Sykkelferie i Baltikum

VERDENS ELDSTE FLAGG, SOVJETTID OG LEKRE BADEBYER

Oppdag Baltikums fantastiske historie og natur på vår herlige sykkeltur gjennom området. Kombinerer du det med et minicruise på tvers av Østersjøen, får du helt sikkert en uforglemmelig sykkelferie.

Østeuropeisk kulturhistorie på to hjul

Baltikum har en viktig plass i middelalderhistorien. Her møttes handlende fra hele Østersjøen, og ifølge myten falt det danske flagget ned fra himmelen i estiske Lyndanisse, og hjalp danskene til seir over en stor estisk hær i begynnelsen av 1200-tallet. Det danske flagget, «Dannebrog» er det eldste flagget i verden som fortsatt er i bruk i sin opprinnelige form.

Våre sykkelferier gjennom de baltiske landene bringer deg nærme både mange historiske steder, naturperler og nåtidens populære badebyer. Du kan bl.a. besøke hovedstedene Riga i Latvia og Tallinn i Estland, hvor de gamle middelalder-byene er flankert av bygg fra den sovjetiske tiden.

Hvis du ønsker å gjøre sykkelferien din i de baltiske landene til en enda større opplevelse, bør du kombinere transporten din til Baltikum med et minicruise med Tallink Silja Line. Her krysser du Østersjøen fra den svenske hovedstaden Stockholm, mens du nyter et herlig opphold om bord.

5 gode grunner til å dra på sykkelferie i Baltikum

  • Du kan bli klokere på Østersjøens store betydning i middelalderhistorien
  • Du kommer på en sykkelferie utenfor de vanlige turistdestinasjonene
  • Terrenget er overkommelig for alle med vanlig kondis. Du kan derfor fokusere på å oppleve naturen og kulturen på veien
  • Du kan kombinere reisen med et vakkert minicruise over Østersjøen fra Stockholm
  • Du kommer helt nærme den moderne historien under Sovjettiden.
Vis mer
We can't find products matching the selection.

5 spennende steder på sykkelferie i Baltikum

Tallinn

I den estiske hovedstanden finner du en av verdens best bevarte bymurer som sammen med det gamle sentrumet innenfor murene er en del av UNESCOs verdensarvliste.

Riga

Latvias hovedstad er den mest folkerike i Baltikum, og her finner du også en gammel bykjerne som UNESCO has utpekt som verdensarv.

Saaremaa

Estlands største øy har begrenset trafikk og flate veier som er perfekte til en sykkelferie. Du kan bl.a. besøke landsbyen Angla som er kjent for sine ikoniske vindmøller.

Jurmala

Jurmala er en latvisk badeby som er kjent for sine lange, hvite strender ut til Østersjøen. Du kan sykle langs den fine stranden og kanskje prøve den lokale sølen som sies har helende egenskaper.

Gauja Nasjonal Park

Latvias største nasjonalpark har flotte utsikter og elvedalen venter på deg. Du kan også besøke Turaida slottet eller Ungurmuiza Manor, Latvias eneste trehus fra barokken som har overlevd.

Turaida-slottet i Letland Cyklister på stranden i Letland Gamle vindmøller i Estland

5 interessante fakta om Baltikum

  1. Det er kun Estland som har øyer – de andre to har ikke. Den største øya heter Saaremaa.
  2. Flere steder hevder å være det geografiske sentrumet i Europa. Det er ofte fordi man bruker forskjellige metoder til å utregne sentrum. I 1989 regnte Det Nasjonale Franske Geografiske Institutt ut at Europas sentrum lå rett nord for Vilnius, hovedstaden i Litauen. Andre hevder at hvis man teller øyene med, ligger Europas sentrum på den vestlige delen av Saaremaa.
  3. Regionen er generelt ganske flat. Det høyeste punktet ligger i Estland – Suur Munamägi er bare 318 meter over havet.
  4. Du kan glede deg til en skogrik opplevelse. I både Estland og Latvia er med enn halvparten av landarealet dekket av skog ifølge Verdensbanken.
  5. Hvis du sitter i et par behagelige dongeribukser mens du kikker på den neste reisen din, kan du sende en vennlig tanke til Latvia. Levi Strauss får ofte kreditt for oppfinnelsen av jeans, men han gjorde det sammen med skredderen Jacob Davis. Davis var ikke mannens fødenavn; han ble født Jakobs Jufess i Riga i 1831, men emigrerte til USA som 23-årig og skiftet navn.

Spørsmål til sykkelferiene våre i Baltikum

Hvis du har spørsmål til sykkelferien vår i Baltikum, så ikke nøl med å ringe til oss på +45 86 15 35 99. Dette gjelder også hvis du har spesielle behov til sykkelferien din, så undersøker vi om vi kan imøtekomme disse kravene.

Hvis du er på utkikk etter et alternativ til sykkelferien i Baltikum, byr Øst-Europa på mange andre spennende sykkeldestinasjoner som Kroatia og Albania. Eller hvis du ikke ønsker å reise så langt kan du besøke Danmark eller Tyskland.