INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandreferie på Madeira - den lette

Vandring på egenhånd på Madeira

Madeira er frodighet, levadaer og har blomster mesteparten av året. På denne lette turen med kortere dagsetapper, vandrer du på øyas nordøstlige del. Det er mulighet for avreise året rundt.

In stock
Travel Code
VAI-003

Dette kan du glede deg til

Madeira er en grønn oase midt ute i det blå Atlanterhavet. Øya er beriket med store mengder vann som fordeles på hele øya via de kjente levadaene, vanningskanaler. Med vannets rislen i ørene kjenner man naturens idyll, og øyet møter hele tiden grønne fjell, dype slukter og terrasser med avlinger. Hele året finner du blomstrende busker og trær. Oppover fjellsidene, i elvedaler eller langs kysten ligger de små landsbyene med sine hvite hus og røde takstein, samt de små steinhusene hvor kuene oppholder seg. Man kommer nærme befolkningen på landet og oppdager at her gjøres alt i hånden siden det er umulig å få maskiner opp på de små jordbruksterrassene.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder nøyaktige angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst
Ankomst til flyplassen og transfer til hotell i Santana, som er kjent for sine trekantede hus med stråtak. Overnatting i Santana.

Dag 2: Pico das Pedras
Pico das Pedras – Queimadas – Pico das Pedras (ca. 1 time) eller Pico das Pedras – Caladeräo Verde – Pico Das Pedras (14 km) (Taxi til Pico das Pedras, ikke inkl.).
Du kan her velge mellom en kortere introduksjonstur eller en som er noe lengere. Den lange ruten anbefales ikke hvis det regner, siden terrenget blir veldig glatt og sølete.
Den korte turen kan kombineres med en vandretur til Queimadas som ligger som en grønn oase i et herlig parkområde (30 min hver vei). Ellers går turen langs levadaer og på skogstier til et utsiktspunkt med utsyn ned over Faial-dalen og helt til Maderias østpunkt Ponta Säo Lourenco.
Den lengere turen fortsetter fra Queimadas langs levadas, gjennom et mindre fossefall og flere tuneller, hvor et par av dem er så lange at man trenger lommelykt.
Overnatting i Santana.

Dag 3: Levada das Furnas
Säo Roque – Levada das Furnas – Säo Roque (6 km).
Bli med bilen som kjører deg og bagasjen din til det neste hotellet. Fra Säo Roque følger du levadaen ned i dalen og deretter opp 340 "natur" trappetrinn. Turen fortsetter på bakkekammen gjennom et rimelig tett-bebodd landbruksområde med småhager og grønnsaksdyrking med spesielt mais og brønnkarse. Siden vandringen er forholdsvis kort i dag, anbefaler vi å ta en taxi til en av Madeiras høyeste tinder, Pico do Arieiro (1800 moh.) og nyte utsikten, og kanskje ta en kort vandring her.
Det kan anbefales å ta en liten ekstratur fra innkvarteringsstedet til Miradouro (utsiktspunkt), hvorfra det er en fantastisk utsikt over dalen og over til levada Casteljo, hvor morgendagens tur går.
Overnatting i Säo Roque.

Dag 4: Maderias urskog og flotte utsikter
Portela – Ribeira de Machico – Portela (+/- 14 km, ca. 4½ time).
Dere blir hentet på hotellet deres og kjørt til Porto da Cruz hvor bagasjen blir levert på hotellet. Dere fortsetter heretter opp i passet Portela, hvor dagens vandring starter og slutter. Etter dere har vandret litt langs en grusvei med flotte utsikter ut mellom trærne, kommer dere for alvor inn i Maderias urskog, den såkalte Laurisilva skogen som er blandet med pinjetrær og hvor underskogen er helt dekket av sammenflettede bregner. Dere kan nyte en medbragt lunsj med en flott utsikt over Casa das Funduras. Heretter er det flere muligheter som dere kan velge etter dagsformen.
Overnatting i Porto da Cruz, hvor en av de få sukkerfabrikkene fortsatt ligger. Det er også anlagt et havbasseng.

Dag 5: Mimose Levadaen
Marocos – Canical tunellen (11,5 km) (buss/taxi til Marocos, retur fra Canical tunellen).
Dagens vandring går gjennom 3 av Machicos daler og følger "Mimose levadaen" som har fått navnet sitt pga. de mange mimosetrærne. I dag har dere muligheten for å iaktta landbruksloddene på de små terrassene hvor alt arbeid foregår for hånd siden det ikke er mulig å få maskiner opp på terrassene. Det er mulig å forlenge turen til utsiktspunktet Boca do Risco, hvor det er en fantastisk utsikt over nordkysten og til naboøya Porto Santo.
Overnatting i Machico.

Dag 6: Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco – Casa Sardinha (6 km).
Madeiras østligste punkt Ponta de São Lourenco er målet i dag. Stien slynger seg opp og ned i det vakre, særpregede, nesten ørkenaktige golde landskapet. Oppe på høyderyggen kan du se havets horisonter på begge sider sammen med de fargerike og majestetiske klippeformasjonene. Det er flott utsikt til bukten Baia de Abra og senere til den barske nordkysten. Det er mulig å ta en sti ned til en liten strand hvor man kan bade. På veien tilbake anbefales det å ta et stopp i Canical og besøke hvalmuseet.
Overnatting i Machico.

Dag 7: Portela Passet
Portela – Santo da Serra (7½ km) (Buss til Portela passet).
Vandringen starter på en sti med store hortensiaer langs sidene. I august fornøyes øyet av de store blomstene. I området dyrkes det mye vidje som brukes til kurvfletting, og det er dessuten mange kastanjetrær som man nyter fruktene fra i september/oktober og kulminerer med den årlige kastanjefesten i Nonnenes Dal 1. november.
I Santo da Serra kan du oppleve det lokale markedet lørdager og søndager.
Overnatting i Santo da Serra.

Dag 8: Avreise
Hjemreise. Transfer til flyplass.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

Vandringene foregår på stier, ofte langs levadaer og litt på landevei. Den daglige lengden er på mellom 6 og 16 km. Flere dager kan man velge en kortere eller lengre tur. Hvis man ønsker det, kan man også velge ruter slik at dagsetappene ikke kommer over 10 km.
Det er moderate opp- og nedstigninger. Det utleveres rutebeskrivelser som er tiltenkt forslag til turer samt et kart 1:50 000. Det er fortrinnsvis beskrivelsene som skal brukes til å finne vei. Man må være oppmerksom på at det kan oppstå naturlige forhindringer på ruten som f.eks. trær på bakken, reparasjon av levadaer, osv. Du kommer til å trenge en lommelykt når du skal gjennom tunellene. Denne turen er uten turleder og du må kunne orientere deg via kart og rutebeskrivelser.
Rutebeskrivelsene utleveres før avreise og kartet ved ankomst til Maderia.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

Overnatting på 5 forskjellige pensjonater/hoteller i følgende byer: Santana (2 netter), Säo Roque do Faial (1 natt), Porto da Cruz (1 natt), Machico (2 netter) og Santo da Serra (1 natt). Alle rom har eget bad og toalett.
Noen av innkvarteringene ligger i små landsbyer og landlige omgivelser og andre ved litt større byer, bl.a. Maderias neststørste by, Machico.
Alle innkvarteringene har restaurant hvor du kan kjøpe middag, men ofte vil det også være andre muligheter.

Det kan arrangeres matpakker med hotellene underveis på turen. Det koster som regel 6-10 EUR per person per dag. Eventuelt kan man proviantere i byene hvor det er innkjøpsmuligheter, siden det for det meste ikke er mulig å kjøpe mat på veien på rutene.

Hvordan kommer jeg dit?

Norwegian flyr direkte til Madeira i vinterhalvåret.
TAP har daglige avganger til Maderia via Lisboa.
Det lokale selskapet på Azorene Sata har også forbindelser til Maderia via Lisboa.

Transfer fra Funchal flyplass til starthotellet er inkludert i prisen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi vil gjerne hjelpe deg med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 8775,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 5571,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag hele året

Inkludert i prisen:

 • 7 x overnatting med frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfer til/fra flyplass
 • Rutebeskrivelse
 • Kart 1:50 000

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale bussbilletter*
 • Lokale turistskatter på hotellene

* Noen dager må du benytte deg av lokalbuss for å komme frem til neste overnattingssted, ca. 35 € per person i alt. Spør om bussplaner på hotellet. Alternativt kan du ta taxi.

Tillegg:

 • Balkongrom på Hotel Costa Linda
 • Ekstra natt på 3* hotell med lite basseng i Funchal, inkl. frokost: pris på forespørsel

Barnerabatt:

 • 0-2 år gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Bendix Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Bendix Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap av Reisegarantifonden, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den er billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden