Loading...

VELG FERIETYPE
VELG SOSIALE FORHOLD
VELG UKE
VELG REISEMÅL

Sykkelferie

Sykkelferie i rolige omgivelser

Elsker du aktivferier, fantastiske lokalopplevelser og muligheten for en ferie i ditt helt eget tempo? Da er en sykkelferie helt klart en opplagt ferieform for deg. Gå på oppdagelse i det store utvalget vårt av sykkelreiser og finn din favoritt til den neste ferien din.

Sykling er ikke bare en behagelig transportform og en god kilde til mosjon; det er også en fabelaktig ferieform som byr på unike og minneverdige opplevelser. Uansett om du er sykkelentusiast fullt sykkelantrekk, en slingrende barnesyklist på vei til skolen, rutinert hverdagssyklist på vei til jobb, koseturssyklist på søndagstur eller en avslappet el-syklist, kan du finne en tur hos oss som passer perfekt til reiseønskene dine.

En ferieform full av inntrykk

Sikadenes sang og duften fra lavendelengene. Vinranker på rad og rekke og hyggelig stemning på en liten lokal kafé. Vakre utsiktsposter og små, kringlete brosteinsbelagte veier. Mens du langsomt ruller gjennom det fortryllende landskapets vakre kulisser, kan du ikke unngå å nyte de mange spennende og nye inntrykkene som du møter på veien. Du bestemmer selv farten, så dagens opplevelser har god tid til å feste seg i minnet. Gled deg derfor til en sykkelferie hvor ruten er planlagt, hotellene er bestilt og bagasjen blir fraktet. Den største utfordringen blir å bestemme hvor den neste pausen skal holdes og om du ønsker å ta en omvei for å besøke den hyggelige fjellbyen bak engene eller et badestopp på stranda.

 

Vis mer
se vårt utvalg
Vis som Grid List

Items 41-50 of 62

Page
per side
Kroatia – Sykkelferie på egenhånd

Opplev vakker natur, sjarmerende kultur og et fantastisk kjøkken på et spennende sykkeleventyr gjennom fasinerende landskap. 

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 6524,-
Tyskland - Sykkelferie på egenhånd

Klare innsjøer, barokk-byer og vakkert landskap.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7204,-
Østerrike - Sykkelferie på egenhånd

En flott sykkelferie blant Salzkammerguts klare og badevennlige innsjøer. Turen starter og avsluttes i romantiske Salzburg.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7612,-
Frankrike - sykkelferie på egenhånd

Rhinsletten og Route de Vin langs Vogesene. En lett sykkelferie som alle kan være med på, der sansene konstant utfordres.

 • Individuell avreisedag
 • 5 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 5980,-
Belgia – Sykkelferie på egenhånd

Lette sykkelturer med fast utganspunkt i Brugge. Gled deg til mange spennende opplevelser og sykkelturer ved vakre kanaler, hyggelige landsbyer og hvite sandstrender.


 • Individuell avreisedag
 • 5 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 3533,-
Sykkelferie på egen hånd i Italia

En relativt enkel tur fra Bolzano ved fjellene langs elver og daler forbi Gardasjøen til Verona.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7204,-
Spania - Sykkelferie på egenhånd

Sydspansk luksus mellom Sevilla og Cadiz.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 10332,-
Sykkelferie på egenhånd i Frankrike og Tyskland

Med start og slutt i Strasbourg oppleves Schwarzwalds frodige skråninger, den fruktbare Rhinsletten og de pittoreske vinbyene i kanten af Vogesene. 

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 8428,-
Latvia og Estland - Sykkelferie på egenhånd

Bli med på en lettere sykkelferie som i kombinasjon med et mini-cruise tar deg gjennom to av de baltiske landenes vakre elvedaler, fine strender og rike kulturopplevelser i hovedstedenes gamlebyer.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7748,-
Italia - sykkelferie på egenhånd

Opplev det for mange ukjente og grønne hjertet i Italia. Flott natur, fredelige veier og historiske byer. Turen kan enkelt kombineres med noen dager i Roma. 

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 6388,-

Sykkelferie på egenhånd

På de fleste sykkelferiene våre reiser og sykler du på egenhånd. Du har derfor stor frihet til å velge om du vil følge den planlagte ruten hele veien eller om du ønsker å ta en omvei underveis hvis det er noe i området som er fristende, men som ikke ligger direkte på ruten. Tempoet bestemmer du selvfølgelig også selv. Du får utlevert detaljerte kart og utførlige rutebeskrivelser slik at det er enkelt å finne frem. I tillegg er de fleste turene skiltet.

Vanskelighetsgrader

Alle kan dra på sykkelferie – vi har turer i flere forskjellige vanskelighetsgrader som tar forbehold for lett sykling og korte etapper, sykling med barn, eller utfordrende bakkede områder og svett på pannen.

Det kan være ganske så subjektivt hvordan man vurderer sykkelnivået sitt. Men vi håper at tildeling av følgende vanskelighetsgrader på turene våre gir deg en idé om hva som kreves på en tur.

Vanskelighetsgrad 1: Enkelt terreng med få bakker
Vanskelighetsgrad 2: Lettere bakker
Vanskelighetsgrad 3: Lettere og middels bakker
Vanskelighetsgrad 4: Krevende bakker
Vanskelighetsgrad 5: Meget krevende bakker

Vanskelighetsgraden er ofte en kombinasjon av lengden på turen og hvor mange, hvor steile og hvor lange bakker som skal overkommes. På noen turer er de daglige kjørte høydemetrene angitt. Dette kan gjøre en sammenligning av turene enklere.

Sykkelferiene langs elver og innsjøer i Europa byr ofte på flatere etapper og sykling i den lettere enden, mens sykkelferiene i fjellrike områder selvfølgelig byr på mer utfordrende ruter, men samtidig også fantastiske utsikter og hyggelige landsbyer som belønning for anstrengelsene dine. Sykkeletapper langs kysten kan også være både krevende eller lette og flate, alt avhengig av om det er snakk om flate strandkyster eller stigningsrike klippekyster, og om ruten følger kysten eller fører inn i baklandet.

Gode råd til valg av sykkelferien din

Med det store utvalget vårt av sykkelferier kan du enkelt velge en reise som passer perfekt til dine krav og ønsker. Hvis du f.eks. elsker vin, er det opplagt å velge en tur gjennom en av Europas herlige vinregioner hvor du sykler langs flotte vinmarker og har mulighet for å besøke vingårdene og smake på den lokale vinen. Hvis du skal ha barn med på ferien, anbefaler vi en flatere tur og kanskje litt kortere dagsetapper med gode bademuligheter og barneaktiviteter på veien. Med barn er det også verdt å vurdere en tur med fast base på ett hotell. Noen turer har også mer fokus på natur, mens du på andre opplever mange byer eller har mer fokus på kulturopplevelser.

5 spørsmål for å finne den rette sykkelferien

 1. Vanskelighetsgrad? Skal det være flate, korte etapper eller ønsker du utfordrende stigninger?
 2. Har du barn med på ferien?
 3. Er du mest til herlige naturopplevelser eller hyggelige kulturbyer?
 4. Er det bestemte interesser du ønsker oppfylt på turen? Vin, mat, fjell, bademuligheter, osv.
 5. Skal det være en av de klassiske sykkelferiedestinasjonene i Sentral- og Sør-Europa? Eller kunne du tenkt deg å prøve en ny eller litt utradisjonell destinasjon som f.eks. Albania, Asia eller gjerne oppleve hjemlandet?

Fordeler ved å bestille en sykkelferie med Ruby Reiser

- Vi booker alle overnatting med inkludert frokost

- Bagasjen din blir ALLTID transportert fra hotell til hotell

- Du får detaljerte kart og en utførlig rutebeskrivelse på engelsk å sykle etter

Sykkelreiser i hele Europa

Her hos Ruby har vi holdt på med sykkelferier i Europa en god stund, hvor noen av de mest populære destinasjonene våre er de helt store sykkellandene som Frankrike, Italia, Nederland og Danmark. I tillegg til de klassiske sykkeldestinasjonene har vi lagt til noen ekstraordinære destinasjoner, som i den grad har noe å by på innenfor sykkelturisme, natur og kultur. Noen av de nye skuddene på stammen er land som Kroatia, Albania og Tsjekkia. Vi har alt når det kommer til sykkelreiser, med de beste sykkelrutene for enhver smak og nivå.

          Cykelferie   Cykelferie   Cykelferie

FAQ:

Hvor langt kan jeg sykle?

Man kommer lengre på en sykkel enn man tror. De fleste kjører 15-20 km/t uansett om man sykler i flatt eller bakket terreng. Hvis man tar småpausene med, sier erfaringen vår at man sykler ca. 10-12 km i timen. Så 50 km tar ikke mer enn 5-6 timer inkl. en god lunsjpause.

Kan man sykle med barn?

Barn er som regel ganske spreke. Fysisk kjører de fra de fleste foreldre, så hvis motivasjonen er grei, kommer de ganske langt.

Hvordan finner jeg vei?

Du sykler etter et detaljert kart og en utførlig rutebeskrivelse på engelsk. Dessuten er de fleste turene skiltede.

Hvordan blir bagasjen min transportert?

Bagasjen din blir ALLTID transportert fra hotell til hotell.

Du kan se alle sykkelferiene våre her

Gjennom mange år som reisebyrå med sykkelferie i fokus, har vi møtt mange engasjerte lokale arrangører av sykkelturer – vi har utvalgt de beste av disse turene til programmet vårt.