Dourodalens vinterrasser

Portugal | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på et sykkeleventyr fra den østlige enden av elven Douro. Her sykler du i den majestetiske kløften, der klippene reiser seg mer enn 200 meter over bakken, som utgjør grensen mellom Portugal og Spania.

In stock
Travel Code
CYP-04
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sykle gjennom Portugals fantastiske landskap
blue encircled check Nyt fantastisk utsikt over elven Douro, vinterasser og olivenlunder
blue encircled check Smak på portugisiske delikatesser og lokale viner
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Utsikt over vinterasser, dyreliv, portugisisk mat og vin kombinert med spesielt utvalgte overnattingssteder. Utforsk den magiske Dourodalen og dens vakre natur. Området er også kjent for sine gastronomiske spesialiteter og lokalproduserte vin, særlig portvinen trekkes ofte frem. Sykkelruten tar deg over et høylands-platå og gjennom det internasjonale Douro-naturreservat der det finnes mer enn 170 ulike fuglearter. Videre sykler du langs gamle togskinner, gjennom vakkert landskap og store skoger og forbi mandellunder og fjellskråninger med vindrueplantasjer som står på UNESCOs verdensarvliste. Overnattingsstedene er valgt med omhu og gir alle, på sin unike måte, et innblikk i de lokales liv og tradisjoner. Du sover blant annet på et eldre, sjarmerende hotell med utsikt over elven, på en tradisjonell olivenolje-farm, i et elegant byhus og på en familiegård på en «quinta» (vinfarm).

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Miranda do Douro
Ankomst til Porto lufthavn. Derfra er det transfer til Miranda do Douoro (kl. 14:00 fra Porto lufthavn, inkludert i prisen). Kjøreturen tar ca. 3 timer, så du har god mulighet til å nyte den vakre naturen underveis. Landskapet ved elven Douro og de over 200 meter høye klippene er utrolig fascinerende. Når du ankommer overnattingsstedet kan du gå en tur rundt i den lille byen Miranda do Douro, med sjarmerende, hvitkalkede hus og smale, brosteinsbelagte gater.

Dag 2. Miranda do Douro - Mogadouro, ca. 41 km sykling
Den første sykkeldagen tar deg gjennom det internasjonale Douro reservatet og et høylands-platå kjent for sin flotte villmark. Ruten går gjennom rolige områder som bebos av over 170 forskjellige fuglearter, villsvin, iberisk ulv, geiter og kyr. Kanskje er du heldig og får se en Golden Eagle eller Egyptisk Gribb! Picnic er inkludert i dag.

Dag 3. Mogadouro - Torre de Moncorvo, ca. 38 km sykling
Etter frokost tar en transfer deg fra hotellet og til dagens etappes startpunkt. Sykkelturen går langs en tidligere jernbanelinje, forbi skoger og gjennom enger og gir deg et godt innblikk i det karakteristiske portugisiske landbrukslandskapet. Selv om gjeterne langs veien kanskje ikke snakker ditt språk, er de utrolig vennlige og hjelpsomme. Fortsett langs oliven- og mandellundene til du kommer til middelalderbyen Torre de Moncorvo, byen som blant annet fungerer som hovedstad for Mandelblomstfestivalen. Du ønskes velkommen i et elegant byhus der du får smake på vertens hjemmelagde likør som smaker fantastisk sammen med de lokale Moncorvo-mandlene. Picnic er inkludert i dag.

Dag 4. Torre de Moncorvo - Vila Flor, ca. 29 km sykling
I dag sykler du langs elven Douro for første gang på turen. Forbered deg på en fantastisk utsikt i et magisk landskap. På turen ned mot elven sykler du gjennom olivenlunder som produserer noen av verdens beste olivenoljer. I natt skal du bo på en "quinta" eller farm der det produseres tradisjonell olivenolje. Du får servert noen fantastiske, lokale retter til middag - hjemmelagde oster, pølser, nybakt brød og olivenolje, hjemmedyrkede appelsiner og egenprodusert vin. Hotellets usentrale plassering langt fra nærmeste by gir et fantastisk bakteppe for en rolig rusletur etter middag, under en stjerneklar nattehimmel. Picnic og middag i dag er inkludert.

Dag 5. Vila Flor - Sabrosa, ca. 29 km sykling
Dagen starter med transfer fra hotellet til dagens etappes startpunkt i vinregionen Alto Douro, kjent for sine fantastiske viner. Det er ofte områdets portvin som trekkes frem, men det produseres blant annet også prisvinnende rødvin på Touriga druen her. Du får se de karakteristiske terrasse-hyllene med vindrueplanter, som fasinerende nok er hugget ut i fjellet for hånd! De godt bevarte «quintaene» troner midt i vinmarkene der deres navn er godt synlig for alle som passerer. Når du ankommer elvebredden løfter du sykkelen over på en Rabelo-båt og nyter en deilig båttur (inkl. i prisen). Du går i land ved Pinhão, området der de fleste av de berømte portvin-eiendommene ligger. Ikke glem å besøke den vakre, flisbelagte togstasjonen. Det er transport (inkl.) fra slutten av ruten til Vilar da Maçada, hvor du skal overnatte.

Ekstra bestilling:

 • Vin- og olivenoljesmaking
 • 3-retters middag inkl. lokal vin (gjelder dag 5 og 6)


Dag 6. Sabrosa - Régua,  ca. 44 km sykling
Turens siste etappe tar deg gjennom Dourodalens bakveier før du kommer ut på en sykkelsti og tilbake til elvebredden. Etappen byr på noen av turens mest storslåtte utsikter som gir deg et nydelig overblikk over dalen. Mot slutten av dagen kommer du til Peso da Régua som er sentrum i portvinsregionen og hovedstaden i Douro-distriktet. Overnatting på en quinta i Lamego.

Ekstra bestilling:

 • Vin- og olivenoljesmaking
 • 3-retters meny inkl. vin fra lokalområdet (gjelder dag 5 og 6)


Dag 7. Hjemreise
Utsjekk etter frokost og transfer, som regel kl. 10, til Porto lufthavn (inkl. i prisen).

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Sykkelruten går primært på små, rolige veier med begrenset trafikk (områdets nye motorveier tar det meste av trafikken). En av dagene sykler du på ikke-asfalterte stier, i sporet fra en tidligere jernbane.
Etappene er mellom ca. 29-47 km lange. Terrenget på de fleste av dagens etapper er kupert, og det må påregnes bakker underveis.

Det er mulig å velge en lengre rute på de fleste etappene hvis du ønsker en større utfordring. De forskjellige rutene finnes på GPS'en som du får utlevert sammen med sykkelen. 

Ved ankomst til starthotellet får du utlevert en detaljert turbeskrivelse.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på gode 3-4* hoteller og gjestehus som alle byr på autentiske opplevelser. Alle rommene er med eget bad og toalett. Oppholdet er inkludert frokost, 3x picnic ( dag 2, 3 og 4) samt 1x middag (dag 4).
Noen av stedene har basseng.

Det er mulig å kjøpe 2x matpakke (dag 5 og 6). Alternativt finnes det små caféer og restauranter langs rutene.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Leie av sykkel med 27 gir og håndbremser er inkl. i prisen. Syklene er utstyrt med bagasjeveske og minst én sykkel pr. booking vil også ha GPS, kilometerteller, lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er mulig å leie el-sykkel mot et tillegg i prisen.

Det er mulig å låne sykkelhjelm, dette skal bestilles sammen med turen ved booking.

Standart sykkelStandart sykkel lav indstigningEl-sykkelEl-sykkel lav indstigning

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Det letteste er å fly til Porto.
Transfer fra Porto lufthavn til starthotellet samt fra slutthotell til Porto lufthavn er inkludert.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 20251,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 16386,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Lørdager i sesongen
 • Mulighet for å ankomme på andre dager mot et tillegg i prisen ved min. 2 personer

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • 3x piknic (dag 2,3 og 4), 1x middag (dag 4)
 • Transfer fra Porto lufthavn til starthotellet - avgang kl. 14:00 (alternativt tidspunkt kan arrangeres mot et tillegg)
 • Transfer fra slutthotell til Porto - avgang som regel kl. 10:00 (alternativt tidspunkt kan arrangeres mot et tillegg)
 • Båttur til Pinhão (dag 5)
 • Transfers som beskrevet i programmet
 • Detaljerte kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Leie av sykkel
 • 1 GPS pr. booking

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • El-sykkel
 • 2x matpakke (dag 5 og 6)
 • Vin- og olivenoljesmaking (dag 5 og 6)
 • 2x 3-retters middag inkl. lokal vin (dag 5 og 6)
 • Ekstra natt
 • Alternativt tidspunkt for transfer ved ankomst/avreise (arrangeres på forespørsel)

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Vinitur, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Vinitur. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden