Bodensjøen med fast base

Tyskland | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 1

Med utgangspunkt i den vakre og sykkelvennlige byen Konstanz kan du oppleve det beste av Bodensjøen på denne sykkelferien, både til lands og til vanns og uten å måtte bytte hotell.

In stock
Travel Code
CYT-067
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Smak på tysk, sveitsisk og østerriksk inspirert gastronomi
blue encircled check Organiserte sykkelruter med god tid til å nyte Bodesjøens prakt
blue encircled check Overnatting på et hyggelig 3-stjerners hotell i Konstanz
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Bodensjøen er et av de mest populære sykkelområdene i Europa – og ikke uten grunn. Omgivelsene rundt sjøen er laget for en sykkelferie med frodig og variert natur, pittoreske landsbyer, ruvende middelalderslott og ikke minst mange godt opparbeidede sykkelstier. På denne turen vil du oppleve det absolutt beste av Bodensjøen uten å måtte pakke ut bagasjen mer enn én gang. Du reiser over innsjøen med de hyppige og pålitelige fergene og turbåtene, som i årevis har fungert som livsnerven for handel, kultur og transport ved Bodensjøen. Sykkelrutene er godt planlagt og planlagt, så du har god tid til å nyte innsjøens mange herligheter, behagelige klima og ikke minst deilige viner og herlige gastronomi, som er både tysk, sveitsisk og østerriksk inspirert. Er du i humør til en dukkert, så er mulighetene mange når det kommer til Bodensjøen. Det er nemlig mulig å bade stort sett ale steder i sjøen, med unntakelse av havneområdene. 

Kart

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst Konstanz
Etter å ha kommet til hotellet ditt i Konstanz – Bodensjøens største by – kan du utforske den sjarmerende gamlebyen, som er full av brosteinsbelagte gater, gallerier og ikke minst den 78 meter høye romanske basilikaen, Konstanz Münster. Hvis du klatrer de 193 trappetrinnene til toppen, vil du bli belønnet med en unik utsikt over byen, Bodensjøen og Alpene.

Dag 2. Konstanz – Meersburg – Lindau
Ca. 50 km + seilturer
Ta sykkelen om bord på fergen som seiler over innsjøen. Etter ca. en halvtimes hyggelig seiling går du av i Meersburg, hvor dagens sykkelrute starter. Før du setter deg på sykkelen, anbefales det å ta en nærmere titt på Meersburg og spesielt Burg Meersburg, den vakkert bevarte festningen, som ligger majestetisk på en bakketopp over byen. Etter dette venter første del av sykkelturen til Friedrichshafen, hvor du følger en sykkelsti parallelt med innsjøen. I Friedrichshafen kan du besøke Zepperlin-museet. Det var her verdens første zeppelin, Hindenburg, som dessverre tok fyr, ble produsert. På museet kan du se vrakgods og lære mye om luftskip. Sykkelturen fortsetter gjennom små, idylliske landsbyer og frodig natur. Du kommer bl.a. gjennom Wasserburg og Nonnenhorn før du ankommer Lindau, som ligger på en liten øy forbundet med fastlandet med to broer. Byens gamleby inviterer deg til å spasere blant de mange middelalderbygningene og vakre plassene. Når du er ferdig med å oppleve Lindau, tar du fergen tilbake til Konstanz.

Dag 3. Mainau
Ca. 15 km
Blomsterøya Mainau står på dagens program. På sykkel ankommer du broen som fører over til øya. Siden sykler ikke er tillatt på Mainau, kan du parkere sykkelen ved besøkssenteret og deretter spasere over broen. Avhengig av årstid kan blomster som f.eks roser, orkideer og georginer stå i full blomst. Det finnes også mer enn 500 tresorter, hvorav flere er mer enn 150 år gamle. Du finner også Palmehuset og Sommerfuglhuset på øya. Etter å ha hatt en herlig dag på Mainau, sykle tilbake til hotellet. Inngang til øya er ikke inkludert og må kjøpes separat.

Dag 4. Überlingen og Salem
Ca. 55 km + seilturer
Dagens første sykkeltur går til Wallhausen, hvorfra du seiler over Bodensjøen til Überlingen. Turen varer ca. 10 minutter Herfra følger du en vakker rute langs innsjøen til du kommer til Birnau klosterkirke. Nyt en velfortjent pause og den vakre utsikten over Bodensjøen før du sykler videre til Prälatenweg til Salem. Et annet høydepunkt venter her, nemlig Salam Monastery & Palace, som har vært brukt som internatskole siden 1920. En stor del av klosteret er åpent for besøkende, så det er rikelig med anledning til å oppleve de vakre monumentene og den vakre slottsparken. Dagens siste sykkeltur er til Meersburg, hvor du går ombord på fergen som tar deg tilbake til Konstanz.

Dag 5. Reichenau og Stein
Ca. 50 km + seiltur
Fra morgenen av seiler du til Reichenau-halvøya, som siden 2001 har vært en del av UNESCOs utmerkede liste over verdensarvsteder. Her kan du f.eks. besøke den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Hermann Hesses hus, før du sykler videre forbi Hemmerhofen, hvor maleren Otto Dix midlertidig bodde. Når du likevel er nær den sveitsk-tyske grensen, ikke gå glipp av en dukkert. Det er flere familievnnlige området med livredder, som du kan få adgang til mot betaing. Du ankommer billedskønne Stein am Rhein i Sveits, som utstråler sjarm og rhinidyl med brostein, bindingsverksbygninger, en middelalderkirke og det tidligere klosteret St. George's Abbey. Tilbring noen timer her, nyt byen og en god lunsj, før turen går på to hjul gjennom vakkert landskap og flere sjarmerende fiskelandsbyer tilbake til Konstanz.

Dag 6. Hjemreise
Etter frokost er det tid for å si farvel til hotellet og Bodensjøen.


 

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Denne turen er enkel og familievennlig, og alle med gjennomsnittlig kondisjon kan klare den. Du sykler på gode, skiltede stier like ved Bodensjøen, og av og til sykler du på ikke-asfalterte stier. Rundt Friederichshafen følger sykkelveien hovedveien. Ruten går gjennom Tyskland og Sveits.

Ved ankomst til hotellet får du både detaljert sykkelkart og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Innkvartering

down v arrow

Under sykkelferien bor du på et hyggelig 3-stjerners hotell eller Gasthöfe i Konstanz. Alle rom har bad og toalett, og oppholdet er inkl. frokost.
Det er også mulig å oppgradere til et 4-stjerners hotell.

Det er ikke mulig å kjøpe halvpensjon som tillegg, da det er et godt utvalg av spisesteder i Konstanz.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Hvis du ønsker å leie en sykkel, har du følgende alternativer:

 • Unisex sykkel med 8 gir og fotbrems (herresykkel fra høyde 1,75 m)
 • Unisex sykkel med 24 gir og håndbrems (herresykkel fra 1,75 m høyde)
 • Elsykkel med håndbrems
 • Barnesykkel (20–26 tommer), barnesete

Alle sykler er utstyrt med gel-sadel og bagasjebærer, bakveske, styreveske eller kortholder. Minst en sykkel pr rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett. Det er også mulig å ta med egen sykkel.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er lettest å fly til Zürich. Derfra går det tog til Konstanz.

Tog:
Du kan også ta toget fra Danmark. Det er f.eks. nattog mellom Hamburg og Zürich. Finn mer informasjon hos DSB Udland.

Kjør selv:
Det er også mulig å kjøre gjennom Danmark for å komme seg til Tyskland. Lukket parkering kan bestilles på Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åpent daglig fra kl 9:00 til 19.00.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
               

1 person. Enkeltrom 3*

Fra 9308,- NOK

1 person. Enkeltrom 4*

Fra 14208,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3*

Fra 6857,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 4*

Fra 9308,- NOK

3 personer. 3 personers rom 3*

Fra 6204,- NOK

3 personer. 3 personers værelse 4*

Fra 8491,- NOK

4 personer. 4 personers værelse 3*

Fra 6041,- NOK

4 personer. 4 personers værelse 4*

Fra 8164,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige startdager:

 • Hver søndag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 5 x overnattinger i Konstanz inkl. frokost
 • Kart og informasjonsmateriale
 • Båttur Lindau - Konstanz med sykkel
 • Båttur Reichenau – Gaienhof med sykkel
 • Båttur Wallhausen – Überlingen på sykkel
 • Fergeoverfart Konstanz - Meerburg på sykkel
 • Fergeoverfart Meerburg - Konstanz på sykkel
 • Inngang til Rosgarten-museet i Konstanz og en kopp kaffe
 • Inngang til Salem kloster og palass
 • Nødtelefon

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter
 • Inngang til Mainau

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Lukket parkering i Konstanz
 • Ekstra natt i Konstanz inkl. frokost:
  • 2-3* hotell: dobbeltrom/enkeltrom
  • 3-4* hotell: dobbeltrom/enkeltrom

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Radweg Reisen, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Radweg Reisen. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

 

Link til toppen av siden