INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Langs Elben, Dresden til Magdeburg

Tyskland - Sykkelferie på egenhånd

Lett sykling langs Elben og det tidligere Østtyskland der de historiske opplevelsene kommer på rekke og rad. Du reiser i et veldig vennlig og gjestfritt område! Turen kan forkortes til seks netter, da avsluttes den i Wittenberg.

In stock
Travel Code
CYT-060

Dette kan du glede deg til

En fantastisk sykkelferie som tar deg fra Dresden til Magdeburg. Turen starter i Dresden, også kalt ”Elbens Firenze”, omgitt av imponerende bygninger fra barokken som blant annet den gjenoppbygde Frauenkirche, Zwingerfestningen, Semperoperaen og Residenzschloss (residensslottet). 
Fra Dresden følger du Elben på pramdragerstier og fredelige småveier, og om du skal krysse elven tar du en av de mange kabeltrukne fergene. Du sykler forbi skråninger dekket av vinplantasjer, gjennom hyggelige landsbyer til Radebeul, Karl Mays hjemsted, og til porselensbyen Meissen.
Her, i området som i dag kan betegnes som «Europas økonomiske motor», er det fremdeles mange spor fra den ikke så fjerne østtyske fortiden, et bakteppe som leder til mange spennende opplevelser!


Se også den første etappen av turen langs Elben, fra Praha til Dresden.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1 dag. Individuell ankomst til Dresden
På ettermiddagen er det utlevering av utleiesykler og praktisk informasjon på hotellet. Etterpå er det gode muligheter for en tur til fots gjennom den barokke bydelen i Dresden. På tross av store ødeleggelser fra avslutningen av 2. verdenskrig finner du flere enestående severdigheter i byen. Dresdner Zwinger, Frauenkirche, slottet og Semper-operaen er bare noen!
Innkvartering f.eks. ved 2-3* hotell på Best Western Macrander Hotel og ved 3-4* på Maritim Hotel Dresden.

2. dag. Rundtur ca. 45 km
Du følger sykkelstien langs Elben, forbi det barokke slottet Pillnitz og videre oppover Elben til de bratte sandsteinsklippene ved Elbsandsteingebirge. Den korte stigningen opp på Bastei er virkelig verdt turen, du får en fantastisk utsikt utover Elbsandsteingebirge (sandsteinsfjellene med de vakre lystslottene) og elven. Hjemturen fra Bad Schandau til Dresden skjer enten på sykkel eller med S-Bahn (valgfritt). I alt 45 km. på sykkel hvis du velger hjemreise med S-Bahn.
Innkvartering i Dresden

3. dag. Til Meissen ca. 25 km
Du sykler i dag i romantiske Elbtal, langs Sächsische Weinberge (vinområdene i Sachsen) og forbi byen Radebeul. Etterhvert kommer du til Meissen, en hyggelig by med pittoreske gater, et sjarmerende, gammelt bysentrum med en spektakulær katedral og borgen Albrechtsburg. Meissen er kjent for sitt porselen og et besøk på porselensfabrikken kan anbefales!
Innkvartering i Meissen.

4. dag. Til Riesa ca. 35 km

I dag fortsetter turen på vinveien ”Sächsische Weinstraße” langs Elben, og du vil få mange muligheter til å smake på lokal vin. Du sykler blant annet også forbi det barokke slottet Diesbar-Seußlitz som ligger vakkert til midt i en stor park. 
Innkvartering i Riesa. 

5. dag. Til Torgau ca. 45 km
Du fortsetter langs Elben til den lille byen Mühlberg som ligger helt nede ved elvebredden. Senere går turen forbi Treblitzscher Baumpark (park) med trær og busker fra 5 forskjellige kontinenter. Ikke så langt herfra ligger byen Torgau med sitt flotte renessanse-rådhus. Opplev også Residenzschloss Hartenfels og den sengotiske bykirken St. Marien.
Innkvartering i Torgau. 

6. dag. Til Wittenberg ca. 65 km
Videre gjennom dalen med muligheter for en avstikker til slottene Lichtenberg og Pretzsch, og til Wittenberg der Martin Luther offentliggjorde sine teser. Byens sentrum er vakkert restaurert og her er det mye å se! Du har også mulighet til å besøke Lutherhalle som huser den største reformasjonshistoriske samlingen i verden. 
Avlevering av sykler hvis du har bestilt turen med 7 dager/6 netter.
Innkvartering i Wittenberg.

7. dag. Wittenberg – Dessau ca. 30 km
Fra Wittenberg går turen videre nedover langs Elben. I Coswig tar du en kabel-ferge over til den andre siden av Elben og kommer til den vakre og storslåtte Wörlitzer Parkanlagen. Videre herfra går turen mot Dessau, gjennom naturreservatet ”Biosphärenreservat Mittlere Elbe” med et rikt dyreliv og spesielt mange bevere og gråhegrer. Dessau har mange spennende byggverk i bauhaus-stil som ble oppført av Walter Gropius på midten av 20-tallet.
Innkvartering i Dessau.

8. dag. Til Magdeburg ca. 70 km
Du fortsetter gjennom Elbauen og Biosphärenreservate. Rett før byen Barby renner Saale ut i Elben. Du sykler forbi den tidligere saltbyen Schönebeck der du får mulighet til å at besøke Tysklands eldste saltvanns-spa i Bad Salzelmen. Dagens mål er Magdeburg, hovedstaden i Sachsen-Anhalt. Byens historiske torg og den store katedralen er definitivt verdt et besøk!
Innkvartering i Magdeburg.

9. dag. Hjemreise
Avreise fra Magdeburg etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Forkortet versjon av turen (Dresden-Wittenberg)

Det er mulig å forkorte turen til 6 netter. Da avslutter du i Wittenberg på dag 6 og sjekker ut fra hotellet på morgenen på dag 7.

Ønsker du denne versjonen kan det velges under bestillingen.

Vanskelighetsgrad

Lett - dagsetappene ligger på mellom 25 og 65 km i flatt til lett kupert landskap. Du skifter mellom å sykle langs Elben, en av de vakreste og mest betydningsfulle elver i Tyskland, og å sykle lenger inne i landet på små landeveier.

Du vil få tilsendt en kort beskrivelse, bykart, hotelliste og kjørebeskrivelse et par uker før avreise. Ved ankomst til starthotellet får du en kartbok der ruten er markert, samt rutebeskrivelse på engelsk, med mindre du har mottatt dette før avreise.

Innkvartering

Du bor på 2-3 *hoteller eller Gasthöfe, noen ligger sentralt i byene mens andre ligger litt i utkanten. Alle rommene er med eget bad og toalett. Oppholdet er inkl. frokost og det er mulig å bestille halvpensjon.
Du kan, mot et tillegg i prisen, oppgradere til 3-4* og overveiende sentralt beliggende hoteller.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan velge mellom en 7-girs sykkel (unisex modell) med pedalbrems, sykkel med 21 gir og håndbremser eller en el-sykkel (med pedalbrems). Damesyklene (unisex) har lav innstigning.
Alle syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjevesker og styreveske eller kortholder. Minst én sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett. Det er dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Det er også mulig å leie barnesykkel og follow-me tandem til barn.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Dresden eller Leipzig.

Tog:
Det er lett å reise med tog til Dresden, se mer hos Deutsche Bahn.

Kjør selv:
Hvis du ønsker å kjøre bil kan du parkere i en parkeringskjeller ved hotellet. Parkering kan ikke bestilles hjemmefra.
Etter turen kan du, på formiddagen, ta en transfer i minibuss tilbake til starthotellet. Dette bestilles hjemmefra og avregnes lokalt på infomøtet.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen. 
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 8138,- NOK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 8952,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 6103,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 6645,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag 27. mars til 9. oktober 2021

Prisen inkluderer:

 • 8x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale
 • Mulighet for å få tilsendt GPS filer

Ikke inkludert i prisen:

 • Lokale transporter
 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie.
 • Halvpensjon Dresden-Wittenberg:
  • 2-3* hoteller eller 3-4* hoteller
 • Halvpensjon Dresden-Magdeburg:
  • 2-3* hoteller eller 3-4* hoteller
 • Ekstra natt inkl. frokost i Dresden, Wittenberg eller Magdeburg
  • Returtransfer med minibuss på formiddagen (inkl. egne sykler). Bestilles hjemmefra, avregnes lokalt:
   • Wittenberg - Dresden: 60 EUR pr person
   • Magdeburg - Dresden: 70 EUR pr person

   Barnerabatter:

   • 0-2 år: gratis
   • 3-10 år: 50%
   • 11-15 år: 25%

   Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

   Agentforbehold:
   Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rückenwind, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rückenwind. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

   Link til toppen av siden

   Loading...