Bestil

Vandreferie Madeira Rundt

Portugal, Madeira - Vandring på egen hånd

Vakre kystruter, levadavandringer, lavaklipper, blomsterflor, høyplatået og ikke minst Funchal. På denne vandreferien kommer dere øya rundt og opplever det beste av Madeira.

In stock
Travel Code
VAI-039
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Fottur langs Madeiras grønne fjell og UNESCO-vernede laurbærskog
blue encircled check Opplev de tradisjonelle, små, trekantede Madeira-husene i Santana
blue encircled check Bad i naturlige, lavaformede havbassenger i kystbyen Porto Moniz
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Madeira er en allsidig øy med mye å by på og på denne turen får dere sjansen for å oppleve litt av alt. De steile, rå klippekystene, grønne bakker, små bukter, tette skoger, frodige bananplantasjer og ikke minst et vell av blomster. Madeira har et godt klima til vandring hele året rundt. Den tørre østsiden, det kjølige nord, det høye platået midt på øya, og den solrike sørkysten inviterer alt sammen til utforsking og eventyr. Hele året er det blomster og trær i forskjellige høyder og lokasjoner som står i full flor. Denne turen bringer dere rundt på hele øya, slik at dere kan oppleve diversiteten som pryder Madeira.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Individuell ankomst til Porto da Cruz
Hvis dere ankommer tidlig på dagen, er et avslappende besøk på den svarte sandstranda i landsbyen Porto da Cruz en god måte å komme seg over flyreisen.
Dere overnatter i Porto da Cruz.

Dag 2: Vandring langs den ville nordkysten
Dagen starter med en kort transfer til kystbyen Machico. Herfra vandrer dere langs den imponerende nordkysten, via en av de gamle forsyningsrutene som tidligere ble brukt i forbindelse med dyrking av vinmarkene. I dag er det en av de flotteste vandrestiene som beriker dere med vakre utsikter tilbake til Porto da Cruz hvor dere overnatter.
Vandring ca. 4½-5 timer, ca. 15 km, +/-550 m

Dag 3: Porto da Cruz – Sao Vicente, den stille nordkysten
Dagens vandring starter i Santana, som er spesielt kjent for de små trekantede madeirahusene. Stien herfra gir dere storslåtte panoramautsikter høyt over den klippefulle kystlinjen. På turen mot Säo Jorge vandrer dere forbi små hager med druer, sukkerrør, grønnsaker og frukt. Heretter kommer dere til et vakkert utsiktspunkt. På en klar dag kan dere se hele nordkysten fra Porto Moniz til Ponta de Säo Lourenco. Det er også mulig å se naboøya Porto Santo, som ligger nordøst for Madeira. Turen bortsetter bortover den vakre Levada do rei (kongenes levada), som bringer dere gjennom regnskogens frodige vegetasjon til kildene og fossefallet ved Ribeiro Bonito. Fra vandringens avslutning er det transfer til neste overnattingssted i Säo Vicente.
Vandring ca. 3 timer, ca. 10 km, +350/-350 m

Dag 4: Vandring på Paul da Serra høysletten til Porto Moniz
Dagen starter med en transfer til platået ved Paul de Serra. Herfra går vandringen gjennom Madeiras grønne fjell og UNESCO-beskyttet laurbærskog til den nærmest eventyrlige skogen Fanal. Her er det krokete trær og grønne enger hvor høylandskveget rolig går og gresser mens skyene kaster en stemningsfull atmosfære. Dere overnatter i kystbyen Porto Moniz, som er kjent for sine naturlige havbasseng som er formet av lava. Her kan man, beskyttet fra Atlanterhavets store dønninger, ta en nedkjølende dukkert i friluftsbadene.
Vandring 4½-5 timer, ca. 15 km, +150/-350 m

Dag 5: Vandring bortover sørkysten til Calheta
Turen starter med en kort transfer til landsbyen Prazeres. Her kan dere få en fornemmelse av den tradisjonelle livsstilen, siden det er fokus på landbruk på denne delen av øya.
Vandringen starter langs den sørvestlige kystlinjen. Her vandrer dere bortover stier på grønne bakkeskråninger, som på imponerende vis reiser seg fra havet. Dessuten kommer dere gjennom eukalyptusskoger, hvor det vokser ville Calla, Amaryllis og Agapantus langs stiene i løpet av våren og sommeren.
Dere overnatter i den livlige kystbyen Calheta, som har en fin liten sandstrand og en elegant marina.
Vandring ca. 4½-5 timer, ca. 17 km, +50/-650 m

Dag 6: Vandring bortover Levada do Norte
En transfer bringer dere langs sørkysten før dagens vandring går mot Levada do Norte. Denne levadaen er den lengste og bredeste på den sørlige delen av øya og utsiktene herfra er formidable. Dere vandrer gjennom landbruksområder som på tradisjonell vis ligger i små terrasser rundt levadaen, som forsyner området med vann. Turen går via landsbyene Quinta Grande og Campanario til det berømte utsiktspunktet Cabo Girao. Med sine 580 meters loddrette dropp ned til Atlanterhavet, gir det litt spenning i maven å gå ut på den oppførte skywalk med glassbunn som gir fritt utsyn ut over klippekanten. Lar man blikket vandre bortover kysten mot Funchal, kan man se terrassemarker og få et overblikk over Funchals størrelse. Herfra tar dere en buss ned til Funchal, hvor dere overnatter.
Vandring ca. 5 timer, ca. 15 km, +250/-150 m

Dag 7: Rundvandring ved Funchal
Dagens vandring foregår rundt Funchal. Dere starter med å ta den store kabelbanen opp til Monte, hvorfra dere kan se nedover byen og havnen. Hvis dere er til kirker, er det verdt å kikke inn i Nossa Senhora do Monte kirken som ligger her. Før dere begynner turen nedover, kan du kikke forbi startstedet for kjelketuren nedover asfalten mot Funchal. Turen foregår i gammeldags flettekurve på treverk, og man kan se hvordan asfalten er slitt blank på de steile fjellveiene etter mange års bruk av denne aktiviteten. Ikke så langt unna ligger den botaniske hagen, hvor man kan få et godt innblikk i Madeiras eksotiske flora. Dere vandrer atter ned til midtbyen og har fortsatt en del timer til gode av dagen, hvor det er plass til å gå på egne eventyr i den livlige byen.
Dere overnatter i Funchal.
Vandring ca. 3 timer, ca. 8 km, +100/-550 m

Dag 8: Individuell hjemreise
Etter frokost er det utsjekk.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Denne turen er en kategori 3. Turen går langs velholdte stier som noen ganger kan ha smale strekninger. En del av vandringen foregår langs kystlinjen med vakre utsikter, og langs levadaer gjennom vegetasjon og landbruksområder. Alle stiene er sikre, men man må ha det fint med at det er høyder på noen av strekningene, hvilket også gir utsikten formidabel. Alle med en god grunnform kan være med.
Du kan lese mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.  

Innkvartering

down v arrow

På denne turen bor dere på 4* hoteller, unntatt i Porto da Cruz hvor dere har et par netter på et hyggelig 2* hotell. Turen er inkl. frokost og det er mulig å kjøpe seg til halvpensjon. Men det er restauranter innenfor gåavstand på alle overnattingsstedene.

Lunsj kan kjøpes i lokale butikker i overnattingsbyene og medbringes som piknik på turen.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Man flyr til Funchal – som regel direkte eller via Lisboa.

Fra Funchal flyplass tar det ca. 30 minutter med buss til Porto da Cruz, eller man kan ta en taxi. Fra Funchal by til flyplassen går det også buss, og turen tar ca. 1 time. Her kan man også velge å ta taxi.
Finn tider for bussene på Maderia her.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan hjelpe med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klimaet på Madeira er subtropisk og minner en hel del om klimaet på Kanariøyene. Det er mildt og behagelig og ikke de store utsvingene sommer og vinter. Om vinteren regner det en del mer enn om sommeren. Selv om vinteren er det som regel lunt og herlig nede ved kysten og kjøligere oppe i fjellene. I juli og august faller det som regel nesten ingen regn. Herunder kan dere se statistikken på den sørlige kysten.
Husk at klimaet varierer fra den ene siden av øya til den andre, og at oppe i høyden faller temperaturen litt.

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15146,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 10148,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Tirsdag, torsdag og lørdag hele sesongen
 • Turer henover jul og nyttår er ikke mulig

Inkludert i prisen:

 • 7 x overnatting med frokost
 • Bagasjetransport
 • Infomøte
 • Vandrebeskrivelser og kart på engelsk
 • Transfers nevnt i programmet (dag 2-6)
 • 1 x Bussbillett fra Cabo Girao til Funchal (dag 6)
 • 1 x Billett til turen opp med kabelbanen i Funchal (dag 7)
 • App til navigasjon + GPS-filer mulig å få tilsendt
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • 6x halvpensjon
 • Ekstra natt inkl. frokost: Porto da Cruz/Funchal

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurohike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden