Storslått vandretur på La Gomera

Spania | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Snør på deg turskoene og begi deg ut på 6 vakre turstier på den unike øya La Gomera, som byr på naturskjønne omgivelser, fantastisk utsikt og idylliske landsbyer.

In stock
Travel Code
VAI-069
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVerdensarvsted og vakreste biosfærereservat i Atlanterhavet
blue encircled checkOppdag Agulo, en av de 11 vakreste landsbyene i Spania
blue encircled checkOvernatting på tre koselige hoteller inkl. frokost
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Denne fantastiske vandreturen går til La Gomera - en spansk øy som er en del av Kanariøyene, som ligger i Atlanterhavet. Å gå på stiene på La Gomera er en unik opplevelse, som du ikke får på mange andre destinasjoner rundt om i verden, så dette er uten tvil et godt vandre-valg!

Et hav av skyer, dannet av det termiske sjokket mellom det varme, oseaniske vannet og friskheten i Gomeran-dalene, bevarer øyas majestet, og det har etterlatt et fantastisk og uforglemmelig landskap. Denne naturlige kuppelen omslutter et paradis som har forblitt urørt i millioner av år, og som vi kan gå gjennom i dag. La Gomera er et verdensarvsted og det vakreste biosfærereservatet i Atlanterhavet.

Gled deg til å utforske den lille øya fra den ene enden til den andre på fantastiske turstier. Å gå inn i laurbærskogene i La Gomera gir deg et fantastisk forhistorisk landskap, og her er det stier omgitt av de mest krevende bakkene som inviterer deg til å erobre dem.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Tenerife
Du ankommer havnen i Los Cristianos på egenhånd, og tar deretter en ferge til La Gomera.

Dag 2. Degollada de Peraza – Roque Agando
Vandring ca. 8 km +700 m | -700 m
I dag begynner vandringen i Degollada de Peraza, som ligger ca. 20 minutter med bil fra San Sebastián. Her er utgangspunktet for den første ruten på La Gomera et smalt pass gjennom kanten av to fjell. Skiltene på ruten viser retningen til den idylliske landsbyen La Laja, som ligger i en vakker dal omgitt av palmer. Etter å ha krysset La Laja, fortsetter den imponerende stigningen med en fantastisk utsikt over ulike vulkanske bergarter spredt utover landskapet. Her reiser Roque Agangdo, uten tvil den mest spektakulære av dem alle, seg majestetisk foran en sti som fortsetter i en nådeløs stigning. Etter å ha nådd utsiktspunktet finner vi stien som går mot San Sebastián de La Gomera og tar oss tilbake til stedet der bilen er parkert.

Dag 3. Laguna Grande – Alto de Garajonay
Vandring ca. 10 km +370 m | -370 m
I dag går turen i Alto de Garajonay, som ikke bare er den mest besøkte toppen, men også det mest tilgjengelige vandredestinasjonen på La Gomera. Turen starter ved Laguna Grande piknik-område hvor en bred sti vil føre oss videre inn i skogen. Like etter tar vi av og følger en fjellsti mot toppen, hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt. Etter å ha forlatt toppen tar den første delen av ruten oss inn i Garajonay nasjonalpark mot det høyeste punktet Garajonay (1487). Stien fortsetter nedover mot Laguna Grande langs små skogsstier og forbi et lite utkikkspunkt hvorfra du kan se tilbake til Garajonay.

Dag 4. La Meseta – Hermigua
Vandring ca. 8,5 km +438 m | -757 m
Vandringen starter ved Barranco de Monteforte-juvet, hvor El Cedro-stien tar oss i retning av utsiktspunktet, Mirador de El Bailadero. Derfra krysser vi til den vakre landsbyen El Cedro, som er en påminnelse om de gamle landsbyene som levde av fjellets ressurser. El Cedro ligger på et lite platå i utkanten av Garajonay nasjonalpark. Etter dette fortsetter en bratt nedstigning mot Hermigua forbi tre fosser. Den største og mest spektakulære er utvilsomt Los Chorros del Cedro, en mer enn 150 meter høy foss som kan observeres fra utsiktspunktet El Chorro. Når vi kommer til Hermigua kan vi se tvillingsteinene Pedro og Petra, to magiske fjellformasjoner omgitt av palmelunder og et ekstremt fotogent miljø.

Dag 5. Agulo – Mirador de Abrantes
Vandring ca. 6 km +700 m | -700 m
Dagens rute begynner i La Gomeras mest unike landsby, Agulo. Med fantastisk utsikt mot øya Tenerife har denne pittoreske landsbyen æren av å bli valgt ut som en av de 11 vakreste landsbyene i Spania i 2021. Det er absolutt verdt å ta en kort spasertur gjennom de svingete gatene før vi tar fatt på oppstigningen til Mirador de Abrantes. Stien krysser veien, forlater sentrum og begynner ruten mot kanten av stupet. Når vi når toppen finner vi det spektakulære utsiktspunktet, som flyter i tomrommet med en fantastisk utsikt. Derfra går stien ned mot havet og går tilbake til Agulo på nordsiden.

Dag 6. Alojera – Puerto del Trigo
Vandring ca. 6,5 km +400 m | -400 m
Den nordvestlige delen av La Gomera er en vill skjønnhet med tøffe landskap, og naturen her viser sin lokkende kraft og nådeløshet på samme tid. Det er dette miljøet vi nærmer oss i dag via ruten fra Alojera til Puerto del Trigo. En tursti som gir deg innblikk i livet til lokalbefolkningen og en storslått utsikt mot havet. Veien krysser husene på vei ned til kysten, hvor du kan glede deg til å oppleve Puerto del Trigo - en tidligere uunnværlig brygge for godstransport, i dag et fristed for fiskere og et must for de som leter etter essensen av La Gomera. Stien stiger opp igjen på motsatt side av kløften og fortsetter å tilby perspektiver av eksepsjonell skjønnhet på hele nordkysten av La Gomera.

Dag 7. Valle Gran Rey - Arure
Vandring ca. 10 km +759 m | -760 m
Dagen i dag starter i Los Granados i Valle Gran Rey-kommunen. Herfra går turen oppad mot Arure vian de gamle, men velholdte, Camino Real. På vei mot Arure støter vi på noen av de beste utsiktene som Kanariøyene har å by på. Vi holder pause ved utkikkspunktet Cesar Manrique, hvor det vil være gode muligheter for å ta bilder og nyte den ubeskrivelige utsikten. Etter å ha ankommet byen Arure besøker vi utkikkspunktet Ermita de Santo, hvor vi nyter utsikten innen turen igjen går mot Los Granados. 

Dag 8. Hjemreise
Du kjører til havnen i La Gomera og drar hjem på egenhånd.

Overnatting

down v arrow

I løpet av vandreuken vil du bli innkvartert på 3 forskjellige hoteller, som alle har frokost inkludert.

Du overnatter i San Sebastián for én natt, Hermigua i tre netter og Valle Gran Rey de siste tre nettene.

Det er mulig å bestille ekstra netter før eller etter vandreuken.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Vandreuken har moderat vanskelighetsgrad. Vi anbefaler ikke reisen for folk som lider av svimmelhet da noen av stiene går gjennom trange passasjer. Enkelte steder på rutene kan det være glatt på grunn av løse steiner – spesielt hvis det regner. For å få mest mulig ut av turen er det viktig å være i god fysisk form.

Kanariøyene har et godt merket nettverk av stier, og alle strekningene våre ruter går langs er perfekt merket. I tillegg til presise indikasjoner, vil du motta et detaljert kart over øya.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

For å komme til La Gomera må du fly til Tenerife. Fra havnen i Los Cristianos på Tenerife kan du ta en ferge til La Gomera. Seilturen tar ca. 50/60 minutter.

Selv om øya Tenerife har to flyplasser, er den mest passende Tenerife SOUTH flyplass (TFS) da den ligger nærmest havnen Los Cristianos (ca. 30 min. med bil).

Når du ankommer havnen i San Sebastián på La Gomera, henter du leiebilen og kjører til starthotellet.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15351,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9144,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager

  • Alle dager i sesongen

Inkludert i prisen

  • 7x netter på 3 forskjellige hoteller og B&B
  • Bilutleie under hele oppholdet inkl. ulykkesforsikring
  • Infomøte
  • Informasjonsmateriale og kart

Ikke inkludert i prisen

  • Fly t/r Norge
  • Fergetransport (Tenerife til La Gomera)
  • Eventuelle turistskatter

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Natour, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Natour. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden