Bestil

Medoc, Pineau, Cognac

Frankrike | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

En lett sykkeltur gjennom mange av Frankrikes største vingårder, med stier blant ren idyll og vakker natur på østbredden av elva Gironde.

In stock
Travel Code
CYF-357
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sykle langs slottsveien og forbi kjente og vakre slott
blue encircled check Besøk den historiske badebyen Royan og nyt en forfriskende svømmetur
blue encircled check Overnatting på hotell og hyggelige franske gjestehus
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Medocs vinmarker og kjente vinslott som Giscours, Margaux, Pauillac, Lafite Rotchild, Latour og Mouton Rotschild er blant høydepunktene på den varierte turen.

Du sykler først langs «vinveien» som går lans Girondeelvens vestside forbi imponerende vingårder og slott samt små havner der vintønnene før i tiden ble sent fra med båt.

Bakken blir mindre givende etterhvert som man kommer nordover på Medochalvøya og man møter Atlanterhavets sanddyner og brede strender der du tar ferge til den gamle badebyen Royan. Herfra går turen ned langs Girondeelvens motsatte bredde til området Charente. Kystlinjen veksler mellom flate enger og klipper, bakker og små natur-havner. Syklene skal ned i gir noen steder, men belønningen venter i form av flotte utsikter og mange spennende byer og listige restauranter.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Bordeaux flyplass eller togstasjon
Ankomst i Bordeaux flyplass eller togstasjon og transfer med taxa til Pian Medoc. Husk å opplyse om ankomsttidspunkt samt fly/tognummer.

2. dag. Til Margaux/Moulis / Listrac. 25-40 km
Fra Pian Medoc følger du ”slottsveien” langs Gironde-elven. Du sykler gjennom Margaux, Haut-Médoc og Moulis-en-Médoc vinmarkene forbi noen av de kjente vinslottene. Ta en pause ved den lille havnen i St. Julien. Herfra seilte man i gamledager vintønnene til bl.a. Bordeaux. 

3. dag. Til Saint Seurin de Cadourne / Saint Yzans en Medoc. 50-60 km
I dag fortsetter du langs «slottsveien» forbi det ene fantastiske chateaux etter det andre. Noen er berømte for deres fine viner, andre for deres særpregede arkitektur. Du sykler gjennom Paulliac, Medoc’s hovedby, som ligger vakkert til ved Girondeelvens bredde. Rundt byen finner du ikke mindre end 18 ”grands Crus Classees”, berømte chateaux fra Latour til Lafite Rothschild og den sjarmerende lille havnen gjør byen nærmest uimotståelig. På slutten av ettermiddagen er det innkvartering avhengig av ledig kapasitet på et charmerende 3* chambres d'hôtes som f.eks. "le Moulin de St-Yzans” eller "La Hourqueyre". Alle er guesthouses, og ligger vakkert til mellom vinmarkene.

4. dag. Til Royan. 55-60 km
Først følger du elvebredden i det ”ville Medoc”, rikt på fisk og fugl. Legg inn pauser i de små sjarmerende fiskerbyene Saint-Christoly eller la Marechale, hvor båtene står på havbunden. Fra fyret ”the Richard Lighthouse” er det en fantastisk utsikt over elvemunningen. Nå går turen innover i landet og ut mod havet til Soulac med hvite sandstrender og grønne furuskoger. Sykkeldagen avsluttes med en liten båttur med utsikt til Royan, Courdouan fyrtårnet og skrentene ved Meshers. Husk at du selv skal ta med bagasjen sin på fergen  og videre til hotellet i Royan, få oversikt over rutetider her.

5. dag. Til Mortagne sur Gironde. 35 km
Siden dagens etappe er kort, bør du ta deg tid til en kikk på Royan. Byen har vært en populær badeby i 200 år med sitt behagelige klima og sine hvite sandstrender. Mot slutten av 2. Verdenskrig ble Royans sentrum bombet, men heldigvis overlevede de fleste av de vakre ”Belle Epoque” husene, som lå og fortsatt ligger langs strandpromenaden. Etter krigen ble Royans sentrum gjenoppbygget, bl.a. av én av Corbusiers elever, arkitekten Claude Ferret, i moderne 50-talls stil. De beste eksemplene er Notre Dame de Royan, Palais de Congress og markedshallen.  Fra Royan sykler du langs kysten forbi sanddyner og østersbanker, gjennom små furuskoger til idylliske havnebyer for til sist å møte vinbøndene rundt Mortagne. Du er nå i området for Pineau, Cognac og Charentes vinene. 

6. dag. Til Saint Palais/Soubran. 35-45 km
Du forlater elvebredden og sykler innover i landet gjennom Pineau og Cognac området. Et vakkert landskap av vinmarker, gamle vindmøller, solsikkemarker, fasjonable hus og mektige slott. De små veiene fører tilbake til elvebredden, og videre sydpå langs hvetemarker til Bordeauxvinenes marker, først ved Cotes de Blaye senere ved Cotes de Bourg. 

7. dag. Til Virsac/Bourg sur Gironde. 50-60 km
Langs elvemunningen til Blaye, en spennende by med en berømt festning bygget av Napoleon-arkitekt Vauban. Fra festningen er det en fantastisk utsikt over Gironde. På sykkel fortsetter du nå langs en vakker kystvei med palmer, laurbær- og eiketrær til Bourg sur Gironde. Her er det en hyggelig liten havn mens den gamle, godt bevarte bydelen ligger på en klippetopp.
Levering av sykler.

8. dag. Hjemreise
Transfer til togstasjonen Saint Andre de Cubzac etter frokost (inkl.). Herfra tar du toget til Bordeaux eller du kan kjøpe transfer etter frokost med taxi

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

En lett tur i et stort sett flatt terreng. Du sykler langs sykkelstier og små, fredelige bi-veier. Ved ankomst til første hotell får du utlevert en detaljert turbeskrivelse på engelsk samt detaljerte kart.

Innkvartering

down v arrow

Du bor to netter på små, gode 3* hoteller og fem netter på smakfulle 3* chambre d’hôtes (guesthouse). Alle rommene har eget bad og toalett. Turen inkluderer 2x frokost samt 5x halvpensjon. Middagen serveres enten på overnattingsstedet eller på en nærliggende restaurant. Middag og drikkevarer i Pian Medoc og Royan er ikke inkludert.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Utleiesyklene har 21 gir og håndbrems og finnes i både herre- og damemodell.

Syklene er utstyrt med bagasjebrett, ett sett bagasjevesker og styre-veske eller kortholder. Minst én sykkel pr. rom er også utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett. Sykkelhjelm er inkludert.

Det er også mulig å leie el-sykkel med håndbrems

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det letteste er å fly til Bordeaux. Alternativt kan du fly til Paris og ta toget til Bordeaux. Se mer hos De Franske Jernbaner og Deutsche Bahn.  
Ved ankomst er transfer inkludert fra enten Bordeaux lufthavn eller togstasjon.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får turen bekreftet hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 19362,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 14209,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 5x middag (Pian Medoc og Royan kun med frokost)
 • Detaljerte kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagasjetransport
 • Båttur til Royan
 • Transfer fra Bordeaux togstasjon eller flyplass til første hotell
 • Transfer (ca kl. 09.30) fra slutthotell til togstasjon i Saint André de Cubzac

Ikke inkludert i prisen:

 • Drikkevarer til middagene
 • Transport fra og til Norge

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykelleie
 • El-sykkel
 • Middag i Pian Medoc
 • Transfer fra slutthotell til Bordeaux kl. 10
 • Transfer fra slutthotell til hotell i Pian Medoc kl. 10
 • Ekstra natt inkl. frokost i Bordeaux

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Evazio, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Evazio. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden