Bestil

Vandring på Amalfikysten 6 dager

Vandreferie på egenhånd i Italia

Sitruslunder, vinterrasser og middelhavsutsikter mellom Amalfi, Ravello og Positano. Her har dere 6 dager til å oppleve essensen av den klassiske Amalfikysten. Forleng med 2 netter på Capri.

In stock
Travel Code
VAI-033
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Dra til en av Italias vakreste kystlinjer, Amalfikysten
blue encircled check Vandre den berømte Sentiero degli Dei - Gudenes sti
blue encircled check Nyt et italiensk måltid ved stranden i Positano
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Amalfikysten er en av de vakreste kystlinjene i Italia. Med en plassering på den sørlige siden av halvøya, sørger fjellkammen for le for kjølige vinder fra nord, og gjør derfor klimaet mildt og godt selv de første og siste månedene av sesongen fra mars til november.

Denne turen er kjent som det klassiske besøket på den berømte kysten og inneholder opphold i de to vakre og etterspurte landsbyene Amalfi og Positano, som ligger klistret opp etter klippekystene med sine fargerike hus og små gater og smug. Vandringen foregår mellom kystens små stemningsfulle landsbyer med besøk i den fantastisk beliggende Ravello med de kjente villaene og imponerende utsikter. Dere vandrer bortover muldyrstier og på den berømte Sentiero degli Deo – Gudenes sti, hvor utsikten forklarer navnet.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Amalfi
Ankomstdag. Hvis dere har tid til det, anbefaler vi å slentre en tur rundt i Amalfi, spise en is på den lille Piazza foran domkirken, eller kanskje ta en dukkert i det dypblå Middelhavet.

Dag 2: Vandring i terrenget over Amalfi
Vandring ca. 4½ timer, 10 km
Dagens vandring gir dere med en gang et bilde av hvilken kultur- og naturperle denne kyststrekningen er. Dere starter med å vandre opp gjennom de stille, små gatene i Amalfi. Herfra tar en stigning dere opp under vakre kalksteinsklipper og videre til den lille fjellbyen Pontone. Landsbyen var en del av det middelalderlige forsvarssystemet og troner flott over Amalfi. På den smale høyderyggen ligger ruinene av Torre dello Ziro med fantastisk utsikt nedover Atrani på den ene siden og Amalfi på den andre.
For å komme ned til Amalfi igjen, tar dere turen gjennom den historiske "Valle dei Mulini" – Møllenes dal. Turen tar dere gjennom skogen, forbi restene av de gamle papirmøllene som ligger ned gjennom dalen og forbi små fossefall og sitronplantasjer. Når dere kommer tilbake til Amalfi, ligger det et lite papirmuseum, hvor dere kan lære mer om områdets papir-historie.

Dag 3: Besøk i Ravello
Vandring 4½ timer, 7,5 km
Det er mulig å ta en lokal buss opp til den vakre, historiske landsbyen Ravello. Hvis man er klar på utfordringen, kan man også gå turen som består av 360 høydemetre, utelukkende på små stier av trapper og en utsikt på vei opp som ubetinget er verdt slitet.
Ravello er en av de mest eksklusive landsbyene på Amalfikysten og har gjennom tidene vært et populært besøksmål for kunstnere, forfattere, musikere og rikmenn.
Man merker tydelig stemningen hvis man tar seg tid til å besøke Villa Rufolo, som i en periode var hjem for komponisten Wagner. Besøk også den imponerende Villa Cimbrone med sine vakre hager og en helt usammenlignelig utsikt fra "evighetsterrassen" over Middelhavet. Når man står her forstår man godt hvorfor malere gjennom et århundre har forsøkt å gjengi utsiktene på lerretene. Inngang til Villa Cimbrone og den tilhørende blomsterparken er inkludert i prisen.
Når dere har brukt god tid i Ravello, går vandringen ned mot kysten. Stiene bringer dere gjennom vinterrasser og sitruslunder før middelalder trappene sender dere ned til Atrani, en vakker gammel landsby som ligger rundt odden fra Amalfi. De to byene smelter sammen bortover små stisystemer, både og gjennom fjellryggen som adskiller dem.

Dag 4: Vandring bortover Sentiero degli Dei til Positano
Vandring 4½ timer, 9 km
Dere starter dagen med å ta en buss opp til Bomerano på Agerola-platået. Fra utkanten av denne fjellbyen starter den berømte Sentiero degli Dei – Gudenes sti. Denne vandreruten er en av de mest kjente i Italia og dette er ikke uten grunn. 5-600 meter over havets overflate bukter den seg rundt fjellskråningene med fantastiske utsikter over havet og hele Amalfikysten med Capri i det fjerne. Stien har en fin bredde og avskjerming der hvor det trengs. Men noe av det mest sjarmerende er nettopp at den ikke er avskjermet hele veien. Det gir en frihetsfølelse og en helt særlig utsikt å vandre på denne stien, spesielt om våren og høsten, hvor besøkstallene er lavere en høysommeren.
På et tidspunkt treffer dere på en sidesti som fører til et vakkert, lite forlatt kloster, San Domenico. Frem til 2004 var klosteret bebodd av munker som dyrket de små vinterrassene og daglig vandret opp og ned av fjellet etter nødvendigheter. Man kan nemlig kun komme til klosteret til fots. Turen til klosteret er valgfri, og vandringen fortsetter videre på Gudenes sti til landsbyen Nochelle. Kort etter vandrer dere gjennom Montepertuso, hvor trapper fører dere direkte ned i Positanos bilfrie gater.

Dag 5: Vandring i baklandet over Positano
Vandring 5 timer, 11 km
Dere kan velge å vandre tilbake opp til Montepertuso eller ta en lokalbuss opp. Herfra starter en vakker rundtur i den øverste delen over Positano. Dere følger de eldgamle stiene gjennom småskoger og forbi vakre utsiktspunkt opp mot Santa Maria al Castello – et gammelt fort som engang forsvarte den smale dalen mellom Amalfisiden og Sorrentosiden av halvøya. Herfra sikksakker standardturen atter ned gjennom skogen mot Montepertuso og Positano. Positano er, i tillegg til Amalfi, den mest populære og romantiske byen på halvøya. Restaurantene ved strandkanten, små gater med hyggelige butikker og fargerike hus som står stablet oppover klippesidene, gjør landsbyen til et populært og velfotografert besøksmål.

Dag 6: Avreise
Etter frokost er det utsjekk og hjemreise.


Hvis du velger utvidelsen til Capri:

Dag 6: Fra Positano til Capri
Fra stranda i Positano seiler det en båt direkte til Capri. Et besøk på øya kan anbefales siden du da får sett kysten fra havsiden. Hvis det av en eller annen grunn ikke skulle seile båter fra Positano i reiseperioden deres, seiler de fra Sorrento, som ligger et lite stykke unna Positano med buss.
Transporten til Capri er ikke inkludert. Prisen på seilturen varierer alt etter hvilken båttype du velger (ca. 8-22 EUR per vei).
Dere har to overnattinger på øya, og får rutebeskrivelse til 2 herlige vandringer på den vakre øya. Dere må selv ta bagasjen med på båten, men den transporteres fra Capri havn til hotellet.
Overnatting på hotell på AnaCapri.

Dag 7: Capri
Vandring på egenhånd etter utleverte rutebeskrivelser eller avslapping.
Overnatting på hotell på AnaCapri.

Dag 8: Capri til fastlandet
Sjekk ut fra hotellet. Bagasjen transporteres fra hotellet til havnen. Seiltur (ikke inkl.) til fastlandet og hjemreise.


Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Dere vandrer på en fjellside, bortover stier som bukter seg fra havoverflaten og opp i ca. 600 meters høyde. Det betyr gode opp- og nedstigninger. Mange steder foregår høydemetrene på trappetrinn. Stiene er typisk muldyrstier, samt vandring i små gater i landsbyene. Man må være i vanlig god form, og klar på å gå i trapper. Har man en tendens til ømme knær ved nedstigninger, kan vandrestaver være en god hjelp.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Dere overnatter på vanlige turistklassehoteller (italiensk 3* standard) i henholdsvis Amalfi og Positano. Hotellene er utvalgt etter beliggenhet og de er rene og pene.

Det er frokost inkludert på hotellene og de består typisk av en italiensk morgenbuffet med litt av hvert.
Det er flere muligheter for å kjøpe lunsj langs vandrerutene, og ellers kan man handle inn til en piknik i henholdsvis Amalfi og Positano før man begir seg ut på dagens vandring.
Det er også flere forskjellige restauranter i de to byene, så det er enkelt å få tak i en velfortjent middag.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Man kan fly til Roma eller Napoli.
Fra Roma Termini (togstasjon i Roma) går det tog til Napoli mange ganger daglig (ca. 1½ time). Dessuten er det enkelte ganger hvor toget fortsetter til Salerno. Ellers skifter man til et regionaltog i Napoli og kjører herfra til Salerno (ca. 1 time). Fra Salerno går de blå Sitabussene rett ut til høyre for togstasjonens hovedinngang. De går ca. hver halve time til Amalfi (søndag og helligdag litt mindre) og turen tar ca. 1 time.
Alternativt kan man ta taxi fra Salerno til Amalfi.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 14677,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8743,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 5x overnatting inkl. frokokst
 • Bagasjetransport på dag 4 fra Amalfi til Positano
 • Inngangsbillett til Villa Cimbrone i Ravello
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Detaljerte kart

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene
 • Lokale bussbilletter på 3 vandredager (2-3 EUR/billett)

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt inkl. frokost – pris på forespørsel
  • Positano
  • Amalfi
 • Forlengelse til Capri (mulig april-oktober) – pris avhengig av sesong

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Genius Loci er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden