Main Radweg, vintur fra Schweinfurt

Tyskland | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1

Du har nå mulighet til å oppleve den vakreste delen av Main Radweg. På denne turen starter eventyret i Schweinfurt.

In stock
Travel Code
CYT-057
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sykle gjennom idylliske vinbyer med utallige smakssteder
blue encircled check Bli forelsket i gamle bygninger fra barokken og renessansen
blue encircled check Smak på de beste lokale vinene på 3 vinsmakinger
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Du har nå mulighet til å oppleve Frankens små vingårder på nært hold – bli med og møt vinbonden og smak på hans deilige viner. På denne turen som starter i Schweinfurt sykler du langs elven Main og gjennom den vakreste delen av Main Radweg. Dyrkning av vindruer har vært en viktig geskjeft i området i mer enn 1200 år! De korte dagsetappene gjør at du har god tid til å nyte det flotte landskapet og de hyggelige byene, smake på lokal vin og nyte lunsjen i en stor eng eller på en av de mange cafeene du sykler forbi underveis. Du kan se frem til å stifte bekjentskap med alle de ulike vinene fra området – en mild Bacchus eller Müller-Thurgau, en fruktig Scheurebe eller en klassisk Silvaner som du får av enestående kvalitet her i Frankens vinområder. Turen inkluderer besøk eller overnatting på vingårder med gode muligheter for å smake på vinene og lære om hele produksjonsprosessen, samt nyte de flotte, restaurerte bygningene.

Denne turen er et godt alternativ til den populære vin-turen langs elven Mosel.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Schweinfurt
Schweinfurt er en gammel industriby som ligger strategisk til på begge sider av eleven Main. I dag går det en hyggelig promenade langs elven med cafeer og en strandbar. I motsetning til de fleste av byene du kommer til senere på turen har Schweinfurt ikke noe klart historisk bysentrum fordi 95% av byen ble bombet og ødelagt av de allierte mot slutten av 2. verdenskrig. Byen er likevel utrolig sjarmerende med sine hyggelige torg og cafeer samt et lite museum for Hundertwasser.

2. dag. Til Sommerach - ca. 40 km
Fra Schweinfuhrt fortsetter du langs Mains promenade til Wipfeld der du krysser elven med kabelfergen. Her treffer du vinmarkene og bratte skråninger samtidig som landskapet blir mer variert. Du kommer til Volkach, en veldig hyggelig vinby, bilfri og med gamle, velholdte hus, toppet brostein, cafeer og vinbutikker. Fra Volkach følger du elvens krumninger til Sommerach, en tradisjonell vinlandsby omringet av vinmarker og et utall vinkjellere og smakssteder. På ettermiddagen kan vi anbefale en guidet vintur.

3. dag. Til Sommerhausen - ca. 42 km
Etter bare noen få km på sykkelsetet kommer du til den gamle byen Dettelbach med smale, brosteinsbelagte gater, velholdte bindingsverkshus fra barokk- og renessansetiden, en nesten intakt bymur og et vell av små, morsomme tårn. Videre kommer de spennende byene som perler på en snor: Kitzingen, som er den største vin-handelsbyen langs Main, Markbreit og Ochsenfurt. I alle byene kan du oppleve vakkert utsmykkede bindingsverkshus, hyggelige torg og plasser og mange fristende cafeer. Dagens mål er Sommerhausen, enda en hyggelig vinby.

4. dag. Til Karlstadt - ca. 40 km
Etter noen få km sykler du gjennom små, hyggelige byer som Eibelstadt og Randersacker. Druer fra velkjente viner som Teufelskeller, Pfülben, Marsberg og Sonnenstuhl vokser i de bratte skråningene. Du følger sykkelruten til Würzburg med et imponerende residenspalass i barokkstil med fantastiske utsmykninger og en storslått hage. Byen er full av liv og hyggelige plasser, gågater og vinbarer på Alte Mainbrücke. Byens største attraksjon er kanskje den tidligere bispeboligen som ble bygget i 1720-1744 etter Balthasar Neumanns tegninger. Bygningen hører inn på listen over de vakreste, Sydtyske, barokke palassene. Fra Würzburg fortsetter du gjennom små landsbyer som Veitschoechheim, Thüngersheim og Himmelstadt til Karlstadt. Nyt den hyggelige byen med et velholdt, gammelt bysentrum.

5. dag. Til Homburg - ca. 28 km/ 42 km eller 58 km

Landskapet endrer karakter og vinmarkene erstattes av skyggefull skog. Dagens etappe kan kortes ned med tog, enten Karlstadt-Gemünden (10min) eller Karlstadt-Loht (25 min). Uansett om du velger å sykle eller ta tog står den eventyrlige byen Lohr for tur. Etter Lohr sykler du ca. 28 km i idyllisk landskap langs elvebredden til elven Marktheidenfeld. Dagens mål, Homburg, er en romantisk liten vinby, omringet av vinmarker.

6. dag. Til Bürgstadt - ca. 46 km
Dalen snevres inn og skogfylte skråninger tar over for vinmarkene. Du sykler gjennom Wertheim der elven Tauber renner ut i Main. Videre sykler du forbi små campingplasser som ligger helt nede ved elvebredden, kolonihager og hyggelige småbyer. I Bürgstadt kommer vinmarkene tilbake, her dyrkes særlig mange av druene i den deilige Pinot Noir rødvinen.

7. dag. Til Aschaffenburg - ca. 46 km
Etter noen få km på sykkelen kommer du til Miltenberg med bindingsverkshus, hyggelige torg kalt «Schnatterloch» og Gasthaus zu Riesen, Tysklands eldste herberge for geistlige. I dag huser bygningen en restaurant med lokal mat og øl fra byens bryggeri Faust. Videre går turen til Grossheubacher der vindruedyrkning allerede i 1254 preget byen. I dag dyrkes det fremdeles vindruer på de bratte steinterrassene som er så karakteristiske for den nederste delen av Main. Terrassenes steinvegger holder på varmen og gir et godt mikroklima for druer som Pinot Noir, Pinot Madeleine, Portuguese og St.Laurent. Dagens mål er Aschaffenburg, en litt større by med bratte gater, fine plasser og en hyggelig park nederst ved elven.

8. dag. Hjemreise
Etter frokost reiser du hjemover, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

En lett, vakker og variert sykkelrute, hovedsakelig på gode, skiltede sykkelstier uten nevneverdige stigninger, så alle kan sykle denne ruten. Ruten følger Main Radweg, en godt skiltet, sertifisert sykkelrute i Tyskland.

Ved ankomst til starthotellet får du turinformasjon på engelsk i tillegg til et detaljert sykkelkart og rutebeskrivelse på tysk, med mindre du har mottatt dette før avreise.

Innkvartering

down v arrow

Du bor 2 netter på et 3-4* hotell (Schweinfurt og i Aschaffenburg). De øvrige 5 nettene overnatter du på vingårder/vinhotell. Frokost er inkludert.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Ønsker du å leie sykkel har du følgende muligheter:

 • Damesykkel (unisex) med 7 gir og pedalbrems (fra 1,60 cm)
 • Herresykkel med 7 gir og pedalbrems (fra 1,65 cm)
 • Damesykkel (unisex) med 27 gir og håndbremser (fra 1,60 cm)
 • Herresykkel med 27 gir og håndbremser (fra 1,65 cm)
 • El-sykkel

Alle syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett og en bagasjeveske. Minst én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Frankfurt og ta tog herfra til Schweinfurt.
Ved hjemreise fra Aschaffenburg kan du ta toget til Frankfurt.

Kjør selv:
Det er mulig å parkere ved hotellet i Schweinfurt. Dette arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan ikke reserveres hjemmefra.
Ved hjemreise kan det arrangeres busstransfer fra Aschaffenburg til Schweinfurt – dette er kun mulig onsdag, lørdag og søndag.
Alternativt er det togforbindelser med noen togskift underveis.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 14530,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 11129,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale
 • 3x vinsmaking/besøk i vinkjeller
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Sykkelhenger
 • Barnesete (gratis)
 • Ekstra natt inkl. frokost i Schweinfurt eller Aschaffenburg
  • Busstransfer Aschaffenburg-Schweinfurt onsdag, lørdag eller søndag kl. 9.00. Bestilles og betales hjemmefra.

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Velociped, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Velociped. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden