Sjel og sjarm i Dourodalen

Portugal | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Gled deg til å oppleve alt fra lokale vingårder til fenomenal natur, mens du vandrer gjennom en av Portugals fantastiske vinregioner. Ikke gå glipp av denne kulturelle turen!

In stock
Travel Code
VAI-070
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFottur i en av Portugals mest naturskjønne vinregioner
blue encircled checkOpplev det unike landskapet i Dourodalen, UNESCOs verdensarvliste
blue encircled checkSmak på tradisjonelt vedovnsbakt brød og muscatvin i Favaios
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne fantastiske vandreferien på egen hånd kan du se frem til å gå gjennom en av Portugals mest naturskjønne vinregioner, med spektakulær utsikt over Dourodalens åssider, elver og daler. Du vil også oppleve unike landskap som står på UNESCOs verdensarvliste. Se frem til å utforske hverdagen på de forskjellige vingårdene mens du går fra landsby til landsby. Etter en dag full av fotturer og opplevelser kan du glede deg til å slappe av på nøye utvalgte hoteller og landhoteller, hvor du får en varm velkomst og deilige, autentiske måltider.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst Porto
På Porto flyplass venter din private transport på at du skal ta deg til hotellet ditt i sentrum. Hvis du har litt fritid i Porto, kan du utforske byens historiske monumenter og revitaliserte områder som Rua das Flores og Ribeira-distriktet ved elven. Hvis du har tid, bør du også krysse elven og besøke en av portvinkjellerne i Vila Nova de Gaia for å utforske hvor fat med aldrende vin er lagret.
Overnatting i Porto.

Dag 2. Reise til Pinhão i Dourodalen
I dag reiser du til hjertet av Dourodalen. Du kan velge å ta toget (ca. 2,5 timer, ikke inkludert) eller tilbringe mesteparten av dagen om bord på et elvecruise hele veien fra Porto (ca. 6 timer, valgfritt). Skal du reise med tog, blir du hentet på hotellet og kjørt til stasjonen. Under togturen kan du nyte utsikten over elven helt til den lille kystbyen Pinhão, hvor togstasjonen er dekorert med malte flispaneler som viser Douro-vinproduksjonen. Når du er der, ta en båt oppstrøms (valgfritt, arrangert og betalt lokalt) for å få et annet perspektiv på dalen. Hvis du derimot bestemmer deg for å seile med elvecruise, vil du i tillegg til utsikten også få opplevelsen av å seile gjennom to sluser, en ingeniørbragd som har forvandlet Douro-elven og gjort det mulig for begge å seile trygt mellom Porto og vinregionen.
Overnatting i Pinhão.

Dag 3. Fra Pinhão til Vilarinho de São Romão
Vandring: 9 km +587 høydemeter
I dag vil du utforske de vestlige skråningene av Pinhão-dalen mens du går opp til fjelllandsbyene Säo Cristovão do Douro og Provesende. Utsikten over de omkringliggende vingårdene mer enn kompenserer for innsatsen din. Avslutt dagen på et historisk landsted, hvor du får en varm velkomst og et godt hjemmelaget måltid. Hvis været tillater det, ta en forfriskende dukkert i utendørsbassenget eller bare slapp av i den komfortable gjestesalongen.
Overnatting i Vilarinho.

Dag 4. Rundtur via Pinhão-elven
Vandring: 13 km +512 høydemeter
Med start fra Vilarinho de Säo Romäo, snirkler dagens tur seg ned til Pinhão-elven via noen få små landsbyer og vingårder, langs de motsatte åssidene og gjennom vingårder med varierende landskap. Du har en fantastisk utsikt hele veien. Slapp av og nyt en piknik ved elvebredden før du drar oppover til landsbyen Celeirós, hvor du kan smake på vinene på Quinta do Portal før du vender tilbake til ditt nydelige overnattingssted. Du kan også ta en taxi opp bakken hvis du foretrekker en enklere dag. I dag er frokost, matpakke og middag inkludert.
Overnatting i Vilarinho.

Dag 5. Fra Vilarinho de São Romão til Alijó
Vandring: 16 km +626 høydemeter
Nyt utsikten over dalen på vei til den vakre landsbyen Sabrosa. Her kan du følge en gammel vei mellom Sabrosa og Favaios mens du går ned gjennom vingårdsterrassene til elven. Gå oppover igjen mellom vinranker og olivenlunder mot et tydelig annerledes landskap. Smak på tradisjonelt vedovnsbrød og muscatvin i Favaios og fortsett deretter til den lille historiske byen Alijó.
Du vil bli innkvartert på et 4-stjerners hotell de neste 2 nettene. Utforsk byen eller slapp av ved bassenget før du spiser middag på hotellets restaurant eller på en nærliggende restaurant.
Overnatting i Alijó.

Dag 6. Rundtur via São Mamede de Ribatua
Vandring: 15 km +369 høydemeter
Dagens vandring er en rundtur fra Alijó, som utstråler et stadig skiftende lappeteppe av vingårder og gårder mot den gamle landsbyen São Mamede da Ribatua. Her får du en spektakulær utsikt over de omkringliggende steinete fjellene og den glitrende innsjøen. Forlat landsbyen via en annen rute for å returnere til Alijó, eller ta en taxi tilbake for en mer avslappende ettermiddag.
Overnatting i Alijó.

Dag 7. Fra Alijó til Casal de Loivos
Vandring: 14 km + 233 høydemeter
Tilbring dagen med å vandre i Dourodalen gjennom vingårder. Kanskje kan du besøke en vingård eller to og få en omvisning og smake på noen av vinene deres før du når de østlige skråningene av Pinhão-dalen. Herfra kan du se tilbake på de terrasserte bakkene overfor for å identifisere landsbyene du vandret gjennom tidligere i uken. Her har du en fantastisk utsikt over Douro-elven før du kommer til dagens siste landsby. Du vil overnatte i et landsted fra 1600-tallet, hvorfra du har en fantastisk utsikt og et basseng.
Overnatting i Casal de Loivos.

Dag 8. Fra Casal de Loivos til Pinhão
Vandring: 6 km +59 høydemeter
Dagens korte, men fantastiske fottur ned til Pinhão gir deg tid til en siste omvisning på en vingård med vinsmaking (valgfritt, betales på stedet) med utsikt over Douro-elven. Du kan spise lunsj i landsbyen eller ta en piknik i vingårdene før du tar toget tilbake til Porto for din videre reise (ikke inkludert). Alternativt kan du velge å seile på et elvecruise fra Régua til Porto og nyte lunsjen om bord (valgfritt). Hvis du vil legge til ekstra netter i Porto slik at du kan utforske byen mer grundig, bare gi oss beskjed.


Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Denne turen er moderat.
Det er noen dager med lengre turer som kan inkludere bratte opp- og nedstigninger. Turen er designet for erfarne og vante turgåere og kan nytes av alle med grunnleggende kondisjonsnivå som har forberedt seg på turen hjemmefra.

Innkvartering

down v arrow

Under vandringen vil du bli innkvartert på 3* og 4* hoteller samt idylliske lystgårder som gir deg en autentisk opplevelse av området. Turen inkluderer frokost hver dag, matpakke (dag 3-7) og middag dag 3 og 4.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er gode flyforbindelser til Porto hele året. Fra Porto flyplass er transport til det første hotellet inkludert.
Vær oppmerksom på at returtransport ikke er inkludert på returreisen.

OBS: Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du arrangerer fly/tog/busser til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Vejr og klima i Porto

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 19435,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 13555,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager: 

 • Hver dag i sesongen 

Inkludert i prisen: 

 • 7x nettter inkl. frokost
 • 5x matpakker (dag 3-7) 
 • 2x middager inkl. drikkevarer (dag 3 og 4) 
 • Rutebeskrivelser 
 • App til smartphone med opplysninger om ruten 
 • Transfer fra Porto lufthavn til starthotel 
 • Transfer fra hotellet til togstasjonen i Porto (dag 2) 
 • Bagasjetransport mellom hotellene på dag 3-7
 • Bagasjetransport fra hotellet til togstasjonen i Pinhão på dag 8

Ikke inkludert i prisen: 

 • Transport til og fra Norge
 • Tog (tur/retur) mellom togstasjonerne i Porto og Pinhão
 • Returtransfer fra Porto til flyplassen i Porto 
 • Turistskatter 

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Personlig velkomst og informasjonsmøte
 • Vinsmaking på vingård i Pinhão
 • Elvecruise fra Porto til Régua inkl. lunsj (dag 2)
 • Elvecruise fra Régua til Porto inkl. lunsj (i stedet for tog på dag 8)
 • Privat transfer fra Porto til Pinhão
 • Ekstra netter i Porto eller Pinhão

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Green Walks, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Portugal Green Walks. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden