På tvers gjennom Toscana

Italia | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

En vakker og middels hard tur mellem Pisa og Firenze, fylt med toskansk stemning og med kun noen få, krevende stigninger underveis.

In stock
Travel Code
CYI-73
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sykle langs vinkledte bakker og vakre olivenlunder
blue encircled check Beveg deg gjennom det vakre landskapet til flere kjente kunstnere
blue encircled check Montecatini, en av Europas fineste spa-byer
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Toscana er en av Italias mest kjente regioner. Denne turen gir deg en fantastisk uke på sykkel og bringer deg tvers over Toscana, fra det skjeve tårnet i Pisa til Ponte Vecchio i Firenze. Du beveger deg langsomt gjennom Leonardo da Vinci, Puccini, Pinocchio og mange andre kunstneres og komponisters vakre landskap og pittoreske byer. Blant de mange høydepunktene er også den sjarmerende byen Lucca som ligger i bunden av Garfagnana-dalen og er én av Toscanas vakreste. Videre går det, mellom grønne skråninger, vinmarker og olivenlunder, til Pistoia og Firenze.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst
Ankomst til Pisa, verdenskjent for sitt skjeve tårn på Miraklenes Plass. Pisa er en hyggelig universitetsby som bugner av hyggelige kafeer, plasser og gågater. De gamle husene i vakre pastellfarger som ligger ved elven er et helt fantastisk syn!

2. dag. Til Lucca. 25/45 km.
Dagens etappe starter ved det skjeve tårnet. Den ganske korte turen går langs elven Serchio til Lucca. Du sykler i den vakre Garfagnana-dalen, omgitt av fjellkjedene Appenninene og Alpi Apuane, vinmarker og olivenlunder. Lucca er en fantastisk by med hyggelige plasser, spennende kirker og palasser, få biler og mange syklister. Hele byen er omgitt av en 4 km. lang ringmur som i dag fungerer som rekreasjons-område der folk løper, går og sykler. Fra bymuren får du en fantastisk utsikt over Luccas smale, krokete gater, gamle, velholdte hus og blomstrende balkonger. En av Luccas store attraksjoner er det gamle, romerske amfiteateret der det tidligere ble avholdt gladiatorkamper. Nå er det bygget leiligheter der det tidligere var tribune, i forskjellige høyder og gammel stil, og hele området er et fasinerende skue, preget av klesvask og blomster. Komponisten Puccini er født i Lucca, og det avholdes ofte både klassiske og rytmiske konserter i byen.
Har du krefter til det kan du velge å ta en lengre og ganske kupert tur rundt fjellet Monte Pisani. Denne krever god kondisjon idet du vil sykle 12 km. oppover med en stigningsprosent på 7,8.

3. dag. Til Montecatini. 45 km.
Du forlater Lucca og sykler gjennom det vakre landskapet med grønne skråninger, vinplantasjer og olivenlunder til den lille landsbyen Collodi. Her vokste forfatteren av historien om Pinocchio opp, og har du tid og lyst kan du evt. besøke Pinocchio’s Park og den vakre herregården Villa Garzoni. Du fortsetter til Pescia, en landsby med mange kirker, herskapshus, renessansevillaer og ikke minst et fantastisk blomstermarked. Videre sykler du, på hyggelige småveier, til Montecatini, én av Europas fineste spa-byer med hyggelige gater og kaféer.

4. dag. Stayover i Montecatini. 60 km.
I dag har du flere forskjellige valgmuligheter: En mulighet er å ta en vakker sykkeltur gjennom olivenlunder og vinmarker og forbi vakre herskapshus. På turen sykler du gjennom Vinci, Leonardo da Vincis fødeby, hvor et besøk på museet som stiller ut noen av hans mange oppfinnelser kan anbefales. Alternativt kan du nyte Montecatinis hyggelige gater, med de mange Art Nouveau husene, kafeene, parkene og hagene. Du kan også ta en kabelbane opp til den gamle bydelen, Montecatini Alto, vakkert beliggende på en bakketopp og med en fantastisk utsikt ut over de toskanske bakkene.

5. dag. Til Firenze. 60/50 km.
I dag kan du velge enten å sykle hele veien fra Montecattini til Firenze, eller å korte ned på etappen ved å ta toget til Pistoia. Turen med tog tar ca. 20 min og sparer deg for rundt 15 km på sykkelsetet (togbilletter er ikke inkl.). I Pistoia kan vi anbefale å ta en pause og en kopp kaffe på Italias mest tankevekkende plass, Piazza del Duomo, før du sykler videre gjennom det toskanske lavlandet til renessansens vugge Firenze. Byen betegnes av mange som verdens vakreste og du bør ta deg god tid til å nyte den! Gå langs elven Arno til den gamle broen Ponte Vecchio med gullsmedboder hengende ut over elven. Finn en kafé på plassen foran den imponerende domkirken Santa Maria del Fiore og gå deg vill i de gamle, snirklete gatene. Gå opp trappene til Piazzale Michelangelo og nyt utsikten ut over det gamle Firenze. 

6. dag. Stayover i Firenze
Firenze er en så spennende og fantastisk by at denne dagen er satt av til utforskning til fots.

7. dag. Firenze-Empoli-Pisa. 40 km. med tog + 65 km
Dagen starter med en kort togtur til Empoli (ikke inkl.). Herfra sykler du langs elven Arno til Pisa.
Alternativt kan du sykle til Empoli og ta toget herfra til Pisa (ikke inkl.).

8. dag. Hjemreise
Hjemreise fra Pisa etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

En forholdsvis lett tur, vanskelighetsgrad 2-3, dog med noen bakker der rimelig god kondisjon og lave gir anbefales. Du sykler for det meste på asfalterte småveier, med enkelte strekninger på grusvei. På togene mellom de større byene kan du ha med sykkel, så tog er en mulighet om du skulle få behov for en sykkelfri dag underveis.

Hele ruten er skiltet og du sykler etter en veldig detaljert rutebeskrivelse på engelsk med veiledende kart. 

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Utleiesyklene er 27-girs Shimano Deore sykler med håndbrems. Det er også mulig å leie el-sykkel med 9 gir.
Syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjevesker, sykkel-PC og styreveske eller kortholder.
Minst en sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er dessverre ikke mulig å leie barnesykler.

Det er mulig å leie sykkelhjelm. 

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 2-3* hoteller og "agriturismoer", noen ganger benyttes et hyggelig 2* hotell i Lucca. Det er mulig å oppgradere til 3-4* hoteller. Alle rommene har eget bad og toalett og de fleste har aircondition. Turen er inkl. frokost.

OBS: Når du bestiller dobbeltrom må du gjerne spesifisere om dobbeltrommet skal være med dobbeltseng eller med to enkeltsenger.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det letteste er å fly til Pisa. Alternativt kan du fly til Firenze, Genova eller Milano, det går tog eller buss fra alle disse byene til Pisa.

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan dessverre ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 2-3*

Fra 14208,- NOK

1 person. Enkeltrom 3-4*

Fra 15841,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 2-3*

Fra 10451,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3-4*

Fra 11758,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag i sesongen
 • For grupper fra 6 personer gir vi dere gjerne et tilbud på turen med en annen startdag

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • App med kart, roadbook og GPS-ruter
 • Digital informasjon om turen
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Togbilletter i Italia
 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Sykkelhjelm
 • Ekstra natt i Pisa:
  • Dobbeltrom/enkeltrom

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden