INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Bolzano-Verona-Venezia

Italia - sykkelferie på egenhånd

En forholdsvis lett sykkelferie fra foten av fjellene mot nord, forbi de skjønne byene Verona, Vicenza og Padova før turen avsluttes i Adriaterhavets perle Venezia.

In stock
Travel Code
CYI-351

Dette kan du glede deg til

Gled deg til en fantastisk sykkelferie fra Bolzanos fjell til Venezias lagune. På denne lette sykkelturen følger du elven Adige jevnt nedover, forbi epleplantasjer og vinmarker og med utsikt til de fasinerende fjellene. Etter en kort stigning kommer du til Gardasjøen der en utrolig vakker båttur står for tur før du fortsetter, i et jevnt terreng, gjennom fantastiske byer som Verona, Vicenza og Padova. Til sist ender du i Venezia og Adriaterhavet.

På grunn av det behagelige klimaet passer turen godt både vår, sommer og høst.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Bolzano
Bolzano ligger vakkert til i dalen der elvene Talvera og Izonzo renner sammen med Adige. Byen er omkranset av et vakkert fjellandskap med dype daler, vinkledte skråninger og Dolomittenes fasinerende fjelltopper. I byen er det mange vakre, gamle bygninger, bl.a. en gotisk katedral fra det 14. århundre og smale gater med fristende butikker og cafeer.

2. dag. Til Trento, 70/65 km.
Du følger elven Adige det meste av dagen. Fra Bolzano sykler du opp og innover i landet til Appiano. Herfra går det jevnt nedover forbi Caldaro-sjøen og Sydtyrols største vinområde. Du sykler på skiltet sykkelsti det meste av tiden, langs vindrue- og fruktplantasjer, og kommer gjennom flere små byer før du når Salorno. Salorno ligger på grensen mellom den tysktalende og den italiensktalende delen av Italia. De siste kilometerne av turen sykler du langs en demning til Trento, som er en utrolig hyggelig by. Den gamle bydelen er sentrert rundt et stort torg med små butikker, cafeer og en imponerende domkirke. Mange av husene er utsmykket med flotte malerier.
Byen er også godt egnet for syklister og de fleste lokale bruker sykkelen som transportmiddel, med mange variasjoner på både barnestoler og vogner.
Det er mulig å korte ned etappen ved å ta tog underveis.

3. dag. Til Peschiera/Desenzano. 50 km. + ferge
Du følger nok en gang Adige-elven og sykkelstien mot Rovereto og Mori. Videre går det vestover mot Gardasjøen. Etter en kort tur oppover følger en herlig tur ned til byene Torbole og Riva ved Gardasjøens nordlige ende. Fra Riva tar du fergen til Peschiera del Garda/Desenzano og Gardasjøens sydlige ende. En vidunderlig tur på 4 timer, med fantastisk utsikt (inkl.).

4. dag. Til Verona. 35/60 km.
Du forlater Gardasjøen og sykler gjennom et lett kupert terreng forbi frodige enger, velholdte gårder og hyggelige byer. Du sykler langs elven inn til Verona, en spennende by som bl.a. er kjent for sin storslåtte arena og fantastiske teater. Her oppføres alt fra operaer og rockekonserter til teater, alt under åpen himmel. Det er også i Verona at historien om Romeo og Julie utspiller seg.

5. dag. Til Vicenza. 70/35 km.
Dagen starter med noen lette kilometer i flatt terreng frem til du nærmer deg Berici-fjellene i nærheten av Vicenza. Videre sykler du i et mer kupert terreng på fredelige småveier med fantastiske utkikkspunkter over Vicenza, en utrolig sjarmerende by. Byen har bla. mange kirker og små gater med hyggelige caféer, samt flere av den berømte italienske arkitekten Palladio’s (17.årh.) praktbygninger. 
Dagens etappe kan kortes ned med 30 km ved at du tar toget fra Verona til San Bonifacio (ikke inkl.)

6. dag. Til Padovas termalområde. 50 km.
På vei ut fra Vicenza sykler du forbi Villa Rotonda, et av Paladios vakre paleer (entre inkl.). Videre sykler du langs Bacchiglione-elven, på småveier og sykkelsti, gjennom små landsbyer, langs frodige jordbruksområder og velholdte vinmarker. For flere hundre år siden var elven Bacchiglione en viktig transportvei for frakt av varer inn og ut fra Venezia. Dagens etappe avsluttes ved foten av Colli Euganean, syd for Padova og Europas største termalområde.
Innkvartering i Padovas termalområde ca. 20 km før Padova, eller i Padova. 

7. dag. Til Mestre/Venezia. 55 km.
Du sykler på sykkelsti langs Battaglia-kanalen til Padova, en av Italias eldste universitetsbyer, bla. kjent for den store valfartskirken "Basilica di Sant'Antonio". Ta deg tid til et besøk i byens hyggelige, gamle sentrum, med søyleganger og vakre plasser hvorav den 90.000 m² store Prato della Valle er den mest kjente. Besøk også Scrovegni kapell, hvis indre er helt dekket av freskomalerier av Giotto di Bondone. Fra Padova sykler du langs Piovego-kanalen, forbi Stra, og fortsetter langs Brenta-kanalen forbi vakre sommerresidenter som Villa Pisani, Malcontenta og Villa Widmann, bygget i sin tid av adelen og rike kjøpmenn fra Venezia. 
Sørg for at ankomme Mestre litt tidlig så du rekker en tur inn til Venezia. Byen bør besøkes til fots da det er forbudt å sykle eller trille sykkelen i de smale gatene.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise fra Mestre/Venezia med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 1-2

En forholdsvis lett tur med enkelte korte stigninger rundt Bolzano, Gardasjøen og Vicenza. Fra Bolzano til Riva del Garda sykler du mest på sykkelstier. Fra Riva del Garda til Venezia/Mestre sykler du på fredelige bi-veier. Inn og ut fra de større byene må du dog være forberedt på en del trafikk.
På togene mellom de større byene kan du medbringe sykkel, så tog er en mulighet hvis du skulle få behov for en sykkelfri dag eller kortere etappe underveis. 
Hele ruten er skiltet og du sykler etter en veldig detaljert rutebeskrivelse på engelsk i tillegg til veiledende kart.

Innkvartering

Du bor på 2-3* hoteller, på rom med bad og toalett. Frokost er inkludert. Det er mulig å oppgradere til 3-4* hoteller mot et tillegg i prisen. 

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan velge mellom en 7-girs unisexsykkel med pedalbrems, 24-girs unisexsykkel med håndbrems, 7-girs herresykkel med pedalbrems eller 24-girs herresykkel med håndbrems. Det er også mulig å leie el-sykkel.
Unisexsyklene har lav innstigning.

Alle syklene er utstyr med gel-sete, bagasjebrett, bagasjevesker, sykkel-PC og styreveske eller kortholder.
Minst en sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er mulig og leie sykkelhjelm.

Det er også mulig å leie barnesykkel (finnes kun med 21 gir og håndbrems) samt follow-me tandem til barn.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Milano, Innsbruck, Verona, Bergamo eller Treviso. Der er buss- og togforbindelser fra alle flyplassene til Bolzano.
Ved hjemreisen er det lettest å fly fra Venezia, men det er også mulig med hjemreise fra Milano, Bergamo eller Treviso.

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan ikke bestilles hjemmefra. 
Ved hjemreise kan det arrangeres transfer fra Mestre til Bolzano (inkl. egne sykler). Turen tar ca. 4 timer. Alternativt kan du ta tog fra Mestre tilbake til Bolzano.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 8680,- NOK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 10309,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 6781,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 7866,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • 2021
  • Hver lørdag og søndag 20. mars til 16. oktober
  • Hver tirsdag og onsdag 13. april til 22. september
 • For grupper fra 5 personer gir vi gjerne tilbud på turen med valgfri startdag

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 4 timers båttur på Gardasjøen
 • Detaljerte kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagasjetransport
 • Entre til Villa Valmarana ai Nani
 • Entre til Villa La Rotonda
 • En is på Vicenzas beste isbar
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Leie av sykkelhjelm
 • Transfer Mestre-Bolzano (inkl. egen sykkel). Lørdag og søndag hele sesongen samt tirsdag og onsdag fra 20. april til 29. september 2021.
 • Ekstra natt inkl. frokost i Bolzano, Venezia eller Mestre

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden

  Loading...