Rhinen med herlige vinbyer med MS Olympia

Tyskland | Sykkelcruise mellom Mainz og Köln | Vanskelighetsgrad 1

Nyt Rhinens herlige vinbyer fra enten Köln eller Mainz, og kjør gjennom den vakre UNESCO-fredede Rhinen-dalen som snor seg gjennom gamle byer med flotte bindingsverkshus.

In stock
Travel Code
KR-65
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVakker natur, historiske slott og flotte sykkelstier langs Rhinen
blue encircled checkBesøk Beethovens fødested, Bonn
blue encircled checkMulighet for å smake på lokale viner
calendar icon4 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

MS Olympia seiler i et praktfullt og urgammelt område. Her finnes det utallige gamle borgruiner på vinskråningene langs elva, og akkurat denne elvestrekningen er utvalgt til å være en del av UNESCOs verdenskulturarv. Elva baner veien gjennom klippepartier med den legendariske klippen Loreley, hvor sagnet forteller at den skjønne jomfru sang så vakkert at sjøfolk forulykket her på dette farlige og smale stedet på elva. Underveis besøker dere små og store vinbyer med bindingsverksidyll, bl.a. den verdenskjente vinbyen Rüdesheim, med den smale, brobelagte gaten «Drosselgasse» og den store flotte byen Köln med sin imponerende domkirke.

På turen opplever man et herlig miks av natur, kultur, sosialt samvær, både om bord på båten og ute på sykkelstiene langs elva.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dagsprogram fra Köln til Mainz

Dag 1: Ankomst til Köln
Ankomst og innsjekk på skipet kl. 16.00. Velkomstdrink og middag. Tilbring kvelden om bord på skipet eller i byen med en lokal Kölsch øl (Kölner Bier). Båten blir liggende i Köln natten over.

Dag 2: Köln - Bonn. Sykling ca. 37 km
Før dagens sykkeletappe starter, har du muligheten for å besøke Kölns gamle bydel. Deretter går sykkelturen til Beethovens fødeby Bonn. Dagens forløp blir presentert av reiselederen om bord. På turen sykler vi forbi fritidsøya Groov som ligger i en forstad til Köln. I Bonn kan du blant annet besøke Beethovens tidligere hjem, eller besøke det populære museet «House of History» og bli klokere på Tysklands historie.

Dag 3: Bonn – Andernach. Sykling ca. 45 km
En spennende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Drachenfelsklippen. Det er litt steilt opp, men absolutt verdt det. I Königswinter kan du også besøke det store akvariet med ikke mindre enn 6 000 forskjellige fisk og havdyr. I dagens etappemål, Andernach, finner du en verdenskjent kaldtvannsgeysir som spruter ca. 60 meter høyt – et flott syn.

Dag 4: Andernach – Koblenz. Sykling ca. 25 km
Etter frokost går det igjen løs på sykkelen, og i dag har du en kortere etappe foran deg. Først et kort stykke til Neuwied med det flotte slottet Engers på den venstre elvebredden. Hvis dere sykler på den høyre elvebredden, må dere over broer hvis dere ønsker å besøke slottet. Dere fortsetter langs elva til dere kommer til selve Koblenz og «Deutsche Eck». Her flyter Moselelva du i Rhinen, og det er et vakkert naturpanorama. Borgen Ehrenbreitstein, som ligger på den motsatte elvebredden, kan kommes til fra Koblenz via den imponerende «Rheinseilbanen» (seilbane), som går tvers over elva med en helt fantastisk utsikt. Billetter til seilbanen kan kjøpes om bord.

Dag 5: Koblenz – St. Goar/St. Goarshausen. Sykling ca. 38 km
Dagens etappe vil både til vanns og på sykkel fører oss gjennom den øvre og mellomste delen Rhindalen, som er utnevnt av UNESCO til verdensnaturarv. Her bukter elva seg i herlige landskaper, og den ellers store elva snevrer seg inn til en smalere elv nettopp på dette stykket ved Boppard og St. Goar. Det er også flere borger på strekningen, bl.a. den romantiske Marksburg som aldri har blitt bombet, samt borgene «Katz und Maus» på den andre elvebredden i St. Goarshausen.    

Dag 6: St. Goar/ St. Goarshausen – Rüdesheim. Sykling ca. 32
Igjen en dag preget av vakker natur, borger og herlige sykkelstier langs elva. Vi passerer den legendariske klippen Loreley, hvor mange sjøfolk ble forulykket i gamle dager, og videre gjennom andre småbyer. Langs hele ruten følger vi sykkelstiene helt nede ved elva med utsikt til fine vinfjell på den motsatte elvebredden. På den motsatte elvebredden ligger også Rüdesheim og der går det en liten ferje over elva så det er enkelt å komme frem og tilbake. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer og det er et must å slentre en tur i Drosselgassen og nyte et glass av den lokale vinen i en av de mange vinstuene. Du kan også ta kabelbanen opp til Niederwald-monumentet. Herfra får du en fantastisk utsikt over Rüdesheim og elva. Ta en snakk med reiselederen hvis du ønsker en guidet tur rundt i Rüdesheim (rundturen er et tilkjøp og kan ikke garanteres).  

Dag 7: Rüdesheim - Mainz. Sykling ca. 32
Siste dagen på denne flotte ruten er like interessant som alle de andre dagene. Først passerer vi byen Eltville med den velkjente kurfyrste-borgen. Vi fortsetter videre rundt i våt-landskaper med kanaler og grønne enger frem til vi kommer til byen Mainz. Mainz er en herlig by, og her bør du ta deg tid til litt sightseeing på denne siste dagen. Besøk bl.a. den keiserlige St. Martin Domkirke, den gamle bydelen Altstadt med snevre brosteinsbelagte gater, blomsterrike torg ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med flotte restaurert bindingsverkshus. Her finner du trivelige Weinstuben hvor mange alltid kan få skjenket et glass lokal vin. Den siste kvelden har kokken på MS Olympia ofte forberedt en utrolig god middag, så nyt den siste kvelden med god mat, vin og sosialt samvær.

Dag 8: Avreise fra Mainz
Etter frokost er det utsjekk og hjemreise, med mindre du har bestemt deg for å bli et par dager ekstra i dette herlige området.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

 

Dagsprogram fra Mainz til Köln

Dag 1: Ankomst til Mainz
Ankomst og innsjekk på skipet kl. 16.00. Velkomstdrink og middag.
Mainz er en herlig by, og her bør du ta deg tid til litt sightseeing på denne siste dagen. Besøk bl.a. den keiserlige St. Martin Domkirke, den gamle bydelen Altstadt med snevre brosteinsbelagte gater, blomsterrike torg ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med flotte restaurert bindingsverkshus. Her finner du trivelige Weinstuben hvor mange alltid kan få skjenket et glass lokal vin. Båten blir liggende i Mainz natten over.

Dag 2: Mainz – Rüdensheim. Sykling ca. 32 km
I dag opplever du hvorfor Rhinen og dens omgivelser er en del av UNESCOs verdenskulturarv. Vakre øyer og vingårder er med på å gjøre denne regionen rundt Rüdesheim så fin. Før ankomst til Rüdesheim passerer du byen Eltville med sin velkjente kurfyrste-borg, og byen Oestrich-Winkel med sitt berømte landemerke: kranen til å lesse vin. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer og den verdenskjente vingaten «Drosselgasse» er bestemt også verdt et besøk – nyt et glass lokal vin i en av de mange vinstuene. Du kan ta kanalbanen opp til Niederwalk-monumentet. Herfra får du en imponerende utsikt over Rüdesheim og elva. Ta en snakk med turlederen hvis du ønsker en guidet tur rundt i Rüdesheim (turen er et tilkjøp og kan ikke garanteres).

Dag 3: Rüdesheim – St. Goar/St. Goarshausen. Sykling ca. 32 km
I dag sykler du langs Rhinen gjennom den øvre Rhindalen forbi romantiske borger og ruiner. Du kommer til å passere den legendariske klippen Loreley, hvor mange sjøfolk ble forulykket i gamle dager. Fra toppen av klippen kan du nyte en flott utsikt over St. Goar og St. Goarshausen før du fortsetter inn til St. Goar, som er dagens endestasjon.

Dag 4: St. Goar/St. Goarshausen – Koblenz. Sykling ca. 38 km
Etter frokost går det igjen løs på sykkelen, og i dag kan du bl.a. oppleve Kurfyrstens slott i Boppard og den romantiske borger Marksburg, som aldri har blitt bombet, før du kommer til Koblenz. I Koblez finner du «Deutche Eck», som er stedet hvor Moselelva flyter ut i Rhinen, og dette er et flott naturpanorama.
Fra borgen Ehrenbreitstein, som du kan komme til via den imponerende «Rheinseilbahn» (seilbane) som går tvers over elva, kan du nyte en helt fantastisk utsikt over det vakre Rhinlandskapet. Billetter til seilbanen kan kjøpes om bord.

Dag 5: Koblenz – Andernach. Sykling ca. 25 km
Dagens etappe tar deg forbi Neuwied det det flotte slottet Engers, og derfra videre til dagens endemål, Andernach. Akkurat som Koblenz, er Andernach en av de eldste byene i Tyskland, og i byen finner du en verdenskjent kaldtvannsgeysir, som spruter ca. 60 meter høyt – og som skulle være den høyeste i verden! Andernach byr på severdigheter som Det Runde Tårnet, og du kan også besøke vinlandsbyen Leutersdorf, som kan kommes til via en ferje fra Andernach.

Dag 6: Andernach – Bonn. Sykling ca. 45 km
En spennende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Drachenfelsklippen. Det litt steilt opp til toppen, men det er så aboslutt verdt det. I Königsqinter kan du også besøke det store akvariet med ikke mindre enn 6 000 forskjellige fisk og havdyr. Deretter går sykkelturen mot Beethovens fødeby Bonn. I Bonn kan du bl.a. besøke Beethovens tidligere hjem eller besøke det populære museet «House of History» og bli klokere på Tysklands historie.

Dag 7: Bonn – Köln. Sykling ca. 37 km
På veien til Köln har du mulighet for en avslappende pause på fritidsøya Groov, som ligger i et stort våt-område i en forstad til Köln. Etter ankomst bør du ta en slentretur gjennom byens gamle bydel. Byens museer og noen av de nyere bydelene ved Rheinaue-havnen er også verdt et besøk. Opplev byens avslappede side med en lokal «Kölsch» øl (Kölner Bier). Den siste kvelden har kokken på MS Olympia ofte forberedt en utrolig god middag, så nyt denne siste kveden med god mat, vin og sosialt samvær.

Dag 8: Avreise fra Köln
Etter frokosten er det utsjekk og hjemreise, med mindre du har bestemt deg for å bli et par dager ekstra i dette herlige området.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Hele sykkelruten er på ca. 200 km med dagsetapper på 25 til 45 km. Vanskelighetsgraden er lav; for det meste er det ganske flatt, men med lette bakker som kan klares av alle med vanlig kondisjon. Du får utlevert et detaljert sykkelkart på båten, og reiselederen snakker om morgendagens etappe hver kveld på engelsk.  

Innkvartering

down v arrow

Under reisen til sjøs vil du bli innkvartert på det koselige og komfortable cruiseskipet MS Olympia , som tilbyr en rekke fasiliteter som en panoramasalong, en bar og en overdådig restaurant, etc. Du bor i en av lugarenes utvendige lugar, som alle er innredet med vindu, slik at du alltid har den beste utsikten over det skiftende og naturskjønne landskapet. Du kan begynne å glede deg til en fantastisk sjøreise på MS Olympia, hvor du kan nyte deilige delikatesser i restauranten, utsøkt vin i baren og bare nyte den gode atmosfæren om bord. Dette cruiset gir deg et perfekt pusterom fra hverdagens kjas og mas.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie unisex sykler med 7 gir og håndbremser samt en sykkelveske.
Du kan også leie en elsykkel.
Hvis du ønsker å sykle med hjelm, må du selv ta den med. Det er ikke noe lovkrav i Tyskland om å sykle med hjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Man kan fly til Frankfurt. Der går toget direkte fra flyplassen til Mainz, hvilket tar ca. 30 min. Tog til Köln tar rett over en time.  

Kjør selv:
Hvis du velger å kjøre, står du selv for parkeringsplass. I Köln anbefaler vi overvåket parkering i Globus-Parkgarage, som ligger ca. 6 km fra kaiplassen (bestilles på forhånd). I Mainz anbefaler vi parkering ved togstasjonen (ikke mulig å bestille på forhånd).

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 26: Ankomstdato 22.06.2024 varighet 7 netter

Fra 13912,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 29.06.2024 varighet 7 netter

Fra 13912,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 20.07.2024 varighet 7 netter

Fra 13912,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 13912,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel

Tips:

Turprisen er ekskl. tips. På cruise er det generelt sett normalt med tips til mannskapet. Nivået er ca. 5 EUR per person per dag, og det er som oftest klargjort i en konvolutt i lugaren eller et glass i baren.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden