INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandreferie fra Avignon til Arles

I Van Goghs fotspor gjennom Frankrikes vakreste landskap

I det østlige hjørnet av Sør-Frankrike, hvor Rhône-elven slynger seg gjennom lavendelmarker og olivenlunder, har utallige kunstnere funnet inspirasjon i det vakre landskapet og de sandfargede middelalderbyene.

In stock
Travel Code
VAI-081

Dette kan du glede deg til

«Provence» – navnet alene leder tankene til noe sørlandsk, vakkert og ikke minst smakfullt. I denne solfylte delen av Frankrike går livet sin rolige gang rundt i de sjarmerende byene, som på hver sin måte har spilt hovedroller i fransk historie. Og på selv det minste stedet finner du en god restaurant hvor fransk gastronomi trives. På denne vandreferien vil du vandre i de åpne områdene i Provences innland, nå toppen av Frankrikes kanskje vakreste landsby og føle historiens sus i de berømte byene Avignon og Arles.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon

Dagsprogram

Dag 1: Avignon
Etter å ha ankommet den pavelige byen Avignon kan du utforske den spennende byen ved bredden av elven Rhône. Avignons absolutte høydepunkt er det gamle UNESCO-kvarteret, som er omsluttet av et langt festningsverk med 7 porter og 39 tårn, samt det gotiske pavepalasset, hvor du kan ta en omvisning. I tillegg inneholder Avignon massevis av kunstgallerier, vakre arkader med fasjonable butikker og et hav av gode restauranter hvor du kan nyte fransk gastronomi. Overnatting i Avignon.

Dag 2: Saint Rémy de Provence
Du har morgenen til disposisjon i Avignon for å oppleve byens overbygde marked, som finner sted hver dag unntatt mandager, før du blir fraktet til St. Rémy de Provence. Byen ligger ved foten av den lille fjellkjeden Alpillerne og har gjennom årene inspirert utallige kunstnere, bl.a. Vincent van Gogh. Du kan få vite mer om van Gogh på den 90 minutter lange van Gogh-vandringen rundt i byen, hvor du vil se flere steder som den kjente maleren har skildret på sin helt egen måte. Du kan også besøke det tidligere klosteret fra middelalderen, St. Paul de Mausole, som også har fungert som mentalsykehus. Det var her van Gogh ble innlagt på sykehus og levde sine siste dager, etter å ha kuttet av sitt eget øre. Overnatting i St. Rémy de Provence.

Dag 3: Rocher des deux trous
Vandring: ca. 3 timer, ca. 10 km, +550m/-550m
På onsdager og lørdager kan du oppleve St. Rémys sjarmerende utendørsmarked. Dagens vandretur går forbi St. Paul de Mausole kloster, hvoretter du går inn på en naturskjønn sti som fører opp til toppen av Alpilles-fjellene og utsiktspunktet til Rocher des deux trous – klippen med de to hullene. Nyt den unike utsikten over Provences frodige landskap før turen fortsetter ned igjen. Nedstigningen kan foregå på to ruter. Du kan velge den lette rusleturen ned via en velpreparert sti/vei, eller du kan ta den litt mer utfordrende stien som følger en steinete rygg. Den utfordrende stien er den vakreste, men krever litt turerfaring. Overnatting i St. Rémy de Provence.

Dag 4: St. Rémy de Provence til Maussane
Vandring: ca. 4 timer, ca. 11 km, +270m/-290m
På et høydedrag følger du en sti gjennom vakker natur med duftende timianplanter og fargerike cistusblomster (solsikke) og med utsikt til fjellene i nord og flatlandet i sør. Deretter følger en strekning på en svingete skogssti, samt gjennom noen få olivenlunder til du kommer til den sjarmerende landsbyen Maussane-les-Alpilles. Byen har stolte tradisjoner innen produksjon av olivenolje, og du vil ha rikelig anledning til å smake på de gylne dråpene. På Maussanes sentrale torg kan du sette deg ned med et kjølig og velfortjent glass og observere livet rundt deg. Da kan du virkelig føle at du er i Sør-Frankrike! Overnatting i Maussanes.

Dag 5: Les Baux de Provence
Vandring: ca. 4,5 timer, ca. 9,5 km, +250m/-250m
På torsdager er det marked i Maussanes. På dagens vandring følger du en skjult sti ut av byen til du kommer til stigningen til Les Baux de Provence. Oppstigningen skjer med overkommelig stigning, og når du kommer til toppen venter en fantastisk opplevelse! Les Baux de Provence er rett og slett uforlignelig vakker. Til tross for sin beskjedne størrelse og i underkant av 400 innbyggere, er byen kjent som en av de vakreste i hele Frankrike. Byens landemerke er det 5 hektar store slottsområdet Château des Baux, som ruver over byen og er vel verdt et besøk. I Les Baux er det også mange gode restauranter – faktisk kommer mange franskmenn fra området rundt til byen bare for å spise. Nyt en god lunsj, den vakre utsikten over bl.a. Arles og Carmague-deltaet og besøk Carrieres de Lumieres, et gammelt steinbrudd omgjort til et innendørs lysshow, før du returnerer til Maussanes. Overnatting i Maussanes.

Dag 6: Les Baux de Provence til Chapelle St Gabriel og Arles
Vandring: ca. 5,5 timer, ca. 11 km, +100m/-350m
Fra morgenen av blir du fraktet til Les Baux, hvor dagens vandreetappe starter. Langs ryggen følger du en vakker rute langs vestkanten av fjellet, hvoretter du kommer til et slettelignende område. Her finner du det romanske kapellet St. Gabriel fra 1100-tallet. Herfra blir du fraktet til Arles. Arles kalles også «det lille Roma i Gallia» på grunn av de mange romerske bygningene, det store amfiteateret og de romerske badene. Gi deg selv god tid til å utforske de trange gatene og nyt en god lunsj ved bredden av elven Rhône. Van Gogh var spesielt begeistret for Arles, bl.a. er Café Nuit malt på byens Place du Forum i 1888. Hvis du ikke kan få nok av Van Gogh, kan du også besøke utstillingene Fondation van Gogh og Espace van Gogh. Overnatting i Arles.

Dag 7: Hjemreise
Mettet med inntrykk er det på tide å si farvel til Arles og Provence.

Innkvartering

Du bor på gode 2-3-stjerners hotell. Alle rom har bad og toalett. Det er også mulig å oppgradere til 3-4-stjerners hotell mot et tillegg. Turen inkluderer frokost.

Vanskelighetsgrad 2

En lettere tur hvor generelt god kondisjon anbefales. Dagsetappene er mellom 9-11 km. Du vandrer både på veier, asfalterte stier og på mindre grusstier.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Paris, Montpellier, Marseilles, Nice eller Lyon. Herfra fortsetter du med tog til Avignon.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 13152,- NOK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 14682,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 9175,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 10246,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 6 netter på hotell i Provence inkl. frokost
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagasjetransport dag 2 og 6
 • Overfør i henhold til dagsprogrammet
 • Nødtelefon

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport fra/til Norge
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Inngang til museer
 • Forsikring

Barnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50 %
 • 11-15 år: 25 %

Gjelder kun ved ekstra seng og 2 fullt betalende gjester på rommet.

Viktig informasjon vedr. enkeltromsbestillinger:
Oppgitt enkeltromspris er basert på min. 2 personer reiser sammen og har derved også delt transport og bagasjetransport under reisen. Reiser du alene og må derfor ha egen transport og bagasjetransport under reisen, tilkommer et gebyr på ca. 2600 NOK på reisen på toppen av enkeltromsprisen.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangøren er Walk inn og reisen er i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Walk inn. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i Reisegarantifondet, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den blir funnet billigere hos en annen leverandør ved bestilling.

Link til toppen av siden