Vandring i Madeiras skjulte skatter

Vandring på egenhånd på Madeira

Panoramautsikt, blomsterparadiser og fantastiske landskap venter på deg på denne vandreturen til Madeira. Finn frem tursko og se frem til å utforske Portugals perle i Atlanterhavet.

In stock
Travel Code
VAI-003
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Beste europeiske øydestinasjon av World Travel Award
blue encircled check Vandring i Laurisilva-skogen, oppført på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled check Bestig det høyeste punktet, 1862 moh
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Ikke langt fra den afrikanske kysten ligger "blomsterøya" omgitt av turkis hav. Madeira er et fantastisk vandredestinasjon som byr på fantastisk natur, en fascinerende kultur og har blitt kåret til den beste europeiske øydestinasjonen av World Travel Award, ikke mindre enn seks ganger. Bli med ​​på en fantastisk vandreferie og oppdag Madeiras skjulte skatter. Gå langs berømte levada-turer og kyststier med panoramautsikt, se tradisjonelle landsbyer samt vakre blomster, majestetiske kløfter og Laurisilva-skogen som står på UNESCOs verdensarvliste. En vandretur til Madeira er lik sol, god mat og opplevelser i verdensklasse!

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder nøyaktige angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Madeira-transfer til Machico
Du vil bli ønsket velkommen på flyplassen, hvor du blir kjørt til Machico, den tidligere hovedstaden på øya og også den første byen som ble grunnlagt på Madeira. I dag er Machico en koselig badeby som tiltrekker seg turister fra hele verden. Her blir du innkvartert på et 3-stjerners hotell de neste 3 dagene.

Dag 2: São Lourenço-halvøya
Vandring: 7,2 km (ca. 3 timer), +400 m / -400 m
Halvøya, Sao Lourenço, ligger øst for Madeira. Landskapet er svært forskjellig fra resten av øya på grunn av det halvtørre klimaet og basaltsteinene som har blitt skapt og formet av vind og bølger de siste flere tusen årene. Dette naturreservatet gir deg rikelig mulighet til å utforske den unike floraen og faunaen på øya. Etter fotturen blir du kjørt tilbake til Machico.

Dag 3: Ribeiro Frio
Vandring: 12 km (ca. 4 timer), +350 m / -50 m
Turen i Ribeiro Frio er en av de mest kjente og magiske fotturene på øya. Stien følger en levada (vanningskanal) og er opplyst av solens stråler, og fører deg gjennom frodig vegetasjon og flere hundre år gamle trær i urskogen. Stien, Levado do Furao, er virkelig noe spesielt, ettersom den er gravd inn i veggen, og derfor må du passere under buer som er gravd ned i fjellet. Under denne turen kan du nyte en fantastisk utsikt over "vereda dos balcoes". Etter fotturen blir du kjørt tilbake til Machico.

Dag 4: Boca do Risco-balkongene
Vandring: 13 km (ca. 4 timer og 15 minutter), + 215 m / - 350 m
I dag starter vandringen i Machico, hvor du vandrer gjennom en av Madeiras vakreste turstier, etter en sti 300 meter over havet. Etter de terrasserte beitemarkene i Ribeira Seca-dalen, gir kyststien ved Boca do Risco deg en fantastisk panoramautsikt over bakvannet nedenfor. Turen avsluttes i den koselige fiskerlandsbyen Porto da Cruz, hvor du skal bo i 2 netter.

Dag 5: Caldeiro Verde
Vandring: 14 km (ca. 4 timer), + 90 m/ - 600 m
Dagen starter med en kort transfer til startpunktet for turen, hvor du vil oppleve en av de mest spektakulære fotturene i livet. Under turen vil du vandre inn i den berømte Laurisilva-skogen, restene av den subtropiske laurbærskogen som er på UNESCOs verdensarvliste. Etter å ha passert flere tunneler og fjellganger kommer du til turområdet «Den grønne gryten», også kjent som «Caldeiro Verde». Deretter vandrer du mot den isolerte landsbyen Ilha, som har fantastiske utsiktspunkter over havet. Etter vandreturen blir du kjørt tilbake til Porto da Cruz.

Dag 6: Pico Ruvio
Vandring: 9 km (ca. 3 timer og 45 minutter), + 840 m / - 630 m
Pico Ruvio er det høyeste punktet på fjellrike Madeira og ligger 1862 moh, og fra toppen kan du derfor nyte en storslått utsikt over hele øya. Denne spektakulære vandringen mellom øyas to høyeste topper, Pico Ruvio (1862) og Pico Arriero (1818 moh) byr på en god blanding av naturopplevelser. Etter vandringen blir du kjørt til Madeiras hovedstad, Funchal, hvor du skal bo i 2 netter på et hotell i sentrum.

Dag 7: Funchal
I dag er det fri lek i den sjarmerende byen Funchal, bygget som et amfiteater rundt bukten. Byens navn kommer fra ordet "fennikel" ("foncho" på portugisisk), som vokste i bukten da portugiserne først landet på øya på 1400-tallet. Byen byr på hyggelige turer gjennom brosteinsbelagte gater, fargerike hager og vakre gangstier langs kysten.

Mulige turer i Funchal (arrangeres og betales lokalt):

 • Gå opp til de tropiske hagene til Monte Palace via en taubane, hvorfra du har en vakker panoramautsikt over byen.
 • Få en kulturell opplevelse ved å sykle ned fra Monte til sentrum av Funchal på en "Carreiro do Monte", en tradisjonell vevd slede som brukes av lokalbefolkningen som en rask måte å komme seg til Funchal.

Mulige turer i Funchal (arrangeres og betales før avreise):

 • Hvalsafari om bord på en katamaran
 • Dagsutflukt til øya Porto Santo for å nyte den idylliske stranden (aktuelt om våren og sommeren, inkl. transport).

Dag 8: Hjemreise

Du vil bli kjørt til Madeira flyplass 2 timer og 30 min før avgang med fly.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Turene går på stier, gjerne langs levadaer og litt på landeveier. Dagslengdene ligger mellom 7-14 kilometer, med høydeforskjeller på 90 til 840 moh.
Det er moderate opp- og nedstigninger. Alle med god grunnform kan bli med.

Denne turen er uten turleder og du må kunne orientere deg via kart og rutebeskrivelser.
Rutebeskrivelsene utleveres ved ankomst til første hotell.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

I løpet av vandreuken din på Madeira vil du bli innkvartert på tre 2- og 3-stjerners hoteller, alle inkl. frokost. Alle hotellene har en restaurant hvor du kan velge å kjøpe middagen din, men ofte vil det være flere alternativer.

 • 3 netter på White Waters, et 3* hotell i Machico
 • 2 netter på Costa Linda, et 2* hotell i Porto da Cruz
 • 2 netter på Do Carmo, et 3* hotell i Funchal

Matpakker kan avtales med hotellene langs turen. Det koster vanligvis 6-10 EUR per person per dag. Evt. kan du kjøpe proviant i byene hvor det er shoppingmuligheter, da det stort sett ikke er mulighet for å kjøpe mat underveis på rutene.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:

Det er mulig å fly til Funchal flyplass, hvor det er arrangert transfer til det første hotellet.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi vil gjerne hjelpe deg med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 10820,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9119,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag under sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7 x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfer til/fra flyplass
 • Transfer alle dager (unntatt dag 7)
 • Reisedokumenter

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Evt. lokale turistskatter på hotellene
 • Tillegg for alenereisende

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Halvpensjon
 • Hvalsafari
 • Dagstur til Porto Santo for å nyte stranden (kun om våren og sommeren)

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Walk Inn, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Walk Inn. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden