Bestil

Rundt Amsterdam

Holland | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1

Strender, vindmøller, tulipaner og Amsterdam. En fantastisk sykkelferie i lett terreng, med enkelte dagsetapper på godt 60 km.

In stock
Travel Code
CYH-01
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev kulturbyene Amsterdam, Haag, Rotterdam og Utrecht
blue encircled check Sykle om kapp med fraktebåter langs vakre kanaler
blue encircled check Lette sykkelruter med flatt terreng
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

En nydelig sykkelferie blant vindmøller, blomsterenger, lange, hvite sandstrender og spennende kulturbyer som Amsterdam, Den Haag, Rotterdam og Utrecht. Opplev det beste Holland har å by på på denne aktive, 8-dagers sykkelferien. Ruten tar deg til unike og spennende steder og du kan oppleve mye nytt, blant annet fremstilling av den blå Delft keramikken, den gamle hollandske fiskerlandsbyen Schiedam og besøk i Goudas behagelige sentrum, relativt upåvirket av tiden og kjent for sitt ostemarked, stearinlys, eventyrlige rådhus og attraktive kanaler.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Utrecht
Utrecht er Hollands 4. største by. Den har et hyggelig, gammelt sentrum med mange vakre hus og et yrende folkeliv på de mange cafeene langs kanalene og på byens mange torg. Utrecht er definitivt syklistenes by, her ser du sykler over alt! Alle sykler – de fleste i et bedagelig tempo, sykkelstiene er brede og det er få biler. Og for sykkelnørder: Ved Utrechts jernbanestasjon ligger verdens største parkeringshus med plass til 4.200 sykler – og i forbindelse med utvidelse av togstasjonen er de i gang med å bygge et enda større, med plass til 12.500 sykler!

2. dag. Til Amsterdam. Ca. 62 km.
Du sykler stort sett langs kanaler og elver, og kommer forbi mange fine hus. Det er både prektige villaer og sommerresidenser, bygget i det 17. og 18. århundre av rike kjøpmenn fra Amsterdam, og små husbåter og tradisjonelle mursteinshus. Noen steder møter du store, tradisjonelle bondegårder med grønne enger og gressende kyr, sauer og hester. Videre går det mot Amsterdam, og det er en helt spesiell opplevelse å sykle inn til byen langs elven Amstel. Først sykler du gjennom nye, fasjonable strøk før du kommer til de de gamle husene, båtene, cafeene og broene.

3. dag. Til Zandvoort. Ca. 32 km.
Dagens etappe er kort, så ta deg tid til å gå litt rundt i Haarlem. Det er en hyggelig by med fine, gamle hus og hyggelige gater, torg og cafeer langs kanalen. Se eventuelt etter små ”hofjes”, hager fra 18 og 19 hundretallet som var eid av rike innbyggere der eldre enker dyrket frukt og grønt for å holde sulten vekk. Videre sykler du gjennom Zuid-Kennemerland, et vakkert naturområde. Dagen ender ved havet, blant klipper og sand i Zandvoort.

4. dag. Til Den Haag. Ca. 45 km.
Dagens etappe står i klippenes og blomstenes tegn. De forblåste klippene beskytter ikke kun innlandet mot havet, de gir også grobunn for små, ville strandplanter. Å ta turen i april er ideelt hvis du vil oppleve de mange engene med blomstrende hyasinter, tulipaner og narsisser. Sykler du her på sommeren kan du nyte de mange strendene og deres tilhørende cafeer. Dagens mål er Den Haag som er Hollands regjeringsby og kongeresidens. Det er også en spennende og livlig by med fine, gamle hus nede ved kanalene, store plasser med cafeer og brede bulevarder med flotte paleer.

5. dag. Til Rotterdam. Ca. 45 km.
Du sykler på sykkelstier ut fra Den Haag. Videre følger du kanalen forbi grønne enger og gressende kyr, med synet av byer i det fjerne. Du kommer etterhvert til Delft med sine vakre, gamle hus langs de mange kanalene, et fantastisk rådhus og en imponerende domkirke. Delft er også kjent for sitt blåmalte porselen. Fra Delft sykler du videre langs kanalene. Her er det fredelig med utsikt til enger, men etterhvert som vi du nærmer deg Rotterdam kommer forstedene og et vel av veier på kryss og tvers. Rotterdam er en spennende, moderne by så ta deg tid til å besøke f.eks. Markthalle med den blomsterdekorerte hvelvingen som rommer både markedshall og boliger, Kubus husene og den gamle havnen med kraner og gamle skip.

6. dag. Til Gouda. Ca. 58 km.
I dag følger du Rhinen/Maas ut fra Rotterdam og sykler om kapp med rutebåtene. Du sykler over den store slusen ved Krimpen an den Ijssel. Så fortsetter turen på diker langs kanaler. I Krimpen har du mulighet til å ta båt til Kinderdijk med de 19 vindmøller som ble bygget for å pumpe vann fra det oppdemmede området så jorden kunne dyrkes. Turen går videre gjennom et sjarmerende våtområde med et hav av små kanaler, gressende kyr og sauer, kvakkende ender, fiskehegrer og kanskje en stork til ostebyen Gouda. Har du muligheten for det, kan vi anbefale å legge ferien slik at du kan oppleve byens ostemarked torsdag morgen.

7. dag. Til Utrecht. Ca. 50 km.
Enda en dag i flatt, grønt landskap. Du sykler langs skog, forbi store, flotte hus og parker, langs elver, dammer, sjøer og myrlendte enger før du kommer tilbake til Utrecht.

8. dag. Hjemreise
Med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

En fantastisk tur i lett terreng på skiltede sykkelstier og fredelige småveier. Skiltningen i Holland består av et nettverk av nummererte veikryss (knooppunten), som dekker hele landet. Det er en lett måte å finne frem mellom byene på, uten nødvendigvis å skulle følge den detaljerte rutebeskrivelsen.
Turen er velegnet for familier med store barn. Daglige sykkeletapper på 32-62 km.
Ved ankomst til starthotellet får du utlevert en detaljert turbeskrivelse på engelsk og gode kart. Det er også mulig å leie GPS – dette skal bestilles hjemmefra.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 3-4* hoteller med eget bad og toalett. Turen er inkl. frokost. 

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie herre- og dame tursykkel med 24 gir og håndbrems.
Du kan også leie el-sykkel, tandem, barnesykkel (finnes kun med 21 gir og håndbrems), vedheng til barn og 1/2-sykkel.

Syklene er utstyrt med bagasjevesker, lås, pumpe og et lite reparasjonssett/lappesett.
Det er mulig å leie sykkelhjelm.

Sykkelleie er inkl. tyveriforsikring.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly direkte til Amsterdam. Videre går det tog fra Schiphol lufthavn til Utrecht som tar ca. 1 time

Kjør selv:
Det er mulig å parkere i Utrecht. Parkering kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

2 personer. Dobbeltrom 3-4*

Fra 11085,- NOK

2 personer. Enkeltrom 3-4*

Fra 15458,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk samt informasjonsmateriale (ett sett pr. rom)
 • GPS-ruter
 • Nødtelefon

 Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter
 • Båtturer

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Sykkelhjelm
 • Ekstra natt inkl. frokost i Utrecht eller Amsterdam

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Dutch Bike Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Dutch Bike tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden