Provence - Camargue

Sykkelcruise fra Aigues-Mortes til Avignon eller omvendt | Vanskelighetsgrad 1-2

Det vakre og kjente Provence og Rhôneselva. Et sykkelcruise hvor du nyter frisk luft, fargerik natur og dufter fra sykkelsetet.

In stock
Travel Code
KR-87
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSeil langs Rhône-elven ombord på en sjarmerende elvebåt
blue encircled checkBesøk historiske byer som "City of Pavernes", Avignon
blue encircled checkOpplev Pont du Gard og andre imponerende romerske strukturer
calendar icon49 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Provence er fortryllende for alle sanser. Derfor er vi glade for at vi igjen kan tilby dette sykkelcruiset mellom Rhônes-elvas utløp ved Camargue-deltaet og den gamle pavebyen Avignon. Turen seiles med elvebåtene Caprice og L’Estello.

Vidunderlig sykling mellom velpleide vinmarker, duftende lavendelmarker og lysende solsikker, skyggefulle olivenlunder og ranke sypresser. Dere kommer gjennom atmosfærefulle provencalske landsbyer hvor platantrærne gir skygge på byens torg med listige kaféer. Ørene fylles av sikadenes sang, mens dere langsomt beveger dere gjennom det vakre landskapet. Rhône-elvas utløp i Middelhavet, som med sine mange forgreninger har skapt le Camargue, er et paradis for et rikt dyreliv bl.a. rosa flamingoer, bøfler og villhester.

Siden båtene er relativt små, anbefaler vi å bestille i god tid.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

PROGRAM FRA AIGUES-MORTES TIL AVIGNON

Dag 1: Ankomst til Aigues-Mortes
Individuell ankomst til Aigues-Mortes, en middelalderlig havneby ved Rhônes-elvas utløp i Middelhavet. Man kan komme om bord på båten fra kl. 18.00, og så er det innledning fra turleder og skipsmannskapet kl 18.30.

Dag 2: Aigues-Mortes rundtur.
2024: Sykling ca. 55 km. 2025: Sykling ca. 45 km.
Båten blir liggende i Aigues-Mortes i dag. Dagens sykkeletappe går gjennom Camargues unike naturområde med laguner, demninger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en liten fiskeby, som i dag har vokst seg til en sjarmerende badeby med herlige, hvite sandstrender hvor dere kan ta en dukkert.

Dag 3: Aigues-Mortes – Arles.
2024: Sykling ca. 35 km. 2025: Sykling ca. 30 km.
Dagen starter med en kort seiltur opp til Saint Gilles, hvor dere hopper på syklene for dagens sykkeltur til Arles, en spennende by med krokete gater, herlige plasser og vakre, gamle bygninger. Romerne kom tidlig til Arles og satte sitt uunngåelige preg på byen, bl.a. med en liten atmosfærefull arena som i sommerperioden ikke lenger har foring av løver på plakaten, men ublodig tyrefekting i fransk stil med okser oppdrettet i Camarguen.
Arles er også van Goghs by. Han kom hit i 1888 og udødeliggjorde den vakre regionen med sine dramatiske og uttrykksfulle malerier. Regionen er vakker, landskapet er jordnært, fargene myke, lyset er klart og vinden lun – og fra naturens hånd er det fargelagt gule solsikker, grønne skyggefulle frukthager, blomstrende grøftekanter og gylne kornmarker.
En kort sykkeltur bringer oss til den gamle trebroen som van Gogh udødeliggjorde i et av bildene sine. Båten legger til kai ved Rhône-elvas bredde midt i det sentrale Arles.

Dag 4: Arles – Vallabreguès.
2024: Sykling ca. 55 km. 2025: Sykling ca. 65 km.
I dag sykler dere til den lille fjellkjeden Alpillerne og den forskansede byen les Beaux de Provence, pittoresk og høyt beliggende. Senere forsetter dere til Saint Remy de Provence, enda en herlig provencalsk by med platantrær, krokete gater, skyggefulle plaser og egen triumfbue. Van Gogh bodde i Saint Remy i en periode, og mange av de fargestrålende maleriene er inspirert av de vakre landskapet med forrevne klipper, lavendelenger og olivenlunder. Båten legger til kai ved Rhône-elvas bredde i den lille provencalske byen Vallabreguès.

Dag 5: Vallabreguès – Aramon.
2024: Sykling ca. 35 km. 2025: Sykling ca. 45 km.
Bortover småveier sykler dere til Berbentane som ligger nærme stedet hvor Rhône og Durance elvene renner sammen. Dere fortsetter til det imponerende klosteret Saint Michael de Frigulet og videre til middelalderlandsbyen Boulbon. Om ettermiddagen seiler dere videre til Aramon, hvor det er en vakker utsikt til det skallede fjellet Mont Ventoux. 

Dag 6: Aramon – Avignon.
2024: Sykling ca. 40 km. 2025: Sykling ca. 45 km.
Dagens etappe går til det storslåtte byggverket akvedukten Pont du Gard som ble bygget av romerne rundt starten av vår tidsregning. Broen var en del av en 48-km lang vannkanal som forsynte Nîmes med rent drikkevann og vann til fontenene. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høy og 6 m bred slik at den kunne brukes som en bro over elva. Da Nîmes ble truffet av et jordskjelv i 1448 ble store deler av byen ødelagt, unntatt de romerske bygningene og akvedukten.
Dere returnerer til båten i Aramon og seiler til pavenes by, Avignon, hvor båten legger til ved Quai de la Ligne ved siden av den berømte broen Pont St. Bénezt som har inspirert sangen Sur le pont d’Avignon.

Dag 7: Avignon rundtur.
2024: Sykling ca.30/45 km. 2025: Sykling ca. 30/45 km.
Dagen starter på den andre siden av elva Rhône, og for å komme hit krysses øya Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etappe hvor man sykler i et vakkert landskap mellom vinmarker og fruktplantasjer. Før dere returnerer til båten, besøker dere «kardinalenes by» Villeneuve Les Avignon. Det blir også tid til å gå på oppdagelse i Avignons historiske sentrum.

Dag 8: Utsjekk
Hjemreise etter frokost.


Program fra Avignon til Aigues Mortes

Dag 1: Ankomst til Avignon.
Individuell ankomst og ombordstigning i Avignon kl. 18. Båten ligger fortøyd ved kaien Quai de la Ligne ved siden av den berømte Pont St. Bénezet. Det er en introduksjon fra turlederen og skipets mannskap kl 18.30.

Dag 2: Avignon rundtur.
2024: Sykling ca. 30/45 km. 2025: Sykling ca. 30/45 km.
Dagen starter på den andre siden av elva Rhône, og for å komme hit krysser dere øya Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etappe hvor man sykler i et vakkert landskap mellom vinmarker og fruktplantasjer. Før dere returnerer til båten, besøker dere «kardinalenes by» Villeneuve Les Avignon. Det blir også tid til å gå på oppdagelse i Avignons historiske sentrum.

Dag 3: Avignon – Aramon.
2024: Sykling ca. 40 km. 2025: Sykling ca. 45 km.
Om morgenen seiler dere til byen Aramon, hvor dagens sykkeltur starter. Dere legger Aramon bak dere og sykler gjennom det bakkede landskapet, forbi vinmarker og gamle landsbyer. Dagens etappe går til det storslåtte byggverket akvedukten Pont du Gard, som ble bygget av romerne rundt starten av vår tidsregning. Broen var en del av en 48-km lang vannkanal som forsynte Nîmes med rent drikkevann og vann til fontenene. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høy og 6 m bred slik at den kunne brukes som en bro over elva. Da Nîmes ble truffet av et jordskjelv i 1448 ble store deler av byen ødelagt, unntatt de romerske bygningene og akvedukten.

Dag 4: Aramon - Vallabrègues.
2024: Sykling ca. 35 km. 2025: Sykling ca. 45 km.
Dere starter dagen med å seile til Vallabrègues, en vakker, provencalsk landsby ved Rhônes elvebredden. Heretter sykler dere til den middelalderlige landsbyen Barbentane, hvor elvene Rhône og Durance renner sammen. Så går turen oppover bakken mot det storslåtte klosteret Saint Michel de Frigulet. Etter å ha nytt stillheten, er det 4 behagelige km i nedoverbakke til landsbyen Boulbon. Overnatting i Vallabrègues.

Dag 5: Vallabrègues – Arles.
2024: Sykling ca. 55 km. 2025: Sykling ca. 65 km.
Denne etappen bringer deg til Saint Remy de Provence, Nostradamus’ fødested og er herlig provencalsk by med platantrær, krokete gater, skyggefulle plasser og egen triumfbue. Van Gogh bodde i Saint Remy i en periode og mange av de fargestrålende bildene hans er inspirert av de vakre landskapene her. Til sist sykler dere til den lille fjellkjeden Alpillerne og den forskansede byen les Beaux de Provence, pittoresk og høyt beliggende. Herfra går det nedover i 4 km til landsbyen Paradou.

Dag 6: Arles – Aigues Mortes.
2024: Sykling ca. 35 km. 2025: Sykling ca. 30 km.
I dag er hele morgenen dedikert til å besøke Arles, en spennende by med krokete gater, herlige plasser og vakre, gamle bygninger. Romerne kom tidlig til Arles og satte sitt uunngåelige preg på byen, bl.a. med den lille, atmosfærefulle arenas, som i sommerperioden ikke lenger har foring av løver på plakaten, men ublodig tyrefektning på fransk med okser oppdrettet i Camarguen. Arles er også van Goghs by. Han kom hit i 1888 og udødeliggjorde den vakre regionen med sine dramatiske og uttrykksfulle malerier. Regionen er vakker, landskapene er jordnære, fargene myke, lyset klart og vinnen lun – og fra naturens hånd har det blitt fargelagt gule solsikker, grønne skyggefulle frukthager, blomstrende grøftekanter og gylne kornmarker. Det vil også være mulig å delta på en guidet rundtur.
Etter lunsj sykler dere til slusen Saint Gilles, og derfra seiler dere til Aigues Mortes for overnatting.

Aigues Mortes rundtur.
2024: Sykling ca. 55 km. 2025: Sykling ca. 45 km.
Båten blir liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens relativt flate sykkeletappe går gjennom Camargues unike naturområde med laguner og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en liten fiskeby som i dag har blitt en sjarmerende badeby med sandstrender, hvor dere kan ta en dukkert.

Dag 8: Aigues Mortes – utsjekk
Hjemreise etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1-2

down v arrow

Turen går i et blidt terreng med enkelte stigninger. To av sykkeldagene er nesten helt flate. De andre dagene vil landskapet være litt mer kupert med fortsatt overkommelig. I alt er det ca. 620 høydemeter fordelt på de 240 km.
Dagsetappene er på mellom 30 og 65 km bortover sykkelveier og landeveier med lite trafikk. 95% av ruten er på asfalt.

Det er en engelsktalende sykkelguide med på hele turen, så hver dag kan du velge mellom en guidet tur i en gruppe eller å sykle på egenhånd (det må opplyses ved bestilling hvis du ønsker å sykle på egenhånd).

Innkvartering

down v arrow

Hele uken bor dere på en av de sjarmerende elvebåtene Caprice eller MS L’Estello, som minner en hel del om hverandre. Ved reservasjon får vi bekreftelse på hvilken av båtene dere er booket inn på, men Girolibero forbeholder seg retten til å endre det før avreise.

Fra midt på formiddagen til sist på ettermiddagen rengjøres båten og gjøres klar til passasjerene kommer tilbake om bord. Hvis man ønsker å hoppe over en sykkeldag, kan man enkelte dager melde seg på en utflukt (mot gebyr) med den tilknyttede minibussen. Hvis du ønsker å være på båten på dagtid, må dette avtales med skipets besetning.

Caprice
Skipet har i alt 11 lugarer på ca. 7-8 m2 (1 enkellugar, 2 dobbellugarer og 8 twin lugarer). Sengene er henholdsvis 190x80 cm og 190x140 cm Alle lugarer har to kuøyer (kan ikke åpnes), aircondition og eget bad og toalett. Det er skapplass, stikkontakt og et stort speil.
Det er et stort oppholdsrom delt opp i restaurant og lounge med bar. De store vinduene gir masse lys. I tillegg til restaurant og lounge er det et fint soldekk med delvis overdekking hvor man kan nyte utsikten.

L’Estello
Navnet betyr stjerne på provencalsk. Båten har 10 dobbeltlugarer (1 dobbellugar og 9 twin lugarer) på ca. 7-8 m2. Alle lugarer har eget bad og toalett, aircondition og to kuøyer (kan ikke åpnes). Sengene er henholdsvis 190x80 cm og 190x140 cm.
Dessuten har båten er herlig oppholdsdtue med behagelig sofaer, lenestoler og en bar. Separat spiseavdeling samt et fantastisk soldekk. Både oppholdsstuen og spiseavdelingen har aircondition og store vinduer, så her kan du tilbringe ettermiddagen og kvelden med utsikt til Rhôneselvas bredder. Nyt en kjølig drink mens dagens sykkelopplevelser utveksles og fordøyes.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Utleiesyklene er unisex-sykler med 27 gir, utstyrt med ryggsekk, vannflaske samt lås. Det er også mulig å leie elsykkel.
Hvis dere velger å sykle på egenhånd, kommer syklene til å være utstyrt med en styrveske eller kartholder og et lite reparasjonssett (må opplyses på forhånd).

Det er mulig å leie sykkelhjelm. Den bestilles hjemme.

Det er ikke mulig å ta med egen sykkel på denne turen.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Hvis turen starter i Avignon, kan man fly til Lyon og ta hurtigtoget (ca. 1 time). Alternativet kan man fly til Montpellier (ca. 2-3 timer) eller Marseille (ca. 1-2 timer).

Tog:
Du kan ta toget, se mer på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Bil:
Hvis du kjører på egenhånd, sørger du selv for parkeringsplass under oppholdet samt returtransfer

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

Uke 27: Ankomstdato 29.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 28: Ankomstdato 06.07.2024 varighet 7 netter

Fra 17281,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 13.07.2024 varighet 7 netter

Fra 17281,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 20.07.2024 varighet 7 netter

Fra 17281,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 17281,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 03.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 33: Ankomstdato 10.08.2024 varighet 7 netter

Fra 17281,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 17.08.2024 varighet 7 netter

Fra 17281,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2024 varighet 7 netter

Fra 19555,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 31.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 37: Ankomstdato 07.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 38: Ankomstdato 14.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 39: Ankomstdato 21.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 40: Ankomstdato 28.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 41: Ankomstdato 05.10.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 42: Ankomstdato 12.10.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 43: Ankomstdato 19.10.2024 varighet 7 netter

Fra 18494,- NOK

Uke 44: Ankomstdato 26.10.2024 varighet 7 netter

Fra 18494,- NOK

Uke 14: Ankomstdato 29.03.2025 varighet 7 netter

Fra 13642,- NOK

Uke 15: Ankomstdato 05.04.2025 varighet 7 netter

Fra 13642,- NOK

Uke 16: Ankomstdato 12.04.2025 varighet 7 netter

Fra 13642,- NOK

Uke 17: Ankomstdato 19.04.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 18: Ankomstdato 26.04.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 19: Ankomstdato 03.05.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 20: Ankomstdato 10.05.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 21: Ankomstdato 17.05.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 22: Ankomstdato 24.05.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 31.05.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 07.06.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 14.06.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 28.06.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 05.07.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 12.07.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 19.07.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 26.07.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 02.08.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 09.08.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 16.08.2025 varighet 7 netter

Fra 18191,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 23.08.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 30.08.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 06.09.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 13.09.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 20.09.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 27.09.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 04.10.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 42: Ankomstdato 11.10.2025 varighet 7 netter

Fra 20617,- NOK

Uke 43: Ankomstdato 18.10.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK

Uke 44: Ankomstdato 25.10.2025 varighet 7 netter

Fra 19252,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – 7x frokost, 6x selvsmurt matpakke og 6x middag
 • Rengjøring og skift av håndklær midt på uka
 • Velkomstdrink
 • Kaffe/te
 • Sengetøj og håndlær
 • Sykkelhjelm
 • Engelsktalende sykkelguide
 • App med rutebeskrivelse, kart og GPS
 • Digitale informasjoner
 • Havneavgifter
 • Guidet besøk i Arles
 • Guidede gåturer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Middag på 6. dagen (Middag på dag 2 i 2025)
 • Avbestillings/reiseforsikring
 • Museumsbesøk

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Glutenfri/vegansk kost

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 95 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 95 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden