Atlanterhavskysten på sykkel

Frankrike | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 1

Ruten er La Vélodyssée – den franske delen av EuroVelo 1. Her må du bl.a. til øya Île de Noirmoutier, som bare kan nås når tidevannet avslører den sagnomsuste Le passage du Gois.

In stock
Travel Code
CYF-356
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Følg kystruten til Frankrikes største marina, La Rochelle
blue encircled check Kryss den berømte Le Passage du Gois når tidevannet tillater det
blue encircled check Smak østers i Pornic og opplev Nantes' pulserende byliv
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

La Vélodyssée er en utmerket sykkelvei gjennom variert natur, vakre byer og vakre våtmarker. Du starter i Bretagne-regionen, som er full av kultur og frisk sjøluft. Sett deg på sykkelen ved den majestetiske elvemunningen til La Loire, og sykle deretter langs Atlanterhavskysten til La Rochelle, som blant annet byr på den største marinaen i Frankrike.

Fra regionene i Bretagne til Vendées er opplevelsene som perler på en snor. Se frem til å smake østers i Pornic, Nantes' pulserende byliv og til å dyppe føttene i Atlanterhavet på en av Saint Gilles Croix de Vies brede sandstrender.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Nantes:
Etter å ha ankommet Nantes og sjekket inn på hotellet ditt, kan du utforske den vakre byen ved munningen av Loire-elven. Byen omtales som hovedstaden i Bretagne og er derfor også en ekstremt livlig og levende metropol med mange studenter. Den verdenskjente forfatteren, Jules Vernes, som bl.a. skrev Jorden rundt på 80 dager, ble født i Nantes og du vil også finne et interessant museum dedikert til ham. Er du mer interessert i botanikk, anbefales et besøk til den botaniske hagen, Jardin des Plantes.
Du overnatter i Nantes.

Dag 2. Nantes – Saint Brevin:
Sykling: 60-65 km -/+ 130 høydemeter
Langs den legendariske sykkelruten La Vélodyssée, som er den franske delen av EuroVelo 1, samt ruten La Loire à Vélo, sykler du mot Atlanterhavet. Langs Loire-elvemunningen passerer du våtmarker, kanaler, havner, et utendørs kunstgalleri og et friluftsmuseum. Når du nærmer deg Saint Brevin vil du kunne føle den salte brisen fra Atlanterhavet og snart dukker vannet og byen opp i horisonten. Etter innsjekking kan du f.eks. oppleve verket Serpent d'Océan, et metallskjelett av en gigantisk sjøorm, som slynger seg på stranden. Du overnatter i Saint Brevin.

Dag 3. Saint Brevin – Bouin:
Sykling: 53 km -/+150 høydemeter
Dagens etappe går bl.a. forbi store områder med furutrær, sjarmerende bukter og den forrevne kystlinjen til Baie de Bourgneuf. Du sykler inn på Vendée Atlantique Oyster Road, veien med de mange østersbyene. I fiskerlandsbyen Pornic er det rikelig med muligheter til å smake på de delikate matretter, som knapt finnes ferskere enn her, før du fortsetter til Bouin ved Marais Breton våtmarker i Vendee.
Du overnatter i Bouin.

Dag 4. Bouin - Saint-Gilles-Croix-de-Vie:
Sykling: 59-62 km -/+50 høydemeter
I dag kan du sykle langs den sagnomsuste Le passage du Gois. Den nesten 4,2 km lange veien mellom fastlandet og øya Île de Noirmoutier oversvømmes to ganger om dagen av tidevannet, som etterlater veien under 1,5-4 meter vann. Men når det er lavvann kan du kjøre, gå og sykle på veien (husk å sjekke tidevannstiden dagen før). På Île de Noirmoutier kan du sykle rundt i det varierte landskapet før du returnerer til fastlandet via Pont de Noirmoutier-broen. Turen fortsetter gjennom fredelige Marais Verdeen forbi bl.a. Les 5 pineaux (de 5 steinene), som står i en rett linje i Atlanterhavet. Den siste byen, Saint Gilles Croix de Vie, ligger ved vannet og tilbyr noen av regionens fineste sandstrender, som den populære, 3,6 km lange stranden La Grande Plag.
Du overnatter i Saint Gilles Croix de Vie.

Dag 5. Saint-Gilles-Croix-de-Vie til Les Sables d'Olonne:
Sykling: 40 km -/+75 høydemeter
Neste etappe av reisen på to hjul går gjennom Brétignolles og Brem. Du forlater nå kysten en stund og setter kursen mot det fantastiske innlandslandskapet med myrer, åpne enger og Olonne-skogene. Du kommer til den strålende byen Les Sables d'Olonne, hvor du overnatter. Byens gamle middelaldersentrum inviterer til en spasertur, og hvis været tillater det kan du hvile beina og få litt sol på en av byens vakre og brede strender.

Dag 6. Les Sables d'Olonne til Tranche sur Mer:
Sykling: 45 km -/+75 høydemeter
Sykkelruten fortsetter langs de svingete veiene i La Vélodyssée mellom skog og forrevne kyster. Du vil bl.a. forbi den vakre Cayola-bukten, Point du Payré-myrlandet og flere idylliske landsbyer som La Guittiére. Gjennom en skog med enorme furutrær kommer du til den vakre kystbyen Tranche sur Mer, hvor du overnatter.

Dag 7. Tranche sur Mer til La Rochelle:
Sykling: 68-72 km -/+30 høydemeter
Siste etappe av La Vélodyssée står på dagens program. Fra Tranche sur Mer tar turen deg forbi en av Atlanterhavets siste naturlige laguner, den naturskjønne Belle Henriette. Her er vegetasjonen fortsatt vill og utemmet, og det er også gode muligheter for å få øye på sjeldne fugler. Deretter fortsetter du gjennom Marais Poitevin før du krysser elven Sèvre Niortaise. Deretter følger den siste flate strekningen mot Atlanterhavskysten og den sprudlende byen La Rochelle. I La Rochelle møtes et fantastisk middelalderdistrikt med hvite sandstrender i vakker forening. Fort Boyard er byens ubestridte landemerke, og kjennere vil kanskje legge merke til at det var her «Prisoners at the Fort» ble filmet.
Du overnatter i La Rochelle.

Dag 8. Avreise:
Etter frokost er det tid for å si farvel til La Rochelle. Au revoir.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Den totale sykkeldistansen er ca. 335 km, avhengig av hvilken rute du velger. Du sykler i stort sett flatt terreng. Deler av ruten er skiltet.
Ved ankomst til hotellet ditt i Nantes vil du få en detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk.

Innkvartering

down v arrow

Du får en varm velkomst hver dag når du bor på sjarmerende 3-stjerners hotell underveis.
Alle rom har eget bad og toalett. Fransk frokost er inkludert i prisen.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Det er mulig å leie herre- og damesykler. El-sykler kan også leies.
Alle sykler er utstyrt med bagasjebærer, bakbag, lås, pumpe, reparasjonssett og sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Fra de største norske flyplassene kan du fly direkte eller med én mellomlanding til Nantes. Fra La Rochelle går det direktetog til Nantes (ca. 1 time og 45 minutter).

Tog:
Du kan også ta toget, som går via Paris og videre til Nantes. Se mer på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn


Kjør selv:
Du kan også velge å kjøre via Danmark. Med bil er det ca. 1435 km fra den dansk-tyske grensen til Nantes og det første overnattingsstedet.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 17433,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 12126,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7 netter inkl. frokost
 • Bagasjetransport mellom alle hoteller
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport fra og til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie, sykkelhjelm inkluderet
 • El-sykkel
 • Ekstra natt i Nantes
 • Ekstra natt i La Rochelle

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Evazio, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Evazio. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden