Vandring i Apulien - Italias hæl

Vandreferie på egen hånd i Italia | Vanskelighetsgrad 1-2

Utforsk de sjarmerende omgivelsene i Ampulien og Salento, som er spekket med variert natur, koselige byer og historiske områder. Gå "støvelhælen" tynn på en aktiv ferie full av opplevelser.

In stock
Travel Code
VAI-064
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSør-italiensk tureventyr langs "støvelhæls"-kysten
blue encircled checkSmak på deilig, tradisjonell Salento-mat og lokale viner
blue encircled checkUtforsk de skjulte helligdommene og vakre katedraler
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

I det sørøstlige Italia finner du Salento, som er best kjent som støvelens hæl. Ligger i den sentrale delen av Middelhavet, er dette området fylt med spor fra forskjellige sivilisasjoner og tidsperioder og har vært bebodd av messapere, grekere, romere og normannere, blant andre.

Utforsk de skjulte helligdommene, gamle grotter, vakre katedraler og en fantastisk kystlinje.

Det tradisjonelle Salento-kjøkkenet venter på deg med den perfekte kombinasjonen av havet, jordens skatter og lokal vin.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Velkommen til fortryllende Lecce
I dag ankommer du Bari, hvoretter det er transfer fra Brindisi flyplass til Lecce, hvor vandreeventyret i de søritalienske omgivelsene venter. På ettermiddagen vil du bli ønsket velkommen av det vennlige personalet på hotellet, som vil fortelle deg litt om turen. De snakker både italiensk, tysk, fransk og engelsk. Etterpå anbefaler vi at du tar en liten gåtur i Lecces gamleby, som er kjent som sydensFirenze. Her vil du forelske deg i den italiensk arkitekturen og de romanske ruinene.


Dag 2: Fra Lecce til Otranto, utforsk Valle dell’Idro - 14 km
Ta toget fra Lecce til Giurdignano, hvor du vil vandre i områdets naturlige omgivelser. Passer de gamle engene i de vakre olivenlundene til du kommer til Giurdignano, som byr på historiske dybler og steiner fra bronsealderen. Neste stopp er Casamassella, hvor du vil se byens gamle vevstoler, som ble produsert av Le Constantine-stiftelsen. Når du går gjennom Idro-dalen, vil du også bli møtt av synet av de gamle bysantinske kryptene. Når du har kommet til slutten av ruten, har du kommet til Otranto. Her har du tid til å utforske kystbyen, som har en formidabel utsikt over det blå Adriaterhavet. Det er også opplagt å stikke innom kirken San Pietro, som rommer gamle bysantinske fresker og katedralen med sitt middelalderske mosaikkgulv. Nyt også en spasertur i byens voller, som har en vakker utsikt over havet.

Dag 3: Italias østligste punkt, Punta Palascía - 16 km
Det er på tide å utforske byen Idruntina og de naturlige underverkene i området: Ortebukta, fyrtårnet i Punta Palascia og Bauksittbruddet. Du starter ved Otranto-slottet og går ned mot porten gjennom Porta a Mare. Så snart du kommer til hovedbrygga er du ved kystområdet. Herfra går turen mot Slangetårnet, som er lett tilgjengelig via de brede stiene. Se frem til å observere de imponerende klippene og de dekorerte dryppsteinsgrottene underveis. Ved ankomst Punta Palascia er du ved Italias mest sørøstlige punkt og punktet der Det joniske hav møter Adriaterhavet. Etter et lengre stykke langs kysten forlater du den asfalterte veien og legger ut på en hyggelig rute mot Bauksittbruddet. En gang ble det utvunnet aluminium her, men nå er det bare en fantastisk innsjø med bølger, som gjør det beste ut av det unike landskapet. Herfra går turen tilbake til Otranto, hvor du underveis passerer klosterets Saint Nicolas-kloster i Casole.

Dag 4: Fra Otranto til Gagliano di Leuca, ruten ved Ciolo og Cipolliane - 13 km
Fra morgenen av tar morgentoget deg til Gagliano del Capo, hvor du skal overnatte etter dagens opplevelser. Togturen tar en times tid. Når du har kommet deg til rette, kan dagens fottur på Ciolo-stien begynne. Stien er rettet mot kanalen, og tar deg forbi tørre vegger og et variert landskap fullt av blomster og planter. Det er også en vakker havutsikt.
Ved ankomst til Ciolo-broen begynner Cipolliane-stien, som slynger seg gjennom vegger og terrasser med pærer, agaver og kapers - for ikke å glemme havutsikten her også. Legg merke til hvordan steinene i veggene danner en uvanlig form på veggene etter at tid, luft og salt har formet dem. Veggene beskytter de små jordene mot havets og vindens kraft. Du vil besøke hulene i Cipolliane, som huser dryppsteiner, tunneler, fossiler og fuglekolonier. Etterpå fortsetter du på stien mot Novaglie eller går tilbake til Ciolo-broen og tar en forfriskende dukkert i kanalen. Etter å ha passert en gjengivelse av Madonna di Leuca lysthus, går turen mot Gagliano igjen.


Dag 5: Opplev Leucas og Gallipolis skatter - 9 km
Denne dagen er viet til oppdagelsen av de små skattene som er gjemt på Cape Leuca og i den vakre byen Gallipoli. Først krysser du de gamle stiene som forbinder de små landsbyene.
Første stopp er Patú og monumentet Centopietre, en gang et religiøst tempel etter at det ble brukt til begravelse. I Giuliano vil du besøke den gamle kirken San Pietro fra 1100-tallet og det tilhørende slottet. I Barbarano besøker du helligdommen Leuca Piccola, som en gang var et reisemål for pilegrimer og troende fra Lueca. Herfra går du videre til Ruggiano-Salves-stasjonen for å ta toget til Gallipoli. Her venter den gamle, vakre byen omgitt av havet og forbundet med en bro fra 1500-tallet. Spaser i de trange gamle gatene i den gamle fiskerlandsbyen og avslutt dagen med en togtur til Nardó.

Dag 6: Nardós vakre omgivelser, Porto Selvaggio – 17 km
Porto Selvaggio er et av de mest storslåtte kystområdene i Salento. Det ble en naturpark i 2006, og huser mange huler med rester av et samfunn som dateres tilbake til paleolittisk tid. Fra gamlebyen i Nardó går du gjennom gamle utskjæringer mellom tørre steinvegger og olivenlunder. Ved foten av skråningen til Alto-neset finner du Santa Maria dell'Alto-tårnet, som dateres tilbake til 1568. Nyt panoramautsikten og gå videre ned til Porto Selvaggio-bukten, og videre langs en vakker sti mellom klippen og den berømte middelhavskratt som beriker utsikten med furutrær og andre planter. Turen fortsetter til Grotta del Cavallo, som er kjent for å være en neandertalerbosetning. Avslutt dagen med å gå tilbake til odden og følg de naturskjønne stiene til du kommer til Uluzzo-tårnet. Gå tilbake til Nardó by.

Dag 7: Fra Gallipoli til Lecce, et beskg i Galatina og Lecce
I dag skal du besøke to av de viktigste, gamle byene i provinsen Lecce. Du tar toget til Galatna, som du kan utforske til fots. Fra gatene i sentrum når du den praktfulle basilikaen St. Katarina av Alexandria, hvor du kan beundre de mange freskene av maleren Giotto de Bondone. Du tar toget til Lecce (1 times togtur), hvor du deltar på en guidet tur i det sørlige Firenze, byen Lecce. Oppdag de historiske palassene, teatret, katedralen eller prøv deg på en matlagingskurs hvor du vil bli introdusert til noe av Salentos tradisjonelle kjøkken.

Dag 8: Hjemreise dag
Det italienske eventyret er over. Du sjekker ut og setter kursen mot Norge igjen. Det er mulig å bestille transport til Bari eller Brindisi flyplass.

Vanskelighetsgrad 1-2

down v arrow

Turene på denne vakre reisen i Sør-Italia er enkle. Du går mellom 12 og 24 km om dagen i overveiende lett terreng. Området er veldig flatt, men du vil møte oppstigninger underveis. Rutene veksler mellom å være asfaltert eller små stier. Omtrent halvparten av tiden går du på asfalterte veier.

Innkvartering

down v arrow

Underveis bor du på hyggelige 3-stjerns bondehus, hoteller eller B&B i dobbeltværelser. Det er mulig å oppgradere til 4-stjerners hoteller.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Den beste måten å komme seg dit på er å fly til Brindisi flyplass. Derfra er det en 30-minutters kjøretur til Lecce.

Det er også mulig å fly til Lamezia Terme lufthavn i Catanzaro. Herfra er det en 4 timers kjøretur til Lecce.

Vær og klima

down v arrow

Vejr og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 10004,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7426,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver fredag ​​og lørdag fra d. 15. mars til d. 5. juli og fra d. 30. august til d. 27. desember
 • Det er mulig å forespørre andre ankomstdager mot et gebyr

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting i 3-stjerners gårdshus eller B&B i dobbeltrom inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • GPS med turveier
 • Kart og veibok (leveres ved ankomst)
 • Rutebeskrivelse med kulturinformasjon og tips om ruten
 • Billetter til lokaltogene beskrevet i programmet
 • Nødtelefon

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Oppgradering til 4-stjerners hotell
 • Transfer til og fra Bari og Brindisi Lufthavn
 • Matlagingstime
 • Ekstra netter

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Salento Bici Tour, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Salento Bici Tour. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden