Sykkelferie fra Sevilla til Cádiz

Spania | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Sydspansk luksus mellom Sevilla og Cadiz.

In stock
Travel Code
CYS-411
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sevilla, blant de 10 mest sykkelvennlige byene i verden
blue encircled check Sykle gjennom historiske byer og langs vakre olivenlunder
blue encircled check Smak på deilig spansk tapas
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Gled deg til en tur variert tur som byr på alt det beste fra sør-Spania. En sykkelferie på egenhånd i det sørlige Spania, med blant annet tapas og sherry samt kjente byer som Sevilla, Jerez og Cadiz på programmet. Landskapet i området er lett kupert og sykkelvennlig. Du sykler blant korkeik og mandellunder med gressende okser og hvite, spanske hester på store enger. På denne turen bor du litt ekstra godt på «paradorer» og fine hoteller som alle har sin helt egne sjarme. I tillegg til deilig sykling byr turen også på mengder med sol, varme, kultur og historie.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Sevilla
Det er masse å se i den gamle bydelen med kongepalass, katedral og Giralda tårnet, byens landemerke. Besøk også kvartalene Triána og la Macarena og opplev den ekte, spanske atmosfæren. Sentrum i den gamle delen av Sevilla er som en labyrint, gå rundt på måfå og opplev de små gatene og hyggelige plassene med fontener, duftende appelsintrær og fristende barer. En ekstra dag her kan anbefales! Sevilla er også utpekt blant topp 10 mest sykkelvennlige byer i verden av World Economic Forum.

2. dag. Til Carmona. Ca. 50 km og 485 høydemeter
Etter en liten prøvetur med sykkelen vender du nesen sørover på fine sykkelveier. Du sykler først på en sykkelvei før du kommer til sykkelstien «Vias Verdes» som går på grusvei og noen steder på mer ujevnt og steinete underlag. Du skal også sykle i sand noen få steder. Videre følger lett sykling langs olivenlunder og solsikke- og kornmarker. Dagens mål er Carmona, en by omgitt av vakre murer.

3. dag. Til Montellano. Ca. 69 km og 594 høydemeter
I dag står turens lengste etappe på programmet, men den er til gjengjeld lett og lite kupert. Du sykler gjennom små, hyggelige landsbyer som frister til kaffepauser eller en kald øl. Dagens etappe avsluttes i Montellano.

4. dag. Til Arcos de la Frontera. Ca. 60 km og 609 høydemeter
Fra Montellano kan du skimte Grazalema-fjellene i det fjerne. Du sykler gjennom det vakre middelhavslandskapet langs fredelige landeveier. En del av turen følger du også sykkelstien Via Verde som er en nedlagt jernbanestrekning. Du kommer til Puerto Serrano, en sjarmerende by og det perfekte sted for en lunsjpause. Arcos ligger fantastisk til på et fjell-overheng og kalles også «porten til Andalucias hvite byer», pueblos blancos.

5. dag. Til Jerez. Ca. 56 km og 410 høydemeter
Fra Arcos sykler du langs elven Guadalate, på fine lite trafikkerte veier. Her får du rikelig med tid til å nyte det vakre landskapet med bølgende bakker så langt øyet kan se. Vel fremme i sherry-byen Jerez bor du sentralt i det historiske sentrum. 

6. dag. Til Cadiz. Ca. 65 km og 103 høydemeter
Du fortsetter sørover, mot havet og den gamle byen Cadiz. Turen går skiftevis på små landeveier og grusbelagte stier og på fredelig landevei. Du sykler gjennom den sjarmerende byen El Puerto de Santa Maria som er kjent for sine fine sandstrender og gode fiskerestauranter. De siste kilometerne sykler du langs stranden på sykkelstien før du kommer til dagens mål, Cadiz. Byen ble grunnlagt av fønikerne og er den eldste byen i Europa som kontinuerlig har vært bebodd. Her kan du glede deg til mye historie og mange vakre bygninger.

7. dag Hjemreise
Hjemreise etter frokost, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Turen kan gjennomføres av alle med rimelig god kondisjon. Du sykler i flatt, til tider lett kupert terreng med dagsetapper på mellom 51 og 68 km. Du sykler skiftevis på bilfrie stier (ca. 10%) og på fredelige småveier (ca. 70%). Inn og ut fra byene må du forvente en del trafikk, men dette er kun en veldig liten del av turen. Ca. 20% av turen sykler du på ikke-asfaltert vei.

Innkvartering

down v arrow

I Sevilla og Jerez bor du på 4* hotell og i Carmona og Arcos de la Frontera på en historisk Parador eller på 3-4* hotell. I Montellano overnatter du på en typisk spansk Hacienda omgitt av mandel- og olivenlunder og i Cadiz på en moderne Parador med havutsikt eller på et hyggelig 3* hotell sentralt i byen.
Enkelte av hotellene har utendørs basseng. Turen er inkl. frokost. Halvpensjon kan bestilles mot et tillegg i prisen.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie en god tursykkel med 24 gir og håndbrems.

Syklene er utstyrt med bagasjevesker, kortholder, sykkel-PC, et lite reparasjonssett/lappesett, sykkelhjelm, pumpe og lås. Dessuten får du utlevert en GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 pers.).

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Sevilla, Madrid eller Malaga. Herfra tar du tog eller buss til Sevilla.
Ved hjemreise kan du ta buss eller tog til Sevilla, Madrid eller Malaga. Se mer om buss og tog hos De Spanske Jernbaner og Socibus.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 17468,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 13757,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen
 • Turen kan IKKE bookes i juli og august pga. varmen

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost 
 • Bagasjetransport
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart, på engelsk
 • GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 pers.)
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Reise- og sykkelforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie
 • Halvpensjon (ekskl. drikkevarer)
 • Ekstra natt i Sevilla eller Cadiz (pris ved forespørsel)
 • Transfer fra Cadiz til Sevilla lufthavn
 • Transfer fra Cadiz til Jerez lufthavn

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Senderos y Pueblos, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Senderos y Pueblos. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden