INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Brugge, Brussel og belgisk øl

Belgia – Sykkelferie på egenhånd

Lett sykling langs stier som går langs vakre kanaler og gjennom hyggelige landsbyer og spennende, historiske handelsbyer der gastronomiske høydepunkter venter. Velkommen til Flandern! 

In stock
Travel Code
CYB-402

Dette kan du glede deg til

Flandern kalles, med rette, et paradis for syklister. Regionen er fylt med skiltede ruter langs sykkelstier og småveier, og landskapet er vakkert og behagelig uten de store stigningene. Du sykler forbi store, grønne enger og små vingårder, elver og kanaler. Til slutt kommer du til havet og de hvite sandstrendene. Du sykler gjennom vakre, historiske byer slik som Gent og Brugge, og siden dagsetappene er lette har du god tid til å nyte alt sammen, og besøke de mange små ølbryggeriene. Belgisk øl er som kjent blant verdens aller beste, og landet er fult av små og store bryggerier. Dessuten er Belgia kjent for sin fantastiske sjokolade og gode kjøkken, med blant annet moules-frites som en spesialitet.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomstdag
Du ankommer Brussel, en sjarmerende multikulturell minimetropol med fine plasser, flott arkitektur, masse spennende jugendstil og små, hyggelige gater. Et must er den imponerende markedsplassen ”Grand Place”, kongeslottet, domkirken og statuen av den lille gutten ”Manneken Pis”. Du bør også gå en tur i området mellom Grand Place og gågaten ”Rue Neuf”, og oppleve de smale gatene der fiskerestaurantene ligger på rekke og rad. Et besøk på en av byens spennende ølstuer er også verdt å prioritere.
Som regel innkvartering på Atlas Hotel Brussels eller NH Collection Brussels Grand Sablon. 

2. dag. Fra Bruxelles til Mechelen, 65 km
Søndag morgen er et godt tidspunkt å sykle ut av Brussel på siden det er lite trafikk. Etter utlevering av sykler går turen gjennom Brussel, bl.a. forbi slottet og Europaparlamentet. Videre fortsetter du mellom enger og skog og langs elven Voer til Leuven, der du for eksempel kan nyte lunsjen på den gamle markedsplassen. Leuven er en livlig universitetsby med Belgias eldste universitet, men byen er også berømt for sine bryggerier. Blant annet fremstilles Stella Artois-ølen her. Etter Leuven følger du sykkelruten gjennom skoger, forbi små vinmarker og langs enger og kanaler til Mechelen, som ligger vakkert til ved elven Dijle. Byen er kjent for sine klokker, og klokkespillere fra hele verden blir undervist her. Dessuten er Mechelen kjent for sine hvite asparges, sine fantastiske blomster, en kulinarisk spesialitet ved navn Mechelse Koekoek og ikke minst den mørke ølen Mechelse Bruynen. Har du tid og lyst kan du besøke bryggeriet ”Het Anker” der ølene Gouden Carolus, Gouden Carolus Triple, Cuvee of the Emperor, Mechelse Reuzenbier, Mechelse Bruynen og Blusser brygges.
Innkvartering på Hotel Gulden Anker eller Hotel NH Mechelen. 

3. dag. Fra Mechelen til Bornem, 32 km
Sykkelferien fortsetter med en deilig lett etappe uten stigninger langs elvene Rupel og Schelde. Du sykler forbi grønne enger med høye poppeltrær, forbi gamle kirker og klokketårn. Broen over Scheldeelven er med sine 365 meter Belgias lengste. Du kan velge å tilbringe formiddagen i Mechelen, ta toget til Antwerpen eller bare ta deg god tid underveis. Det er lett å komme til Antwerpen med tog, både fra Mechelen og fra Bornem. Antwerpen er en multikulturell by kjent for sine diamantsliperier og kunstnere, det er blant annet maleren Rubens fødeby. Byen er også en av Europas nyeste motesentre. Kort sagt, Antwerpen er en spennende by fylt med historie, kunst, design, mote, arkitektur, gastronomi og shopping.
Innkvartering i utkanten av Bornem på Hotel Secundo.     

4. dag. Fra Bornem til Gent, 64 km
Dagens etappe er lengre enn i går, men fortsatt i et relativt flatt terreng. Du sykler langs elven Schelde med blomstrende enger og et rikt fugleliv. Ett sted må du krysse elven med båt. Gent er nok en av Europas vakreste byer, og allerede mens du langsomt nærmer deg byen kan du øyne byens kjennetegn – de 3 tårnene: Sint-Baafs katedralens, Sint-Niklas kirkens og Klokketårnet i det fjerne. En annen av byens store severdigheter er ”Groot Vleeshuis (Det Store Slaktehus), som på 1400-tallet fungerte som markedshall for salg av kjøtt. I dag finner du et stort utvalg av delikatesser og drikkevarer fra Østflandern her, som enten kan nytes på stedet eller kjøpes med hjem. Besøk evt. også det nyåpnede Holy Food Market, et street food marked innredet i en nedlagt kirke fra det 16. århundre.
Innkvartering på Aparthotel Castelnou. 

5. dag. Fra Gent til Brugge, 52 km
I dag venter enda en dag der du kan nyte den vakre naturen og det rike dyrelivet langs kanalen. Du sykler gjennom små landsbyer der én av de mange belgiske øl du kommer til å drikke på denne turen kan nytes til en lunsj før du sykler inn i den vakre, romantiske byen Brugge. Byen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og med sine velholdte, historiske bygninger, grønne parker, hyggelige gater og gamle markedsplasser forstår man helt klart hvorfor. Byen kaldes også ”Nordens Venezia”, og en kanalbåttur kan anbefales.
Innkvartering på Hotel Velotel Brügge. Hotellet ligger omkring 3 km fra gamle Brugge sentrum, med lett tilgang til sykkelrutene.

6. dag. Fra Brugge til De Haan, tilbake til Brugge, 55 km
Dagens etappe går langs kanalen til den pittoreske landsbyen Lissewege. Herfra fortsetter du til havet og den hyggelige badebyen De Haan med de lange, hvite sandstrendene. Ta et forfriskende bad i Nordsjøen, slapp av på stranden, gå på shopping eller ta en båttur på kanalen. Du kan også ta toget til Oostende før turen går tilbake til Brugge gjennom små landsbyer der det aldri er langt til neste café, restaurant eller ølstue. Avlevering av sykler senere på ettermiddagen.

7. dag
Hjemreise med mindre du har bestilt en ekstra natt i Brugge eller Brussel.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 1

En lett tur med middels lange dagsetapper i et lett terreng med få bakker. Turen kan gjennomføres av alle med normalt god kondisjon. Det meste av ruten sykler du på sykkelsti mens enkelte strekninger går langs fredelige småveier. Det aller meste av turen er skiltet og den er godt egnet for barnefamilier. En detaljert rutebeskrivelse på engelsk, samt gode kart utleveres på starthotellet.

Innkvartering

Du bor på 3-4* hoteller, alle rommene har egne bad og toaletter. Turen er inkl. frokost. Hotellet i Brugge ligger rundt 3 km. fra det gamle sentrum, med god adgang til sykkelrutene. Det er mulig å bestille halvpensjon mot et tillegg i prisen.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan leie en sykkel med 21 gir og håndbrems. Syklene er utstyrt med vesker, kortholder, lås, pumpe og et lite reparasjonssett/lappesaker. Det er også mulig å leie el-sykkel, tandem, barnesykkel (kun med 21 gir og håndbrems), vogn til barn samt ½ sykkel.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Brussel.

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst.
Ved hjemreise kan det arrangeres transfer fra Brugge til Brussel. Alternativt går det tog mellom byene.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 7304,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 5216,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag i perioden 24. april til 11. september 2021
 • Hver søndag i perioden 4. juli til 15. august 2021
 • Ved grupper på min. 12 personer kan det være muligheter for ankomst en annen dag

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk og informasjonsmateriale (1 sett pr. rom)

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Tandem
 • Barnesete
 • Sykkelhenger
 • Halvpensjon
 • Ekstra natt inkl. frokost i Brussel eller Brugge
  • Returtransfer med buss fra Brugge kl. 10 til Brussel eller flyplassen i Brussel: 55 EUR pr. person, bestilles hjemmefra
   • Mulig alle fredagene og lørdagene i hele perioden

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er VOS, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om VOS. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet. 

  Link til toppen av siden

  Loading...