Bestil

På sykkel langs Algarvekysten

Portugal |Sykkelferie med eller uten engelskspråklig guide| Vanskelighetsgrad 3

Fra de vindfulle klippene i sydvest til Guadiana-elven og grensen til Spania. Bli med på en skjønn sykkeltur gjennom hyggelige og stemningsfylte Sydportugal, langs Algarvekysten fra Sagres til Tavira.

In stock
Travel Code
CYP-02
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Fantastisk sykkelferie langs Algarvekysten i Sør-Portugal
blue encircled check Opplev havets enorme bølger på Europas sørligste punkt
blue encircled check Utforsk den historiske havnebyen Faro
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Ecovia Litoral do Algarve er en vakker sykkelrute som følger Algarves kystlinje fra Europas sørvestligste punkt, Cabo de Sao Vicente, til Vila Real de Santo Antonio ved Guadiana-elven og grensen til Spania. Du beveger deg fra vindfulle klipper i vest, langs fredelige småbyer, til de kjente chartermålene rundt Albufeira og Portimao. Her, ved Algarve, er det lunt om våren, høsten og vinteren, mens det kan bli veldig varmt på sommeren. Gled deg til å møte portugiserne, som er et utrolig vennlig og hjelpsomt folk, og til at spise fantastisk sjømat til en billig penge.
På denne reisen kan du dra akkurat når det passer deg, siden vi har avreise hver dag, året rundt. Reisen er også tilgjengelig som guidet tur i en internasjonal gruppe på utvalgte datoer. Se mer under "Praktisk informasjon" nederst på siden.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomstdag
Ankomst til Sagres, en fin, liten kystlandsby med klipper og små, nesten folketomme sandstrender. Stranden byr på gode bølger, så du vil se mange surfere.

2. dag. Fra Cabo de Sao Vicente til Lagos, ca. 51 km
Fra Sagres anbefaler vi at du sykler en liten omvei til fyrtårnet ved Cabo de Sao Vicente, Europas sørvestligste punkt. La deg imponere av de bratte klippene som står steilt i havets store bølger, en vågal surfers paradis. Herfra går turen opp og ned til Vila do Bispo og videre gjennom nydelige enger, til små strender og hyggelige badebyer. Etterhvert som du nærmer deg Lagos sykler du gjennom boligstrøk og langs golfresorter. Før ankomst til Lagos anbefaler vi at du legger ruten forbi Praia de Dona Ana, en fantastisk sandstrand omkranset av spektakulære klipper. Lagos er en hyggelig by med gågater og mange fiskerestauranter ved den lille havnen.

3. dag. Fra Lagos til Portimao, ca. 30 km
Start eventuelt dagen med å sykle eller gå rundt i Lagos. Nyt stemningen i den gamle bydelen, på byens torv eller ved havnen. Deretter fortsetter turen, bl.a. forbi våtområder rundt Alvor-elvens utløp til Portimao med den berømte stranden ”Praia da Rocha”. Portimao er en av sydkystens største byer, så her er det masse liv med butikker, restauranter og barer.

4. dag. Fra Portimao til Albufeira, ca. 54 km
Fra Portimao passerer du elvemunningen til Rio Arade og sykler opp og ned langs kysten til Armacao de Pera. Videre kommer du gjennom Salgados-lagunen med sin spennende flora og rike fugleliv, der det blant andet er muligheter for å se rosa flamingoer, før du ankommer til Albufeira og Santa Eulalia.

5. dag. Fra Albufeira til Faro, ca. 51 km
Dagens etappe står i turismens tegn. Fra Albufeira følger du kysten gjennom de populære turistområdene Vilamoura og Quarteira, til naturparken Ria Formosa. Du sykler langs et fasinerende lagunelandskap som er i konstant forandring på grunn av strøm, vær og, ikke minst, de store tidevannsforskjellene. Herfra sykler du den siste strekningen til Algarves hovedstad Faro. Her er det masse å og gjøre, særlig i den gamle bydelen, med kirker, hyggelige restauranter og plasser.

6. dag. Fra Faro til Tavira, ca. 44 km
Nyt en herlig sykkeldag til den gamle fiskerbyen Olhao og videre gjennom Ria Formosa Nasjonalpark med saltbassenger og et rikt fugleliv. Har du lyst på et bad kan du sykle til den lille landsbyen Fuseta, et sted der turismen aldri har gjort sitt inntog og livet leves som det alltid har blitt gjort. Ta en forfriskning på den lille plassen midt i byen, eller ta et bad ved byens lille strand. Fra Fuseta fortsetter du forbi saltbassenger til enda en hyggelig by, Santa Luzia. Kanskje rekker du en liten omvei til Barril-stranden mellom Luz og Santa Maria. Tavira er en av Algarves fineste byer og kjent for sine hvite hus med rød takstein. Byens gamle sentrum har nylig blitt restaurert, og det er fantastisk å sitte på en av kaféene, ved elven som deler byen, og nyte en forfriskning.

7. dag. Fra Tavira til Vila Real de San Antonio og retur til Tavira, ca. 36/44/69 km + tog
Hvis du er et morgenmenneske med hang til markeder, kan vi anbefale å besøke Taviras markedshall på Avenida Don Manuel. Her finnes boder med fersk fisk, grønnsaker og frukt, samt muligheter for en deilig kopp kaffe og en søt, portugisisk morgenkake sammen med de lokale.
Etterpå kan dagens etappe begynne. Første stopp kan være lille Cabana. Har du tid og lyst, og passer det med en fergeavgang, kan du ta båt til stranden Praia de Cabanas. Ellers fortsetter turen gjennom små forsteder, med mulighet for avstikkere ned til små strender, før du kommer til feriebyen Monte Gordo med enda en fin sandstrand. Herfra går det opp til Vila Real de Santo Antonio (VRSA), som er en grenseby og ligger ved elven Guadiana. Spis en god lunsj på en av byens mange restauranter før du enten sykler eller tar toget tilbake til Tavira.

8. dag. Hjemreise
En fantastisk sykkeluke er over og du sjekker ut fra hotellet, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Du sykler på fredelige ikke-asfalterte veier og noen steder på mindre trafikkerte asfaltveier langs den sporadisk skiltede sykkelruten Ecovia Litoral do Algarve. Rundt de litt større byene er det noen korte strekninger langs mere trafikkerte veier. Det er enkelte korte bakker på turen. Ved ankomst til starthotellet får du utlevert en detaljert turbeskrivelse og kart.

Turen anbefales IKKE i juli og august da det i denne perioden kan bli veldig varmt.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på gode 4* hoteller på standardrom. De oppførte hotellene er eksempler og kan variere avhengig av kapasitet. Det er mulig å oppgradere til premiumrom med utsikt.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Leie av en hybrid-/trekkingsykkel med 24 gir og håndbrems er inkludert i prisen. Det er også mulig å leie el-sykkel, mot et tillegg i prisen.

Sykkelen er utstyrt med sykkelvesker foran og bak. Dessuten vil minst én sykkel pr. booking ha GPS, kilometerteller, lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Leie av sykkelhjelm er inkludert, men skal bestilles sammen med turen ved booking. Sykler utleveres ved ankomst eller påfølgende morgen.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Det er lettest å fly til Faro. Herfra kan det arrangeres transfer til hotellet i Sagres. Alternativt kan du ta en taxi eller tog. Se mer om togmulighetene i Portugal.  

Ved hjemreise er det også mulig å bestille transfer fra hotellet i Tavira til Faro flyplass eller togstasjon. 

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 4*

Fra 16395,- NOK

1 person. Enkeltværelse, premium

Fra 20612,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 4*

Fra 11554,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse, premium

Fra 13740,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager i sesongen - ved reiser over jul/nyttår og påske legges det til et pristillegg.

Mot et tillegg i prisen er denne turen også tilgjengelig med engelskspråklig guide i internasjonale grupper.

 • Er du interessert i turen med guide, send oss en forespørsel

  Prisen inkluderer:

  • 7x overnatting inkl. frokost
  • Bagasjetransport
  • Detaljerte kart og rutebeskrivelse på engelsk
  • Leie av hybrid-/trekkingsykkel med 24 gir
  • 1 GPS pr. booking
  • 1 kilometerteller pr. booking
  • Sykkelhjelm (skal bestilles ved booking av reisen)
  • Infomøte

  Ikke inkludert i prisen:

  • Transport til og fra Norge
  • Transfer fra/til flyplass
  • Eventuelle turistskatter

  Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

  • El-sykkel
  • 7x halvpensjon
  • Transfer fra Faro lufthavn til starthotellet
  • Transfer fra slutthotellet til Faro flyplass

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er MegaSport Travel, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Megasport Travel. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden