Po-elva og Venezias lagune

Sykkelcruise i Italia | Vanskelighetsgrad 1

Bo midt i Venezias lagune om bord på Ave Maria eller Vita Pugna og opplev Po-elvas store delta samt sykkelruten fra Venezia til Mantova eller omvendt.

In stock
Travel Code
KR-80
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSykle på to øyer som danner en grense mellom havet og Lido-lagunen
blue encircled checkTilbring to netter i Venezia-lagunen og oppdag den fortryllende byen
blue encircled checkOpplev "sykkelbyen", Ferrara, omgitt av de gamle bymurene
calendar icon49 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne fantastiske turen får du muligheten for å oppleve Venezia og det ukjente Italia langs Po-elva. Turen snor seg fra Mantova langs elva Mincio og Po til Venezia – eller omvendt fra Venezia til Mantova. Både på vannet og på sykkelen beveger du deg gjennom fredfulle landskaper frem til lagunen i Venezia. Dette store naturområdet rundt Po-elvas brede delta ved Adriaterhavet har gjennom tidenes blitt tørrlagt. Nå omringes det av grønne pinjeskoger som huser mange forskjellige dyre- og fuglearter. Landjorden blir avbrutt av kanaler, hvor fiskernes hytter gjemmer seg mellom sivene og små båter transporter beboerne rundt mellom lagunens små øyer og nes. Turens høydepunkt er de to nettene vi tilbringer i Venezias lagune.

Turen tilbys med 2 forskjellige båter: Den lille, sjarmerende MS Vita Pugna og den større, totalrenoverte MS Ave Maria.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at karter er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.Dagsprogram

down v arrow

Start fra Venezia

Dag 1: Ankomst til Venezia
Velkommen om bord med MS Vita Pugna/MS Ave Maria. Lugarene står til disposisjon fra kl. 16.30 og velkomstmøte med sykkelguide og mannskap er kl. 18.30.

Dag 2: Guidet bytur i Venezia og fri
Vidunderlig oppvåkning med utsikt til lagunen. Etter frokost er det en guidet bytur i Venezia. Heretter har dere dagen fri til å gjøre det dere har lyst til. Natten tilbringer vi igjen om bord med utsikt over lagunen.

Dag 3: Venezia-Chioggia. Sykling ca. 25 km
I dag får dere en utrolig spennende sykkeldag. Idet dere bl.a. sykler på 2 øyer som danner en grense mellom havet og lagunen – først den sofistikerte «Lido», hvor filmfestivalen i Venezia arrangeres. Etter en kort ferjetur til den autentiske avlange øya Pellestrine, opplever dere fiskernes fargerike hus og båter.
I den lille oasen Ca’Roman venter MS Vita Pugna/MS Ave Maria på dere, og herfra seiler dere til den livlige byen Chioggia, hvor båten legger til kai. Chioggia er en sjarmerende fiskeby – også kalt «Lille Venezia». Her finner du maleriske hus, smale gater og smug og et livlig folkeliv, som spesielt utspiller seg langs kanalene.

Dag 4: Chioggia – Po Delta naturpark– Adria. Sykling ca. 40 km
Et frokost- eller lunsjbesøk på fiskemarkedet er et «must». I gatene sitter de gamle mennene og ordner garnet ved fiskebåtene med brokete seil og fangst av kjente og ukjente fisk av alle mulige slags. Hvis det er tid, besøk gjerne verdens eldste klokketårn og få en forrykende utsikt over hele området. Lille Venezia blir lagt bak oss og dere sykler når sørover langs Po-Brondolo kanalen som forbinder Venezias lagune med Po-elva. Dere sykler langs Po-deltaets bergtagende naturpark med et fantastisk fugleliv, heriblant herjer og flamingoer. Dere overnatter i Adria, en gammel gresk havneby.

Dag 5: Adria-Ferrara-Zelo. Sykling ca. 35 km + 35 km med buss
Etter en kort seiltur går dagens sykkeletappe gjennom landbruksland og små landsbyer mot Ferrara, hvor sentrum i byen fortsatt er omringet av de gamle bymurene. Ferrara var en bystat som tiltrakk mange innflytelsesrike arkitekter og kunstnere. De mange sykkelstiene og den store bruken av sykler har gitt Ferrara kallenavnet «syklenes by». Om ettermiddagen er det busstransfer til Zelo, hvor vi legger til kai natten over.

Dag 6: Zelo – Mantova. Sykling ca. 50 km
Etter en kort sykkeltur kommer dere til landsbyen Bergantino hvor det er mulig å ta et stopp og besøke tivoli-museet før dere sykler langs Po-elva til Ostiglia, en liten landsby med en fin middelalderborg. Ved slusen Governolo forlater vi Po, og følger nå bielva helt til Mantova hvor båter legger til kai.

Dag 7: Mantova – rundtur. Sykling ca. 35 km
I dag oppleves Mantova og omegn på sykkel og til fots. Mantova er en herlig by som ligger vakkert plassert ved Mincio-elva. Byen er nærmest omringet av vann idet Mincioelva her har dannet innsjøene Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og skånsomt restaurerte, historiske sentrum ligger rundt Plazza Sordello foran hertugenes palass og domkirken. Sist på ettermiddagen viser en lokal guide noen av byens highlights.

Dag 8: Hjemreise
Hjemreise etter frokost eller bli noen dager i Mantova.

Start fra Mantova

Dag 1: Ankomst til Mantova
Velkommen om bord på MS Vita Pugna eller MS Ave Maria, som ligger til kai i Porto Catena, ikke langt unna Mantovas hyggelige bysentrum. Lugarene står klare til disposisjon kl. 16.30 og det er velkomstmøte med sykkelguide og mannskap kl. 18.30.

Dag 2: Mantova – rundtur. Sykling ca. 35 km
I dag oppleves Mantova og omegn på sykkel og til fots. Mantova er en herlig by som ligger vakkert plassert ved Mincio-elva. Byen er nærmest omringet av vann idet Mincioelva her har dannet innsjøene Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og skånsomt restaurerte, historiske sentrum ligger rundt Plazza Sordello foran hertugenes palass og domkirken. Sist på ettermiddagen viser en lokal guide noen av byens highlights.

Dag 3: Mantova – Governolo – Zelo. Sykling ca. 50 km
Dere seiler til Governolo hvor dagens sykkeletappe starter. Dere sykler langs Po-elva til Ostiglia, en liten landsby med en fin middelalderborg. Herfra til Bergantino og videre til Zelo, en morsom liten perle ved Bianco-kanalen.

Dag 4: Zelo – Ferrara – Adria. Sykling ca. 50 km + 60 km i buss
Dagens sykkeltur går mot Ferrara, hvor midten av byen fortsatt er omringet av de gamle bymurene. De mange sykkelstiene og den store bruken av sykler i Ferrara har gitt byen kallenavnet «syklenes by». Sist på dagen er det busstransfer til Adria hvor båten venter. Adria er kjent som Polesines perle, en gammel gresk havn, berømt for handelen sin med rav.

Dag 5: Adria – Po Delta naturpark– Chioggia. Sykling ca. 40 km
Først en seiltur til Porto Viro. Dagens sykkeletappe går mellom Po-deltaet og Adige-elvas utmunning. Dere sykler langs Po-Brondola kanalen, som forbinder Po-elva med Venezias lagune. Overnatting ved Pellestrina der er plassert foran Chioggia.

Dag 6: Chioggia – Venezia. Sykling ca. 25 km
Et tidlig morgenbesøk på byens fiskemarked er et must. MS Vita Pugna/ MS Ave Maria bringer deg til den fredelige øya Pellestrina. Vi sykler langs lagunen og følger den nye sykkelstien til «havnen». Etter en kort seiltur (ikke inkl.) sykler vi videre på øya Lido langs «Murazzi» (muren) som beskytter øya mot havet. Underveis besøker vi Malamocco, en av de eldste bebyggelsene i lagunen, og her ved den gamle havnen møtes land, lagune og hav. Herfra seiler båten oss til Venezia og kaiplassen vår.

Dag 7: Venezia
Etter en vidunderlig oppvåkning med utsikt til lagunen, viser en lokal guide oss rundt i Venezia. Etterpå har dere dagen til fri disposisjon. Natten tilbringer vi igjen om bord med utsikt over lagunen.

Dag 8: Hjemreise
Avreise etter frokost eller opphold noen dager i Venezia.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.


Vanskelighetsgrad

down v arrow

Turen er utelukkende i et terreng uten stigninger. Dagsetapper mellom 30 og 55 km for det meste langs kanaler og elver bortover fredelige småveier og sykkelstier. 
Hver dag kan du velge å sykle med guide, på egen hånd eller bli om bord.

Innkvartering

down v arrow

MS Vita Pugna
Etter mange år som fraktbåt ble MS Vita Pugna ombygget på 1990-tallet til et flytende hotellskip til seilas på de nederlandske kanalene. Men i 2008 lokket nye eventyr og MS Vita Pugna ankom til Italia hvor hun siden har seilet mellom Venezia og Mantova med stor suksess.
MS Vita Pugna er 36 m lang og 5,4 m bred. Båten har plass til maks 21 personer fordelt på de 10 doble lugarene samt en 3-personers lugar.
Alle lugarene har enkeltstående senger, eget bad og toalett samt kuøye.
Frokost og middag blir servert i restauranten, og her kan man også slappe av, f.eks. med et glass vin. Alternativt kan man tilbringe tiden utendørs på fordekket hvor syklene står når de ikke blir brukt på ruten. Alle fellesområder har aircondition mens lugarenes kjølige luft kommer fra aircondition på gangene.

Se en video om MS Vita Pugna.

MS Ave Maria
MS Ave Maria er en tidligere sandgraver som ble totalrenovert i 2011. Et italiensk arkitektfirma ble ansatt og resultatet er imponerende: varme farger, myke linjer og gode materialer gir skipet et helt særlig og sofistikert look. Her har de virkelig tenkt over alle detaljer fra innretning til lugarer til det behagelige fellesrommet.
MS Ave Maria er 41 m lang og 7,5 m bred. Båten har plass til maks 40 personer fordelt på 10 standard dobbeltlugarer, 4 superior dobbeltlugarer samt 3 enkelt lugarer (under dekk).
Alle lugarer har adskilte senger, eget bad og toalett, store vinduer samt aircondition.
Superiorlugarene ligger over dekk og har litt større vinduer (kan åpnes litt) enn standardlugarene som ligger under dekk. Det er plass til «oppredning» i enkelte av dobbellugarene. Det er rabatt på lugarer med køyesenger. Oppholdsrommet har aircondition og er oppdelt i to avdelinger: en restaurant med 3 store spisebord og et behagelig loungeområde. I tillegg er det to soldekk, et område til syklene, to PC’er med internett, gratis WiFi og et stor 52’’ TV.

Se mer om MS Ave Maria.

Om bord på MS Vita Pugna og MS Ave Maria
Gjestene om bord kommer fra mange forskjellige land. Dette gir en god og hyggelig atmosfære om bord, både under måltidene og i baren, når dagens opplevelser utveksles på mange språk mellom nye og gamle sykkelvenner.
Det er en engelsktalende guide om bord på hele turen, så hver sykkeldag kan du velge mellom en guidet sykkeltur i gruppe, sykle på egen hånd etter kartet og turbeskrivelsen eller nyte dagen om bord mens vakkert landskap glir forbi deg.
Oppholdet er inkl. helpensjon, hvilket betyr frokostbuffet, selvsmurt matpakke til sykkelturen samt middag om bord om kvelden.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie unisex sykkel med 27 gir, utstyrt med sykkelveske, vannflaske og lås. Hvis man ønsker å sykle på egen hånd, må man også be om å få utlevert styrveske/kartholder samt et lite reparasjonssett per 2 sykler. Det er også mulig å leie elsykkel.

Mulig å leie sykkelhjelm – må bestilles hjemmefra.

Det er ikke mulig å ta med egen sykkel på turen.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly og tog:
Både med fly og togreiser kan du med fordel reise du til startbyen og hjem fra byen hvor turen slutter. Da sparer du returtransporten til startstedet.
Hvis du ønsker å ta toget, kan du se mer på TrenItalia.

Kjør selv:
Du må selv sørge for P-plass under oppholdet samt returtransfer til startstedet. Informasjon om parkering opplyses i reiseinformasjonen som utstedes før avreise.
Returtransport Mantova-Venezia eller omvendt tar ca. 2½ timer med tog. Man skifter tog i Verona eller Monselice.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
AccomodationNætterPris per person
MS Vita Pugna
7
 
Fra 11065,- NOK
MS Ave Maria
7
 
Fra 14249,- NOK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke og middag
 • Rengjøring av lugaren midt på uka
 • Velkomstdrink
 • Kaffe/te
 • Engelsktalende reiseleder om bord
 • App med rutebeskrivelse og detaljert kart
 • Avreiseinformasjon
 • Havneavgifter
 • Sykkelhjelm
 • Besøk på ostefabrikk og smaksprøve på Grana Padona
 • Besøk på museum for gateunderholdning og karusell
 • Besøk på historisk glass museum på øen Murano
 • Havneavgifter
 • Busstransfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Drikkevarer om bord
 • Inngang til museer og ekstra gebyrer
 • Tips
 • Avbestillings/reiseforsikring
 • Billetter til offentlig transport i Venezia
 • Inngangsavgift til Venezia kommune - Trer i kraft 1. januar 2023 - Ca. 18-30 euro, som betales på stedet

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Glutenfri/vegansk kost

  Tips:

  Turprisen er ekskl. tips. På cruise er det generelt sett normalt med tips til mannskapet. Nivået er ca. 5 EUR per person per dag, og det er som oftest klargjort i en konvolutt i lugaren eller et glass i baren.

  Særlige betalingsvilkår:

  Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

  Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

  For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden