INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Provence for livsnytere

Frankrike | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

En fantastisk sykkeltur i Provence med utgangspunkt i Orange.

In stock
Travel Code
CYF-05

Dette kan du glede deg til

En vakker tur i hjertet av "vårt" Provence, med mulighet for et gjensyn med Ruby sykkelferienes gamle kjenning Orange, rett ved Rhône elven og litt nord for pavebyen Avignon. Dagsetappene er overkommelige, og det er god tid til å utforske en eller flere av de mange små vinbyene på turen. Her finner du livlige markeder, brusende kilder og en mengde spennende krydderurter. Du øyner den hvite toppen på Mont Ventoux som står steilt over de grønne engene og enorme vinmarkene. Nyt det fantastiske, frodige landskapet med solsikker, lavendel og oker.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Orange
Orange er en ekte provencalsk provinsby. Her er finner du hyggelige gågater med caféer og butikker, historiske minnesmerker som bl.a. ett fantastisk restaurert romersk amfiteater. Hver torsdag er det marked i gågatene og på byens torg. I juli og august avholdes det operakonserter på amfiteatret – se kalenderen.

2. dag. Orange-Chateauneuf du Pape-Orange ca. 45 km
Fra Orange går turen sørover på små veier mellom vinmarkene til Chateau-neuf-du-Pape, som ligger vakkert til på toppen av et høydedrag. Byen er berømt for sine kraftige rødviner og har fått navnet sitt fra tiden da pavene holdt til i området og stod for produksjonen av vin. Turen går videre tilbake til Orange via Courthezon, som blant annet har en godt bevart middelalderborg.

3. dag. Til Vaison-la-Romaine ca. 45 km
Fra Orange sykler du langs vinmarker mot nordøst, med utsikt til fjellet Mt. Ventoux. Du kommer etterhvert til St. Cecile les Vignes, en hyggelig liten by som, så mange andre byer i Rhônedalen, har en gammel, rund bykjerne. Her finner du borgmesterkontoret og kirken. Har du lyst er det mulig å få en vinsmaking i byens Cave Cooperative i utkanten av byen. Etter St. Cecile krysser du Ouvèze elven og fortsetter gjennom fredelige små byer som bla. St. Roman de Malegarde og Buisson til Vaison-la-Romaine. Vaison er en sjarmerende og livlig by i flere etasjer. Ta deg tid til et besøk i ruinene av den gamle romerske byen med et spennende amfiteater, den gamle bydelen med krokete gater og utsikt til den 17 meter brede romerske steinbroen eller til en deilig pause på en av de mange caféene.

4. dag. Stayover i Vaison la Romaine ca. 26 km
Før du sykler fra Vaison-la-Romaine bør du ta turen innom byens tirsdagsmarked. Her fylles byens sentrale plass opp med boder med et bredt utvalg av provencalske fristelser. Etter å ha skaffet litt deilig frukt og nybakt brød starter dagens vakre etappe.

5. dag. Til L’Isle-sur-la-Sorgue ca. 55 km
Du sykler ved foten av ”kniplingfjellene” Dentelles de Montmirail, der hyggelige vinbyer som Séguret, Sablst og Gigondas ligger som perler på en snor. Videre kommer du til Carpentras, den gamle hovedbyen i pavenes område kalt Venaissin. På veien dit sykler du også forbi Fontaine de Vaucluse, der en underjordisk elv, hvis utspring fremdeles er en gåte, fosser frem. Dagens etappe avsluttes i Isle sur la Sorgue. De mange små elvene som risler gjennom byen har gitt den tilnavnet ”Frankrikes Venezia”.  En hyggelig by med spennende gater, hyggelige plasser og en mengde fristende caféer og restauranter.

6. dag. Til Avignon ca. 45 km
Du sykler langs elven Sorgue, evt. med et stopp i dryppsteinshulen Thouzon, den eneste i hele Provence som er tilgjengelig for offentligheten. Senere følger du elven Durance, og langs fredelige veier sykler du inn til sentrum i den gamle pavebyen Avignon, vakkert beliggende ved Rhôneelvens bredde. Her er det gamle pavepalasset et must.

7. dag. Til Orange ca. 35 km
Du sykler tilbake til Orange på småveier langs Rhôneelven.
Avlevering av sykler og hjemreise med mindre du har bestilt en ekstra natt i Orange.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2

Vanskelighetsgrad 2 med lettere bakker, slik at turen kan gjennomføres av alle med generelt god kondisjon. Du sykler på fredelige småveier, men det må påregnes noe trafikk når du skal inn og ut av de større byene. Du får utlevert detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk. Turen er også skiltet.

Innkvartering

Du bor på små, hyggelige 2-3* hoteller. Alle rommene har bad og toalett. Turen er inkludert frokost. Halvpensjon kan bestilles mot et tillegg i prisen. Du har også mulighet til å oppgradere til 3-4* hoteller på hele turen.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan leie gode tursykler med 7 gir og pedalbrems eller sykler med 21 gir og håndbrems. Damesyklene er unisexmodell med lav innstigning. Herresyklene har vanlig herreramme. Alle syklene er utstyrt med bagasjebrett og en bagasjeveske. Minst én sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og et lite reparasjonssett/lappesett.
Det er dessverre ikke mulig å leie barnesykkel (minste størrelse er 28" og passer til personer fra rundt 148 cm).

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Paris, Montpellier, Marseilles, Nice eller Lyon. Herfra fortsetter du med tog til Orange. Fra togstasjonen i Lyon tar det f.eks. rundt 2 timer med direktetog til Orange, fra Nice rundt 5 timer med bytte i Marseilles og fra Paris knappe 5 timer med bytte i Lyon eller Valence.

Kjør selv:
Det er mulig å parkere i parkeringshus i nærheten av hotellet i Orange. Starthotellet kan hjelpe deg med å finne dette. 

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 16059,- NOK

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 12693,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 10093,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 12082,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk og informasjonsmateriale
 • Mulighet for å få tilsendt GPS ruter
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
  • Ekstra nat i Orange

   Agentforbehold:
   Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rückenwind, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rückenwind. Reisen din er dekket av Ruby Travel’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

   Link til toppen av siden