesferd i Tirana og besøke atombunkeren ved Enver Hoxha, frukt- og grønnsaksmarkedet og National Museum of History ved siden av det nybygde sentrum av Tirana. Den livlige hovedstaden er hjertet av Albania og byr på koselige torg og fargerike bygninger. 

Dag 2. Tirana –Tushemisht (Pogradec). 29 km og 70 høydemeter – ca. 3 timers sykling
Dagen starter med transfer til den nordlige siden av Ohridsjøen, på grensen mellom Albania og Makedonia. Du sykler en naturskjønn rute langs sjøen, sørover til Pogradec, der du tar en kaffepause. Fra Pogradech følger du sjøen videre østover til den lille byen Tushemisht. Lunsj i Drilon nasjonalpark rett før Tushemisht på en god restaurant ved sjøen hvoretter du sjekker inn på hotellet. Hvis du vil er det mulig å sykle litt mer, langs sjøen, inn i Makedonia og til det gamle St. Naum klosteret.

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 512 høydemeter – ca. 4 timers sykling
Du sykler tilbake langs sjøen til Pogradec. Her forlater du sjøen og sykler sørover og opp til den frodige sletten. Du sykler gjennom små landsbyer der det drives landbruk slik som det ble gjort på 30-tallet i Norge og det meste av arbeidet gjøres med håndkraft. Sprøytemidler er sjelden vare i Albania, mest pga. prisen, så her er alle grønnsakene og frukten økologisk. Det går slakt opp og ned mens du nærmer oss Korçë, også kalt Albanias Paris. Det meste av tiden følger du små landeveier, men de siste kilometerne blir veien mer trafikkert før du kommer til Korçë. Dette er en fin by med åpne plasser, gågater, caféer og restauranter. Før middag, og gjerne i solnedgangen, kan du gå opp alle trinnene til «den ukjente soldats grav» – herfra får du også en nydelig utsikt over Korçë og området omkring. 

Dag 4. Korçë – Sotira. 72 km og 1170 høydemeter – ca. 6 timers sykling
I dag forlater du sivilisasjonen og sykler i bratt stigning mot de vakre Gramoz fjellene og deres barske topper. Her skal du passere et karrig klippelandskap, vakre ville blomster og frodige daler. En av turens lengste og hardeste etapper, men også den vakreste. Etter 14 flate kilometer starter den første stigningen. Etter en pause på toppen hvor du kan trekke pusten og nyte den vakre utsikten, går det ned igjen, hvor du avslutter den første harde etappen med en kaffepause. Barmash-passet venter, så før du stopper for lunsj i Ersekë, Albanias vakreste by ca. 1000 meter over havet. Fra Ersekë er det to harde stigninger igjen, og en eventyrlig tur langs en ”canyon”, før vi når dagens mål, farmen Farma Sotira som har både landbruk, campingplass, hytter og restaurant. Her overnatter du i en liten campinghytte hvorfra du kan høre kyrenes bjeller og bladenes sus og har en flott utsikt til de vakre fjellene.

Dag 5. Sotira – Permet. 66 km og 660 høydemeter – ca. 4 timers sykling
En lett dag som starter med hårnålssvinger og en bratt stigning fra Sotirë til et høyt furuskogplatå omgitt av skyhøye topper før den når elven Vjosa hvorfra den går ned gjennom en vakker kløft fra 1100 m høyde til 300 m høyde og kaffepause i en liten flekk (Carshove) nær den greske grensen. Den 17 km lange nedstigningen til Çarshovë er både en fornøyelse og en spenning siden man sykler i en av de mest naturskjønne områdene på turen. Deretter følger du den milde cornicheruten til Përmet, kjent for sitt kjøkken og sterke raki. Her tar du av og sykler til overnattingsstedet ditt i den idylliske landsbyen Bënje, som ligger med utsikt over den frodige dalen og vakre fjell i bakgrunnen. Lunsj og deretter muligheten til å sykle litt lenger opp i dalen til de vakre termalbassengene i Langarica.

Dag 6. Permet-Gjirokastër. 70 km og 427 høydemeter – ca. 4 timers sykling
En lett sykkeldag uten de store stigningene. Du fortsetter langs dalen mot Këlcyrë og dens spisse fjelltopper som også kalles "haiens tenner". Du sykler gjennom Këlcyrë-juvet, hvor elven har skjært seg gjennom fjellkjeden, så du trenger heldigvis ikke å krysse passet for å komme til museumsbyen Gjirokastër, byen med de 1000 trappetrinnene, som er kjent for å være en av den vakreste i Albania. Landskapet åpner seg og du sykler langs frodige jorder til du møter hovedveien til Gjirokastër, som vi følger de siste kilometerne før du svinger oppover mot Gjirokastërs gamleby. Her skal du utforske de sjarmerende brosteinsbelagte smugene mellom de hvitkalkede bygningene og de fascinerende tradisjonelle husene.

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 525 høydemeter – ca. 6 timers sykling
Du starter med en kort transfer opp til passet ved Muzinë før du sykler nedover de slake hårnålsvingene, gjennom skog og små landsbyer, til en kanal med utrolig klart vann. Du sykler videre mot kysten, landskapet åpnes opp og byene ligger tettere. Rett før du kommer til Sarandë svinger du av veien og sykler mot våtområdet ved Butrint et historisk sted som også er på UNESCOs verdensarvliste. Her kommer du oss over ”fjorden” med en liten, gammel trekkpram. Du spiser lunsj og tar evt. et besøk i Butrint – en utgravning med greske og romerske templer, amfiteater mm. Herfra går det litt opp og ned langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter. Hit kommer det mange turister i sommermånedene, bl.a. fra Korfu som ligger rett ovenfor. Du bor ved vannet med utsikt til et par små bystrender, fiskebåter og restauranter – og ser kanskje Korfu i det fjerne.

Dag 8. Sarandë – Himarë. 52 km og 1064 høydemeter – ca. 4 timers sykling
En dag langs kysten. Du skal opp over flere pass, så det går opp og ned hele turen, med utsikt til de vakre fjellene til høyre og havet til venstre. Du sykler på en god og forholdsvis ny vei og tar en kaffepause i en liten landsby etter at den første stigningen er overstått. Du sykler videre og spiser lunsj med utsikt til en bukt med en klippe som har inngang for ubåter– her har det nemlig vært en ubåtbase. På turen skal du også besøke Porto Palermo slott, et venetiansk slott som skjuler mange mysterier. Etappen avsluttes nede ved havet i Himarë, en liten, kommunistisk anlagt fiskeby med nydelige strender. Hotellet ditt ligger ved den deilige stranden i utkanten av selve byen.

Dag 9. Himarë – Vlorë. 65 km og 1064 høydemeter – ca. 5 timers sykling
Din siste sykkeldag byr også på turens mest utfordrende etappe – men også den mest spektakulære. 64 km og 1590 høydemeter og utfordringene starter fra det øyeblikket vi sykler ut av Himarë. Opp og opp går det mens du følger kysten nordover med utsikt over den vakreste kystlinjen på venstre hånd og bratte fjellsider på høyre side. Du beveger deg inn i Llogara nasjonalpark, og tvinger et mylder av hårnålssvinger før du når passet i 1000 m høyde. Lunsj og deretter en strålende nedstigning til ditt hotell med egen strand ved Det joniske hav noen km før Vlorë.

Dag 10. Vlorë – Tirana, hjemreise
Etter frokost er det transfer til Tirana lufthavn (2 timer) – eller til et hotell i Tirana hvis du har bestilt ekstra netter her. Det er også mulig å forlenge turen med ekstra netter i Vlorë eller kanskje Berat?

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-5

down v arrow

Dette er på ingen måte en lett tur hvis du velger å sykle hele turen selv. Det er flere dagsetapper på 70 km og mer enn 1000 høydemeter. Det er heldigvis mulig å leie el-sykkel til turen og du kan få hjelp av følgebilen hvis du får behov for det. Du sykler på albanske landeveier med lite trafikk - kun inn og ut fra de litt større byene (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er det litt flere biler. Som regel sykler du på gode, asfalterte veier, men noen steder sykler vi på mer hullete vei med løse steiner. 
Albanerne sykler også en del selv så forholdene ligger godt til rette for syklister.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Turen er inkl. leie av gode Giant trekkingsykler med god fjæring og 24 gir, komfortabelt sete, bagasjebrett og en bagasjeveske.
Det er også mulig å leie el-sykkel mot et tillegg i prisen.

Innkvartering

down v arrow

Du bor en natt på et godt turisthotell Tushemisht, en natt på et moderne boutique hotell i Korçë, en natt i campinghytte i Sotira, en natt på et hyggelig pensjonat i Benje (Permet), en natt på et renovert kommunisthotell i Gjirokastër og tre netter på gode badehoteller. Vi velger alltid innkvartering på de beste tilgjengelige Bed and Breakfasts i området. Det er bad og toalett på alle rommene bortsett fra i Sotira der to rom deler bad/toalett.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 16551,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 14052,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Inkludert i prisen:

 • 9x overnatting inkl. fullpensjon
 • Trekkingsykkel med 24 gir
 • Bagasjetransport
 • Følgebil 
 • Transfer som beskrevet i program
 • Engelsktalende guide 
 • Informasjonsmøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge 
 • Drikkevarer (på vår forrige gruppetur ble det ca. 50 EUR pr. person for 9 dager)
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • El-sykkel
 • Transfer Tirana lufthavn til hotell i Tirana (1-4 personer)
 • Ekstra natt i Tirana inkl. frokost

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Cycle Albania, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Cycle Albania. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden