Marokko

Opplev et ekte arabisk eventyr i Atlasfjellenes høyder og de fargerike gatene i Marrakech

Dra på en uforglemmelig oppdagelsesferd gjennom medianenes snirklete gater, bestig Nord-Afrikas høyeste fjell og la duften av krydder og lyden av berbiske melodier i pulserende byer som Marrakech fortrylle deg.

Reis til Marokko og nyt en eventyrlig ferie

Marokko er en skattkiste av naturlig skjønnhet og kulturell rikdom, som bare venter på å bli utforsket. For reisende som ønsker å kombinere eventyr og aktiviteter med dype kulturelle opplevelser, er Marokko det perfekte reisemålet.  

Reiser til Marokko kan tilby alt fra avslappende stranddager og ørkensafari, til storbyferie og lengre rundreiser. En av de mest populære måtene å utforske dette fascinerende landet på er til fots, der du på nært hold får oppleve de mest imponerende landskap og den autentiske berberkulturen.  

Vis mer
per side

3 Items

Marokko | Vandreferie med lokal guide | Vanskelighetsgrad 4-5

De majestetiske Atlasfjellene danner rammen for dette vandreventyret i Marokko, hvor du kan se frem til å oppleve den fascinerende berberkulturen, vakker natur og autentiske landsbyer.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Marokko | Vandreferie med lokal guide | Vanskelighetsgrad 3-4

Drømmer du om å oppleve drømmen om Arabia? De majestetiske Atlasfjellene, marokkanske landsbyer og metropolen Marrakech er sentrale elementer på denne vandreferien til magiske Marokko.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egen hånd med lokal guide i Marokko | Vanskelighetsgrad 3

En perfekt kombinasjon av den marokkanske berberkulturen og gode vandringer i de vakre Atlasfjellene. Turen byr på 4 dagers vandring og 2 fridager til å oppleve Marrakech.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

Områder og severdigheter i Marokko 

De majestetiske Atlasfjellene 

Et av Marokkos absolutte høydepunkter er Atlasfjellene, som strekker seg over 2500 km gjennom Marokko. Fjellene er et paradis for turentusiaster og naturelskere som verdsetter betagende fjellandskap, dype daler og autentiske fjellandsbyer. I de nordafrikanske fjellene kan du utforske imponerende utsikter, fossefall og gjestfrihet som er dypt forankret i berberkulturen.  

Atlasfjellene har en rekke forskjellige vandreruter som passer for både nybegynnere og erfarne turgåere. De mest populære turområdene i Atlasfjellene inkluderer:   

Toubkal nasjonalpark: Dette området er hjemsted for Nord-Afrikas høyeste fjell, Toubkal. Å bestige toppen av Toubkal er en utfordrende, men svært givende opplevelse – der du belønnes med en fantastisk utsikt over fjellandskapet.   

Dadesdalen: Med imponerende juv og rødfargede klippeformasjoner, utformet av elven Dades, er dette et utmerket område for deg som ønsker en naturskjønn vandretur. I Dadesdalen kan du også utforske lokale landsbyer og se mer av den berbiske kulturen.  

Ourikadalen: Dette er en vakker dal som ligger nærmere Marrakech (ca. 40 km fra sentrum). Vandreturer i Ourika gir deg muligheten til å besøke pittoreske landsbyer, klatre opp til imponerende fossefall og oppleve den lokale livsstilen på nært hold. 

Vandring i Atlasbjergene Toppen af Mount Toubkal Udsigt over Atlasbjergene

Den røde byen Marrakech 

Marrakech er en av Marokkos mest ikoniske og fascinerende byer, også kjent som ”Den røde by” på grunn av de karakteristiske rødfargede bymurene og bygningene. Byen ligger i det sentrale Marokko, ved foten av Atlasfjellene, og har dype røtter i marokkansk historie, kultur og tradisjon.  

Marrakech oser av ekte marokkansk sjarm og er kjent for sin livlige souk-kultur, der du på markedene kan handle alt fra håndvevde tepper og keramikk, til krydder og smykker. På ferie i Marrakech kan du også besøke et tradisjonelt marokkansk hammam, og få en autentisk spaopplevelse.  

Om du leter etter marokkanske smaksopplevelser, er Marrakech stedet å være. Prøv tagine, couscous og andre lokale retter på de mange gatekjøkken og restauranter i byen. Du skal også prøve en kopp varm myntete på en tradisjonell kafé. Det er en uunnværlig del av den marokkanske kaffekulturen, og en morsom opplevelse å ta med seg hjem.  

Hos Ruby Travel finner du flere vandreferier til Atlasfjellene og Marrakech. Se vårt fulle utvalg av vandreferier i Marokko her.  

Marked i Marrakech Marrakech medina Koutobia-moskeen i Marrakech

Behagelig klima hele året 

Marokko har et variert klima, som spenner fra middelhavsklima i kystområdene til ørkenklima i Sahara og fastlandsklima i fjellområdene. Landet er behagelig å besøke året rundt, avhengig av hvilket område du planlegger å utforske.  

Fjellområdene, spesielt rundt Atlasfjellene, byr på varme somre med temperaturer mellom 25 og 35 grader, mens vintrene kan være kalde og til og med snørike i høyere områder. Du kan likevel dra på vandreferier i Atlasfjellene året rundt. Faktisk regnes vinteren i Atlasfjellene som en enda vakrere og mer unik opplevelse, da snøen tillegger en ekstra dimensjon av skjønnhet til fjellandskapet.  

I storbyen Marrakech er klimaet relativt mildt sammenlignet med andre deler av Marokko. Her kan sommervarmen være intens, spesielt i juli og august, med temperaturer som kan nå opp til 40 grader. Derfor foretrekker mange reisende å besøke byen om våren eller høsten, når været er mer behagelig for å utforske severdighetene og kulturen.  

Marrokanske spesialiteter 

Marokkansk mat er en fortryllende blanding av smaker, krydder og tradisjoner som reflekterer landets rike kulturarv og avtrykk fra berbere, arabere, maurere og europeere. Når du reiser til Marokko, er mat en vigtig del av opplevelsen. Heldigvis er det nesten umulig å ikke bli forført av de kulinariske fristelsene, så det kommer av seg selv.  

Her får du en liste over populære spesialiteter du kan prøve på ferien din i Marokko:  

Tagine: Tagine er kanskje den mest ikoniske marokkanske retten. Denne deilige gryteretten tilberedes i en kjegleformet leirgryte med samme navn, og kan inneholde alt fra lam, kylling og fisk, til vegetariske ingredienser som grønnsaker og tørket frukt. Krydder som safran, ingefær og kanel gir retten sin karakteristiske smak.  

Couscous: Couscous er en viktig del av det marokkanske kjøkkenet og serveres ofte med kjøtt, grønnsaker og en rik tomatsaus. Det er både velsmakende og mettende.  

Myntete: Den forfriskende myntete, også kjent som "atay" på arabisk, er en fast del av marokkansk kaffekultur. Teen serveres ofte søtet og drikkes tradisjonelt fra små glass. 

Pastilla: En søt-saltet pai fylt med lag av hakket kjøtt, mandler og krydder, dekket av et tynt lag butterdeig og drysset med sukker og kanel.   

Harira: Denne fyldige suppen er en fast del av Ramadan-festmåltidene og inneholder tomat, kikerter, linser, kjøtt og en smakfull blanding av krydder.  

Hvis du vil sikre deg de beste matopplevelsene på reisen til Marokko, bør du gå til de samme stedene som lokalbefolkningen. Du kan for eksempel besøke de fargerike markedene i byer som Marrakech og Fez, der du kan smake lokale delikatesser, kjøpe krydder og konversere med lokale kjøpmenn. Du kan også prøve gatekjøkkenet, der små boder tilbyr innbydende retter som kebab, grillet lam og fersk falafel.  

Hvis du selv vil kunne lage din nye marokkanske favorittrett når du kommer hjem, kan du finne matlagingskurs i de fleste større byer – der får du prøve deg på å tilberede tradisjonelle måltider.  

Marrokansk tagline Marrokansk pastilla Marrokansk couscous

5 interessante fakta om Marokko 

 1. Unikt landskap: Marokko er det eneste landet i verden der du innenfor landets grenser kan finne både snødekte fjell (Atlasfjellene) og en enorm ørken (Sahara).
 2. Populært for filminnspilling: Marokkos spektakulære landskap har tiltrukket filmskapere fra hele verden og har vært innspillingssted for mange kjente filmer og TV-serier, inkludert "Gladiator", "Game of Thrones," "Star Wars: The Force Awakens" og mange andre.
 3. Verdens eldste kultur: Marokko er hjemsted til en av verdens eldste kulturer, berberkulturen. Berbere er urfolk i Nord-Afrika og har en dyp og rik historie, som fortsatt lever i dag. Du kan besøke berberlandsbyer i Atlasfjellene og lære mer om deres livsstil og tradisjoner.  
 4. Religiøst land: Islam er en integrert del av den marokkanske kulturen, og landet følger religiøse tradisjoner og skikker i henhold til sunniislam. Imidlertid beskytter Marokkos grunnlov religionsfriheten, og mennesker med ulike trosretninger praktiserer sin religion uten alvorlige be  
 5. Ørkenfilmfestival: I byen Ouarzazate arrangeres det årlig en ørkenfilmfestival, der filminteresserte fra hele verden samles for å feire film og kulturarv. 

Finn den rette reisen til Marokko  

Drømmer du om en aktiv ferie fylt med uforglemmelige naturopplevelser og kulturell berikelse? Da bør du reise til Marokko med Ruby Travel. Dette fascinerende landet vil utvilsomt gi deg minner for livet, og du vil bli overrasket over skjønnheten, gjestfriheten og de autentiske opplevelsene du vil få på reisen din.  

I vår reisekatalog finner du flere reiser til Marokko, og vi utvider jevnlig utvalget vårt. Så hvis du har ønsker om en spesifikk tur eller reise, nøl ikke med å kontakte oss. Vi kan hjelpe deg med alt fra transport og hoteller til turpakker og å finne en lokal guide til reisen. 

Dersom Marokko likevel ikke høres ut som destinasjonen for deg, har vi heldigvis mange andre fantastiske reisemål du kan velge mellom. Vi tilbyr for eksempel reiser til Portugal, der du kan oppleve utrolige fjellandskap på Azorene, eller vandre langs Den portugisiske Camino. 

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du trenger hjelp med å finne en reise som svarer til dine ønsker og behov, eller hvis du har spørsmål om en av våre reiser. Du finner kontaktinformasjonen vår her.