Sykkelferie rundt i Luberonmassivet

Frankrike | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

En middels vanskelig tur med start og avslutning i Aix-en-Provence. Vakkert landskap akkompagnert av provencalske lyder og dufter.

In stock
Travel Code
CYF-08
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev historiske slott, fine gamle hus og kronglete gater
blue encircled check Lær mer om kunstneren Van Gogh og hans inspirasjon
blue encircled check Nyt de naturskjønne omgivelsene til Luberon-fjellene
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Fra Aix-en-Provence går det nordover gjennom et fortryllende landskap fylt med spennende farger, dufter og lyder, og massevis av sol! Du sykler gjennom hyggelige byer som ligger vakkert og strategisk plassert i skråninger, med et vakkert bakteppe bestående av vinmarker, lavendel, frukt og olivenlunder. Gordes ligger høyt og vakkert på toppen av en klippe og Roussillion lyser opp med sine gule og røde okere. Lacoste er kjent for å være stedet der slottet som Maquis de Sades bodde ligger. I dag er slottet, og det meste av byen, satt i stand og eies av den berømte designeren Pierre Cardin. Luberonmassivet består av to fjellkjeder: Grand og Petit Luberon som skilles av den samle kløften Combe de Lourmarin. Hele området, som strekker seg fra Manosque i øst til Cavaillon i vest, Gordes i nord og Pertuis i sør, ble etablert som naturpark i 1977. I alt består den enorme naturparken av 152.000 hektar fordelt på 60 kommuner.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag Ankomst til Aix-en-Provence
Aix er en sjarmerende fransk provinsby med brede bulevarder og et hyggelig, gammelt sentrum. Cézane er født og oppvokst i Aix, og i området rundt byen har han høstet inspirasjon til mange av sine malerier. Nyt en café au lait eller en pastis på en av byens mange hyggelige caféer. 

2. dag Til Pertuis ca. 60 km
Fra Aix sykler du nordover til elven Durance og byen Silvacaine der en liten avstikker tar deg til det vakre cistercienserklosteret. Veien snor seg videre til Lourmarin som definitivt også er verdt et besøk med sitt vakre slott, fine, gamle hus og krokede gater. 

3. dag Til Apt ca. 60 km 
En vakker tur med flott utsikt, opp og ned gjennom nasjonalparken til Cereste. Herfra snor veien seg langs fjellryggen til Apt.

4. dag Til Isle-sur-la-Sorgue ca. 55 km 
Gjennom nasjonalparken til Bonnieux, en sjarmerende by som ligger helt inn mot klippeveggen. Videre til Lacoste og Menerbes, før du ruller inn i romantiske Isle-sur-la-Sorgue. Byens gamle sentrum er omkranset av små elver og gamle vannmøller.

5. dag Til St. Rémy ca. 35-55 km 
I dag krysser du elven Durance og sykler via melonbyen Cavaillon til St. Rémy de Provence. Byen har en hyggelig bykjerne med små butikker som blant annet selger olje, vin og provencestoffer. Den er omgitt av en ringvei med platantrær fra Napoleons tid som gir skygge til de mange uteserveringene ved byens cafeer og restauranter. Gå til turistinformasjonen og få materialer om Van Gogh. Han bodde her i mange år og mange av hans vakreste bilder er inspirert av dette området.

6. dag Til Salon ca. 45-55 km
En vakker og øde tur gjennom fjellkjeden Alpilles til Salon de Provence – enda en sjarmerende Provence-by med smale gater og skyggefulle plasser. Ta evt. en avstikker underveis til den fantastiske festningsbyen ”les Beaux de Provence”. 

7. dag Til Aix ca. 50 km
Dagens etappe går gjennom de små landsbyene Pélissane, Lambesc og Eguilles tilbake til Aix-en-Provence. 

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

En middels vanskelig tur med noen lette og noen litt mer krevende bakker, så du bør allerede ha god erfaring med sykling og være i god grunnkondisjon. Du sykler langs fredlige småveier og asfalterte sideveier, men må regne med noe mer trafikk inn og ut fra de litt større byene, særlig rundt Avignon. Turen er skiltet. Ved ankomst til starthotellet får du en detaljert rutebeskrivelse og et kart på engelsk. 

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 2-3* hoteller, på rom med bad og toalett. Frokosten er inkludert. De 2* hotellene er fine og små med ekte fransk sjarm, mens de 3* er mer moderne og noen utstyrt med pool og air-condition. Det er ikke mulig å bestille halvpensjon, men hver kveld er det mange gode restauranter å velge mellom i de forskjellige byene!

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan velge mellom en 7-girs sykkel med pedalbrems, sykkel med 21 gir og håndbrems, premium sykkel med 30 gir og el-sykkel. Alle syklene er utstyrt med bagasjebrett, bagasjevesker, styreveske, lås, pumpe og et lite reparasjonssett/lappesett.

Det er dessverre ikke mulig å leie barnesykkel (minste størrelse er 28" og passer til personer med høyde fra ca. 148 cm).

Det er heller ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det letteste er å fly til Marseille. Alternativt kan du fly til Paris, Lyon eller Nice og ta tog herfra til Aix-en-Provence. Se mer hos De Franske Jernbaner og Deutsche Bahn

Kjør selv:
I Aix-en-Provence kan du parkere gratis ved hotellet. Parkering arrangeres ved ankomst og kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15304,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 12057,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Startdager hver lørdag i sesongen
 • For grupper på 4 personer eller flere gir vi dere gjerne tilbud på valgfri startdag

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kars og rutebeskrivelse på engelsk samt informasjonsmateriale
 • GPS-ruter er tilgjengelig på forespørsel
 • Infomøte
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Ekstra natt inkl. frokost i Aix-en-Provence

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rückenwind, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rückenwind. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden