INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Langs Donau - gjennom 3 land

Sykkelferie på egenhånd i Østerrike, Slovakia og Ungarn

På sykkel gjennom 3 europeiske hovedsteder - Wien, Bratislava og Budapest. En forrykende, sanselig cocktail som du sent vil glemme.

In stock
Travel Code
CYO-046

Dette kan du glede deg til

Fra start i Wien, med flotte bygninger, Hundertwasser og hyggelige plasser med fristende cafeer, følger du Donaus bredde. Du får mulighet til å besøke både Østerrike, Slovakia og Ungarn – 3 land som er vidt forskjellige, men som alle har elven til felles. Du vil oppleve vakre skoger, et enormt våtområde med et yrende fugleliv, sjarmerende landsbyer der tiden nærmest har stått stille og, ikke minst, 3 hovedsteder: Wien, Bratislava og Budapest. En vakker og variert rute!

Vil tilbyr også turer langs Donau med fast base på elvebåt – se mer her.

Kart

Dagsprogram

1. dag. Ankomst i Wien
Vi anbefaler at du kommer tidlig, så du har god tid til å oppleve så mye av Wien som mulig.
Innkvartering i Wien f.eks. på Arcotel Kaiserwasser

2. dag. Til Bad Deutsch-Altenburg/Hainburg, ca. 50 km
I dag sykler du gjennom nasjonalparken Donau-Auen med vakkert landskap og mange forskjellige blomster- og dyrearter. Du sykler forbi Orth, med et gotisk slott, og jaktslottet ved Eckartsau før du når Bad Deutsch-Altenburg og Hainburg. Rett frem hele dagen, med mindre du vil variere litt og ta avstikkere for å studere fuglelivet i naturparken. Har du lyst på en svømmetur bør du utnytte muligheten de første 6 km fra Wien langs Alte Donau. 
Innkvartering f.eks. på det 4* Hotel Altes Kloster Hainburg eller det 3* Gasthof Stöckl Bad Deutsch-Altenburg

3. dag. Til Bratislava, ca. 35 km
Du forlater Østerrike og sykler inn i Slovakia. Du kan ta avstikkere langs Römerweg til de arkeologiske utgravningene ”Carnuntum”. Videre sykler du langs jernbane til Wolfstal og på sykkelsti inn til den slovakiske hovedstaden Bratislava. Dagens etappe er kort, så det er god tid til å gå på oppdagelse i byen. Bratislava har flere oaser med parker og sjøer. Besøk Bratislava Castles, med de fire hjørnetårn og en fantastisk utsikt over den gamle bydelen.
Innkvartering i Bratislava f.eks. på det 4* Hotel Devin eller det 3* Hotel Apollo

4. dag. Til Mosonmagyarovar, ca. 45 km + togtur til Györ
Etter en kort etappe i Slovakia krysser du grensen til Ungarn ved Rajká. Nå venter hyggelige landsbyer og dyrket mark. Du sykler gjennom et område kalt Szigetköz eller Schüttinsel, et stort våtområde med mange øyer og små sjøer og kanaler. Et paradis for fugl og fisk. Sykkelruten går ikke inn i selve våtområdet, så du må liste deg til fots hvis du vil se det nærmere. Dagens sykkeletappe avsluttes i områdets eldste by, Mosonmagyarovar, også kalt de 17 broers by. Ta deg tid til en tur rundt i den hyggelige byen før du tar toget videre til Györ, byen som tidligere var en av de mest betydningsfulle i regionen med sin sentrale beliggenhet der elver og kanaler møtes. Innkvartering i Györ f.eks. på det 4* Barokk Hotel Promenad eller det 3* Hotel Klastrom

5. dag. Til Komárom i Slovakia, ca. 55 km
Du forlater elven og kjører innover i landet til Bábolna, en velholdt by med et vakkert sentrum. Byen er berømt for sitt nationalstutteri med oppdrett av veddeløpshester. Den siste delen av dagens etappe sykler du igjen langs Donau til den halvt slovakiske halvt ungarske byen Komárom/Komárno. 
Innkvartering i Komárom f.eks. på det 4* Hotel Peklo Komarno eller det 3* Hotel Forras Komarom

6. dag. Til Esztergom, ca. 55 km + båttur til Visegrad
I dag sykler du gjennom Donaudalen, rett ved elvebredden og med vinmarkene i bakgrunnen. Har du krefter til litt ekstra stigning kan du ta veien over Tata. Er du interessert i historie anbefaler vi et besøk på borgen Kelemantia. Dagens høydepunkt er Eszergom. Denne flotte byen ligger rett før elvens 90 graders sving, også kjent som "Donauknæet", et utrolig flott panorama. Esztergom kalles også ”Ungarns Roma”, og den har en av Europas flotteste og største kirker (Basilika). Fra Esztergom tar du båten til dagens endemål, Visegrad. En vakker tur med utsikt til ”Donauknie”. 
Innkvartering i Visegrád på f.eks. det 4* Wellness Hotel Visegrad eller det 3* Hotel Honti Visegrád

7. dag. Til Budapest, ca. 55 km 
Også i dag kan du legge ruten på begge sider av Doanu. Ruten kan f.eks. gå via Szetendre-øyen gjennom et par hyggelige landsbyer på ” Szentendre Insel” før du på høyre bredde kommer til byen Szentendre – en by som ble grunnlagt på 1000-tallet. Dagens mål er Budapest – og en fantastisk sykkelferie er slutt. Ta deg tid til å gå på oppdagelse i den spennende byen.
Innkvartering i Budapest f.eks. på det 4* NH Hotel Budapest City Center eller det 3* City Hotel Mátyás Budapest

8. dag. Hjemreise
Hjemreise med mindre du har bestilt ekstra netter.
Det kan, mot et tillegg i prisen, bestilles transfer med buss fra hotellet tilbake til Wien på fredager, lørdager og søndager.

Bemerk at km. antall er ca., og kan variere opptil 10%, avhengig av hotellbeliggenhet og om du velger å sykle langs Donaus høyre eller venstre bredde. 

Vanskelighetsgrad 1-2

Du sykler langs sykkelsti og små, fredelige landeveier som, bortsett fra 3 korte etapper, alle er asfaltert. Kun svært korte strekninger på trafikkert vei. Turen er godt skiltet, bortsett fra et par steder i Slovakia. En lett tur, med kun enkelte lette bakker underveis.

Du får tilsendt praktisk informasjon på dansk, samt hotelliste. Ved ankomst ved starthotellet får du utlevert et detaljert sykkelkart samt rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Innkvartering

Du bor på gode og hyggelige 3* hoteller. Oppholdet er inkl. frokost og alle rommene har eget bad og toalett.

Det er mulig å oppgradere til 4* hoteller mot et tillegg i prisen.

Sykler og sykkelutstyr

Du kan velge mellom en 7-girs sykkel med pedalbrems, sykkel med 21 gir og håndbrems eller en av de nye el-syklene. Alle syklene er som utgangspunkt unisex med lav innstigning. Herresykler med 21 gir fra 190cm.

Alle syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjevesker og styreveske eller kortholder. Minst en sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Leide sykler kan ikke benyttes i Wien ved forlengelse av reisen.

Mulighet for å leie barnesykkel, sykkelvedheng og barnestoler. Det er ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Du flyr til Wien. Fra flyplassen til Wien Mitte tar du "City Airport Cat" toget.

Kjør selv:
Der er gratis parkering i de små sidegatene eller parkeringshus nær starthotellet i Wien. Alternativt har hotellet garasje til parkering. Kan ikke bestilles hjemmefra.
Det kan bestilles returtransfer med buss fra Budapest til Wien. Se mer under "Praktisk informasjon". Alternativt er det gode togforbindelser mellom Budapest og Wien.

OBS:

Vi anbefaler alltid, at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for at høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 8217,- NOK

1 person. Enkeltværelse 4*

Fra 10174,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 5868,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 4*

Fra 6651,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • 2021
  • 3. til 22. april og 25. september til 9. oktober: Lørdag 
  • 23. april til 24. juni og 3. til 24. september: Fredag, lørdag og søndag
  • 25. juni til 2. september: Alle dager

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Tog Mosonmagyarovar-Györ (inkl. sykkel)
 • Båttur Esztergom-Visegrad (inkl. sykkel) – tog i april, september og oktober samt mandager i hele perioden.
 • Kart og informasjonsmateriale

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • 5x halvpensjon (kun frokost i Wien og Budapest)
 • Ekstra natt inkl. frokost i Wien, Bratislava eller Budapest
  • Returtransport med buss Budapest - Wien: 59 EUR pr person (bestilles hjemmefra og avregnes lokalt). Avgang fra hotellet ca. kl. 15.30, transfertid ca. 3 1/2 time. Inkl. egen sykkel.
   • Buss fra Budapest hver fredag, lørdag og søndag 3. april - 24. juni og 3. september - 9. oktober 2021
   • Buss fra Budapest alle dager i perioden 25. juni - 2. september 2021
   • Alternative avganger på forespørsel, min. 4 personer.

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Radreisefreunde og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Radreisefreunde her. Din reise er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden

  Loading...