Pilgrimsvandring bortover Via Francigena fra Lucca til Siena

Vandreferie på egenhånd i Italia | Vanskelighetsgrad 2-3

Her får du et utsnitt av den lange pilgrimsruten Via Francigena fra Canterbury i England til Roma. På 6 dagsetapper i Toscana vandrer dere fra Lucca til Siena.

In stock
Travel Code
VAI-014
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Vandretur i de gjenkjennelige toskanske åsene med vingårder
blue encircled check Besøk den fantastiske middelalderbyen San Gimignano
blue encircled check Oppdag flere historiske byer i fantastiske Italia
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Via Francigena var i gammel tid en av de store pilegrimsveiene til Roma. Nå er store deler av den opprinnelige ruten langs trafikkerte veier. Derfor er den nåtidige ruten omdirigert til roligere områder gjennom vakre landskaper med skog og de gjenkjennelige toskanske bakkene med vinmarker, olivenlunder og sypress-smug.

Dere går fra den ene historiske byen til den neste og i San Gimignano overnatter dere på en typisk italiensk agriturismo, som er et hyggelig, landlig hotell.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Lucca
Ankomst til Lucca, hvor dere finner dere til rette på hotellet i den vakre gamle bydelen, kjent for sine perfekt bevarte bymurer og den berømte amfiteater-plassen. Gå en tur rundt i byens smale gater og oppe på bymuren.

Dag 2: Lucca – Altopascio
Den første vandreturen fører dere fra den historiske byen Lucca til den hyggelige middelalderbyen Alopascio. Denne første strekningen er en god oppvarming, gjennom et vakkert, flatt landskap. Ruten bringer dere vekk fra de mer befolkede byene, gjennom lavlandet med enger og et stort antall interessante historiske og religiøse byggverk. Dere kommer bl.a. forbi det over tusen-år gamle Pozzeveri-klosteret. I Altopascio bør dere se det gamle sentrumet.
Vandring ca. 5 timer, 18 km

Dag 3: Altopascio – San Miniato
Etter en tidlig frokost begynner den lange turen til San Miniato. Etter en flat strekning kommer dere gjennom et skogkledd, bakket terreng. Heretter krysser dere den gamle Medici-broen i Ponte a Cappiano, og det flate landskapet fortsetter – denne gangen som marsk med mulighet for å se mange vadefugler. Rundt lunsjtid kommer dere inn i den vakre historiske byen Fucecchio. Kort etter krysser dere elva Arno (som også flyter gjennom Pisa) og følger elva et stykke på veien til den vakre, gamle byen San Miniato på bakkedraget.
Vandring ca. 7 timer, 27 km

Dag 4: San Miniato – Gambassi
I dag har dere en vakker dagsvandring hvor dere endelig møter det typiske toskanske landskapet av bølgende bakker, sypresser og små bondehus. Her kommer Via Francigena inn i området Val d’Elsa som har vært bebodd siden forhistorisk tid og som ble en viktig handelsområde i etruskertiden.

Den middelalderlige Via Francigena fulgte stort sett de gamle etruskiske handelsrutene og den romerske Via Clodia mellom Siena og Lucca. I den tidlige middelalderen gikk mange reisende gjennom området, og erkebiskopen Sigeric fra Canterbury overnattet i Gambassi Terme i år 990 fra ferden hans til Roma. Dagens mål, Gambassi Terme, er en sjarmerende liten by med termiske bad. Hvis dere ankommer tidsnok, kunne et lite spa gjerne være passende for å pleie de ømme føttene.
Vandring 6-7 timer, 24 km

Dag 5: Gambassi Terme – San Gimignano
Dagens etapper er en av de mest kjente seksjonene av Via Francigena, siden den passerer rett gjennom en av de herligste middelalderlige toskanske byene San Gimignano. På vei gjennom det flotte landskapet med vinmarker, ser dere bl.a. mange kirker, og det er mulig å ta en alternativ rute opp til Monte Oliveto-klosteret, som ligger på en bred høyderygg. Etter en flott vandring, kommer dere frem til et av turens høydepunkter: San Gimignano. Denne vidunderlige middelalderbyen med sine mange tårn er, utover en tykk bymur, omgitt av pittoreske vingårder, olivenlunder og sypresskledde bakker. Dagen slutter med middag og overnatting på en hyggelig agriturismo. Sørg for å være fremme i god tid slik at dere har god tid til å nyte omgivelsene.
Vandring ca. 5 timer, 19 km

Dag 6: San Gimignano – Monteriggioni
Dagens mål er Monteriggioni, som av Dante beskrives som en krone i landskapet.
Turen går først ned i flomsletten, og deretter med eller mindre langs Foci til en av de mest vidunderlige romanske kirkene i Toscana, la Badia a Conéo. Etter å ha passert gjennom noen små landsbyer kommer dere til det spennende bygningsverket Abbadia ad Isola, som har vært et viktig stopp på Via Francigena. Endelig kommer dere frem til Monteriggioni, hvor dere kan få noe kjølig å drikke før dere finner hotellet deres.

Dag 7: Monteriggioni – Siena
Siste vandredag går sørover til Siena. Dere følger de såkalte "strade bianche", de hvite veiene, som er grusveier gjennom bakkene og skogene. Det er flere interessante severdigheter på veien, som f.eks. den forlatte middelalderbyen Cerbaia, slottene Chiocciola og klosteret San Leonardo. Etter å ha gått gjennom Renai-skogen, nærmer dere dere Siena fra vest. Dere kommer inn i byen gjennom byporten Porta Camollia, som er den tradisjonelle adgangen til Siena fra nord.
Dere bor få minutter fra den berømte Piazza del Campo.
Vandring ca. 4-5 timer, 17 km

Dag 8: Hjemreise
Etter 130 kilometers vandring, er det nå tid til hjemreise

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Dette er en individuell selvguidet vandretur med en moderat vanskelighetsgrad. Dere får utlevert rutebeskrivelser på engelsk og kart i størrelsesforhold 1:25 000 eller bedre. Vi sørger for bagasjetransport fra hotell til hotell, så dere går kun med dagsturryggsekk. Som på de fleste pilgrimsrutene, er etappene relativt lange (17-27 km), så man må være i stand til å vandre 4-7 timer hver dag. Selv om terrenget går fra flatt til bakket, er det uten voldsomme høydeforskjeller. Underlaget varierer fra jevne grusveier til steinet underlag og fortau/asfaltveier.

I sommerperioden (juli/august) er det veldig varmt, hvilket gjør turen mer anstrengende.

Innkvartering

down v arrow

Dere bor på 3-4* hoteller (etter italiensk standard) inklusiv en herlig agriturismo. Inkl. 6 x frokost. Det er ikke frokost i Monteriggioni, men det er mulig å finne spisesteder i nærheten. I tillegg er middag med på overnattingen i agriturismoen.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det nærmeste større flyplassene er Pisa, Firenze og Bologna.
Det er togforbindelser med TrenItalia.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15025,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 11431,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen
 • NB: vennligst bemerk at det er veldig varmt i juli og august

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting
 • 6x frokost
 • 1x middag i San Gimignano
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljert kart
 • Mulig å få tilsendt GPS-filer

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene

Rabatt: 

 • Bagasjetransport kan velges bort. Må velges bort av alle medreisende ved bestilling

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt inkl. frokost – pris avhengig av sesong

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Genius Loci Travel, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci Travel. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden