Sør-Italias sjarm til fots

Italia | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev det autentiske Sør-Italia, som kan prale med vakre landsbyer fra middelalderen, spektakulære naturlandskap og den genuine italienske atmosfæren, hvor livsnyt og tradisjon går hånd i hånd.

In stock
Travel Code
VAI-077
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFøl den autentiske italienske atmosfæren i Cilento
blue encircled checkUtforsk gamle romerske ruiner i Napoli
blue encircled checkFølg brukte muldyrstier til små kirker og fantastiske grotter
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Velkommen til Sør-Italia, som har vært et ettertraktet område siden romertiden, da det omfatter den flotte byen Napoli, vakker natur, romerske ruiner, små øyer og spektakulære kystlinjer. Denne vandreturen tar deg inn i hjertet av Cilento-regionen, som gjemmer på en enorm arv av fantastiske, skjulte naturskatter, sjarmerende middelalderbyer og, selvfølgelig, gamle stier. Cilento er stort sett uforstyrret av det 21. århundre, så du vil fortsatt kunne føle Italias tradisjonelle atmosfære. I tillegg til dette vil du også utforske gamle muldyrspor, små kirker og fantastiske grotter som ser ut som noe tatt ut av Tolkiens fantasiunivers. Underveis vil det være en del bademuligheter, så det er derfor lurt å alltid ha badetøy for hånden.

Kart

down v arrow


*Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst Paestum og transport til Monteforte:
Du ankommer til Capaccio stasjon i Paestum med tog hvor du kan besøke noen fantastiske greske templer før du blir kjørt til den maleriske landsbyen Monteforte.

Dag 2. Fra Capizzo til Magliano Vetere:
Vandring: 7-11 km, ca. 4-5,5 timer, +500/-650 høydemeter
Første turdag byr på vill natur og skjulte kulturskatter! Fra den lille landsbyen Capizzo går du først opp de berømte middelaldertrappene til San Mauro-kapellet, hvorfra du har en imponerende utsikt over Salernobukten og Amalfikysten. Etter et besøk i kapellet kan du velge å ta en kort spasertur videre opp på ryggen for enda vakrere utsikt som strekker seg fra Capri og Amalfikysten til Cilento. Deretter følger du en naturskjønn sti, først gjennom skogen og deretter over ryggen, til du kommer til Santa Lucia-kapellet, en vakker middelalderkirke. Herfra følger du den gamle pilegrimsveien ned til Magliano Vetere sentrum, hvor du kan nyte en drink i den lokale baren før du returnerer til overnattingsstedet ditt.

Dag 3. Fra Magliano Nuovo til Calore Canyon:
Vandring: 6 km, ca. 4 t, +250/-400 høydemeter
I dag skal du opp til Magliano Nuovo, en eldgammel befestet by som ruver høyt over den vakre, grønne juvet i Calore-elven, hvorfra du kan se frem til å beundre en blendende utsikt over Cilento nasjonalpark. Deretter følger du en gammel sti ned til elven, hvor du går gjennom maquis, deretter gjennom skog og inn i et av de mest uberørte områdene i nasjonalparken. Er du heldig kan du se oter og ørret i vannet, hvor du også kan ta en dukkert. Deretter kommer du til en vakker bro (her er det mulig å gå ned i skaret, helt ned til elveleiet). Fra brua går en lett sti til et lite kunstig vann, og her er det gode piknik- og bademuligheter. Etter en liten pause går du langs en gammel akvedukt inn i en annen kløft, som ligger nedenfor den lille middelalderbyen Felitto. Nå følger du en sti som fører opp til torget, hvor du blir hentet, eller du kan velge å gå siste avstanden til overnattingsstedet ditt.

Dag 4. Rundtur Felitto og Calore Canyon:
Vandring: 12 km, 4-5 timer, +/-350 høydemeter
I dag går du ned i den fantastiske kløften til Calore-elven igjen, direkte fra bytorget i Felitto. Den vakre stien langs den gamle akvedukten fører deg først til en koselig rasteplass ved en liten kunstig innsjø, og deretter kommer du inn i den villeste delen av juvet, som utvilsomt vil få deg til å gape. Stien har mange utmerkede utsiktspunkter, så du har god tid til å beundre den vakre canyonen. Underveis kommer du over grotter og ruiner fra vannmøller. Under de høye, fargerike klippene kommer du til den berømte middelalderbroen, som er en av de best bevarte i området. Herfra har du flere muligheter for å gå tilbake til landsbyen Felitto gjennom skogen og det vakre landskapet. Hvis du orker, kan du gå hele veien tilbake til overnattingsstedet ditt langs akvedukten, hvor du passerer en annen vakker middelalderbro.

Dag 5. Grava di Vesalo - fra Laurino til Piaggine:
Vandring: 15 km, ca. 5-6 t, +800/-550 høydemeter
I dag begynner dagen med en kort kjøretur fra Felitto til Laurino. Du kan allerede se byen på avstand, fordi den ruver høyt over elven. Vandreturen din starter rett nedenfor byen, hvor du følger en kløft nedenfor Laurino. Etter ca. 30-minutters vandring når du frem til en liten middelalderbro som fører deg til den lille autentiske kirken Sant'Elena. Herfra går en god muldyrsti inn i de "ekte" fjellene, hvorfra den spektakulære grønne Sopranadalen følges. Gjennom tett skog kommer du til et vakkert fjellområde med noen vidstrakte beitemarker og husruiner. Litt lenger bort kan du oppdage et av de mest interessante karstfenomenene i området: en stor elv som på magisk vis forsvinner ned i bakken. På tilbaketuren kommer du over flere utsiktspunkter. Hvis du ønsker det, kan du gå på et valgfritt besøk til St. Mikaels grotte, som er bevoktet av en erkeengel. Herfra følger du en enkel rute ned til den vakre lille landsbyen Valle dell'Angelo, hvor du kan ta en drink på det sjarmerende landsbytorget. Du overnatter enten her i en "locanda" rett ovenfor landsbytorget eller i Piaggine. Om kvelden spiser du på en kjent "Slow Food"-restaurant.

Dag 6. Fra Sammaro-juvet til "spøkelsesbyen" Roscigno Vecchia:
Vandring: 14 km, ca. 5 t, +/-500 høydemeter
Du begynner vandreturen fra Valle dell'Angelo i retning Piaggine, hvor du går ned i en vakker, grønn dal, utsmykket med olivenlunder og frukthager. En eldgammel sti fører deg til den vakre lille byen Sacco, hvis katedral absolutt er verdt et besøk. Deretter følger du en middelaldersk mulesti ned til kilden til Sammaro-elven, som kommer til overflaten etter å ha løpt flere kilometer under jorden. Her er det ideelt å spise lunsj. Stien fortsetter så på den andre siden av elven og tar deg til "spøkelsesbyen" Roscigno Vecchia, som også kalles "1800-tallets Pompeii". Den lille landsbyen ble forlatt på 1900-tallet på grunn av risikoen for jordskred, men byens opprinnelige bygninger står fortsatt i dag som et eksempel på det italienske samfunnet på 1800-tallet. Fra Roscigno Vecchia vandrer du nå opp til "nye" Roscigno, hvor du overnatter.

Dag 7. Utforsking av Monte Pruno:
Vandring: 14 km, ca. 5 t, +500/-550 høydemeter
Fra Roscigno klatrer du opp til Monte Pruno, et arkeologisk sted hvor du kan beundre imponerende steinvegger fra 300 år f.Kr. samt en rekke graver. Du kan også finne et utsiktspunkt hvor du har en spektakulær utsikt over hele dette historiske området. Herfra går du ned til den pittoreske lille landsbyen Corleto Monforte, et befestet fjell med et vakkert sentrum i middelalderstil. Deretter går du langs en vakker gammel muldyrsti, forbi gamle vannmøller og gjennom olivenlunder til Sant'Angelo a Fasanella, en av de mest interessante landsbyene i området. Her kan du besøke den imponerende kirken St. Michael's Grotto, som helt sikkert er en av de vakreste kirkene du noensinne vil se. Deretter går du tilbake til sentrum, hvor du har tid til en deilig drink på torget før du blir hentet og kjørt tilbake til overnattingsstedet ditt.

Dag 8. Hjemreise:
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.


Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Turens vandreruter er relativt enkle, men noen av dem går oppover og noen ganger med stier med ujevnt terreng. Noen dager er det mulig å forlenge turen eller ta snarveier. Generelt anbefales god kondisjon, da du må kunne gå opptil 5-6 timer om dagen på en varm sommerdag.

Innkvartering

down v arrow

Du vil bli innkvartert i ulike innbydende gårdshus eller vertshus, som alle er små, familiedrevne overnattingssteder. Alle rommene har eget bad. Oppholdet er med halvpensjon og alle middagsmåltider er inkludert.

Ingen piknik-matpakker er inkludert i prisen for turen, men de kan tilberedes for deg av overnattingsstedene eller ting til piknik kan kjøpes i landsbyene der du skal bo. Noen dager har du mulighet til å spise lunsjen din på en restaurant underveis.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det enkleste er å ta flyet til Napoli. Vandreferien starter i Monteforte. En hentetjeneste arrangeres fra Capaccio jernbanestasjon (inkludert), lett tilgjengelig fra Napoli, som er den nærmeste byen med en internasjonal flyplass.

Et annet alternativ er å arrangere en henting fra Roccadaspide (inkludert), en koselig liten by med et vakkert middelalderslott koblet til Capaccio jernbanestasjon.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 9892,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8501,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 2x netter i Monteforte
 • 2x netter i Felitto
 • 1x natt i Valle dell'Angelo
 • 2x netter i Roscigno
 • Omfattende rutenotater med beskrivelse av ruten og turistinformasjon
 • GPS-spor for hver dag
 • Assistanse hele året på turen
 • Bagasjetransport
 • Alle programsatte transporter

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Norge
 • Visum
 • Reiseforsikring
 • Drikke og måltider ikke spesifisert i programmet
 • Valgfrie turer eller aktiviteter
 • Tips-penger
 • Personlige eiendeler

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Genius Loci Travel og turen foregår etter arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci Travel. Din reise dekkes fortsatt av Ruby Travels medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen dersom den blir funnet billigere hos en annen tilbyder ved bestilling.

Link til toppen av siden