Klare innsjøer, fjelltopper og Zürich

Sveits | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på en lett og vakker sykkeltur i Sveits som kombinerer varm middelhavsstemning ved Bodensjøen med spennende og kulturelle byer ved Zürichsjøen og Walensjøen.

In stock
Travel Code
CYC-9
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOpplev Rhinfossen, Europas største foss
blue encircled checkTa en forfriskende svømmetur flere steder på sykkelturen
blue encircled checkSykle langs fredelige forsteder med utsikt over vinbakkene
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne forholdsvis lette turen får du oppleve både Middelhavsstemningen ved Bodensjøen og de fantastiske fjelltoppene som omkranser Zürichsjøen og Walensjøen. Ruten snor seg gjennom Tyskland, Sveits, Liechtenstein og Østerrike. Du sykler forbi Rhinfallet ved Schaffhausen, opplever storbystemning i Zürich og bergtas av utsikten til Churfirstens spektakulære og snøkledte tinder. I Rhindalen frister smaksprøver på fantastisk vin, og etter en kort visitt i Liechtenstein kommer du til den sveitsiske kantonen Appenzeller med et landskap like vakkert som på et postkort med gressende kyr og alpenes grønnkledte skråninger i bakgrunnen. Herfra går turen tilbake til Konstanz langs Bodensjøens bredde. En vakker og variert tur med et utall av muligheter for et forfriskende bad underveis, både i rene, klare Rhinen, i Zürichsjøen, Walensjøen og Bodensjøen.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst
Ankomst til Konstanz/Kreuzlingen. Velkommen til Konstanz, en nydelig by med en fin, gammel bydel med hyggelige plasser og fristende caféer.

2. dag. Schaffhausen ca. 50 km
I dag går turen langs Untersee, som mange mener er den vakreste delen av Bodensjøen. Du sykler for det meste langs bredden med utsikt til øya Reichenau. Hyggelige små byer ligger som perler på en snor og frister til kaffepause og utsikt til små havner, klart vann og små byer på den andre siden av sjøen. Stein am Rhein er definitivt verdt et stopp med hyggelige gågater, fine bindingsverkshus, veggmalerier og cafeer. Herfra fortsetter du langs Rhinen til Schaffhausen, også kalt "byen med de 171 karnapper" på grunn av alle de vakre husene med kunstferdige karnapper.

3. dag. Zürich ca. 55/70 km
Dagens første høydepunkt er Rhinfallet som med sine 23 meter er Europas største foss. Du tar båt til fossen og får oppleve kraften fra vannmassene på nært hold. Videre sykler du langs Rhinen gjennom skog og forbi små, fristende strender. Du krysser et høydedrag og sykler videre gjennom Glattdalen til Zürich, vakkert beliggende ved sjøen. Dette er Sveits største by hvor gamle tradisjoner forenes med det moderne. Turen kan forkortes ved å ta S-Bahn (ikke inkl.).

4. dag. Lachen ca. 45 km
Dagens rute følger sjøens nordlige bredde også kalt ”gullkysten” fordi denne siden av sjøen har flest timer med sol gjennom dagen. Du sykler forbi mange ”Badis”, badehus, og små strender på veien ut av Zürich. Den offisielle ruten snor seg både langs sjøbredden og innlandet og du må derfor regne med noen korte, men tøffe bakker opp fra sjøen. Du sykler gjennom fredelige forsteder med fantastisk utsikt til bratte vinskråninger og fine gårder på den ene siden og sjøen på den andre. Du kan i prinsippet følge sykkelstien ved landeveien langs sjøen hele veien til Rapperswill og dermed unngå bakkene innover i landet. Ta turen til borgen før du fortsetter over demningen via Pfäffikon og Altendorf til Lachen. Byen er kjent for en helt fantastisk solnedgang. Nyt stemningen i den lille havnen, ta en svømmetur eller besøk den nydelige barokkirken.

5. dag. Vaduz ca. 60 km og båttur
En deilig, lett dag i flatt landskap, med fjellene i bakgrunnen, til Wesen. Du følger Linthkanalen, som binder Zürichsjøen sammen med Walensjøen, gjennom små landsbyer og forbi grønne frodige marker. Er du heldig får du kanskje øye på en stork. Fra Wesen tar du båt til Walenstadt på den andre siden av sjøen. Alternativt kan du velge å sykle opp og ned langs sjøbredden hele veien til Walenstadt (+ ca. 20 km). En vakker tur med en kort, men bratt bakke. Walenstadt ligger ved Walensjøen som er 150 meter dyp og frister til en svømmetur. Deretter fortsetter du til dagens destinasjon, Vaduz, hvor resten av dagen tilbringes.

6. dag. St. Gallen ca. 55 km og togtur
I dag fortsetter du gjennom frodige enger og små landsbyer med utsikt til fjellene i det fjerne til Altstätten, hvorfra du tar toget til Gais i den sveitsiske kantonen Appenzell. Her sykler du gjennom nydelig postkort-landskap med grønnkledte skråninger, små setre og gressende kyr. I området produseres den deilige osten Appenzeller – den bør smakes! Dagens etappe ender i St. Gallen, berømt for sitt fantastisk flotte ”Stiftsbibliothek” og sin nydelige barokkirke. 

7. dag. Konstanz ca. 45 km

Du starter med en deilig tur nedover, forbi maismarker og epleplantasjer, til Arbon og Bodensjøen. Videre følger du sjøbredden til Konstanz. Underveis er det mange muligheter for en kaffepause eller en svømmetur.

8. dag. Hjemreise

Etter frokost er det hjemreise med mindre du har bestilt en ekstra natt.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Du sykler for det meste på sykkelstier eller fredelige småveier for syklister. Det er en forholdsvis lett tur (2-3) – kun i Appenzeller området vil det være enkelte korte, men bratte bakker.
Det er ofte mulig å ta tog på delstrekningene eller mellom byene.
Ved ankomst til starthotellet får du både detaljert sykkelkart og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på gode 3* hoteller. Alle rommene har eget bad og toalett. Frokost er inkluderet.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Ønsker du å leie sykkel kan du velge mellom følgende alternativer:

 • Unisexsykkel med 27 gir og håndbrems 
 • Herresykkel med 27 gir og håndbrems (fra personhøyde 175 cm)
 • Unisexsykkel med 30 gir og håndbrems 
 • El-sykkel med 8 gir og håndbrems

Alle syklene er utstyrt med gel-sete og bagasjebrett, bagasjeveske og styreveske eller kortholder. Minst én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det letteste er å fly til Zürich. Derfra går det tog til Konstanz.

Kjør selv:
Det er mulig å booke lukket parkering ved Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åpent hver dag fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 19598,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 15351,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport  
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk
 • Entré til Rosgarten museum i Konstanz
 • Båttur til Rhinfallet
 • Båttur Wesen-Walenstadt inkl. sykkel
 • Togtur Altstätten-Gais inkl. sykkel
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"): 

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Lukket parkering i Konstanz
  • Ekstra natt inkl. frokost
   • Konstanz
   • Zürich

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Radweg Reisen, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Radweg Reisen. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

   

  Link til toppen av siden