Vandreferie i Tyskland

Alper, elver og masse historie

Fra Rhinens vakre elvedaler fulle av vinmarker til alpenes overdådige, fjellrike natur møter du uunngåelig masse historie når Tyskland legger jord og vandrestier til ferien din.

Verdenshistorie, fjell, elver og vakker natur

Med sin sentrale plassering i Europa, har Tyskland dannet rammen om mange store riker og historiske begivenheter gjennom tiden. Det kommer du uten tvil til å oppdage når du drar på deg vandrestøvlene og begir deg ut i det tyske landskapet. Opplev de vakreste postkort-destinasjonene på egne føtter rundt i Tyskland.

Den tyske størrelsen gjør at både natur og klima varierer en hel del. Vi har samlet de beste vandrestedene i Tyskland, så du skal egentlig bare velge om du helst vil oppleve Rhinens skråninger med de mange vinmarkene eller Alpenes tinder med fabelaktige utsikter. Uansett hva du velger, venter lekre og varierende vandreturer på deg. Når du drar på vandreferie i Tyskland, kan du se frem til både panoramautsikter over fjelltopper, gressende kyr på åpne enger og pauser med noe godt til ganen og flotte kikk over daler og innsjøer. Bli med på en vidunderlig vandreferie!

Vis mer
per side

7 Items

Tyskland | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2

Opplev den berømte ruten, Harzen Witches Trail, hvor du passerer fjellet Bloksbjerg. Det er her vi sender hekser ned hvert år til Sankthans. Turen ender i UNESCOs verdensarvby Quedlinburg.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2

La deg forføre av den uberørte naturen langs denne romantiske panoramaruten i Tyskland. Du vil passere historiske skatter, storslått utsikt og horisonter som gir en unik følelse av frihet.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4/6/8 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egenhånd i Tyskland | Vanskelighetsgrad 3

Dra på en herlig vandreferie til Tysklands svar på Grand Canyon, Saksiske Sveits. Her vil du gå langs Tysklands vakreste turstier og oppleve særegne landskap og fantastisk utsikt.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Tyskland - Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev naturen rundt Zugspitze som blant annet byr på den ville Partnach-kløften, de fargerike alpeblomstene i Leutasch-dalen, et rikt dyreliv i Gaistal-dalen og den spektakulære utsikten utover Eibsee.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Vandreferier med aktiviteter for alle aldre | Vanskelighetsgrad 1-3

Den vakre dalen Wildschönau danner perfekte rammer for en familievennlig ferie. Se frem til vandreturer i forskjellige vanskelighetsgrader samt mange flere aktiviteter.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3-7 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østerrike | Vanskelighetsgrad 3

Alper, daler og blomstrende gressganger rundt Berchtesgaden Nasjonalpark. Gled deg til å oppleve både Tysklands og Østerrikes enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferien.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandreferie i Tyskland på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Utallige slott og festninger samt den berømte Lorelei klippen smykker Rhinens bredder. Gled deg til å vandre blant vinmarker og besøke vakre, kjente vinbyer som Rüdesheim.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4-7 Netter
Forespørsel

5 gode grunner til å dra på vandreferie i Tyskland

 1. Kulturhistorien er en integrert del av den tyske naturen, så du får store opplevelser av både det ene og det andre når du er på vandretur i Tyskland.
 2. Fjell, daler og elver. Nesten uansett hvilken type vandreferie du er på utkikk etter, kan du finne den i Tyskland.
 3. En vandreferie i Tyskland kan klares av de fleste, men blir bestemt ikke kjedelig for de erfarne.
 4. Det er alltid noe spennende å oppleve på vandreferier i Tyskland, så selv om du trenger en dags pause fra vandrestøvlene, kommer du ikke til å kjede deg.
 5. Det er enkelt å reise til destinasjonene i Tyskland, uansett om du velger bil, buss, tog eller fly som transportform.

Med over 80 millioner innbyggere og den sentrale plasseringen i Europa, har Tyskland uten tvil influert det lille kontinentet vårt igjennom tidene. Landets store størrelse gjør også at været avhenger en hel del av hvor du befinner deg i landet. F.eks. den nordligste delen av Tyskland har et klima som minner en hel del om det skandinaviske, mens den sørlige delen kan ha varmere dager.

3 gode vandreområder i Tyskland

Alpene
De tyske alpene kommer ikke opp i de samme høydene som andre steder – den høyeste toppen er Zugspitze på 2962 moh. Men nettopp Zugspitze er et populært vandreområde hvor man kan gå på gode vandrestier hele veien rundt toppen, og hvor intet mindre enn 3 forskjellige svevebaner fører deg til toppen. I delstaten Bayern ved grensen til Østerrike ligger også den vakre Berchtesgaden Nationalpark som blant annet huser den vakre gletsjersjøen Königsee. I tillegg til fantastisk natur kan du her oppleve Kehlsteinhaus, bedre kjent som Ørneredet. Huset ligger på toppen av Kehlstein-fjell, hvor Hitlers kjære sommerbolig Berghof lå. I dag er Kehlsteinahus den eneste overlevende av Hitlers eiendommer i området, og nå ligger det en restaurant med fabelaktig utsikt her.

Rhinen
Langs Rhinen finner du en lang rekke av Tysklands eldste byer med en historie som går helt tilbake til Romertiden. Elva har gjennom historien vært en viktig transportvei og derfor finner du også middelalderborger, og derfor finner du også et hav av middelalderborger langs Rhinens bredder. Et av de viktigste beskjeftigelsene langs elva har alltid vært vindyrking på de mange skråningene, og i dag finner du også noen av Tysklands beste vinmarker i området. Når du drar på vandretur i denne delen av Tyskland, vil mange vandreturer sno seg opp og ned gjennom vinrankene til små, hyggelige landsbyer hvor du kan smake på områdets herligheter.

Sächsische Schweiz
På tross av navnet, ligger Sächsiche Schweiz ikke i nærheten av grensen til Sveits, men i det østlige Tyskland i nærheten av grensen til Tsjekkia. Området er preget av de unike sandsteinfjellene og store kløfter som minner om Grand Canyon. I Sächsische Schweiz får du ikke bare en stor naturopplevelse, men også et innblikk i store historiske perioder fra det 20. århundre. Her i det gamle Øst-Tyskland ligger en av de vakreste byene i Tyskland, nemlig Dresden. Byen ble bombardert i stor stil under 2. verdenskrig, men tross de store ødeleggelsene, er byen helt klart verdt et besøk.

Vandrer i skogen Utkikk over Rhinen Kuer i de tyske alper

Andre muligheter for ferie i Tyskland

Tyskland byr generelt på utrolig mange feriemuligheter. I tillegg til vandreferier, kan du oppleve Tyskland på en sykkelferie eller et sykkelcruise. Her kan du bl.a. oppleve de lange tyske elvene Rhinen, Mosel og Elben, hvor de flate elvebreddene gir gode forhold for syklister.

Trekker Alpene litt i deg, men du er tvil om det skal være Tyskland? Ta en kikk på vandreferiene våre i Østerrike, Sveits, Frankrike og Italia.