Bestil

Skjønne Mosel med MS Olympia

Tyskland | Sykkelcruise fra Koblenz til Saarburg | Vanskelighetsgrad 1

Opplev den praktfulle Moseldalen om bord på hotell-elvebåten MS Olympia. Frisk luft, lett sykling, grønnkledde, steile vinfjell og herlig stemning om bord. Turen starter i Koblenz og slutter i Saarburg.

In stock
Travel Code
KR-60

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Denne herlige strekningen langs Moselelvas mange svinger betegnes som en av Europas absolutt vakreste sykkelstrekninger. Her finner du fortryllende gamle byer helt tilbake fra romertiden samt Europas steileste vinfjell hvor de grønne vinmarkene avløser slott og borger på fjellskråningene så langt øyet kan se. Seilas og sykling gjennom dette vidunderlige natursceneriet kan neppe oppleves vakrere noe annet sted i verden.

Strekningen går fra Koblenz til Saarburg (eller omvendt) langs Mosel og bielva Saar (OBS:avgangen 06.05.2023 er fra Bonn i stedet fra Koblenz). Ved romerbyen Trier, går ruten nedover bielva Saar og slutteri den lille eventyrbyen Saarburg. 

Det er helt opp til deg hvor mye eller hvor lite du ønsker å sykle i løpet av uka, og på ruten sykler du i ditt helt eget tempo. Du bestemmer selv pausene dine ved de ønskede severdighetene som du har lyst til å utforske nærmere. Sykkeletappene er forholdsvis korte, og dermed er det rikelig med tid til sightseeing i de vakre gamle byene.

Hvis du velger å bli om bord og nyte seilingen fra soldekket, er det en del sluser som skal passeres. Her kan det være litt ventetid, men båten er alltid fremme ved dagens etappemål sist på ettermiddagen.

Vi tilbyr også sykkelferier langs Mosel fra hotell til hotell med bagasjetransport.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Koblenz (Bonn ved avreise 06.05.2023)

Sjekk inn mellom kl. 16 og 17. Første natt er i Koblenz/Bonn.

Dag 2: Koblenz/Bonn – Alken (seilas)/Alken – Moselkern – Cochem. Sykling ca. 29 km
Første dag byr på en herlig seiltur, mens du nyter frokosten om bord. I Alken begynner sykkelturen langs elva gjennom flotte landskaper og landsbyer med bindingsverkshus pyntet med fargerike blomsterkasser. I tillegg får du en fantastisk utsikt til Europas steileste vinfjell som speiler seg i ned i elva med sine mange sving og dermed hele tiden sørger for nye opplevelser. Dagens etappemål er Cochem, en større by med den flotte borgen «Reichsburg». Bruk gjerne litt tid på en kveldstur langs den flotte havnepromenaden.

Dag 3: Cochem – Zell an der Mosel. Sykling ca. 39 km
Her starter dagens sykkeletappe etter frokosten til Beilstein, kjent som «Rothenburg an der Mosel» med flotte, gamle bindingsverkshus. Derfra går den videre langs elvas mange sving og forbi et av Europas steileste vinfjell «dem Bremmer Calmont» og videre til Zell, kjent for vinen «Zeller Schwarze Katz». Om kvelden tilbys det vinsmaking ved en vinbonde, en utflukt som man kan melde seg på og betale om bord.

Dag 4: Zell – Bernkastel-Kues. Sykling ca. 43 km
Fra Zell sykler du først til byen Traben-Trarbach, som er karakterisert av mange bygninger i Jugendstil. Og derfra går turen videre langs vannet og de flotte vinmarkene til en av de aller vakreste byene ved Mosel, Bernkastel-Kues med sine fargerike, gamle, blomstersmykkede gavlhus på torget og de brosteinsbelagte gatene. Ta en velfortjent pause på den middelalderlige markedsplassen før du igjen går om bord på Patria i Kues.

Dag 5: Berkastel-Kues – Piestport – Mehring. Sykling ca. 47 km
I dag sykler du på et eldgammelt, romersk område. Først til Piesport, det eldste vindyrkingsområdet ved Mosel. På sykkeletappen kommer du til Tysklands eldste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske «bildetavler» med forskjellige motiver og en nybygget romersk «vinbåt» som er oppført som en kopi som de gamle båtene. Besøk de romerske kjellerne og vingårdene på egenhånd. Fra Neumagen-Dhron følger du det flotte landskapet til feriebyen Mehring som ligger rett ved de steilte vinfjellene.

Dag 6: Mehring- Trier. Sykling ca. 26-29 km
Dagens sykkeletappe går via Pfalzel til Trier, en imponerende by som er kjent helt tilbake fra romertiden med den fantastiske velbevarte romerske byport «Porta Nigra» og den mektige Konstantin basilikakirken. Båten venter på deg i Trier, hvor det er overnattingsstopp, så her kan du bruke tiden på sightseeing og shopping.

Dag 7: Trier – Wasserbillig (Luxemburg) – Saarburg. Sykling ca. 38 km
På denne siste turen svinger du vekk fra Mosel og følger bielva Saar inn over grensen til Wasserbillig i Luxemburg. Båten seiler til Saarburg, og hvis du følger den direkte sykkelruten fra Trier til Saarburg, er det omtrent 20 km. Du kan også velge å seile med båten til Saarburg og gå på oppdagelse i den vidunderlige byen. Du bør under alle omstendigheter ta deg tid til å oppleve Saarburg, en fantastisk, fortryllende by med et fossefall midt i byen, små kanaler, fargerike, blomstersmykkede hus fasader og en drømmefull atmosfære på det vakre torget. Man kan nesten ikke løsrive seg fra byen.

Dag 8: Avreise fra Saarburg
Sjekk ut etter frokost og hjemreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

I alt er sykkelstrekningen på ca. 225 km på gode sykkelstier og mindre bilveier og hele tiden langs elvas mange krumminger i flatt terreng som kan klares av alle. Turen er asfaltert.
Turene er med korte, lette dagsetapper fra 26 til 47 km med mulighet for korte eller lange sykkelstrekninger noen av dagene. Det blir utlevert et detaljert sykkelkart på tysk eller engelsk, 1 sett per lugar.

Innkvartering

down v arrow

Under reisen til sjøs vil du bli innkvartert på det koselige og komfortable cruiseskipet MS Olympia , som tilbyr en rekke fasiliteter som en panoramasalong, en bar og en overdådig restaurant, etc. Du bor i en av lugarenes utvendige lugar, som alle er innredet med vindu, slik at du alltid har den beste utsikten over det skiftende og naturskjønne landskapet. Du kan begynne å glede deg til en fantastisk sjøreise på MS Olympia, hvor du kan nyte deilige delikatesser i restauranten, utsøkt vin i baren og bare nyte den gode atmosfæren om bord. Dette cruiset gir deg et perfekt pusterom fra hverdagens kjas og mas.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie gode 7-gir unisex sykler med håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykler, men de finnes kun i et begrenset omfang – bestill derfor i god tid.
Leie av sykkel inkluderer en sykkelveske og en sykkelforsikring.

Egne sykler kan kun medbringes i et begrenset antall pga. begrenset plass om bord. Hvis du vil ha med egen sykkel, må dette bekreftes først.

Hvis du vil sykle med hjelm, må du selv ta den med – det er ikke mulig å leie om bord. Men det er ingen krav om dette i Tyskland.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

FLY:
Frankfurt er den nærmeste flyplassen til Koblenz og Luxemburg er den nærmeste flyplassen til Saarburg. Du kan fly med Lufthansa og KLM fra/til Oslo begge destinasjoner. Søk på Momondo etter fly eller få hjelp av oss.
Fra Frankfurt kan du ta toget direkte til Koblenz, som tar ca. 1,5 time.

BIL:
Du kan velge å kjøre ned til destinasjonen. Finn kjøreveiledning på Google Maps. Før avreise formidler vi informasjon om parkeringsmuligheter.

Hvis du skal retur til startbyen, er det enklest å ta toget. Kjøp evt. en Rheinland-Pflalz Ticket. Det er billigere hvis dere er flere som reiser sammen. Les mer her.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 33: Ankomstdato 12.08.2023 varighet 7 netter

Fra 13231,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 26.08.2023 varighet 7 netter

Fra 13231,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 09.09.2023 varighet 7 netter

Fra 13231,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 23.09.2023 varighet 7 netter

Fra 13231,- NOK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke eller lett lunsj, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren med skift av håndklær/sengetøy etter behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Tysk- og engelsktalende guide
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags program
 • 1 sett kartmateriale per lugar
 • Havne- og slusegebyrer
 • Sykelleie inkludert ved avreise 06.05.2023

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Tips (ca. 5 EUR per dag)

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Utflukter – arrangeres om bord

 
Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden