Forlengelse til Kambodsja fra Vietnam

Til eventyrlystne reisende kan vi nå tilby en forlengelse til reisen i Vietnam.

Opplev Kambodsjas høydepunkter på en 6 dagers / 5 netters forlengelse


På denne forlengelsen opplever du Kambodsjas største høydepunkter på en liten 6 dagers / 5 netters rundreise der du merker Kambodsjas folkesjel og får et godt innblikk i landets tusenårige historie. Du begynner med å kjøre til den sjarmerende byen Chau Doc som ligger der elvene Mekong og Bassac møtes. Her overnatter du før du neste formiddag seiler opp langs Mekong, krysser grensen til Kambodsja og ved middagstider når frem til Phnom Penh. Du opplever kongepalasset og den imponerende sølvpagoden. På den tredje dagen blir du kjørt fra Phnom Penh til Siem Reap.

På den måten opplever du landskapet og livet på landet; underveis stopper du to ganger, først i ”edderkopplandsbyen” Skun, og så i Konpong Khleang som er en landsby på påler – eller ved avhengig av årstiden – Tonle Sap-elva. Forlengelsens siste 3 dager foregår i Siem Reap og det ikoniske Angkor-komplekset der du opplever både Elefantterrassen, den spedalske konges terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat.


Dagsprogram


Dag 14. Fra Can Tho til Chau Doc

(NB! Overnatting på dag 13 i grunnprogrammet endres til Can Tho for å spare 7 timers kjøring.)

Du blir kjørt fra hotellet i Can Tho til Chau Doc. Det er ikke guide på turen, kun sjåfør.

Chau Doc ligger ved Mekong-elven der bielven Bassac møter Mekong. Det er nært grensen til Kambodsja. Chau Doc er en superkoselig, liten by med hus malt i grønne, blå og lilla pastellfarger, og et lokalt forretningsliv der det handles med alt fra rommet ut mot gaten. Utenfor byen er Chau Doc omgitt av et flatt landskap med mange rismarker. I nærheten ligger områdets eneste ”høydepunkt” Sam, som er en stor bakke med templer nederst. Fra toppen av bakken er det en utmerket utsikt over det grønne, flate området. I Chau Doc er det mange restauranter og kafeer, og du kan lett få en tur i en sykkel-rickshaw. Hvis du har lyst, kan du leie en liten båt og bli seilt rundt og se på husene på påler eller flåter – på den måten opplever du enda et nivå av det lokale livet langs den mektige Mekong-elva.

 

Dag 15: Fra Chau Doc til Phnom Penh, sightseeing i Phnom Penh

I formiddag seiler du fra Chau Doc til Phnom Penh med speedbåt. Turen varer ca. 4 timer. På kaia i Phnom Penh blir du møtt av guiden og kjørt til hotellet.

I ettermiddag venter en sightseeingtur til Phnom Penhs høydepunkter. Første stopp på turen er Kongepalasset som ligger der elvene Mekong og Tonle Sap møtes. Palasset ble bygget i 1866 av kong Norodom, og er fortsatt hjem for den regjerende monarken. Innenfor palassets murer ligger Sølvpagoden der gulvet er dekket av 5 000 sølvfliser som veier en kilo hver. Som om det ikke var rikdom nok i seg selv, så huser Sølvpagoden to uvurderlige buddhaer: en veldig vakker buddha i smaragd og krystall og som sitter på en forgylt pidestall, samt en menneskestor buddha i rent gull som veier 90 kg og er utsmykket med 9 584 diamanter på 25 karat hver.

Videre går turen til Wat phnom som er den høyeste religiøse bygningen i byen. Deretter drar du til det sentrale markedet som ligger i en art deco-bygning. Her kan du kjøpe stort sett alt fra fersk fisk til flettede kurver.

Du overnatter en natt i Phnom Penh.

Frokost er inkludert i dag.

 

Dag 16: fra Phnom Penh til Siem Reap

I formiddag starter kjøreturen til Siem Reap. Underveis er det besøk i et par landsbyer.

Første besøk er bare et kort stopp i Skun som også er kjent som edderkopp- eller tarantell-landsbyen. Som navnet antyder, er det mange av de 6- og 8-bente i byen, og de selges som mat.

Det neste stoppet ligger ikke langt fra Siem Reap og er Konpong Khleang, en unik landsby på påler. Landsbyen har 6 000 innbyggere som hovedsakelig lever av fiske på Tonle Sap-elva. Avhengig av sesong er det enten gater eller kanaler i byen. I regntiden ligner byen på en kjempestor tømmerflåte, og i tørketiden viser det seg at mange hus er bygget på påler i 6 til 8 meters høyde.

Du bor de neste 3 nettene i Siem Reap.

I dag er det inkludert frokost og lunsj.

 

Dag 17: Sightseeing i Angkor Thom og Angkor Wat

Dagens opplevelser er ved Angkor-komplekset som er UNESCOs verdensarv og som samtidig regnes for å være Kambodsjas største høydepunkt.

Guiden henter deg på hotellet og kjører til sydporten ved Angkor Thom der gudene for det gode og det onde står ved inngangen. Neste stopp er Bayon, som er kjent for hundrevis av smilende ansikter på tårnene. Relieffene er svært godt bevarte og er veldig imponerende. De forteller om dagliglivet og de store slagene som sto mellom khmerene og thaiene.

Du fortsetter til Phimeanakas som nesten har fasong som en pyramide og som har to vanndammer bak. Dammene ble tidligere brukt til religiøse ritualer, i dag bruker lokale barn dem som svømmebasseng. Du kan gå opp på toppen av tempelet for å få utsikt over det imponerende Angkor-komplekset.

Du ser veggen med den lange rekken av snabler på Elefantterrassen, hvor kong Jayavarman inspiserte hæren sin. I nærheten finner du den spedalske konges terrasse der det står en statue som forestiller Yana, hinduenes dødsgud.

Derfra er det en kort kjøretur til det mest populære tempelet Ta Prohm. Det lille tempelet ligger i ruiner, og blir egentlig bare holdt sammen av enorme trerøtter, som i høy grad bidrar til den magiske stemningen på stedet.

Turen går tilbake til Siem Reap for å spise frokost og for å unngå den værste varmen. Senere på ettermiddagen går turen tilbake til Angkor-komplekset og selve Angkor Wat, som er verdens høyeste religiøse monument. Dette ikoniske og veldig naturskjønne tempelet er en massiv tre-etasjers pyramide som er 65 meter høy og som krones med 5 lotustårn. Det er Kambodsjas nasjonalsymbol og er inkorporert i landets flagg. Dagen avrundes med å nyte solnedgangen fra toppen av Pre Rup-tempelet før du blir kjørt tilbake til Siem Reap.

Du overnatter i Siem Reap.

I dag er det inkludert frokost og lunsj.

 

Dag 18: På egen hånd i Siem Reap. Mulig å kjøpe tilleggsutflukt: sykkeltur til Banteay Srei og Banteay Samre

Dagen står til fri disposisjon i Siem Reap. Det er mulig å kjøpe en tilleggsutflukt: heldags sykkeltur til Banteay Srei og Banteay Samre.

Du overnatter i Siem Reap.

I dag er det inkludert frokost.

 

Tilleggsutflukt

Sykkeltur til Banteay Srei og Banteay Samre, heldags.

Om morgenen sykler du sammen med guiden og andre gjester gjennom byen, forstedene og senere små landsbyer og dyrkede marker frem til tempelet Banteay Srey. Det lille tempelet er overdådig utsmykket med fine utskjæringer i rosa sandstein. Deretter sykler du til Banteay Samre, der tårn og rekkverk minner mye om Angkor Wat.

Turen i t/r 70 km, men det er mulig å kun sykle den ene veien og sitte på med følgebilen på hjemturen.

 

Dag 19: Hjemreise

Dagen står til fri disposisjon.

Det er transfer til flyplassen, og du flyr hjem til Norge. Det er flybytte underveis.

I dag er det inkludert frokost og catering på flyet.

I dag er det inkludert frokost.

 

Dag 20: hjemkomst

Du ankommer tilbake til Norge.

Bestill


Forlengelsen til Kambodsja kan kjøpes på følgende reisers bestillingssider under "Priser":

Se priser og andre utflukter ved å følge linken ovenfor og velge avreiseperiode.

 

Praktisk informasjon


Prisen på forlengelsen inkluderer:

  • Transport med båt og bil som beskrevet i programmet.
  • 5 overnattinger på 3-stjerners hoteller
  • Daglig frokost, 2 x lunsj
  • Utflukter og inngang til nevnte severdigheter
  • Lokale engelsktalende guider (ikke i Chau Doc)

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Visum til Kambodsja
  • Drikkevarer
  • Tips

 

Overnatting:

Hotel: Chau Pho Hotel i Chau Doc

Hotel: Le Mont Hotel i Phnom Penh

Hotel: Steung Siem Reap i Siem Reap