INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Langs Elben, Praha til Dresden

Sykkelferie på egenhånd i Tsjekkia/Tyskland

Denne turen byr på lett sykling i vakker natur og spændende oplevelser i Tsjekkia og Dresden.

In stock
Travel Code
CYC-06

Dette kan du glede deg til

En overkommelig og opplevelsesrik tur der du i eget tempo sykler langs de vakreste delene av Moldau og Elben. Med start i Tsjekkias hovedstad Praha og avslutning i den spennende byen Dresden får du kultur og historie i begge ender. I dagene mellom sykler du gjennom et variert landskap med åpne sletter og trange passasjer i grensefjellene. Du sykler gjennom nydelige byer og forbi strategisk beliggende slott og borger. 

Det er både godt og billig å spise og drikke i Tsjekkia. Det er lett å finne hyggelige spisesteder på ruten, og om kvelden kan du nyte verdens beste øl og ta inn stemningen på de billige, tsjekkiske utestedene.

Se også fortsettelsen av turen, Dresden-Magdeburg.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Praha 
Ankomst til Praha. Innkvartering på hotell. Senere på ettermiddagen avholdes et velkomstmøte og du får utlevert sykkel. 
Innkvartering f.eks. på Hotel Expoi Praha.

2. dag. Praha
I dag skal den "gylne stad" oppleves. Praha er en praktfull by med vakre, gamle bygninger og kjente severdigheter som Karlsbroen, Rådhusplassen, Prahaborgen mm.
Innkvartering f.eks. på Hotel Expoi Praha.

3. dag. Fra Praha til Melnik ca. 55 km
Så starter syklingen. Først sykler du ut av Praha og videre langs Vltavaelven (Moldau) mot Melník som ligger høyt over sydvestvendte skråninger med lange rekker med vinranker. Fra slottet er det utsikt over stedet der Moldau og Elben møtes og flettes sammen. Besøk evt. den vakre markedsplassen og slottets vinstue.
Innkvartering f.eks. på Hotel Ludmilla i Melnik.

4. dag. Litomerice ca. 50 km
Turen går videre gjennom landbruksområdet "Polabi", som med sine mange marker og enger er karakteristisk for dagens etappe. I disse vakre omgivelsene passerer du et av de mest dystre monumentene fra 2. verdenskrig - konsentrasjonsleiren Terezin.
Innkvartering f.eks. på Grandhotel Salva i Litomerice.

5. dag. Decin ca. 50 km
Først på dagen sykler du mot den litt større byen Usti ved Elben. Underveis passerer du Strekov slott. Usti, som dateres tilbake til det ellevte århundre, er en av mange fantastiske byer langs Elben, med mange mektige bygninger. Kanskje kan det passe å legge inn en pause her? Videre sykler du til Decín, som er den siste byen før grensen til Tyskland.
Innkvartering f.eks. på Hotel Ceska Koruna i Decin.

6. dag. Pirna ca. 45 km
Dagens etappe går gjennom grenselandet og naturopplevelsene står i kø. De majestetiske sandstensfjellene reiser seg langs elven i det som kalles "Sachsiche Schweiz". Også de strategisk plasserte borgene og slottene imponerer, og du sykler bl.a. forbi festningen Königstein før du når den historiske, tyske byen Pirna.
Innkvartering f.eks. på Hotel Deutsches Haus Pirna i Pirna.

7. dag. Dresden ca. 25 km
På den siste dagen går turen til Dresden. Den siste strekningen tar deg forbi slottet Pillnitz, og du kan nyte de siste kilometerne langs Elben i et flott, åpent landskap før du ankommer Dresden. Selv om Dresden ble hardt rammet av 2. verdenskrig er det gamle sentrum med vakre bygninger bevart. Innkvartering f.eks. på Hotel Maritim i Dresden.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har ønsket å forlenge turen.

Vanskelighetsgrad 1

En lett tur med vanskelighetsgrad 1. Det er dog noen stigninger før Melnik. Dagsetappene er moderate, så dette er en tur som alle kan være med på! Du sykler fortrinnsvis på asfalterte veier med noen strekninger på brostein, betongstier og grusveier. Syklene gir god komfort uansett underlag. Du kjører etter en god kartbok med inntegnet rute og beskrivelse på engelsk.

Generell informasjon, hotellister, bykart osv. får du tilsendt fire uker før avreise mens kartbok med rutebeskrivelse utleveres ved ankomst. Man mottar ett sett med informasjon pr. rom.

Innkvartering

Du bor på 2-3* middelklasses hoteller eller pensjonater. Alle rommene har eget bad/toalett. Oppholdet er inkludert frokost.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan velge mellom 7-girs sykkel (unisex modell med lav innstigning) med pedalbrems, sykkel med 21 gir og håndbrems eller el-sykkel (med pedalbrems). Alle syklene er utstyrt med gel-sete og bagasjebrett, bagasjevesker og styreveske eller kortholder.
Minst én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett. Det er også mulig å leie barnesykkel (finnes kun med 21 gir og håndbrems) og follow-me tandem til barn.

Det er dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Praha eller Dresden. 

Kjør selv:
Parkering kan ikke bestilles på forhånd, og avregnes lokalt.
Har du parkert i Praha kan det arrangeres transfer med minibuss fra Dresden til Praha inkl. egne sykler. Bestilles hjemmefra, avregnes lokalt.
Du kan med fordel parkere i Dresden ved turstart og ta toget derfra til Praha.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 8002,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6238,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Fredag, lørdag og søndag 9. april til 19. september 2021

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale

Ikke inkludert i prisen:

 • Evt. entreer
 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Returtransfer Dresden-Praha inkl. egne sykler: 70 EUR pr person (avregnes lokalt)
 • Ekstra natt inkl. frokost i Praha eller Dresden

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rückenwind, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rückenwind. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet

  Link til toppen av siden

  Loading...