Vandreferie på Amalfikysten 8 dager

Vandretur i Italia på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Opplev det vakreste av det sørlige Italia med fantastiske panoramaer på vandringer langs dramatiske klippekyster. Det er mulig å forlenge turen din med 2 dager på herlige Capri.

In stock
Travel Code
VAI-011
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Gudenes sti, Italias mest kjente tursti
blue encircled check Mulighet for en forfriskende dukkert flere steder
blue encircled check Overnatting i 3 sjarmerende byer
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Amalfikysten på Sorrento-halvøya ligger ca. 50 km sør for Napoli, forbi vulkanen Vesuv og det historiske Pompeii. Det er en usedvanlig herlig halvøy som avslutter Napoli-golfen mot sørøst og geologisk er sammenhørende med Capri, som i tidenes morgen hørte til det italienske fastlandet, og er karakterisert av sin fjellrike natur og yppige vegetasjon. Klimaet er mildt, og sola skinner det meste av året. Landskapet er preget av imponerende fjell, kastanjeskoger, maki med ville blomster og krydderurter, sitrustrær, og på skråningsterrassene finner du vinmarkene. Området har tallrike gamle muldyrstier, middelalderlige landsbyer, små kirker og grotter. Og vi må selvfølgelig ikke glemme den flotte klippekysten med blått hav, så det er lurt å alltid ha badetøyet i nærheten.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Bomerano på Agerola platået. Evt. henting på stasjonen eller på flyplassen ved Napoli. Ved tidlig ankomst rekker man en kort vandretur i området.

Dag 2: Rundtur ved Agerola
Vandretid 4-5 timer, 9-10 km, +/- 550 m
Dagens tur går inn i fjellene bak Bomerano. Du vandrer langs høyderyggen, over enger og gjennom skog opp til Tre Calli, hvor utsikten er ubeskrivelig. Hvis du har lyst, kan du også ta turen til områdets høyeste topp, Monte Sant´Angelo. Eller fortsetter man forbi det lille kapellet "stillhetens jomfru", hvor det er en magisk utsikt utover Positano, og returnerer til Bomerano.

Dag 3: Til Amalfi ved havet
Vandretid 4-5 timer, 11 km, +250 m/-800 m
Flyttedag. I dag kan beina, og kanskje spesielt knærne bli litt utfordret av de mange trappene. Ruten går hele veien ned til kysten gjennom et naturskjønt område forbi huler og et lite kapell. Nedstigningen fortsetter under de høye klippene, gjennom små flekker og kort etter sitronlundene kommer du til den lille landsbyen Vettica. Herfra følger dere en gammel muldyrsti som daterer tilbake til 800-tallet før du ser de første kulørte husene på Amalfi.

Dag 4: De små landsbyene
Vandretid 4 (1-2) timer, 12 km (5 km), +850 (200) m/-850 (450) m
Det er de små landsbyene som er på programmet i dag. Du vandrer opp mot Atrani, som mest sannsynlig er områdets best bevarte landsby med sine smale gater og sjarmerende torg. Man fortsetter gjennom Dragenes Dal til Ravello som har blitt beskrevet som å være nærmere himmelen enn havet av visse forfattere – og man blir møtt av en del trapper. Ravello er fortsatt en eksklusiv by og det er verdt å sette tid av til å besøke de gamle, imponerende villaene. På turen tilbake til Amalfi passerer du det ene fantastiske utsiktspunktet etter det andre.
Mulighet for kortere tur ved å ta lokalbuss til Ravello og starte vandringen herfra.

Dag 5: Møllenes dal
Vandretid 4-5 timer, 10 km, +/- 500 m
Vandreturen starter opp til Pontone hvor du kan besøke det middelalderlige tårnet Torre dello Zirro, som ligger på en smal fjellrygg med en dramatisk utsikt over Amalfi og kyststrekningen. Man fortsetter inn i et av Sør-Italias vakreste naturområder, Valle delle Ferriere. Heretter går det ned i Møllenes Dal (Vannmøllenes dal) med sitt nesten eventyraktige landskap med gamle papirfabrikker fra 1000-tallet. Du vandrer på gamle muldyrstier omgitt av maki og sitronlunder tilbake til Amalfi.

Dag 6: Til Praiano
Vandretid 4-5 (6) timer, 10 (13) km, +350 (600) m/-600 m
Flyttedag. Hvis du ønsker en lengere tur, vandrer du fra det store torget i Amalfi. Ellers tar du lokalbuss til den sjarmerende landsbyen Conca dei Marini og starter ved det imponerende klosteret, Santa Rosa og vandrer ned mot havet. Små kirker ligger plassert på klippetoppene. Etter hvert kan du se Furore-fjorden og man fortsetter ned til stranden ved en liten fiskelandsby. På veien gjennom Praia dalen til Praiano kan du ta en omvei til den lille viken med byens gamle havn.

Dag 7: Gudenes sti
En gammel pilgrimsti følges opp til klosteret San Domenico som ligger på en klippetopp og dominerer det meste av kyststrekningen. Turen fortsetter oppover merkverdige klippeformasjoner og overdådig vegetasjon for kort etter å munne ut i Italias mest berømte vandresti, Gudenes Sti. Stien lever virkelig opp til navnet sitt med unike scenerier og utsyn. Turen slutter på stranden i Positano, som er en av områdets mest sjarmerende landsbyer.

Dag 8: Hjemreise
Hjemreise.

Hvis du velger forlengelsen til Capri

Dag 8: Fra Praiano via Sorrento til Capri
Ta en lokalbuss til Sorrento, hvor det er flest avganger til Capri. Vi anbefaler å dra til Capri siden du får sett hele ukas vandringer fra sjøsiden.
Transporten til Capri er ikke inkludert. Prisen på seilturen varierer etter hvilken båttype du velger (ca. 8-22 EUR per vei).
Du har 2 overnattinger på øya og få rutebeskrivelser til 2 herlige vandringer på den vakre øya. Bagasjen transporteres fra havnen til hotellet.

Dag 9: Capri
Vandring på egenhånd etter utleverte rutebeskrivelser eller avslapping.

Dag 10: Capri tilbake til fastlandet
Sjekk ut fra hotellet. Bagasjen transporteres fra hotellet til havnen. Seiltur (ikke inkludert) tilbake til fastlandet og hjemreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Underlaget varierer mye underveis og er både skogbunn, asfalt, betong, grus og stein. Det vandres også på stier med enkelte vanskelige passasjer og klippefullt underlag. Det er lengere strekninger med trapper både opp og ned hvor det kan være en god idé å trene trappegåing hjemmefra. Slik blir noen av musklene som skal brukes styrket.
På noen av vandredagene må du benytte deg av lokalbuss ut til startstedet.
Denne turen er uten turleder og du må kunne orientere deg via kart og rutebeskrivelser.
På første hotell mottar du detaljerte rutebeskrivelser på engelsk og gode detaljerte kart.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Under oppholdet bor du tre forskjellige steder.
De to første nettene er med Agrituismo på høysletten – en form for bondegårdsferie, i Bomerano de Agerola.
Deretter tre netter i Amalfi, som ligger ved kysten.
De siste to nettene tilbringes i den lille landsbyen Praiano, som klamrer seg til den steile klippekysten med et par små strender.

Oppholdet er inkl. frokost. Lunsj klares ved å handle i byenes butikker (husk at de ofte er stengt mellom 12.30 og 16.00). På flere av hotellene kan man bestille en matpakke dagen før. Til middag er det alltid restauranter i nærheten av innkvarteringen.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er enklest å fly til Roma og ta toget til Napoli (ca. 2 timer). Se togtider hos TrenItalia. Fra togstasjonen i Napoli kan du ta Circumvesuviana toget eller det lokale toget mot Sorrento til Castellammare di Stabia. Derfra går det buss til Bomerano (ca. 1 time).

Mulighet for å kjøpe tansfer fra Napoli eller Castellammare di Stabia til Bomerano og fra siste hotell i Praiano til Napoli.
Det er noen få daglige avganger med direkte buss fra Napoli til Bomerano som tar ca. 2 timer.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan hjelpe deg med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre mer.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 13187,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8033,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport på dag 3 (Agerola til Amalfi) og dag 6 (Amalfi til Praiano)
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljerte kart
 • Mulig å få tilsendt GPS-filer
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale bussbilletter på 3 vandredager
 • Turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt i Agerola, Amalfi og Praiano inkl. frokost
 • Forlengelse til Capri (mulig april-oktober)
 • Transfer
  • Castellammare di Stabia til Bomerano – bestilles hjemmefra og avregnes lokalt.
  • Napoli flyplass til Bomerano
  • Fra slutthotell i Praiano til Napoli flyplass

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Genius Loci Travel, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci Travel. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden