INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandreferie rundt Comosjøen

Vandretur på egenhånd i Italia

Bli med på denne fantastiske og familievennlige vandreturen i Comosjøens bergtagende fjellplatå. Dere kommer til å oppleve rå klippekyster, sjarmerende småbyer og ikke minst et gjestfritt folkeslag. Det vil også være mulighet for å ta en dukkert i Comosjøens klare vann.

In stock
Travel Code
VAI-013

Dette kan du glede deg til

Triangolo Lariano er det fengslende navnet på det trekantede fjellplatået som ligger med Comosjøen på den ene siden, Leccosjøen på den andre og Podalen på den tredje. På høylandet har du en fantastisk utsikt til alpenes snøkledde topper mot nord, Grignafjellet mot øst og solnedgangen over Mon Viso og den franske grensen vestover. Og rett under deg ligger Comosjøen med sin forrevne klippekyst og de sjarmerende små havnebyene.
Det er praktfullt å vandre her fra april til oktober.
Hvis du ankommer i egen bil, starter og slutter turen i Brunate. Hvis du ankommer med offentlig transport, starter turen i Brunate og slutter i Bellagio. Det er derfor viktig at du opplyser hvilken transport du ønsker å benytte deg av ved bestilling.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Brunate/Como
Ankomst til Brunate (715 moh.), en liten by i art-deco stil som er kjent for silkeproduksjonen sin. Byen ligger overfor Como med en fantastisk utsikt over innsjøen. En liten fjellbane går fra innsjøen og opp til Brunate. Hvis dere ankommer i bil, må dere snirkle dere oppover en liten vei.
Innkvartering skjer etter kl. 15 på f.eks. den sjarmerende Bed & Breakfast "Al Parco Marenghi" i utkanten i Brunate. (Denne BB hører sammen med Albergo Capanna C.A.O.).

Dag 2: Fra Brunate til Alpe del Viceré
Siden dere allerede befinner dere opp i høyden, er stigningene i dag ikke spesielt store. Dere har en fantastisk utsikt, og på en klar dag, kan dere se alpenes snøkledde tinder mot nord, Podalens flate delta mot sør, og Comosjøens klare vann rett under dere. Dere vandrer i skyggefulle bøkeskoger over blomstrende enger til Alpe del Viceré, hvor sønnen til Napoleon satte hestene sine til å gresse om sommeren.
Vandring ca. 2½ – 4 timer, ca. 10 km, +320/-300 m

Dag 3: Fra Alpe del Viceré til Piano del Tivano
I dag kan dere velge om dere ønsker å bestige fjellet Monte Palanzone (1434 moh.) eller om dere bare ønsker å nyte toppen på behagelig avstand på en rundtur rundt fjellet. Deretter går det nedover til Piano di Nesso og Piano del Tivano. Uansett hvilken rute man velger, byr dagen på variert vandring gjennom skoger, over marker og med vakre utsikter.
Overnatting på f.eks. den lille agrituirsmoen Munt di Volt.
(Frokost, piknik-lunsj og middag inkludert)
Vandring ca. 4½-5½ timer, ca. 14 km, +530/-450 m

Dag 4: Overliggedag i Piano del Tivano
Her er det fred og ro for alle pengene. På den lille agriturismoen har de kuer og dyrker grønnsaker, og de viser gjerne frem avlingene sine. Hvis dere har lyst og krefter til å hoppe over hviledagen, kan dere ta en vandretur til innsjøen med mulighet for en herlig badetur. Turen ned til innsjøen tar ca. 3-4 timer. Det går buss tilbake fra innsjøen opp til Piano del Tivano – ikke så ofte, så husk å sjekke busstidene.
Alternativt kan dere vandre rundt i de omkringliggende landsbyene.
(Frokost og middag inkludert)

Dag 5: Fra Piano del Tivano til Piano Rancio
Også i dag kan dere velge om dere vil gå over eller rundt fjellet San Primo. San Primo er med sine 1700 moh. områdets høyeste fjell, så det er en ganske fantastisk utsikt over Comosjøen og den maleriske innsjøbredden her.
(Frokost, piknik-lunsj og middag er inkludert).
Vandring ca. 3-5 timer, ca. 11/15 km, +550/-720 m

Dag 6: Fra Piano Rancio til Bellagio
I dag går det nedover langs skogbryn og enger samt gjennom små landsbyer tilbake til det pulserende livet ved innsjøbredden og byen Bellagio. Byen kalles også Comosjøens perle, og det er en sjarmerende by som ligger på odden mellom innsjøene Como og Lecco.
For gjester i egen bil: Etter en kaffepause i Bellagio tar dere ferjen tilbake til Como. Seilturen tar et par timer og er fantastisk med utsikt til praktvillaer langs bredden og de steile klippeveggene.
For øvrige gjester: Innkvartering på f.eks. det hyggelig pensjonatet Alla Torretta, ca. 3 km fra Bellagio.
(Frokost, piknik-lunsj og middag inkludert).
Vandring ca. 3 timer, ca. 11 km, +0/-750 m

Dag 7: Overliggedag i hhv. Bellagio eller Brunate
Bellagio må oppleves til fots, og det er herlig å gå rundt i det historiske sentrumet med sine mange små og steile gater, få en cafe latte på en av kaféene og la deg bli betatt av utsikten fra den blomstersmykkede sjøpromenaden. Dessuten rommer byen mange vakre herskapshus og villaer (noen kan man besøke) samt private parker. Dra på båttur på innsjøen eller hopp i vannet for en svalende svømmetur.
(Frokost inkludert).
For Brunate-gjester: Tilbring dagen i Como, f.eks. på en av de mange kaféene på Piazza Cavour, gå en tur langs promenaden eller rundt i byen langs de gamle bymurene. Mellom Brunate og Como kan man gå i skogene finne enorme stein og mystiske gravkamre som ingen vet hvor stammer fra.

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost på terrassen og et siste kikk nedover innsjøen, er det hjemreise.
Gjester i Bellagio har fortsatt mulighet for å bruke båtbilletten til Como.
(Frokost inkludert).

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

Hver dag kan man velge mellom en vanskelig rute som går over toppene, og en lettere tur som går rundt toppene og der unngår det mange høydemetrene. Dere vandrer bortover skogveier, eselstier og kun enkelte småetapper er på asfaltert vei. Dagsetapper på 3-5 timers effektiv vandring. Turen er velegnet for familier siden det nettopp er mulig å variere vanskelighetsgraden. Legg vennligst merke til at det på dag 5 er en kortere, steil passasje nedover, og at dette er en vandretur uten turleder. Du må derfor kunne lese kart og orientere deg etter kompass. Rutebeskrivelsen skal anses som et supplement til kartet. Det er mulig å få tilsendt GPS-filer.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

Du overnatter på små, hyggelige familiedrevne pensjonater eller agriturismo hoteller (1-2*). Vertsparrene er lokale folk som er glad i området sitt og gjerne viser frem og hygger om gjestene. Rommene er innrettet helt enkelt og alle har eget bad og toalett.

Frokost er inkludert. Det er også 4x piknik-lunsjer inkludert som dere tar med på vandreturene på dag 2, 3, 5 og 6. I tillegg er det 4x middag inkludert (dag 2-5). Den første dagen i Brunate og de 2 siste dagene i Brunate/Bellagio er middag ikke inkludert, men det er restauranter både på og i nærheten av pensjonatet deres.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Man flyr til Milano. Det går shuttlebuss til Stazione Centrale Milano og derfra går det tog til Como San Giovanni. Derfra tar med buss til Stazione Autolinee, går til kabelbanen som bringer dere opp til Brunate. Herfra kan man bli hentet av vertene fra Al Parco Marenghi.
Alternativt kan man bli til Bergamo, nord for Milano. Fra flyplassen går det buss til togstasjonen i Bergamo, hvorfra det går tog til Como med skift i Milano.

Tog:
Det tar ca. 20 timer via Hamburg og Basel (nattog) til Como. Hør mer hos DSB utland eller Deutsche Bahn.

Kjør selv:
Det er ca. 1580 km fra danske Hirtshals til Como.
Hvis man ankommer i egen bil, bor man den første og de to siste nettene i Brunate. Det er gratis parkering ved Albergo Al Parco Marenghi.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Send reiseforespørsel

Vandreferie rundt Comosjøen
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Mandag, tirsdag, onsdag, lørdag og søndag i sesongen.
 • I august kan man kun ankomme mandag, fredag, lørdag og søndag.
 • NB: Bookingsystemet vårt kan ikke håndtere forskjellige ukedager i august – skriv evt. ønsket startdag i bemerkningsfeltet.

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 4x middag
 • 4x piknik
 • Bagasjetransport
 • Båttur fra Bellagio til Como
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk samt kart
 • GPS ruter mulig å få tilsendt

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene

Tillegg:

 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Brunate
  • Bellagio

Familierom:

 • 3-personers rom: minst 2 voksne, 3. person kan være voksen eller barn
 • 4-personers rom: minst 2 personer må være barn på 12 år eller yngre

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. 46degrees er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om 46degrees. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden