Vinområdet ved Alsace

Tyskland og Frankreike | Sykkelcruise med MS Olympia | Vanskelighetsgrad 1

MS Olympia seiler på Rhinen gjennom både den franske og tyske delen av Alsace. Strasbourg-Mainz og Mainz-Strasbourg.

In stock
Travel Code
KR-62
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSpeyer-katedralen, på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled checkByen Heidelberg med en av Tysklands eldste slottsruiner
blue encircled checkUtsikt over Tysklands største vinregioner
calendar icon4 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Opplev den berømte sykkelruten langs Rhinen med utsikt til bølgende elvestrøm, uberørte elveenger og skoger med rik flora og fauna. Sykkelruten fører dere gjennom sjarmerende landsbyer og områder, hvor vin blir dyrket. I tillegg byr ruten på kulinariske og kulturelle opplevelser, både når du sykler på land og når du seiler med den herlige elvebåten MS Olympia.

Turen går mellom Strasbourg/Kehl ved den fransk-tyske grensen over Rhinen og til den tyske storbyen Mainz, gjennom et av Tysklands største vinområder. Her kan du dra på flotte sykkelturer langs ruter i overkommelige terrenget langs den flate elvebredden. Underveis passerer du et utall sjarmerende landsbyer, hvor historien strekker seg tilbake til romertiden. Vinen er spesielt fremtredende her, og du finner også en lang rekke borgruiner fra gamle forsvarsverker langs Rhinens bredder.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dagsprogram fra Strasbourg til Mainz

Dag 1: Ankomst til Strasbourg (Kehl)
Sjekk inn mellom kl. 15 og 17. Kanskje det er tid til å gå på oppdagelse i denne herlige byen på ankomstdagen.

Dag 2: Strasbourg - Gambsheim/Freistett. Båttur Gambsheim – Gemersheim. Sykling ca. 25 km
Etter frokost kan du dra på bysightseeing i Strasbourg, Alsace’s hovedstad. Nyt den unike franske atmosfæren og et utall av sjarmerende kanaler som passerer gjennom byen. Du sykler langs Rhinen til slusen ved Gambsheim, hvor skipet venter på deg. Derfra setter skipet kurs mot Germersheim. Under seilingen kan du nyte et glass vin på dekket eller i salongen imens du fordøyer dagens inntrykk.

Dag 3: Germersheim – Speyer. Sykling ca. 25 km
Dagens sykkeletappe går gjennom uspolert natur langs Rhinens bredder. Du kan se frem til å besøke den gamle festningsbyen Gemersheim med sine mange pittoreske steder og hjørner. Du fortsetter videre til etappemålet, domkirkebyen Speyer, hvor domkirken er en del av UNESCOs verdens kulturarvliste.

Dag 4: Speyer – Mannheim. Sykling ca. 20 km
En kort sykkeletappe i dag, hvor det kan slappes mer eller mindre av på båten eller i dette vakre området på den tohjulte. Første del går langs den «gamle» Rhinen-elva gjennom nasjonalparker, innsjøer og grønne områder før du kommer til forstedene i Mannheim. Denne store moderne byen, som har fått kallenavnet "kvadratbyen" pga. nesten alle gatene er plassert kvadratisk, er en interessant by med masse severdigheter. F.eks. finner du det største barokk-slotts anlegget i Tyskland og vanntårnet, som er byens landemerke. Det bør være tid til litt sightseeing i byen – kaiplassen ligger nemlig ganske sentralt i byen.

Dag 5: Mannheim – Heidelberg – Mannheim. Sykling ca. 60 km
Du har en opplevelsesrik dag i vente- Først gjennom "Kurpfalz" med Schweitzingen slott og det fantastiske parkanlegget. Herfra videre gjennom byene Plankstadt og Eppelheim før du kommer til et av turens høydepunkter, byen Heidelberg med en av Tysklands eldste borgruiner høyt hevet over byen, som kan ses langveis fra. En fjellbane fører deg opp til toppen, så man kan komme opp og se utsikten. Det er ikke rart Heidelberg har fått sin egen sang, så fantastisk som byen er. Ta gjerne en rundtur i byen og se vidunderet. Videre leder veien deg til den andre siden av Neckar, gjennom den gamle, fortryllende romerbyen Ladenburg: en vidunderlig by med masse bindingsverkshus og fargerike blomstervegger, krydret med kaféliv på de skyggefulle plassene.

Dag 6: Mannheim – Worms. Sykling ca. 25 km
Du forlater Mannheim og kjører forbi enger videre til keiserbyen Worms. Enda en historisk by som emner av en tusenårig historie med keisere, fyrster, konger, sagn og religion, og ikke minst Riksdagen i Worms og dommen over Martin Luther.

Dag 7: Seiling Worms – Nierstein, sykling til Mainz. Sykling ca. 20 km
Det er mulig å sykle hele strekningen fra Worms til Mainz (ca. 60 km) hvis man skulle ha lyst til dette. Ellers nyter man frokosten på en herlig seiltur til byen Nierstein, en av de største vinbyene med ca. 1 000 hektar av omkransende vinmarker langs Rhinen. Herfra sykler du den siste dagsetappen på turen helt ute langs vannet og elva, hvor sykkelstien går fra Nierstein til Mainz. Langs grønne, frodige vinmarker får du et siste inntrykk av et av Tysklands største vinområder, og gjerne det er tid til litt vinsmaking ved en av vinbøndene på veien? Etappemålet er Mainz, en herlig by som innbyr til shopping og sightseeing.

Dag 8: Hjemreise
Sjekk ut etter frokosten – med mindre du har bestilt en ekstra ukes ferie med båten videre fra Mainz til Köln.

Dagsprogram fra Mainz til Strasbourg:

Dag 1: Ankomst til Mainz
Sjekk inn mellom kl. 15 og 17. Kanskje det er tid til å gå på oppdagelse i denne herlige byen på ankomstdagen.

Dag 2: Mainz til Nierstein. Sykling ca. 20 km – Båttur fra Nierstein til Worms
Det er mulig å sykle hele strekningen fra Mainz til Worms (ca. 60 km) hvis man skulle ha lyst til dette. Ellers starter dagens etappe i Mainz og slutter i Nierstein, en av de største vinbyene med omkransende vinmarker på strekningen langs Rhinen på i alt ca. 1 000 hektar. Sykkelturen følger elva, og du får et godt inntrykk av et av Tysklands største vinområder på turen gjennom frodige, grønne vinmarker. Gjerne det også er tid til litt vinsmaking hos en av de mange vinbøndene på veien. Om ettermiddagen seiler du fra Nierstein til Worms.

Dag 3: Worms – Mannheim. Sykling ca. 25 km
Du forlater keiserbyen Worms, som emner av tusenårig historie med keisere, fyrster, konger, sagn og religion, og ikke minst Riksdagen i Worms og dommen over Martin Luther. En opplevelsesrik dag er deg i vente, hvor du sykler langs enger over øya Frisenheim. Skipet venter på deg ved Mannheim. Før du går om bord, rekker du kanskje en rundtur i den sjarmerende byen.

Dag 4: Mannheim – Heidelberg – Mannheim. Sykling ca. 60 km
Ruten går langs Neckarelva opp til Heidelberg. Underveis sykler du forbi den fortryllende romerbyen Ladenburg med masse vidunderlige bindingsverkshus og fargerike blomsterfasader, krydret med kaféliv på de skyggefulle plassene. Ta et stopp her før du sykler til Heidelberg. Høyt hevet over Heidelberg troner en av Tysklands eldste borgruiner som kan ses langveis fra. En fjellbane fører opp til toppen, så det er mulig å komme helt opp. Det er ikke så rart at Heidelberg har fått sin egen sang, en fantastisk by som har alt – så en tur gjennom byen må være et must!

Dag 5: Mannheim – Speyer. Sykling ca. 20 km
Fra Mannheim følger du den «gamle» Rhinen-elva med innsjøer og grønne områder til domkirkebyen Speyer, hvor domkirken hører til UNESCOs verdens kulturarv.

Dag 6: Speyer – Germersheim. Sykling ca. 20 km. Båttur fra Germersheim – Gambsheim
Du kan se frem til å besøke den gamle festningsbyen, Germersheim, med sine mange maleriske plasser og hjørner. Du sykler gjennom uberørt og grønn natur på turen til Germersheim. Sist på dagen kan du slappe av og nyte seilturen til Gambsheim.

Dag 7: Gambsheim/Freistett – Strasbourg (Kehl). Sykling ca. 23 km
Dette er turens siste sykkeletappe. Her sykler du langs Rhinen og den blide sletten før du kommer til Alsace’s hovedstad Strasbourg. Kehl er forbundet med Strasbourg via en bro. Det vil være litt tid til å slentre litt rundt i Strasbourg og nyte synet av de små historiske bindingsverkshus, eller nyte en kopp kaffe på en av byens kaféer imens du fordøyer ukas opplevelser.

Dag 8: Hjemreise
Utsjekk etter frokost, med mindre du har bestilt ekstra netter i Strasbourg.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

I alt er sykkelstrekningen på ca. 200 km på gode sykkelstier og mindre landeveier, så turen kan klares av enhver med vanlig kondisjon. Dagsetappene er mellom 20 og 45 km.
Du sykler på egenhånd. Det er ingen sykkelguide med ute på ruten, men hver dag blir det informert om morgendagens sykkeletappe av reiselederen om bord. I tillegg får man informasjon om både etappens vanskelighetsgrad og om de interessante stedene man kommer forbi.
Om bord blir det utlevert et detaljert sykkelkart på tysk eller engelsk (1 sett per lugar).

Innkvartering

down v arrow

Under reisen til sjøs vil du bli innkvartert på det koselige og komfortable cruiseskipet MS Olympia , som tilbyr en rekke fasiliteter som en panoramasalong, en bar og en overdådig restaurant, etc. Du bor i en av lugarenes utvendige lugar, som alle er innredet med vindu, slik at du alltid har den beste utsikten over det skiftende og naturskjønne landskapet. Du kan begynne å glede deg til en fantastisk sjøreise på MS Olympia, hvor du kan nyte deilige delikatesser i restauranten, utsøkt vin i baren og bare nyte den gode atmosfæren om bord. Dette cruiset gir deg et perfekt pusterom fra hverdagens kjas og mas.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Det er mulig å leie 7 girs unisex sykle med enten hånd- og fotbremser eller kun håndbremser. Vannavvisende sykkelveske er inkludert i leien. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall).

Hvis du ønsker å sykle med hjem, må du selv medbringe den. Alternativt kan du kjøpe en om bord. Sykkelhjelmer er ikke et lovkrav i Tyskland.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Man kan fly til Frankfurt og ta toget derfra direkte til Mainz. Togturen tar ca. 30 min.
Evt. returtransfer med tog på strekningen Strasbourg – Frankfurt. Det tar ca. 2½ timer.

Tog:
Man kan ta toget fra Danmark til Mainz. Det er ca. 3 km fra togstasjonen I Mainz til kaiplassen. Få mer informasjon hos DSB Utland eller Deutsche Bahn.

Kjør selv:
I Mainz er det parkeringsplass i nærheten av kaiplassen, men det er ikke mulig å reservere på forhånd.

Mer detaljert info vil fremgå i avreiseinformasjonen.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 22: Ankomstdato 24.05.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 31.05.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 28.06.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett frokost eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende reiseleder om bord
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag. Informasjon om betaling gis om bord en av de siste dagene).
 • Avbestillings/reiseforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden