Tyske og polske kulturperler

Tyskland | Sykkelcruise i den nordlige del av Tyskland | Vanskelighetsgrad 2

Legg ut på et eventyrlig sykkelcruise ombord på MS Princess hvor du vil utforske tyske og polske områder, få innsikt i ulike kulturer og nyte selskapet til dine medreisende.

In stock
Travel Code
KR-108
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBesøk den eldste fungerende slusen i Tyskland ved Finow-kanalen
blue encircled checkSykle gjennom naturreservatet Lower Oder Valley National Park
blue encircled checkHygge og samvær med dine medrejsende
calendar icon16 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På dette fantastiske sykkelcruise vil du få muligheten til å utforske noen av underverkene i Tyskland og Polen på land og til havs. Under reisen bor du på det koselige skipet MS Princess, som tilbyr innbydende fasiliteter. Når du ikke er på skipet, er du på sykkelen, hvor du kan se frem til å passere naturskjønne landskap mens du nyter fellesskapet til dine medreisende. Som noe helt nytt kan du velge mellom to seilingsruter, hvor den ene går fra Stralsund – Berlin, mens den andre går fra Berlin – Stralsund. Uansett hvilken rute du velger, kommer du hjem med mange fantastiske seil- og sykkelopplevelser! Hva er vel mer herlig enn å sitte på soldekket og nyte den fantastiske utsikten over landskapet som sakte går forbi, og samtidig få innsiktsfull kunnskap om landet, folket, kulturen og naturen på de deilige sykkelturene?

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Program fra Stralsund til Berlin:

Dag 1. Ankomst Stralsund
Du ankommer Stralsund på egenhånd. Det er mulig å gå om bord i skipet fra 16.00 – og i mellomtiden kan du ta deg en tur i byens historiske sentrum, som ligger på en liten øy. Byen har en viktig fortid, og rommer derfor en lang rekke spennende severdigheter.

Dag 2. Stralsund – Lauterbach – Peenemünde. Ca. 48 km
Dagens sykkeltur tar deg gjennom Stralsund, over Rügen-demningen til Gustow, kjent for sin unike landsbykirke. Deretter kjører du forbi byene Poseritz, Groß Schoritz (Ernst Moritz Arndts fødested), Garz og Putbus – ikke gå glipp av det berømte sirkulære torget med klassiske bygninger hvor alle gatene samles. Deretter går turen til Lauterbach i den sørøstlige delen av øya Rügen. Her går du om bord i båten. Det er avgang til Usedom rundt 18.30.

Dag 3. Peenemünde – Wolgast. Ca. 16-20 km
I dag har du god tid til å utforske øya Usedom. Her kan du for eksempel se Historisk/teknisk museum i Peenemünde. Du kan også velge "strandruten" via Trassenheide og Zinnowitz. Etterpå sykler du forbi Karlshagen havn, Zecherin og Wolgast, også kjent som "porten til øya Usedom". Det middelalderske, historiske sentrum med rådhuset og St. Petri-kirken er interessante attraksjoner som du i alle fall ikke bør gå glipp av.

Dag 4. Wolgast – Stettin. Hviledag ombord
I dag skal du tilbringe hele dagen ombord på MS Prinsess. Skipet krysser det enorme vannet i Stettin-bukten (Oder La-goon) og når Stettin, den grønne byen ved Oder-elvemunningen, som er en av Østersjøens største havnebyer. Hold øye med det rekonstruerte slottet til hertugene av Pommern, som ligger i det historiske sentrum av byen.

Dag 5. Szczecin – Mescherin – Schwedt. Ca. 30 km
Om morgenen seiler skipet fra Stettin til Mescherin. På denne sykkeldagen sykler du forbi Gartz og gjennom en del av det unike naturreservatet nasjonalpark Nedre Oder-dalen, før du kommer til Schwedt, dagens sluttdestinasjon.

Dag 6. Schwedt – Eberswalde. Ca. 32 km
Om morgenen seiler du fra Schwedt til Hohensaaten. Etter avstigning sykler du i retning Niederfinow (det er mulig å seile dit i stedet), gjennom det storslåtte landskapet, forbi små bakker, lysninger og idylliske skoger. Den siste delen finner sted på Treidel-sykkelruten langs Finow-kanalen til Eberswalde. I hjertet av byen i Finow-kanalen ligger den eldste fungerende sluse i Tyskland, som har vært et teknisk monument siden 1978.

Dag 7. Eberswalde – Oranienburg – Berlin. Ca. 38 km
Fra morgenen av går turen til Oranienburg, hvor det er flere flotte severdigheter du ikke bør gå glipp av: barokkslottet med tilhørende park, museum og et idyllisk orangeri. Deretter tar den godt merkede sykkelruten deg sørover gjennom havområdet Ruppin og ender i pulserende Berlin. Bruk den siste tiden til å se noen av hovedstadens mange unike severdigheter som Brandenburger Tor, TV-tårnet og Risdag-bygningen.

Dag 8. Hjemreise
Avreise fra skipet før 9 etter frokost.

Program fra Berlin til Stralsund:

Dag 1: Ankomst Berlin

Du ankommer Berlin på egenhånd. Det er mulig å gå ombord i skipet fra 16.00 Kommer du tidlig har du derfor tid til å utforske byens historiske sentrum eller rusle rundt i det velkjente shoppingområdet Kurfürstendamm.

Dag 2: Berlin – Oranienburg – Eberwalde (ca. 38 km)

I dag starter selve syklingen. Dagens godt merkede sykkelrute slynger seg nordover gjennom Ruppin-området til idylliske Oranienburg, hvor du kan se frem til å se et vakkert slott i barokkarkitektur med sin park, museum og orangeri. Etterpå går du ombord på MS Princess igjen, hvor du kan slappe av mens skipet seiler til Eberswalde. I hjertet av byen, i Finow-kanalen, ligger den eldste fungerende sluse i hele Tyskland, som har vært et teknisk monument siden 1978.

Dag 3: Eberswalde – Hohensaaten – Schwedt (ca. 32-64 km)

På dagens første del sykler du gjennom det fantastiske landskapet på den populære sykkelruten Treidel, langs Finow-kanalen, forbi skoger, lysninger, over små åser i retning Niederfinow til Hohensaaten. Her går du ombord på skipet igjen og seiler til Schwedt. Har du fortsatt sykkelfeber i kroppen, kan du droppe seilturen og sykle fra Hohensaaten til Schwedt, som er en 32 km sykkeltur.

Dag 4: Schwedt – Mescherin – Stettin (ca. 30 km)

I dag sykler du gjennom det unike naturreservatet Lower Oder Valley National Park, som er den eneste nasjonalparken i Tyskland som ligger i et våtmark. Deretter sykler du videre til Gartz og Mescherin, hvor skipet venter på deg. Herfra seiler du til den store havnebyen Szczecin i Polen ved munningen av Oder på sørkysten av Østersjøen. Byen skjuler et renessanseslott, bedre kjent som Hertugslottet, og det er absolutt verdt et besøk.

Dag 5: Szczecin – Wolgast. Hviledag ombord

I dag tilbringer du hele dagen ombord på skipet. Etter den siste smale passasjen kommer MS Princess til det store vannet i Stettin Bay (Oder Lagoon). Etter oppstigningen kommer du til Wolgast, også kalt "Gateway to Usedom Island". Det historiske middelaldersenteret med rådhuset og kirken Sankt Petri er utvilsomt interessante severdigheter som bør besøkes.

Dag 6: Wolfgast – Peenemünde – Lauterbach (ca. 15 km)

Om morgenen sykler du gjennom Zecherin og Karlshagan havn til Peenemünde, hvor Historisk-teknisk museum absolutt er verdt et besøk. Hvis været er veldig bra, er strandruten via Trassenheide og Zinnowitz et godt alternativ. Du går ombord på skipet igjen i Peenemünde, og ca. på Kl. 18.00 seiler skipet til Lauterbach i den sørøstlige delen av øya Rügen (ankomst ca. 21.00).

Dag 7: Lauterbach – Stralsund (ca. 48 km)

I dag bør du ikke gå glipp av den nærliggende byen Putbus, som er spesielt kjent for sitt sirkus. Klassiske bygninger ligger langs byens sirkulære torg, der alle gatene går sammen. Dagens sykkeltur tar deg gjennom Puthus, Garz, Groß Schoritz (Ernst Moritz Arndts fødested), Posertitz og Gustow med sin berømte landsbykirke til du kommer til Stralsund, hvor skipet møter deg igjen. Stralsund har en betydelig fortid, og derfor er en spasertur gjennom byens historiske sentrum virkelig verdt et besøk.

Dag 8: Hjemreise

Du forlater skipet før 9 etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 2

down v arrow

Denne turen har vanskelighetsgrad 2. Du sykler både på bilfrie stier, landeveier med lite trafikk, asfalterte sykkelveier, landeveier og grusveier. Dagsetappene er mellom 16 og 48 km. Hver lugar får en ruteguide og et kart.

Rutene er stort sett flate med noen bratte stigninger og utforkjøringer.

Innkvartering

down v arrow

Underveis bor du på MS Princess , som vil fungere som ditt flytende hjem. Det komfortable sykkelcruise har både restaurant og koselig salong. Alle lugarene har eget bad, hårføner, TV, luftkondisjonering og safe.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan 7-trinns sykler leies. Velg mellom en unisex-sykkel med kun håndbremser eller med fot- og håndbremser. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – så bestill i god tid).
Sykkelutleien inkluderer forsikring og lån av vanntett sykkelveske. 

På grunn av begrenset plass om bord er det kun i begrenset omfang mulig å ta med egen sykkel. Dersom du ønsker å ta med egen sykkel, må dette derfor bekreftes ved bestilling.

Sykkelhjelm er ikke inkludert i leien. Det anbefales at du tar med din egen.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er også mulig å fly til Rostock Laage. Flyplassen ligger ca. 120 km fra brygga. På returreisen kan du fly fra Berlin Brandenburg BER Airport. Flyplassen ligger ca. 30 km fra kaien med tog.

Kjør selv:
Stralsund er i kjør-selv avstand fra Danmark, så det er mulig å kjøre til Danmark, og så videre til Tyskland. Det er mulig å parkere bilen i Stralsund mot en avgift, og ta toget fra Berlin tilbake til Stralsund når reisen er over.

OBS: Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.

Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Den nærmeste flyplassen er Hamburg. Kontakt oss for mer informasjon.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

Uke 22: Ankomstdato 25.05.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 01.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 08.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 15.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 22.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 29.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 06.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 13.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 20.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 03.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 10.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 34: Ankomstdato 17.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 31.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 07.09.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS: 

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos oss og venter på beskreftelse på turen, før du planlegger og bestiller transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 netter i utvendig lugar
 • Fullpensjon (7x frokost, 6x matpakke til sykkelturene eller snacks om bord (for de som ikke sykler), 7x 3-retters middag, 6x ettermiddagskaffe eller te.
 • Daglig møte før sykkelturene
 • Internasjonal turleder ombord
 • Veibeskrivelse og kart (1 per lugar)
 • GPX-spor
 • Alle avgifter for havner, broer og sluser
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengjøring av hytta, skifte av håndklær og sengetøy ved behov

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Norge
 • Parkeringsavgifter og shuttlebuss
 • Turistskatt
 • Entreer og utflukter
 • Fergeavgifter
 • Tips
 • Drikkevarer om bord

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel

Særlige betalingsvilkår:
Vær oppmerksom på at det er spesielle betalingsbetingelser på denne turen som avviker fra våre standard betalingsbetingelser beskrevet i våre generelle vilkår.

Depositumet er i henhold til vår standardsats, mens resterende betaling forfaller 90 dager før avreise. Dersom det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdato og avreisedato, forfaller hele beløpet til betaling umiddelbart.

For ytterligere betalingsbetingelser som ikke er spesifisert her, vises det til våre generelle vilkår og betingelser, som fortsatt vil gjelde.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden