INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Salzkammergut

Østerrike - Sykkelferie på egenhånd

En flott sykkelferie blant Salzkammerguts klare og badevennlige innsjøer. Turen starter og avsluttes i romantiske Salzburg.

In stock
Travel Code
CYO-049

Dette kan du glede deg til

En herlig tur i vakkert landskap. Du sykler i det fine, bakkede landskapet til Salzkammerguts klare innsjøer og med fjellene i det fjerne som en vakker kulisse. Du sykler langs sjøbredder med mange muligheter for en forfriskende svømmetur på en av de mange fine strendene. Du kommer gjennom vakre daler til små, romantiske landsbyer, klimaet er mildt og luften er klar. Opplev sommer i Tyrol og besøk «Den hvite hest» ved Wolfgangsee og keiserbyen Bad Ischl med sommersidenes og parken fra keiser Franz Josef og keiserinne Sissis regjeringstid. Turen starter og avsluttes i romantiske Salzburg.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Salzburg
Salzburg er alltid verdt ett besøk – uansett om du er interessert i kultur, shopping eller bare vil utforske den særegne stemningen. Besøk for eksempel Mozart`s barndomshjem som ligger i Getreidegasse, en gate med skilt i smijern, velholdte, vakre fasader og idylliske arkader. Utpå ettermiddagen er det utlevering av sykler og velkomstmøte. Innkvartering f.eks. på Hotel Achat Plaza zun Hirschen ved 3-4* eller Hotel Ganslhof ved 3*.

2. dag. Salzburg-Trumer Seen/Wallersee ca. 45-55 km
I dag sykler du langs elven Salzach til Oberndorf der julesangen Glade Jul (på tysk Stille Nacht) ble skapt. Turen fortsetter til Arnsdorf, med et museum til ære for sangen, og forbi Benediktinerklostret Michaelbeuern. Nyt en kald Augustiner Bräu eller et glass vin her i den hyggelige Beergarten som hører til klostrets vingård. Herfra kan du enten fortsette over fjellet Haunsberg til Trumersjøene (Grabensee, Mattsee og Obertrumersee) eller velge den mer direkte ruten til Wallersee. Det er gode muligheter for å bade i sjøene Obertrum, Mattsee og Wallersee.
Innkvartering f.eks. på Hotel Walkner ved 3-4* eller f.eks. Entenwirt das Hotel ved 3*. 

3. dag. Trumer seen/Wallersee - Mondsee ca. 50 km
Nyt den vakre utsikten ut over sjøen Mattse mens du sykler gjennom naturreservatet med den lille innsjøen Egelsee og videre til den lille byen Schleedorf, kjent for sine mange ostemeierier. Herfra går det over heia til den neste innsjøen som heter Irrsee. Du sykler nå langs sjøens vakre bredde, med bademuligheter og fine områder perfekt for lunsj-piknik. Få kilometere fra Irrsee kommer du til Mondsee, en hyggelig liten by som ligger ved innsjøen med samme navn. Ta en svømmetur i sjøen som er Salzkammerguts varmeste og besøk slottet og klostret.
Innkvartering f.eks. på Hotel Leitnerbräu ved 3-4* eller Hotel Grüner Baum ved 3*.

4. dag. Mondsee – Traunsee ca. 50-80 km
Dagen starter lett med en båttur til Weyregg (gjelder for ankomst 1.7. til 31.8.19 – avgang fra Unterach 10.15 med ankomst Weyregg 11.23). Ved ankomst utenom denne perioden sykler du langs Attersee - eller så kan du ta toget etter ca. 55 km fra Pinsdorf til Traunsee. Fra Weyregg går turen gjennom Aurachdalen til Traunsee og den hyggelige byen Gmunden, kjent for sin fasinerende borg og spennende potterier. Turen fortsetter videre til Altmünster og Traunkirchen.
Innkvartering f.eks. på Hotel Post Traunkirchen ved 3-4* eller Hotel Landgasthof Hockeck ved 3*.

5. dag. Traunsee – Hallstättersee – Bad Goisern eller området rundt ca. 20-35 km
I dag tar du toget fra Traunsee opp til Obertraun og Hallstättersee, med utsikt til Dachsteins snøkledte fjelltopper. Har du tid kan du ta kabelbanen opp i Dachsteinmassivet og nyte den fantastiske utsikten. Du kommer til Hallstatt, en hyggelig by som ligger vakkert til ved sjøbredden. Her har du tid og mulighet til å ta en fjellbane opp til de 7.000 år gamle saltminene. 
Dagens mål er Bad Goisern.
Innkvartering f.eks. på Moserwirt ved 3-4* eller Pension Maria Theresia ved 3*.

6. dag. Bad Goisern/området omkring – Wolfgangsee ca. 35 km
Via den gamle keiserbyen Bad Ischl sykler du langs elven Ache til Wolfgangsee. Du kommer til den fine byen St.Wolfgang og har du tid og lyst kan en tur med tannhjul-banen opp til toppen av Schafberg-fjellet anbefales. Fra toppen på 1783 meters høyde får du en formidabel utsikt ut over innsjøene og fjellene i det fjerne. Har du hotell i St. Wolfgang kan du stoppe her, hvis ikke kan du fortsette videre langs innsjøen til Abersee og Mozartbyen St.Gilgen.
Innkvartering f.eks. på Hotel Weisser Bär ved 3-4* eller Gasthof Aberseehof ved 3*.

7. dag. Wolfgangsee - Salzburg ca. 40-50 km
Først sykler du til den sjarmernede byen St Gilgen. Her leverer du fra deg sykkelen kl. 10.00 og begir deg ut på en god times tur til fots innover i Tiefbrunnau området. Du går forbi Hintersee med mulighet for en svømmetur og den vakre kløften Strubklamm. På toppen får du tilbake sykkelen (kl. 11.30) og så starter en herlig sykkeltur nedover gjennom dalen. Til slutt følger du elven Salzach inn til Salzburg.
Innkvartering f.eks. på Hotel Achat Plaza zun Hirschen ved 3-4* eller Hotel Ganslhof ved 3*.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt en ekstra natt i den spennende byen Salzburg.

Vanskelighetsgrad 3

Du sykler skiftevis på gode, asfalterte sykkelstier og på grusstier og skogsveier – kun noen få, korte strekninger sykles på trafikkert vei. På begynnelsen og slutten av turen følger du elven Salzach der terrenget er flatt. Det er også flatt rundt innsjøene. De strekningene som sykles mellom de forskjellige innsjøene går i mer kupert terreng. Turen er skiltet.

På dag 7 går du i ca. 1-1 1/2 time. Gode sko anbefales, men fjellsko/støvler er ikke nødvendig.

Du får tilsendt hotelliste og praktisk informasjon på norsk/dansk før avreise. Ved ankomst til starthotellet får du et detaljert sykkelkart og en detaljert rutebeskrivelse på engelsk/tysk. 

Innkvartering

Du overnatter på 3* hoteller og pensjonater. Frokost er inkludert på alle overnattingene. Det er mulig å oppgradere til 3-4* hoteller.

Sykkel og sykkelutstyr

Ønsker du å leie sykkel har du følgende muligheter:

 • Unisex- eller herresykkel med 7 gir og pedalbrems 
 • Unisex- eller herresykkel med 21 gir og håndbremser 
 • Unisex- eller herresykkel PLUSS med 27 gir og håndbremser
 • El-sykkel med 8 gir og pedalbrems
 • Barnesykkel med 21 gir og handbremser
 • Follow-me feste til barn

Alle syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjeveske og styreveske eller kortholder. Minst én sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Salzburg.

Kjør selv:
Det er ca. 1100 km fra den dansk/tyske grensen til Salzburg. Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst, og kan ikke reserveres hjemmefra.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 8952,- NOK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 11123,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 7595,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 8680,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag fra 3. april til 9. oktober 2021

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Detaljerte kart og informasjonsmateriale på engelsk
 • Båttur på Attersee inkl. sykkel (ved ankomst 1. juli – 31. august 2020)
 • Togtur Traunsee – Hallstättersee (inkl. sykkel)
 • Sykkeltransfer som nevnt i programmet til Tiefbrunnau
 • Mulighet for å få tilsendt GPS-filer
 • Infomøde

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Lokal transport
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Standard sykkel
 • PLUSS sykkel
 • El-sykkel
 • Ekstra natt i Salzburg
  • 7x halvpensjon

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurobike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Eurobike. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden

  Loading...