INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Rundt Istria på sykkel

Kroatia – Sykkelferie på egenhånd

Opplev vakker natur, sjarmerende kultur og et fantastisk kjøkken på et spennende sykkeleventyr gjennom fasinerende landskap. 

In stock
Travel Code
CYC-001

Dette kan du glede deg til

Bli med på et spennende sykkeleventyr rundt omkring på Istriahalvøya i Kroatia. Du sykler langs både øst- og vestkysten med avstikkere inn i landet gjennom vakkert landskap der gamle landsbyer og maleriske byer avløser hverandre. Du sykler gjennom fantastiske daler med elver og skog, og opp i fjellene på svingete veier som går gjennom tuneller og over broer og viadukter mellom vingårder og olivenlunder. På turen sykler du også gjennom middelalderbyene Grožnjan og Motovun som ligger på bakketopper med fantastisk utsikt. Du kommer også til å besøke de gamle romerske koloniene Porec og Pula der du fortsatt kan se spor fra det romerske rikets storhetstid. Nyt vakker natur, sjarmerende kultur og fantastisk mat og vin. Du kan reise akkurat når det passer deg siden vi har mulighet for avreise hver dag hele perioden.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Porec
Porec er en spennende og vakker by med mengder av spor fra historiske, store kulturer. Gå gjennom gamlebyen med det romerske forum, fine hus fra forskjellige historiske perioder og, ikke minst, den berømte Euphrasius Basilikaen. 
Sent på ettermiddagen eller tidlig på kvelden avholdes et informasjonsmøte med påfølgende utlevering av leide sykler.

Overnatting f.eks. på 3* Hotel Porec i Porec.

2. dag. Porec til Buje, 70 km / 680 høydemeter

Etter et stykke på sykkel innover i landet sykler du tilbake til kysten med spennende bukter og vakker utsikt over grønne vinmarker og skyggefulle olivenlunder. Fortsett til Višnjan (244 meter over havet.), et lite område der du finner et av verdens fem viktigste observatorier. Etter å ha syklet forbi elven Mirnas utløp kommer du til Novigrad, en hyggelig by med en mengde spennende restauranter. Neste stopp er Umag, enda en herlig by med et historisk sentrum der du kan se spor fra byens tid som venetiansk republikk. Fortsett langs kysten til Savudrija, Istriahalvøyas nordligste punkt, og herfra inn i landet og opp noen korte stigninger før du kommer til Buje.  

Overnatting f.eks. på 3* Guesthouse La Parenzana i Volpija (Buje).

3. dag. Buje til Buzet, 51 km / 700 høydemeter

I dag fortsetter du tvers over Istria, jevnt oppover mod Grožnjan (280 meter over havet) - en klassisk middelalderby strategisk plassert på en fjelltopp. Den gamle bymuren omkranser de fine, gamle husene og vakre St. Vitus og Modestos barokkirke. Byen er kjent som ”Kunstnernes by”, og her kan du utforske en mengde små gallerier mens alt fra klassisk musikk til jazz høres ut fra åpne vinduer rundt omkring i byen. Fortsett videre opp til Šterna, vakkert beliggende 371 meter over havet på et stort platå gjennomskåret av et vannløp. Videre går det til Oprtalj (378 meter over havet) med smale gater, små butikker og vakre venetianske hus, portaler og overbygde passasjer. Fra byens loggia (søylegang), som mange mener er den vakreste på hele Istria, får du en unik utsikt over øya. Herfra går turen ned til Buzet (87 meter over havet), kjent som ”trøffelens by”. 

Overnatting f.eks. på det 3* Hotel Vela Vrata eller Hotel Fontana i Buzet.

4. dag. Buzet til Labin, 67 km / 890 høydemeter

Dagen starter med en utfordrende stigning opp til Prodani, før du herfra sykler videre til den maleriske middelalderbyen Draguc (417 meter over havet). Den er vakkert beliggende med gamle steinhus og kirker. Videre følger belønningen med en herlig nedfart mot Pazin (278 meter over havet). Pazin er i dag kulturelt, handels- og utdannelsessentrum for hele det sentrale Istria. På kanten av en 130 meter dyp avgrunn og på toppen av en grotte ligger byens gamle slott, som i dag huser flere museer. Fra Pazin sykler du gjennom Gracišce der inngangen til byen er så vakker at du blir i tvil om du er på Istria eller i en stille avkrok i Venezia. Herfra sykler du opp gjennom Kršan (320 meter over havet) til Labin. 
Overnatting f.eks. på 4* Hotel Peteani i Labin.


5. dag. Labin til Pula, 53 km / 510 høydemeter

Dagens to stigninger kommer innenfor de første 20 km og går gjennom Rašsa, den første moderne gruvebyen, og Barban, hvorfra du kan nyte en deilig nedfart til Pula. Underveis kan du besøke Liburna, et naturreservat med fremavlede nyttedyr, bl.a. noen veldig sosiale esler. Beliggende på syv bakketopper med et spektakulært amfiteater ligger Pula, den største byen på Istriahalvøya. Besøk den gamle bydelen Sergius Triumfbue og den berømte arenaen.  

Overnatting f.eks. på det 3* Hotel Amfiteatar i Pula.

6. dag. Pula til Rovinj, 60 km / 550 høydemeter

Først sykler du langs kysten og deretter innover i landet mot Rovinj. Underveis sykler du gjennom flere romerskinspirerte byer. Bale er bygget runt et gammelt romersk fort langs Via Flava, den gamle romerske veien som forbandt Trieste med Pula. Herfra går det oppover mot Svetvincenat (317 meter over havet) med den spektakulære Morosini-Grimani festningen med tårn, kirke, loggia, 1500-talls renessansehus og byens sisterne i midten. Byen er et typisk eksempel på venetiansk byggestil, og det var også her en av Istrias hekserettsaker fant sted på 1700-tallet. Dagen avsluttes med en herlig tur nedover til den sjarmerende kystbyen Rovinj.

Overnatting f.eks. på det 3* Hotel Villa Lili i Rovinj.

7. dag. Rovinj til Porec, 60 km / 750 høydemeter
En sump, sjeldne fugler og en fjord er blant dagens høydepunkter. Fra Rovinj sykler du opp og innover i landet til Kanfanar (281 meter over havet). Herfra bukter veien seg opp og ned til Limski Kanal, en bukt med bratte skråninger som skrår innover– virkelig et spektakulært syn. Videre sykler du opp og ned gjennom små landsbyer, og noen steder kan du være heldig og få utsikt til havet. De siste kilometerne til Porec sykler du på en sti langs havet med gode muligheter for et forfriskende bad i det klare vannet.

Overnatting f.eks. på det 3* Hotel Porec i Porec.

8. dag. Hjemreise

Etter frokosten sjekker du ut fra hotellet og vender nesen hjemover, med mindre du har bestilt en ekstra natt.

Vanskelighetsgrad 3-4

Følger du dagsprogrammet vil dag 5 starte med en ganske tøff stigning, men her kan du bestille transfer. Du sykler utelukkende på asfaltert vei. Ruten følger hovedsakelig små veier med lite trafikk med noen strekninger på større veier. Du må forvente litt mer trafikk enn normalt i høysesongen (juli og august). Terrenget er kupert og velegnet for syklister i noenlunde god form. 

Innkvartering

Du overnatter på 3* hoteller. Oppholdet er inkl. frokost. Det er mulig å bestille halvpensjon mot et tillegg i prisen. 

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan leie en hybrid/trekking-sykkel med 27 gir og håndbrems. Syklene er utstyrt med bagasjebrett, styreveske eller kortholder, én bagasjeveske, reparasjonsutstyr/lappesett, ekstra slange, pumpe, sykkel-PC, flaskeholder og sykkelhjelm. Det er mulig å leie GPS og ekstra sykkelvesker. Det er også mulig å leie racersykkel og el-sykkel.

Hvordan kommer jeg frem

Fly:

 • Til Pula og videre med offentlig transport til Porec, eller bestill transfer. Se bussruter mellom Pula og Porec.
 • Til Venezia og videre med båt til Porec (begrenset periode), eller med tog til Trieste. Herfra er det bussforbindelse til Porec.
 • Til Treviso og videre med privat transfer til Porec (kan bestilles hjemmefra), eller med buss til Venezia og ferge herfra til Porec. 
 • Til Zagreb og videre med buss til Porec.
 • Til Milano og videre med tog til Venezia. Derfra videre med ferge til Porec. Alternativt med tog til Trieste og buss herfra til Porec.

Kjør selv:
Videoovervåket parkering ved hotellet skal bestilles hjemmefra og betales på stedet.
Dessverre er det ikke mulig å parkere campingvogn ved hotellet. Er dette aktuelt må du benytte privat parkering i byen.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 8138,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 6645,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag fra 15. mars til 15. november 2020
 • Hver dag fra 1. mars til 30. november 2021

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost 
 • Bagasjetransport
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • Racersykkel
 • El-sykkel
 • 6x halvpensjon
 • GPS-leie
 • Transfer fra/til flyplass
 • Ekstra natt inkl. frokost i Pula, Rovinj eller Porec

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Fiore Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Fiore Tours. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet

  Link til toppen av siden

  Loading...