Skjønne Mosel med MS Olympia

Tyskland | Sykkelcruise fra Koblenz til Saarburg | Vanskelighetsgrad 1

Opplev den praktfulle Moseldalen om bord på hotell-elvebåten MS Olympia. Frisk luft, lett sykling, grønnkledde, steile vinfjell og herlig stemning om bord. Mulighet for start i både Koblenz og Saarburg.

In stock
Travel Code
KR-60
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkKorte sykkeletapper med god tid til sightseeing i gamlebyene
blue encircled checkFantastisk utsikt over Europas bratteste vingårder
blue encircled checkTrier, og dens godt bevarte romerske byport "Porta Nigra"
calendar icon22 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Denne herlige strekningen langs Moselelvas mange svinger betegnes som en av Europas absolutt vakreste sykkelstrekninger. Her finner du fortryllende gamle byer helt tilbake fra romertiden samt Europas steileste vinfjell hvor de grønne vinmarkene avløser slott og borger på fjellskråningene så langt øyet kan se. Seilas og sykling gjennom dette vidunderlige landskapet kan neppe oppleves vakrere noe annet sted i verden.

Strekningen går fra Koblenz til Saarburg eller omvendt langs Mosel og bielva Saar. 

Det er helt opp til deg hvor mye eller hvor lite du ønsker å sykle i løpet av uka, og på ruten sykler du i ditt helt eget tempo. Du bestemmer selv pausene dine ved de ønskede severdighetene som du har lyst til å utforske nærmere. Sykkeletappene er forholdsvis korte, og dermed er det rikelig med tid til sightseeing i de vakre gamle byene.

Hvis du velger å bli om bord og nyte seilingen fra soldekket, er det en del sluser som skal passeres. Her kan det være litt ventetid, men båten er alltid fremme ved dagens etappemål sent på ettermiddagen.

Vi tilbyr også sykkelferier langs Mosel fra hotell til hotell med bagasjetransport.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dagsprogram fra Koblenz til Saarburg

Dag 1: Ankomst til Koblenz
Sjekk inn mellom kl. 16 og 17. Første natt er i Koblenz.
Spesielt for 03.05.2025: mønstring i Bonn. Avreise kl 17 mot Andernach. Spesielt for 09.08.2025: mønstring fra Andernach. Kvelden og første natt er i Koblenz.

Dag 2: Koblenz – Alken – Moselkern – Cochem/Andernach - Alken (cruise). Sykling ca. 29 km
Første dag byr på en herlig seiltur, mens du nyter frokosten om bord. I Alken begynner sykkelturen langs elva gjennom flotte landskaper og landsbyer med bindingsverkshus pyntet med fargerike blomsterkasser. I tillegg får du en fantastisk utsikt til Europas steileste vinfjell som speiler seg i ned i elva med sine mange sving og dermed hele tiden sørger for nye opplevelser. Dagens etappemål er Cochem, en større by med den flotte borgen «Reichsburg». Bruk gjerne litt tid på en kveldstur langs den flotte havnepromenaden.

Dag 3: Cochem – Zell an der Mosel. Sykling ca. 39 km
Her starter dagens sykkeletappe etter frokosten til Beilstein, kjent som «Rothenburg an der Mosel» med flotte, gamle bindingsverkshus. Derfra går den videre langs elvas mange sving og forbi et av Europas steileste vinfjell «dem Bremmer Calmont» og videre til Zell, kjent for vinen «Zeller Schwarze Katz». Om kvelden tilbys det vinsmaking på en vingård, en utflukt man kan melde seg på og betale om bord.

Dag 4: Zell – Bernkastel-Kues. Sykling ca. 43 km
Fra Zell sykler du først til byen Traben-Trarbach, som er karakterisert av mange bygninger i Jugendstil. Og derfra går turen videre langs vannet og de flotte vinmarkene til en av de aller vakreste byene ved Mosel, Bernkastel-Kues med sine fargerike, gamle, blomstersmykkede gavlhus på torget og de brosteinsbelagte gatene. Ta en velfortjent pause på den middelalderlige markedsplassen før du igjen går om bord på Patria i Kues.

Dag 5: Berkastel-Kues – Piestport – Mehring, sykling ca. 47 km
I dag sykler du på et eldgammelt, romersk område. Først til Piesport, det eldste vindyrkingsområdet ved Mosel. På sykkeletappen kommer du til Tysklands eldste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle romerske «bildetavler» med forskjellige motiver og en nybygget romersk «vinbåt», som i størrelse og likhet er en kopi av de gamle båtene. Besøk de romerske kjellerne og vingårdene på egenhånd. Fra Neumagen-Dhron følger du det flotte landskapet til feriebyen Mehring som ligger rett ved de steilte vinfjellene.

Dag 6: Mehring- Trier. Sykling ca. 26-29 km
Dagens sykkeletappe går via Pfalzel til Trier, en imponerende by som er kjent helt tilbake fra romertiden med den fantastiske velbevarte romerske byport «Porta Nigra» og den mektige Konstantin basilikakirken. Båten venter på deg i Trier, hvor det er overnattingsstopp, så her kan du bruke tiden på sightseeing og shopping.

Dag 7: Trier – Wasserbillig (Luxemburg) – Saarburg, sykling ca. 38 km
På denne siste turen svinger du vekk fra Mosel og følger bielva Saar inn over grensen til Wasserbillig i Luxemburg. Båten seiler til Saarburg, og hvis du følger den direkte sykkelruten fra Trier til Saarburg, er det omtrent 20 km. Du kan også velge å seile med båten til Saarburg og gå på oppdagelse i den vidunderlige byen. Vi anbefaler på det sterkeste at du tar deg tid til å oppleve Saarburg, en fortryllende by med et fossefall midt i byen, små kanaler, fargerike, husfasader utmsykket med blomster og en drømmeaktig atmosfære på det vakre torget. 

Dag 8: Avreise fra Saarburg
Utsjekk etter frokost og hjemreise.

Dagsprogram fra Saarburg til Koblenz

Dag 1. Ankomst til Saarburg
Innsjekk mellom kl. 15 og 17. Første kveld og natt tilbringes i Saarburg, en vakker liten by som også kalles "Lille Venezia" på grunn av de mange små kanalene. Her er en herlig atmosfære, og midt i byen finner du et imponerende 20 meter høyt fossefall. Saarburg ble grunnlagt allerede i 964 av grev Siegfred av Luxemburg, og de trange gamle gatene med brostein, utendørs kaféliv og blomsterprakt gjør Saarburg til en av de vakreste stedene på hele turen. Enten du starter eller avslutter turen i Saarburg, bør du ta deg tid til å utforske og slappe av i denne herlige byen.

Dag 2. Saarburg – Wasserbillig (Luxembourg) – Trier, sykling ca. 38 km
I dag sykler dere fra Saarburg gjennom det idylliske naturreservatet langs elven Saar videre til Wasserbillig i Luxembourg, og deretter til Igeler Säule. Senere kommer dere til Trier, der skipet venter på dere. Utforsk byen på egen hånd. Byen har en historie som strekker seg over 2000 år, med den kjente romerske byporten Porta Nigra og den berømte basilikaen.

Dag 3. Trier - Mehring, sykling ca. 26-29 km
Etter frokost starter dere dagens sykkeletappe via Pfalzel til Mehring. Dere passerer store vinområder med bratte vinmarker på begge sider av den slyngende elven. Dette området regnes som det største vinområdet i Mosel-Saar-Ruwer-regionen, og hele dagen sykler dere gjennom grønne områder langs fredelige sykkelstier til feriebyen Mehring.

Dag 4. Mehring - Piesport – Bernkastel-Kues, sykling ca. 47 km
Mehring er et fredelig område med flere sommerhus fra gamle dager. Ruten langs elvebredden fører dere gjennom grønne vinmarker så langt øyet kan se. Dere passerer Tysklands eldste vinby, Neumagen-Drohn, der en nybygget vinbåt fra romertiden ligger ved elven. Derfra går turen til Piesport og etappemålet Bernkastel-Kues, som opprinnelig er to byer med en bro over elven. Her bør dere absolutt utforske torget med de vakre bindingsverkshusene, de smale, kronglete gatene, fargerike blomsterkasser og den hyggelige atmosfæren overalt.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach - Zell an der Mosel, sykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues går turen langs elvebredden gjennom de små byene Zeltingen, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach, to interessante byer som ligger på begge sider av elven. Etter en stopp og litt sightseeing går turen videre til landsbyene Enkirch, Burg og Pünderich, før dere runder en av Mosel-elvens berømte svinger og kommer til vinbyen Zell, mest kjent for vinen "Zeller Schwarze Katz". Denne kvelden tilbys det omvisning og vinsmaking på en lokal vingård (tilleggskostnad, kan bestilles og betales om bord).

Dag 6. Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem, sykling ca. 39 km
Etter frokost er det tilbake på sykkelen før det bærer gjennom vakre grønne vinmarker, og sjarmerende små landsbyer som Merl, Bullay, Neef og Senheim, til dere kommer til Beilstein. Sykkeletappen ender i den litt større byen Cochem, med den utrolig flotte Reichsburg som troner høyt og majestetisk over elven. Her i Cochem overnatter dere, og dere har muligheten til en interessant og hyggelig bytur i de sjarmerende gågatene langs elven, eller kanskje et besøk på borgen.

Dag 7. Cochem - Alken - Koblenz, sykling ca. 50 km
Dagen kan brukes til avslapning på soldekket om bord på skipet. Nyt den siste herlige seilasen inn til byen Koblenz, der dere eventuelt har tid til litt sightseeing i denne vakre byen, der Mosel renner ut i Rhinen ved "Deutsches Eck". Det er også mulig å sykle fra Cochem til Koblenz og besøke Burg Eltz.
Spesielt for avgangen 02.08.2025: Sent på ettermiddagen seiler skipet til Andernach.

Dag 8. Avreise fra Koblenz 
Utsjekk etter frokost rundt kl. 9.00, og hjemreise fra Koblenz.
Spesielt for avreise 02.08.2025: Utsjekking etter frokost ca. på 9.00 og hjemreise fra Andernach.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

I alt er sykkelstrekningen på ca. 225 km på gode sykkelstier og mindre bilveier og hele tiden langs elvas mange krumminger i flatt terreng som kan klares av alle. Turen er asfaltert.
Syklingen er korte, lette dagsetapper fra 26 til 47 km, med mulighet for å velge korte eller lange sykkelstrekninger noen av dagene. Dette vil turguiden informere om. Det blir utlevert et detaljert sykkelkart på tysk eller engelsk, 1 sett per lugar.

Innkvartering

down v arrow

Under reisen til sjøs vil du bli innkvartert på det koselige og komfortable cruiseskipet MS Olympia , som tilbyr en rekke fasiliteter som en panoramasalong, en bar og en overdådig restaurant, etc. Du bor i en av lugarenes utvendige lugar, som alle er innredet med vindu, slik at du alltid har den beste utsikten over det skiftende og naturskjønne landskapet. Du kan begynne å glede deg til en fantastisk sjøreise på MS Olympia, hvor du kan nyte deilige delikatesser i restauranten, utsøkt vin i baren og bare nyte den gode atmosfæren om bord. Dette cruiset gir deg et perfekt pusterom fra hverdagens kjas og mas.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie gode 7-gir unisex sykler med håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykler, men de finnes kun i et begrenset omfang – bestill derfor i god tid.
Leie av sykkel inkluderer en sykkelveske og en sykkelforsikring.

Egne sykler kan kun medbringes i et begrenset antall pga. begrenset plass om bord. Hvis du vil ha med egen sykkel, må dette derfor bekreftes ved bestilling. 

Hvis du vil sykle med hjelm, må du selv ta den med. Alternativt kan du kjøpe en om bord på skipet. Sykkelhjelmer er ikke et krav i Tyskland.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

FLY:
Frankfurt er den nærmeste flyplassen til Koblenz og Luxemburg er den nærmeste flyplassen til Saarburg. Du kan fly med Lufthansa og KLM fra/til Oslo begge destinasjoner. Søk på Momondo etter fly eller få hjelp av oss.
Fra Frankfurt kan du ta toget direkte til Koblenz, som tar ca. 1,5 time.

BIL:
Du kan velge å kjøre ned til destinasjonen. Finn kjøreveiledning på Google Maps. Før avreise formidler vi informasjon om parkeringsmuligheter.

Hvis du skal returnere til startbyen, er det enklest å ta toget. Kjøp evt. en Rheinland-Pflalz Ticket. Det er billigere hvis dere er flere som reiser sammen. Les mer her.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 33: Ankomstdato 10.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 34: Ankomstdato 17.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 36: Ankomstdato 31.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 37: Ankomstdato 07.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 38: Ankomstdato 14.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 39: Ankomstdato 21.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 40: Ankomstdato 28.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 41: Ankomstdato 05.10.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 19: Ankomstdato 03.05.2025 varighet 7 netter

Fra 13555,- NOK

Uke 20: Ankomstdato 10.05.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 26.07.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 02.08.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 09.08.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 16.08.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 23.08.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 30.08.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 06.09.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 13.09.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 20.09.2025 varighet 7 netter

Fra 15351,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 27.09.2025 varighet 7 netter

Fra 13555,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 04.10.2025 varighet 7 netter

Fra 13555,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke eller lett lunsj, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren med skift av håndklær/sengetøy etter behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Tysk- og engelsktalende guide
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags program
 • 1 sett kartmateriale per lugar
 • Havne- og slusegebyrer

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Tips (ca. 5 EUR per dag)

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel

 
Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden