Bestil

Nederlandske hansabyer – natur og kultur

Nederland | Sykkelcruise fra Amsterdam og tilbake | Vanskelighetsgrad 1

Gled deg til å utforske de historiske hansabyene på sykkel! Opplev byene som en gang utgjorde det mektige Hansaforbundet, og sykle langs gamle veier, forbi middelalderske bymurer og gjennom vakker natur.

In stock
Travel Code
KR-110
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev Nederlands autentiske byer og historie
blue encircled check Intim atmosfære på et mindre skip
blue encircled check Utsikt til Rhinens fantastiske elvelandskap
calendar icon8 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne turen opplever du blant annet sjarmerende elver i det flate Nederland, en god kombinasjon av storbyatmosfære i Amsterdam og hyggelige middelalderbyer.  

Turens hovedfokus er de nederlandske hansabyene som var en del av det mektige Hansaforbundet. Hansaforbundet oppstod på 1300-tallet og hadde avgjørende innflytelse på handelen i Nord-Europa. Før hansaforbundet ble dannet, var byene truet av usikre handelsruter, noe som tvang hansabyene til å slå seg sammen for å styrke handelen og øke sin politiske makt.

Du har god tid både på sykkelruten og i de spennende byene, hvor skipet legger til kai for natten. Nyt fantastiske og varierte sykkelruter i et av Europas beste sykkelland. Du kan også alltid velge å bli værende om bord – ditt flytende hotell følger deg hele uken, hver dag.Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Amsterdam – kurs mot Wijk bij Duurstede
Innsjekk på skipet fra kl. 12:30 i Amsterdam. Skipet ligger nær jernbanetorget, så det er enkelt å finne hvis du er i byen. Kl. 14 setter skipet kurs og seiler gjennom Amsterdam-Rhin-Kanalen til Wijk bij Duurstede, en fortryllende by med et vakkert middelaldertorg ved nedre del av Rhinen. Etter middag kan du nyte en spasertur gjennom byens gamle gater.

Dag 2: Wijk bij Duurstede - Wageningen - Arnheim
Sykling: ca. 40 km
I dag kan du nyte en rolig frokost mens skipet seiler mot Wageningen, deretter starter du turens første sykkeltur langs Rhinen. Senere sykler du gjennom skogene i nasjonalparken Veluwe, som kryr av spennende planter og dyr (inngang er ikke inkludert hvis du ønsker å besøke parken). På ettermiddagen fortsetter sykkelturen gjennom vakre parker til dagens sykkeltur avsluttes i Arnheim.

Dag 3: Arnheim – Doesburg – Zutphen – Deventer
Sykling: ca. 45 km
Gled deg til å følge sykkelruten Hansa, som tar deg gjennom flere sjarmerende eldre byer som en gang var en del av den historiske handelsalliansen. Dagens destinasjon er Zutphen – tårnenes by. Allerede fra lang avstand kan du skimte de store og små kirkespirene som preger bybildet her. Under middagen setter cruiset videre kurs mot Deventer, som var et sentralt møtested for handelsforbundet og som i dag er et sentrum for mange hyggelige caféer.

Dag 4: Deventer - Hattem/Zwolle – Kampen
Sykling ca. 50 km.
Under frokosten seiler skipet til Wihje, der dagens sykkeltur starter. Kryss den flotte IJssel-elven med ferge (billett ikke inkludert) og sykle gjennom skog og det storslåtte uberørte landskapet i den østlige delen av Veluwe. Senere på dagen kommer du frem til byene Hattem og Zwolle. Begge byene er livlige hansabyer og har en sjarmerende middelaldersk gamleby. Under middagen tar vi en båttur til Kampen, som har en av de best bevarte historiske bykjernene i Nederland. Byen er også hjemsted for det rekonstruerte Koggeskipet, som er en type skip utviklet av Hansaforbundet under middelalderen.

Dag 5: Kampen - Reevesluis – Harderwijk
Sykling ca. 45 km
Dagens sykkeltur starter i Reevesluis, langs Veluwe-sjøen, her kan du avkjøle deg med en svømmetur. Deretter sykler du gjennom et typisk nederlandsk landskap til byen Elburg, en sjarmerende middelalder- og fiskerby. Om du har tid bør du besøke den historiske gamlebyen. Turen ender i Harderwijk, der skipet legger til kai ved den gamle fiskehavna.

Dag 6: Harderwijk – Spakenburg
Sykling ca. 45 km
I dag går sykkelturen langs et flatt kystlandskap og gjennom skog og hei. Hvis været tillater det, kan du ta deg en badepause på den lille stranden Strand Nulde. Langs elva sykler du til den gamle fiskehavna i byen Spakenburg.

Dag 7: Spakenburg – Huizen – Amsterdam
Sykling ca. 35 km
Under frokosten seiles det til Huizen. Derfra sykler du til den fantastiske festningsbyen Naarden og til slottet Muiden. Langs en rolig rute når du frem til Amsterdam. Ettermiddagen og kvelden kan du bruke til å utforske storbyen.  

Dag 8:
Hjemreise etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Denne sykkelruten regnes for å være av vanskelighetsgrad 1. Dagens etapper byr på flatt terreng, som er enkelt å sykle langs. Med en gjennomsnittlig kondisjon vil ikke syklingen være et problem. Dagsetappene er på 35-50 km.

Ombord på båten får du utlevert kart og rutebeskrivelse av dagsetappene på engelsk. Nederland har et velfungerende nettverk av sykkelstier som er godt skiltet og har nummererte knutepunkter, «Knotenpunkte», samt røde skilt som henviser til bestemte ruter. Sykkelstiene er også tydelig markert med et blått skilt med en hvit sykkel på, veier som på nederlandsk kalles «Fietspad». Syklister skal alltid benytte disse sykkelstiene, der «Fietspad» er angitt.

Vi anbefaler å bruke sykkelhjelm, og du bør ta med deg din egen da dette ikke kan leies om bord.

Indkvartering

down v arrow

Elvecruiset MPS Liza Marleen vil være ditt hjem under denne herlige reise til sjøs, som både starter og slutter i den hyggelige storbyen Amsterdam. Under reisen kan du gjøre bruk av skipets fasiliteter, som blant annet inkluderer en hyggelig restaurant og et deilig soldekk. Du får bo i en av de koselige utvendige lugarene, som har alt hva du kan få bruk for på dette sykkelcruiset!

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan du leie en unisex-sykkel med 7 gir eller en el-sykkel med 8 gir. Sammen med sykkelen får du en sykkelveske, en lås, og et sett med sykkelpumpe og lappeutstyr per lugar. Dersom du ønsker å ta med din egen sykkel, skjer dette på forespørsel, da det er begrenset med plass om bord. Dette må bekreftes på forhånd.

Vær og klima

down v arrow

Amsterdam

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly: Flere flyselskaper flyr direkte til Amsterdam. Om du ankommer med fly er det togforbindelser fra flyplassen til togstasjonen.

Kjør selv:
Hvis du ankommer med bil, kan du parkere i parkeringshuset Parking Centrum Oosterdok. Parkeringshuset ligger rett ved siden av togstasjonen og koster ca. 37,50 € for 24 timer (kan ikke bookes på forhånd).

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

Uke 28: Ankomstdato 04.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 11.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 18.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 25.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 01.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 08.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 15.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 35: Ankomstdato 22.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11710,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Derfor anbefaler vi alltid at du booker og får bekreftet turen fra oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnattinger
 • Helpensjon (7x frokost, 6x matpakker til sykkelturen og 7x 3-retters middag)
 • 6x kaffe eller te om ettermiddagen
 • Daglig møte innen sykkelturene
 • Internasjonal turguide ombord (engelsk og tysk)
 • Ruteveiledninger og kart (1 pr. lugar)
 • GPX-tracks
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengjøring av lugar, skift av håndklær og sengetøy etter behov
 • Alle avgifter for havner, broer og sluser

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Norge
 • Parkeringsavgifter
 • Innganger og utflukter
 • Fergeavgifter
 • Tips
 • Drikkevarer ombord

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie

Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden