INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandreferie i sjarmerende Cinque Terre

Vandring i Italia på egenhånd

De fem små maleriske byene ligger som perler på en snor ved den Liguariske kysten. På vandreferie i Cinque Terre opplever dere alle fem pluss baklandet i fjellene.

In stock
Travel Code
VAI-012

Dette kan du glede deg til

Cinque Terre er en av Europas vakreste kyststrekninger som ligger på den Liguariske kysten mellom Genova og La Spezia i Italia. På fjellskråningenes terrasser dyrkes den lokale vinen, olivenolje og sitrusfrukt. Hele området har et nettverk av stier som forbinder de små byene, og hvorfra dere har en storslått utsikt over den dypblå, klare havet. Byens mangefargede hus som klamrer seg til fjellsiden ligger som perler langs kyststrekningen og gir et malerisk syn i den grønne naturen.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Levanto. Evt. en by-rundtur hvis tiden tillater det.

Dag 2: Levanto - Monterosso
Turen starter med en oppstigning mot områdets mest bemerkelsesverdig fjell, Punta Mesco, hvor det vil være opplagt å holde pause og nyte utsikten til klippekysten. Dere fortsetter nedover en ganske steil sti til Monterosso. Det er tid til å utforske den sjarmerende byen før man tar toget retur til Levanto. Man kan også gå tilbake gjennom en sti i baklandet.
Vandretid 3½(5) timer, 8 (12,5) km, +/- 350 m

Dag 3: Levanto – Framura
Det første stykket følger kysten mot vest hvor dere møter adskillelige sjarmerende småbyer med lokkende kaféer. Man fortsetter gjennom en mer øde del av kyststrekningen til Framura – en samling av spredde bebyggelser på fjellsiden. Fra den høyest beliggende bebyggelsen kan dere velge å følge fjellryggen gjennom skogen og vandre ned til havet ved Deiva Marina.
Toget går gjennom alle byene, så dere kan alltid ta dette.
Vandretid 4 (6) timer (forskjellige avkortningsmuligheter), 9 (16) km, +/- 700 m

Dag 4: Riomaggiore/Manarola – Vernazza
Flyttedag. Dere starter med å ta toget med bagasjen til Riomaggiore og innlosjerer dere på hotellet. Dere kan enten vandre oppover en steil bakkerygg til Manarola eller ta toget denne korte strekningen. Herfra vandrer dere på høyderyggen med utsikt over havet til fjellbyen Volastra og videre på en muldyrsti til Corniglia som balanserer på bakkekammen, og her finner dere et av områdets gode utsiktspunkter. Turen fortsetter mot vest langs vinmarker og spredde sitronlunder før dere kommer til Vernazza, gjerne den vakreste av de 5 byene. Den har en gammel festning hvor dere har en formidabel utsikt fra til havnen med sine fargestrålende båter. Tog tilbake til Riomaggiore.
Vandretid 3½ (5½) timer, 12 km, +/- 450 m

Dag 5: Monterosso – Madonna di Saviores – Vernazza
En historisk vandring i baklandet på De Hellige Steders Vei. Alle de fem byene i Cinque Terres har hver sitt hellige sted i fjellene som de vandrer til via steile muldyrstier under årlige festivaler. Fra Monterosso går dere opp til Madonna di Saviores hellige sted, hvor det er opplagt med en hvil før man fortsetter mot Madonna di Reggios hellige sted. Dere fortsetter i høyden til dere kommer til San Bernados lille kirke, hvorfra det er en herlig utsikt til kystlinjen. Nedstigningen til Vernazza starter her. Tog til hotellet.
Vandretid ca. 4½ timer, 9 km, +/- 550 m

Dag 6: Riomaggiore til Portovenere
Stien snor seg steilt opp til Madonna del Montenero hvor dere belønnes med en flott utsikt og evt. et kaffestopp før dere fortsetter langs vinmarkene. Senere kommer dere til den lille landsbyen Campiglia hvor det er mulighet for en forfriskning. Turen går gjennom pinjeskog og stien blir smalere og smalere før den ender i trappetrinn som fører ned til Portovenere hvor dere tar båten eller toget til Riomaggiore.
Turen kan avkortes ved å ta buss til Madonna del Montenero.
Vandretid 4½ (5½) timer, 13 (11,5) km, +/- 650 m

Dag 7: Hjemreise
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

Vandringene er til dels enkle og til dels litt vanskelige med pene stigninger og fall. Stiene er ofte steinete, til tider smale, med hardt klippeunderlag med mange og til dels høye trinn, som kan være belastende for knærne.
Toget kjører regelmessig gjennom byene og gir dermed en enkel mulighet for å avkorte de fleste turene. Dere får tilsendt avreise informasjon og hotelliste før avreise. Ved ankomst på starthotellet utleveres det kart og rutebeskrivelse på engelsk.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

De første tre nettene overnattes det på et hyggelig, mindre hotell i Levanto. Hotellet ligger i det historiske sentrumet av byen og i nærheten av byens strand.
De siste tre nettene er på et sjarmerende Bed & Breakfast i den livlige lille byen Riomaggiore med fargerike hus og en idyllisk havn. Under renoveringen av det gamle huset har man forsøkt å beholde så mye av det gamle som mulig, og f.eks. serveres frokosten i den gamle vinkjelleren.
Oppholdet er inkl. frokost. På noen hoteller vil det også være mulig å bestille matpakke dagen før, ellers kan lunsj kjøpes i byens butikker.

På flyttedagen tar dere selv bagasjen deres med på toget (togbillett ikke inkl.).

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Det letteste er å fly til Pisa eller Milano hvor man kan ta tog til Levanto.

Kjør selv:
Hvis dere kjører egen bil, anbefaler vi sterkt å la bilen stå i Levanto. Områdets byer er ikke laget til biltrafikk og det er nesten håpløst å finne parkering.
Spør ved ankomst til starthotellet om hvor dere kan parkere.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan hjelpe med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre mer.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 7800,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 5013,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljert kart

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale togbilletter
 • Lokale turistskatter på hotellene

Tillegg:

 • Ekstra natt inkl. frokost

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Genius Loci er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden