På sykkel langs Canal du Midi

Frankrike I Sykkelferie på egen hånd I Vanskelighetsgrad 2-3

Pittoreske byer, franske delikatesser, storslått natur og smakfulle viner venter på deg når sykkelferien går til Sør-Frankrike, som utvilsomt er et av Europas mest populære reisemål. Vil du dra på eventyr?

In stock
Travel Code
CYF-360
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSmak på Sør-Frankrikes kulinariske delikatesser og kjente viner
blue encircled checkFestningsbyen Carcassonne, oppført på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled checkSykle gjennom Narbonne og ta et skritt tilbake til romertiden
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Med sine lune sommerdager, pittoreske strender og rustikke landskap, er det ingen overraskelse at Sør-Frankrike er et av verdens mest populære reisemål. På denne fantastiske sykkelferien sykler du langs Canal du Midi fra Toulouse til det asurblå Middelhavet. Underveis kan du oppleve mange kulturelle og historiske rikdommer som katedraler, palasser og romerske og middelalderske bygninger, som preger denne delen av Frankrike. I tillegg til dette kan du glede deg til å prøve Sør-Frankrikes kulinariske delikatesser og et bredt utvalg av viner. Ønsker du en sykkelferie fylt med rik kultur, sol, krystallklart hav, god mat og vin, så er denne sykkelferien til Sør-Frankrike definitivt noe for deg!

Kart

down v arrow

*Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Toulouse
Du kommer til Toulouse på egenhånd. På kvelden vil du motta en velkomstbriefing og en leiesykkel (hvis bestilt). Toulouse er helt fortryllende, og på grunn av byens mange røde bygninger kalles den også «den rosa byen». Hvis tiden tillater det, bør du ta en kort spasertur for å se noen av de viktigste severdighetene i Toulouse. En av dem er basilikaen St-Sernin de Toulouse, en av de vakreste romanske hellige bygningene i hele Sør-Frankrike. Toulouse er en attraktiv blanding av arkitektoniske stiler med staselige renessansehus samt tidligere industribygninger omgjort til vakre kulturelle templer.

Dag 2. Toulouse – Castelnaudary
Sykling: ca. 60 km
Castelnaudary er endestasjonen på dagens etappe, som tidligere var kjent for sine mange vindmøller. Møllen, Moulin de Cagurel fra 1600-tallet, står fortsatt og vitner om byens betydning. I Castelnaudary finnes også praktfulle herregårder og vakre bindingsverkshus fra 1600-tallet, derfor er byen en arkitektonisk juvel. I tillegg til dette kan Castelnaudary skryte av sin populære delikatesse, Cassoulet, en krydret bønnerett laget av deilige sørfranske ingredienser. Hvis tiden tillater det, bør du definitivt prøve det.

Dag 3. Castelnaudary – Carcassonne
Sykling: ca. 40 km
I dag går turen til Carcassonne, som er en av de best bevarte festningsbyene i hele Europa og har vært en del av UNESCOs verdensarvliste siden 1997. Byens mektigste bygning, og en av de største festningene i Europa, er festningen Cité Médiévale de Carcassonne med sine 52 majestetiske tårn. Du kan også glede deg til å oppleve sentrum med livlige gater og Saint Louis-bastionen, og har du en lidenskap for kulinariske opplevelser har du muligheten til å smake på Micheline, en lokal urtelikør. Sist, men ikke minst, er minnehuset utvilsomt verdt et besøk, og tar deg tilbake i tid og forteller fascinerende historier om katarenes liv og skjebne. Carcassonne var sentrum for den kristne trosbevegelsen til katarene, som ble forvist fra byen i 1209.

Dag 4. Carsconne – Olonzac
Sykling: ca. 45 km
I dag kan du nyte den mest naturskjønne delen av turen mens du sykler langs Canal de la Robine og Canal du Midi. Her kan du glede deg til å passere pittoreske landsbyer samt autentiske vingårder og vingårder, som ligger rundt ruten. Her vil du føle følelsen av ro, følelsen av å være rolig, fredelig og bekymringsløs. Når du ankommer Olonzac, har du muligheten til å smake på noen lokale franske viner – en opplevelse som enhver vinelsker må ha.

Dag 5. Olonzac – Narbonne
Sykling: ca. 45 km
Fra morgenen av setter du kursen mot havnebyen Narbonne, som var en svært viktig by i Romerriket, som senere ble vestgoternes hovedstad. Videre var Narbonne den første romerske kolonien som lå utenfor Italia. Ta et skritt tilbake til romertiden og utforsk restene av den gamle Via Domitia eller beundre Pont de Merchands-broen. Narbonne har vært en populær by siden tidenes morgen, og derfor har også andre århundrer satt sitt preg på byen, noe erkebispegården og den gotiske katedralen vitner om.

Dag 6. Narbonne – Béziers
Sykling: ca. 45 km
Vakre furutrær langs ruten din følger deg til dagens siste stasjon, Béziers, som stolt ser tilbake på sin 2700 år gamle historie. Byen er fødestedet til Pierre-Paul Riquet, som var ansvarlig for byggingen av Canal du Midi, som moderniserte området. Béziers ligger i naturskjønne omgivelser nær et populært vinområde kjent for sine mange smakfulle viner. Kanskje du tillater deg selv et glass? Om kvelden kan du se frem til å slappe av på hotellet ditt og nyte den fortryllende atmosfæren i Béziers.

Dag 7. Béziers – Sète
Sykling: ca. 65 km
Dagens siste stopp er den vakre havnebyen Sète, som også kalles «den unike øya» på grunn av kanalene og øyposisjonen mellom Etang de Thau og det asurblå Middelhavet. Sète har litt av hvert som mange vakre strender, dens historiske marina, en avslappende atmosfære og mange fascinerende museer. Denne havnebyen har imidlertid ikke alltid blomstret, for før byens marina ble bygget på 1600-tallet var Sète et tilholdssted for pirater. En fantastisk, avslappende og historisk sykkelferie er nå over, men før du reiser hjem bør du nyte det siste av den franske atmosfæren.

Dag 8. Hjemreise
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.


Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Denne sykkelferien er middels tung. Du kjører på asfalterte stier, grusveier og sideveier med mindre trafikk med dagsetapper på 45-60 km. Generelt god kondisjon anbefales.

Innkvartering

down v arrow

Du vil bli innkvartert på komfortable 3-stjerners hoteller og gjestehus under sykkelferien. Alle rommene vil være utstyrt med eget bad og bagasjen din vil bli fraktet fra hotell til hotell. Du har muligheten til å oppgradere til Premium 3- og 4-stjerners hoteller.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Sykler kan leies, som er tilpasset forholdene på rutene, men du kan også ta med egen sykkel. Følgende sykler kan leies:

 • 7/21 giret sykkel med bakbrems
 • 30-girs sykkel
 • El-sykkel

Hver sykkel er utstyrt med en seteveske.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er gode flyforbindelser til Frankrike. Du kan enten velge å fly til Toulouse, Montpellier eller Béziers/Cap d'agde.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 3-4*

Fra 19108,- NOK

1 person. Enkeltrom 3*

Fra 16168,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3*

Fra 12901,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3-4*

Fra 14698,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnattinger inkl. frokost
 • Informasjonsmøte
 • Detaljerte rutekart og rutebeskrivelse
 • Bagasjetransport
 • GPX-filer
 • Sykkelforsikring
 • Servicetelefon hele døgnet under reisen

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Norge
 • Parkering
 • Turistskatter
 • Reiseforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • Ekstra netter

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rückenwind, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rückenwind. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden