Sør-Italias kyst- og kulturskatter

Italia | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Gled deg til en storslått vandreferie i Sør-Italia, hvor fascinerende kultur, vakre naturperler og livsnytelse går hånd i hånd. Finn frem turskoene og dra på et ekte italiensk eventyr.

In stock
Travel Code
VAI-078
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkReis til området med 13 UNESCOs verdensarvsteder
blue encircled checkVandre gjennom uberørte naturperler og vakre gamle landsbyer
blue encircled checkNyt den fantastiske utsikten over Amalfikysten og Calabria
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Det er noe magisk med Sør-Italia. Her er ruinene eldre, lunsjpausene lengre og landskapene villere. Sør-Italia har vært et krysningspunkt i flere gylne tidsaldre, og dette området er derfor preget av en gresk, saracensk, normannisk, spansk og søramerikansk innflytelse. I tillegg er Sør-Italia hjemmet til ikke mindre enn 13 kultursteder på UNESCOs verdensarvliste, hver av dem fylt med historier om triumf, fiasko og kjærlighet.

På dette vandreeventyret vil du gå gjennom uberørte naturperler og vakre landskap med kulturskatter som historiske kapeller, gamle gårdshus og vannmøller, samt fortryllende middelalderbyer. Hvis himmelen er klar, kan du nyte en fantastisk utsikt over Amalfikysten, Kapp Palinuro og Calabria. Under reisen vil du også besøke en rekke fiskebyer som Agropoli, Santa Maria, San Marco og Marina di Camerota. Hver kveld kan du glede deg til å nyte et deilig måltid eller et glass vin i landsbyenes tallrike, fantastiske restauranter.

Kart

down v arrow

*Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst Paestum
Du kommer til Paestum med tog, hvor du vil bli innkvartert på hotellet ditt, som ligger noen hundre meter fra noen fantastiske greske templer, som er blant de best bevarte i Europa. Hvis du ankommer tidlig, vil du ha god tid til å utforske dette arkeologiske området. 
Du overnatter i Paestum.

Dag 2. Fra Agropoli langs Punta Tresino til Santa Maria di Castellabate
Vandring: 13 km, ca. 4-5 t, +150/-200 m
I dag tar du først en kort togtur til Agropoli, hvor en fantastisk vandretur langs Punta Tresino starter, en av de siste gjenværende strekningene med uberørt kystlinje. Du går gjennom et genuint middelhavslandskap, gjennom skog og kratt, langs fantastiske strender og en gammel romersk havn hvor du har en utmerket utsikt over det asurblå havet. Du kommer deretter til den forlatte landsbyen San Giovanni, hvor det fortsatt produseres hvitvin den dag i dag. Litt senere går du ned til den store sandstranden Castellabate til du kommer til den lille, sjarmerende fiskehavnen Santa Maria. Her kan du ta en drink eller en is på havnen før du går den siste korte strekningen til landsbyen Santa Marco, hvor du kan slå deg til ro på det komfortable, familiedrevne hotellet.
Du overnatter i San Marco.

Dag 3. Punta Licosa, Cilentos Finis Terrae
Vandring: 15 km, ca. 4-5 timer, +/-400 meter
Dagens vandring starter direkte fra hotellet ditt,  gjennom typisk middelhavslandskap og videre til Monte Licosa-toppen. Det er her Cilento strekker seg lengst ut mot havet, som en miniatyrkopi av Monte Stella-halvøya. Dette er et fortryllende sted hvor havbrisen får de omkringliggende trærne til å danse. Dessuten er stedet forbundet med Odyssevs' myte: det sies at Siren Leucosia druknet seg selv etter å ha forsøkt å forhekse Odyssevs. Etter en liten pause går du nå opp til ryggen gjennom en vakker furuskog, og herfra har du en fantastisk utsikt over kysten, innlandet, Salernobukta og til og med Calabria. Deretter går du ned mot kysten nær Ogliastro Marina og følger en kyststi til spissen av odden. Langs kysten kan du se ruinene av flere gamle vakttårn. Underveis vil det være flere bademuligheter, så her er det lurt å ha badetøy med. Fra Punta Licosa fortsetter du så langs kysten, hvor en vakker sti bringer deg tilbake til den koselige havnen Santa Marco. På kvelden kan du planlegge din egen middag fra et bredt utvalg av restauranter i området.
Du overnatter i San Marco.

Dag 4. Langs Velia til Pisciotta og Palinuro
Vandring: 18 km, ca. 5 t, +/-450 m (mulighet for forkortelse)
I San Marco blir du hentet av din private taxi og fraktet til Pisciotta, som tar litt over en time. Du kjører forbi Acciaroli og Pioppi, middelhavsdiettens utspring, feriebyen Casalvelino og greske utgravninger i Velia, hvor du kan stoppe for et kort besøk (Hvis du ønsker å besøke Velia vil det være en ekstra avgift på NOK 526,- per person). Deretter kjører du gjennom imponerende olivenlunder opp til Pisciotta, en av de vakreste middelalderbyene i området, som ligger rett ved Middelhavet. Du kan spasere en tur i gamlebyen, ta en drink og handle lunsj før dagens vandretur starter. Du vandrer gjennom skoger og olivenlunder som fører deg ned til Palinuro, en fantastisk vakker kystby som ser ut som noe tatt ut av et postkort. På den siste strekningen går du langs stranden, hvor det selvfølgelig blir tid til en dukkert eller to før du sjekker inn på hotellet. På kvelden har du mange muligheter for å spise noe godt, fra enkle pizzeriaer til 3-retters menyer.
Du overnatter i Palinuro.

Dag 5. Gå rundt Palinuro
Vandring: 18 km, ca. 5 t. +/-450 m (mulighet for forkortelse)
Dagens vandring starter direkte fra hotellet ditt og tar deg til den mytiske odden Cape Palinuro, oppkalt etter en av Æneas (trojanske helt) følgesvenner som druknet her. Først går du ned til den lille fiskehavnen, hvorfra du så går opp til fyret på toppen av Capo Palinuro. Du går gjennom skyggefulle furuskoger og velduftende middelhavskrattmarker langs godt vedlikeholdte stier og grusveier. Når du ankommer fyret har du en praktfull utsikt over landsbyen Palinuro, Cliento-kysten, en del av innlandet og kanskje helt til Punta Licosa og Monte Stella. Litt senere går du ned til den vakre sandstranden Marinella, som er en favoritt blant lokalbefolkningen, hvor du kan spise lunsj og bade. Entusiastiske turgåere bør vurdere å utvide Capo Palinuro-turen til å inkludere Molpa-bakken, hvor du vil komme over ruinene av et praktfullt middelalderslott. Du kan også velge å utvide dagen til en heldagsvandring, for da har du muligheten til å oppleve steinbuen Arco Naturale. Hvis dette ikke er noe for deg, bør du vurdere å ta en båttur til Grotta Azzura (den blå grotten) – den er ikke like kjent som grotten på Capri, men den er mye vakrere og billigere!
Du overnatter i Palinuro.

Dag 6. Fra Palinuro til Marina di Camerota
Vandring: 16 km, ca. 4-5 t, +450/-500 m
I dag må du sørge for din egen transport til neste overnattingssted i den sjarmerende kystbyen Marina di Camerota. Fra hotellet ditt går du først et lite stykke gjennom olivenlunder langs elven, og klatrer deretter de første åsene over kysten mellom Palinuro og Marina di Camerota. Dette er en fantastisk tur som er preget av Middelhavets skjønnhet. Den neste strekningen er preget av ruiner fra gamle gårder til du kommer til middelalderkapellet San Cono. Til slutt går du langs kysten til du kommer til den idylliske landsbyen Marina di Camerota, som har mange flotte strender. Landsbyen er påvirket av Sør-Amerikas sjarme, så du bør absolutt ta deg en spasertur rundt i Marina di Camerota.
Du skal overnatte i Marina di Camerota.

Dag 7. Langs Costa degli Infreschi
Vandring: 7 km, ca. 3,5 t, +/-200 m
Du vil gå langs en fantastisk kyststi, som er en av de mest uberørte kyststrekningene i hele Sør-Italia, hvor du kan se frem til å beundre det krystallklare havet. Du kommer til den såkalte Costa degli Infreschi, oppkalt etter den romerske havnen Porto degli Infreschi, hvor du kan finne en grotte som inneholder en ferskvannskilde. Selve turen starter fra Marina di Camerota. Her kan du ta en liten kaffepause og planlegge hjemreise med båt (valgfritt). Senere på dagen er det sightseeing på den gamle stien som forbinder Marina di Camerota med den gamle romerske havnen. Når du ankommer Porto degli Infreschi, kan en lunsj tilberedes av de lokale fiskerne. Du kommer deretter tilbake til Marina di Camerota, enten til fots eller med båt. Om kvelden kan du nyte en deilig middag på en av de lokale restaurantene.
Du skal overnatte i Marina di Camerota.

Dag 8. Hjemreise
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter. Etter frokost blir du kjørt til togstasjonen; Pisciotta Station, herfra tar du toget tilbake til Napoli, Salerno eller Roma.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Dette er en moderat enkel tur som passer for de som har litt erfaring med fotturer. Generell god kondisjon anbefales. Turrutene består stort sett av gode stier, og gjennomsnittlig turtid er 4-5 timer hver dag.

Innkvartering

down v arrow

Under ditt vandreeventyr vil du bli innkvartert på 3-stjerners hoteller og gjestehus, hvor alle rommene har eget bad.
Oppholdet inkluderer frokost og middag dag 1. De øvrige kveldene har du mulighet til å arrangere din egen middag blant det store utvalget av restauranter i området.

Vær og klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det enkleste er å fly til Napoli. Turen starter i Paestum og transport til byen (ikke inkludert) kan ordnes fra Capaccio jernbanestasjon, nær Napoli flyplass.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 13391,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 10614,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 1 natt på hotell i Paestum
 • 2 netter på hotell i San Marco
 • 2 netter på hotell i Palinuro
 • 2 netter på hotell i Marina di Camerota
 • 7x frokost
 • Rutebeskrivelser og turistinformasjon
 • Kart
 • GPX filer
 • Assistanse hele døgnet
 • Bagasjetransport
 • All rutetransport

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Norge
 • Reiseforsikring
 • Turistskatter
 • Drikke og måltider ikke spesifisert i programmet
 • Valgfrie ekstra turer eller aktiviteter
 • Tips-penger
 • Personlige eiendeler

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Genius Loci Travel og turen foregår etter arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci Travel. Din reise dekkes fortsatt av Ruby Travels medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen dersom den blir funnet billigere hos en annen tilbyder ved bestilling.

Link til toppen av siden