Det beste av Albania

Albania | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3-5

Dra på sykkelferie i ukjent Europa og test kondisjonen. Underveis passerer du totalt tre attraksjoner, som alle er på UNESCOs verdensarvliste. Du vil virkelig føle hvor unikt landet Albania er.

In stock
Travel Code
CYL-04
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev 3 utrolige attraksjoner på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled check Smak på det unike kjøkkenet og sterke raki i Përmet
blue encircled check Ta en dukkert i de termiske innsjøene i Langarica
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon9 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Albania og de andre landene på Balkan er blant de mest populære stedene i verden akkurat nå, og denne turen gir deg alt. Du vil blant annet oppleve solskinn, vakre solnedganger og vakker utsikt over den vakre naturen i unike Albania. Etter kollapset av Den sosialistiske folkerepublikken i 1991 fikk resten av verden endelig en sjanse til å få et glimt av det vakre landet på Balkanhalvøya. Siden Albania har vært adskilt fra resten av verden så lenge, er det også mange som opplever at det er litt som å reise tilbake i tid når man besøker landet. De lever fortsatt livet på beste måte, og bruker håndkraft i nesten alt av arbeid, hvor de i landbruket, bortsett fra håndkraft, heller ikke bruker sprøytemidler.

På denne turen vil du både passere Ohridsjøen, pittoreske fjell, glitrende elver og fortsette til den albanske rivieraen og de innbydende strendene. Du vil virkelig få en smak av hva Albania har å tilby!
Albania er det perfekte landet for de som ønsker en ferie med utfordringer – både på sykkel og kulturelt sett. Alternativt kan du også velge turen med guide. Du finner den her.

Kart

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana flyplass og transport til hotellet (ikke inkludert). Etter innsjekking på hotellet, avhengig av når du lander, er det mulig å utforske rundt Tirana og besøke atombunkeren til Enver Hoxha, frukt- og grønnsaksmarkedet og National Museum of History ved siden av det nybygde sentrum av Tirana. Den livlige hovedstaden er hjertet av Albania og byr på koselige torg og fargerike bygninger.

Dag  2. Tirana –Tushemisht (Pogradec). 29 km og 70 høydemeter – ca. 3 timers sykling
Transfer til en av de eldste innsjøene i verden, som med sin helt unike flora og fauna er et av Europas største biologiske reservater. Ohridsjøen ligger på grensen mellom Albania og Makedonia. Du sykler langs den naturskjønne kysten sørover til Pogradec, og deretter følger du innsjøen rundt østover til den lille byen Tushemisht. Her finner du et koselig sted å spise lunsj og deretter sjekke inn på hotellet. Etter å ha sjekket inn på hotellet, har du muligheten til å sykle litt ekstra til Makedonia, hvor du kan besøke den gamle St. Naum kloster.

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 512 høydemeter – ca. 4 timers sykling
Du forlater Ohridsjøen og sykler opp i fjellene, hvor du følger kløften en stund til den munner ut i en stor åpen slette. Det er små gårder her, hvor du kan se hvordan de fortsatt lever livet på gammelmåten. Mesteparten av tiden følger du små landeveier, de siste kilometerne på mer trafikkerte veier før du kommer til Korçë, også kalt Albanias Paris, en hyggelig by med åpne torg, gågater, kafeer og restauranter.

Dag 4. Korçë – Sotirë. 72 km og 1170 høydemeter – ca. 6 timers sykling
Du forlater nå jordbruksplatået Korcë og sykler bratt mot de vakre Grammoz-fjellene med sine forrevne topper. Her kommer du på en av turens lengste og tøffeste etapper, hvor du skal passere karrig steinlandskap, vakre ville blomster og frodige daler. På toppen vil du kunne bruke litt tid både på å trekke pusten og nyte den vakre utsikten. Etter dette går det nedover igjen, hvor du kan avslutte den første harde etappen med en velfortjent kaffepause. Barmash-passet venter så før du stopper for lunsj i Ersekë, Albanias høyeste by ca. 1000 meter over havet. Dagens mål er gården Farma Sotirë, som ligger i en rolig dal med alle slags dyr du kan finne på en gård. Her blir du innkvartert på en liten campinghytte med utsikt over vakre fjell.

Dag 5. Sotirë – Bënjë. 66 km og 660 høydemeter - ca. 4 timers sykling
Dagen starter med hårnålssvinger og en grov stigning fra Sotirë til et høyt furuskogplatå før du når elven Vjosa og den imponerende juvet der nedstigningen din begynner. Den 17 km lange nedstigningen til Çarshovë er både en fornøyelse og en spenning å sykle på en av de mest naturskjønne rutene på turen. Deretter følger du den milde cornicheruten til Përmet, kjent for matlaging og sterke raki. Her tar du av og sykler til den idylliske landsbyen Bënje hvor du skal overnatte, med utsikt over dalen og de vakre fjellene i bakgrunnen. På ettermiddagen får du muligheten til å sykle til de termiske innsjøene i Langarica, hvor du kan velge å svømme før du sykler tilbake til Bënjë.

Dag 6. Bënjë-Gjirokastër. 70 km og 427 høydemeter – ca. 4 timers sykling
Du fortsetter turen langs dalen mot Këlcyrë, og dens spisse fjelltopper som også kalles «haiens tenner» som vokter Këlcyrë-juvet, hvor elven har skåret gjennom fjellkjeden slik at du kan sykle mellom fjellene til museet byen Gjirokastër, byen med de 1000 trappetrinnene, som muligens er en av de vakreste i Albania. Etter å ha sjekket inn på hotellet kan du utforske de sjarmerende brosteinsbelagte smugene, mellom bygningene med hvite vegger og de fascinerende tradisjonelle husene.

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 525 høydemeter – ca. 6 timers sykling
Dagen starter med en kort transfer opp til passet ved Muzinë – deretter sykler du nedover i myke hårnålssvinger gjennom skog og små stier til en kanal med det klareste vannet. Du krysser kanalen med en liten og veldig gammel trekkbåt og kommer til våtmarkene ved Butrint, et historisk område som også står på UNESCOs verdensarvliste. Herfra sykler du nordover langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter.

Dag 8. Sarandë – Himarë. 52 km og 1064 høydemeter - ca 4 timers sykling
Dagen starter med å sykle opp til et steinete platå. Du sykler opp og ned flere pass, hele tiden med utsikt over fantastiske fjell til høyre og havet til venstre. På turen besøker du også Porto Palermo slott, et venetiansk slott som skjuler mange mysterier. Dagen ender nede ved sjøen i Himarë, hvor det vil være opplagt å hoppe i det klare vannet og vaske av seg dagens strabaser.

Dag 9. Himarë – Vlorë. 64 km og 1590 høydemeter - ca 5 timers sykling
Din siste sykkeldag byr også på den mest utfordrende etappen på turen, men også den mest spektakulære. Du sykler opp og opp mens du følger kysten nordover med utsikt over havet på venstre side og bratte åssider på høyre side. Du ankommer nasjonalparken Llogara, som ligger i 1000 m. høyde hvor du har tvunget utallige hårnålssvinger for å komme dit. Her har du muligheten til å nyte lunsjen omgitt av skjønnhet. Deretter sykler du ned igjen til Vlorë, hvor du kan tilbringe resten av dagen med å slappe av ved kysten.

Dag 10. Vlorë – Tirana
Etter frokost er det transport til Tirana flyplass (ca. 2 timer) – eller til hotell i Tirana dersom du har bestilt en ekstra natt.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-5

down v arrow

Det er på ingen måte noen enkel tur hvis du velger å sykle hele turen for egen kraft! Flere dagsetapper på 70 km og mer enn 1000 høydemeter. Men heldigvis er det mulig å leie en elsykkel til turen, noe som kan hjelpe på de tøffe stigningene.


Du sykler på albanske landeveier med lite trafikk – bare inn og ut av de litt større byene (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er det noen flere biler. Som regel sykler du på gode asfalterte veier, men av og til må du regne med å sykle på hullete veier med løse steiner.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Turen er inkl. leie av gode Giant trekkingsykler med fjærende forgaffel og 24 gir, komfortabelt sete, bagasjebærer og en bakbag. Det er mulig å leie el-sykkel mot et pristillegg.

Innkvartering

down v arrow

Du bor én natt i Tirana, én natt i Tushemisht, én natt i Korçë, én natt på campinghytte i Sotirë, én natt i Benje (Permet), én natt i Gjirokastër, én natt i Sarandë, én natt i Himarë, og endelig en natt i Vlorë.
Overnatting velges alltid på bed and breakfasts i området. Det er bad og toalett på alle rom, bortsett fra i Sotira, hvor to rom deler bad/toalett.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

Man flyr til Albanias hovedstad Tirana. Derfra kan det arrangeres en transfer til starthotellet.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 13339,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 10913,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager fra april-juni og september-oktober

Prisen inkluderer:

 • 9x overnattinger inkl. frokost
 • Trekkingsykkel med 24 gir
 • Bagasjetransport
 • Transfer som beskrevet i programmet
 • Rutebeskrivelser og GPX-filer

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Drikkevarer
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • El-sykkel
 • Transport fra Tirana flyplass til hotellet i Tirana (1-4 personer)
 • Ekstra natt i Tirana inkl. frokost

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Cycle Albania, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Cycle Albania. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden