INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandring rundt Cap Corse

Vandreferie på egenhånd på Korsika

Klassisk korsikansk vandreferie mellom små landsbyer på halvøya Cap Corse i den nordligste delen av Korsika.

In stock
Travel Code
VAI-016

Dette kan du glede deg til

Mont Blanc er uten tvil et av høydepunktene i Alpene. På turen kommer du til å oppleve naturens forskjellige ansikter når dere blir ført gjennom Frankrike, Italia og Sveits. Landskapet er bergtagende med de utallige Alpetoppene og imponerende gletsjere, med Mont Blanc massivet konstant i bakgrunnen. Vandreturen er utfordrende, men naturens fenomenale scener sørger for at alle anstrengelsene er verdt det. Når dere kommer frem til overnattingsstedene i de tradisjonelle landsbyene, kan dere slappe av og nyte smakfull fransk og italiensk mat, kombinert med sveitsisk gjestfrihet.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Korsika
Ankomst til Korsika og videre reise til Macinaggio, en herlig havneby.
Slapp av ved bassenget på hotellet eller gå en tur på den historiske stien til landsbyen Rogliano før det er tid til å gå ut å spise på en av de gode restaurantene i den søvnige badebyen.
Vandring ca. 6 km, 2½ timer, +/- 250 m

Dag 2: Macinaggio til Barcaggio
Dere følger bomveien, som er en jordsti langs kysten rundt nordspissen av Cap Corse. Dere kommer gjennom et bemerkelsesverdig landskap og den første delen av turen er preget av vakre strender, klipper og lav maki. Underveis passerer dere forlatte genovesiske utsiktstårn som forteller historien om hvordan man prøvde å beskytte øya mot fremmede pirater. Det er et øde landskap hvor man har fred og ro og flotte utsikter over havet det meste av veien. Ta med dere badetøyet så dere kan ta en svalende dukker på veien. Dere overnatter på et lite hotell i nærheten av stranda i Barcaggio.
Vandring ca. 15 km, 5½ timer, +/- 450 m

Dag 3: Barcaggio til Centuri
I dag fortsetter dere bortover bomveien, som blir litt mer utfordrende og med mer varierte landskaper og mer klippefulle kyster. Etter enda en vandring i flotte omgivelser gjennom det øde terrenget med panoramautsikter, kommer dere frem til den lille fiskerlandsbyen Centuri, og hotellet deres har utsikt over havnen.
Vandring ca. 11 km, 6 timer, +/- 600 m

Dag 4: Centuri til Luri
Dagens tur går vekk fra kysten og inn i baklandet. Etter en lengre oppstigning på 365 m, passerer dere den gamle kornmøllen Moulin Mattei og fortsetter opp mot vindmølleparken på høyderyggen. Her har dere fantastiske utsikter mot både nord og vest. Dere fortsetter forbi klostre, gamle miner og kapeller før dere kommer frem til det gamle genovesiske utkikkstårnet Seneque, et av de få som ikke ligger langs kysten, men inne i landet. Dere overnatter i en fjellstue på en bakkekam rett nedenfor utkikkstårnet og over fjellandsbyen Luri.
Vandring ca. 14 km, 6 timer +900/-500 m

Dag 5: Luri til Canari
Fra Seneque fortsetter vandreturen er stykke langs kammen, hvor de fantastiske utsiktene over landsbyene langs kysten fortsetter. Dere passerer eldgamle bautastein som vitner om øyas gamle historie før det går i nedoverbakke mot landsbyen Canari, som ligger nærme kysten.
Vandring ca. 12 km, 6½ timer, +900/-750 m

Dag 6: Canari – Nonza – St. Florent
Fra Canari fortsetter turen sørover. Landskapet er dramatisk og fullt av kontraster. Dere krysser en genovesisk bro før dere kommer til fjellandsbyen Ogliastro. Heretter skifter landskapet til den karakteristiske makien. Dere passerer små kapeller før nedstigningen til den maleriske byen Nonza, som er en av Korsikas eldste byer. Dere er et steinkast unna kysten, men fortsatt 167 moh. Fra Nonza er det en vakker utsikt ned til den sorte steinstranden mot nord. Besøk evt. det gamle utkikkstårnet bygget i grønn skifer. Vandredagen slutter med transfer til St. Florent.
Vandring 14 km, 6 timer +/- 750 m

Dag 7: St. Florent
Bruk den siste dagen til å besøke byens citadell eller til avslapping på hotellet, i byen eller på stranda. Hvis dere ønsker en ekstra vandretur, kan dere ta rutebåten fra havnen i St. Florent til Lodu-stranda (ikke inkl.). Det turkisblå vannet er krystallklart, og stranden er utrolig vakker med den hvite sanden. Dere kan evt. ta en omvei til Saleccia-stranda før dere tar turen tilbake til St. Florent. På veien passerer dere Punta Mortella fyrtårnet og den gamle utkikkstårnet.
Vandring 13 km, 4½ timer, +/-150 m

Dag 8: Hjemreise
Dere kan ta en taxi til flyplassen for hjemreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

Turen foregår på en blanding av smale og brede stier med forskjellig underlag. Noen ganger på stier av jord, klipper og asfalt. Enkelte passasjer på vestkysten kan kanskje være litt utfordrende for noen, men kan ikke karakteriseres som teknisk krevende. Distansene er mellom 11 og 15 km, hvilket krever ca. 4-6 timers vandring pga. høydemetrene.
Les mer om vanskelighetsgrader, høydemetre og mer her.

Innkvartering

Alle netter er på hyggelige hoteller.

 • 1 natt på et 3* hotell i Macinaggio med frokost
 • 1 natt på 2* hotell i Barcaggio med halvpensjon
 • 1 natt på 2* hotell i Centuri med halvpensjon
 • 1 natt på 2* hotell nær Luri med halvpensjon + lunsjpakke til neste dag
 • 1 natt på 2* hotell i Canari med halvpensjon
 • 2 netter på 3* hotell i St. Florent med frokost

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Fly til enten Bastia eller Calvi. Derfra kan det arrangeres transfer til starthotellet i Macinaggio.
Alternativt kan man ta buss eller taxi.
Det er ikke de beste flyforbindelsene fra Gardemoen, Oslo, men man kan fly direkte fra enten København eller Aalborg.

Kjør selv:
Man kan seile til Korsika fra Livorno eller Nice.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9766,- NOK
Praktisk informasjon

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 4 x middag
 • 1 x picnic
 • Fly t/r København eller Aalborg
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk

Ikke inkludert i prisen:

 • Turistskatter

Tillegg:

 • Transfer fra Basia flyplass til Macinaggio
 • Transfer fra St. Florent til Bastia flyplass
 • Transfer fra og til Calvi flyplass på forespørsel

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10: 50%
 • 11-15 år: 25 %

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Corsica Adventure er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Corsica Adventure. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

 

Link til toppen av siden

Loading...