Zeeland - Landet i havet

Nederland | Sykkelcruise | Vanskelighetsgrad 1-2

Kjør gjennom provinsen Zeeland på to hjul og nyt livet på vannet ombord på MS Normandie, som er et fantastisk sykkelcruise som går fra Rotterdam.

In stock
Travel Code
KR-109
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOpplev «landet i havet» - Zeeland, og sykle fra øy til øy
blue encircled checkBesøk utallige sjarmerende og historiske byer
blue encircled checkSe Kinderdijks 19 vindmøller, UNESCOs verdensarvliste
calendar icon8 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Turen går til provinsen Zeeland – også kalt «Landet i havet». Zeeland ligger i den vestlige delen av Nederland og består hovedsakelig av øyer og halvøyer. De østlige og vestlige elvemunningene strekker seg langt inn i landet, noe som gjør Zeeland til et paradis for flora og fauna. Du vil sykle fra den energiske byen Rotterdam - byen står som ingen annen by i Nederland for lett og avslappet sosialt samvær - til provinsen Zeeland. Opplev de historiske byene Zierikzee og Middelburg, samt Delta Works, Nederlandets mest imponerende stormflodsbarrierer. Turen er en opplagt mulighet til å få en smak av Nederland, hvor deilige blåskjell, østers og Scheldehummer utgjør en stor del av fiskerestaurantenes menyer, som finnes på hvert gatehjørne.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Individuell ankomst til Rotterdam
Du ankommer Rotterdam på egenhånd. Det er mulig å gå ombord ca. fra kl. 15 i 2023 (kl. 16 i 2024). Hvis du ankommer byen før da, har du rikelig med muligheter til å utforske de travle gatene, grønne parkene og mange butikkene. Kanskje du også har tid til å besøke den ikoniske markedshallen, som serverer gatemat i lange baner. Nederlenderne kaller det sin versjon av Det sixtinske kapell. Skipet seiler kl. 18, hvor kursen settes mot Nederlands eldste by, Dordrecht.

Dag 2. Dordrecht - Willemstad - Hellevoetsluis, ca. 45 km
Om morgenen seiler skipet videre til Willemstad, som er en liten befestet by fra 1600-/1700-tallet. Din første sykkeldag starter her, og tar deg over de indre vannveiene Haringvlietvia og Volkerakdam. Du vil sykle gjennom jorder og forbi historiske byer som Zwartsluis og Goudswaard til du kommer til det populære vannsportsenteret i byen Hellevoetsluis.

Dag 3. Hellevoetsluis – Bruinisse, ca. 45 km
Når været er bra, er det verdt å ta en avstikker til stranden Rockanje før sykkeldagen starter. Sandstranden er bred og fin med fantastiske sanddyner. Når du krysser Haringvliet igjen, passerer du bl.a. landsbyen Stellendam, kjent for sin mølle. Du kjører også forbi Korenlust, den lille vannsportbyen Herkingen, fortsetter langs Grevelingendam og kommer til blåskjellbyen Bruinisse.

Dag 4. Bruinisse - Veere, ca. 46 km
Under dagens sykkeltur kan du besøke "Watersnoodmuesum". Her kan du lære alt om den store flomkatastrofen i 1953 og den "druknede" landsbyen Viane, som ble oversvømmet og aldri ble gjenoppbygd. Fortsett mot Zierikzee, som er blant de 10 vakreste nederlandske nasjonalarvbyer. Her kan du oppleve Dikke Toren – også kjent som «Fettårnet», som rager høyt over byen. Fra toppen av tårnet er det en fantastisk utsikt over byen, havnen og øya. Fortsett turen over Zeelandbrug - en imponerende 5 km lang struktur bygget på 54 brygger - til dagens destinasjon, havnebyen Veere, der en gang lastet skip fra Skottland la til kai. Den dag i dag er det mange imponerende yachter.

Dag 5. Neeltje Jans - Veere, sykkeltur rundtur ca. 35 - 50 km
I dag kan du velge mellom tre ulike ruter, f.eks. en rute på den kunstige øya Neeltje Jans. Øya ble til ved å heve sandoverflaten for å lette byggingen av stormflo-barrieren i Østskelde, som er den mest imponerende strukturen i Deltaverket. Du vil ha muligheten til å beundre slusene på nært hold, inkludert fra innsiden. Den tilstøtende fornøyelsesparken "Deltapark" gir et innblikk i livet til sjøløver og undervannsverdenen til Oosterschelde. Dette er helt valgfritt.

Dag 6. Veere - Middelburg - Veere / Båttur Veere - Dordrecht, sykling ca. 40 km
Første stopp på dagens sykkeltur er Middelburg, Zeelands hovedstad. Byen kan se tilbake på en rik fortid og var en gang den viktigste byen i Nederland etter Amsterdam. Tallrike butikker og kafeer inviterer deg til å besøke dem. Under en bytur (valgfritt) vil du få muligheten til å lære alle slags interessante fakta om den sjarmerende byen. Turen fortsetter gjennom det pittoreske, typisk nederlandske landskapet på Walcheren-halvøya. Brede strender, skoger og sanddyner venter på deg. Ingen andre steder i Nederland skinner solen så ofte og så lenge som her.

Dag 7. Dordrecht – Rotterdam, ca. 40-42 km
På din siste strekning kan du utforske de mest kjente vindmøllene i Nederland ved Kinderdijk. De 19 vindmøllene, som er fra 1700-tallet, er vakkert bevart og står på UNESCOs verdensarvliste. Følg ruten langs Maas-elven opp til Rotterdam, hjem til en av verdens største havner. Du kan bruke ettermiddagen på å utforske Nederlands nest største by, som er hjemsted for unik arkitektur, koselige restauranter og rolige kanaler.

Dag 8. Individuell hjemreise fra Rotterdam
Utsjekking etter frokost til kl 9.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1-2

down v arrow

Denne sykkelruta er kategorisert som vanskelighetsgrad 1. Dagsetappene byr på flatt terreng som er lett å sykle på. Med basiskondisjon er turen ikke noe problem. Dagsetappene er på 35-50 km.

Om bord i båten får du kart og rutebeskrivelse på engelsk over dagens etapper.
Nederland har et velfungerende nettverk av sykkelstier som er godt skiltet og nummererte knytepunkter "Knotenpunkte" samt røde skilt som hver viser til bestemte ruter. Sykkelveiene er også tydelig merket med et blått skilt med en hvit sykkel, som på nederlandsk heter «Fietspad». Syklister skal alltid benytte sykkelveiene der disse "Fietspad" er angitt.

Det vil daglig blir avholdt et informasjonsmøte om morgendagens sykkeletappe. 

Innkvartering

down v arrow

Sykkelcruiset MS Normandie ønsker deg velkommen om bord for en fenomenal reise til sjøs, hvor du umiddelbart blir møtt av en koselig og uformell atmosfære. Under reisen kan du benytte deg av skipets fasiliteter, som bl.a. består av en sjarmerende panoramasalong med bar, restaurant og et fantastisk soldekk. Du vil bli booket inn i en av MS Normandies lyse og utvendige lugarer, som vil fungere som din personlige base. Bli med på en formidabel sjømatmiddag, hvor du kan glede deg til å nyte restaurantens overdådige delikatesser og oppleve båtens skiftende farger fra soldekket.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan du leie 7-girs sykler. Velg mellom en unisex-sykkel med kun håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykler med 8 gir (begrenset antall).
En vannavstøtende sykkelveske utleveres med sykkelen.

Pga. begrenset plass om bord er det kun i begrenset grad mulig å ta med egen sykkel. Må bekreftes ved bestilling.

Det er ikke et krav å sykle med hjelm i Nederland, men vi anbefaler at du gjør det. Ta med egen hjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
De beste flyrutene går vanligvis til Schipol Amsterdam. Fra Schiphol flyplass går det direktetog til Rotterdam som tar 1-1,5 time.

Tog:
Du kan også velge å ta toget fra Danmark til Rotterdam. Kontakt DSB Utland for informasjon.

Kjør selv:
Med bil er det ca. 650 km fra den danske grensen til Rotterdam. Bilen kan parkeres like ved brygga mot betaling. Mer informasjon om parkering er gitt i avgangsinformasjonen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Rotterdam klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

Uke 22: Ankomstdato 25.05.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 01.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 08.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 15.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 03.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 10.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 17.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12211,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller reisen hos oss og avventer bekreftelse på reisen før du planlegger transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnattinger
 • Helpensjon (7x frokost, 6x matpakke til sykkelturen, eller snacks om bord hvis du ikke sykler, og 7x 3-retters middag)
 • 6x kaffe eller te på ettermiddagen
 • Daglig møte før sykkelturene
 • Internasjonal reiseleder om bord
 • Veibeskrivelse og kart (1 per lugar)
 • GPX-spor
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengjøring av lugaren, utskiftinger av håndklær og sengetøy ved behov
 • Alle avgifter for havner, broer og sluser

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Norge
 • Parkeringsavgifter og shuttlebuss
 • Entréer og ekskursjoner
 • Fergeavgifter
 • Tips
 • Drikkevarer om bord

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie

Spesielle betalingsvilkår:
Vær oppmerksom på at det er spesielle betalingsvilkår på denne turen som avviker fra våre standard betalingsbetingelser beskrevet i våre generelle vilkår.

Depositumet er i henhold til vår standardsats, mens resterende betaling forfaller 90 dager før avreise. Dersom det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdato og avreisedato, forfaller hele beløpet til betaling umiddelbart.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, vises det til våre generelle vilkår og betingelser, som fortsatt vil gjelde.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden